ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Rudess Member

הדבר הכי חיובי במחצית הזה זה שירדנו לפיגור רק ב-1:0, כי יונייטד בקלות יכלו לכבוש מספר שערים נוספים. מספר הצלות ענקיות של אלמוניה שמשאיר לארסנל סיכוי נכון לעכשיו בצמד המפגשים. אלמלא אלמוניה במחצית הזאת, היה אפשר להשאיר את הגומלין לפרוטוקול בלבד. יונייטד עם 7 בעיטות למסגרת מתוך 9 נסיונות, ארסנל עם בעיטה אחת למסגרת (של פבריגאס שממש לא איימה על ואן דר סאר) מתוך 2 נסיונות, זה אומר הכל.

סאניה וסילבסטרה מחרידים, דיאבי גרוע ועל נאסרי אפשר להוציא מודעה לחיפוש נעדרים. אי אפשר ביכולת כזאת לכבוש. נקווה למחצית שנייה טובה יותר ושנצליח להבקיע את שער החוץ החשוב.

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/09
  2. Rudess Member

למזלנו המשחק נגמר רק 1:0, כי כמו שארסנל נראתה היום גם עוד 20 משחקים היא לא הייתה שמה גול. לא השגנו את שער החוץ הנחוץ אבל הפסדנו בצורה מינימאלית (התוצאה לא משקפת את מה שאירע על המגרש). קשה לי לראות אותנו עוברים בגומלין, כי אני לא כל כך רואה איך נשמור על רשת נקייה, וכתוצאה מכך נצטרך להבקיע לפחות 3 שערים - בלי ארשבין זאת משימה בלתי אפשרית כיום בארסנל. אני מנסה להיזכר מתי בליגת האלופות הגענו בשלב הנוקאאוט אחרי שהפסדנו במשחק הראשון בחוץ ועברנו בגומלין בבית.

מול באיירן הפסדנו 3:1 וניצחנו בבית 1:0 ב-2005, ב-2007 הפסדנו בחוץ לאיינדהובן 1:0 ועשינו 1:1 בבית.

3. אבו Member

מאוכזב מאוד מהקבוצה, מהיכולת, מונגר- משחק פשוט חלש שלנו, לא הצלחנו ליצור כלום מבחינה התקפית. האיש היחיד שהיה טוב אצלנו, יחד עם סונג אולי, הוא אלמוניה האדיר, שאילמלא הוא, היינו חוטפים עוד שער או שניים.

אני מאוד מאוכזב, אמנם השארנו לעצמנו סיכוי לגומלין, אבל התוצאה היא באמת רעה. גם הפסדנו, גם לא כבשנו שער חוץ. נצטרך באמת משהו מיוחד כדי לעלות, סוג של המשחק הקודם שהיה לנו מולם בתחילת העונה, וכמובן גם מזל, אי אפשר להצליח במפעל הזה בלי קצת מזל גם. בכל מקרה, הגיע לנו להפסיד לפחות 2.

יש שני דברים חשובים נוספים לקראת הגומלין: מה חומרת הפציעה של ריו פרדיננד. זה לא נראה עד כדי כך קשה ממבט ראשון, אבל קשה לדעת. נחכה ונראה. אין ספק שזה יכול להשפיע. השני, זה החזרה של הפצועים הריאליים שלנו- רובין ואן פרסי וקלישי, בייחוד רובין(גיבס היה אחלה היום אני חושב).

איפה אנדריי, איפה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

4. ארסנל ונגר Member

טוב, אז ככה...

השתפרות במחצית השנייה אבל לא בטוח שזה בזכותנו או בזכות זה שמנצ'סטר פחות לחצה אותנו.
    3 שחקנים היו במיטבם היום : גיבס, אלמוניה וסונג.

גיבס נורא הרשים אותי בכל מה שקשור לגילו הצעיר ולחוסר הניסיון במפעל, ובכלל.
    שאתה שומר את אחד משתי השחקנים הטובים ביותר בעולם כדוגמת רונאלדו, וממש
    עומד איתו בכל הקשור לשמירה צמודה וספרינטים זה מרשים.

אלמוניה? מספיק לראות את התקציר של המחצית הראשונה.

גם סונג שיחק נפלא היום בקישור לא הפסיק ללחוץ אפילו לרגע, חילץ כדורים ומסר בחכמה להבדיל מדיאבי.

לגבי המפגש הבא, אני לא הכי אופטימי ולמרות החזרה של ואן פרסי. למה?
    בגלל שאני מאמין שיונייטד שווה גול באמיריות, ואני לא יודע אם נוכל לתת 3 גולים מול יונייטד.

ואם להראות צד אופטימי אז נדב יעקבי רמז שהוא מאמין שארסנל תעבור בפנדלים. האמת? זו מחשבה נורא ריאלית.

אני אישית מאמין או שנכנס איתם להארכה אחרי 1-0 או שננצח 2-1 ולא נעפיל בסופו של דבר לגמר.
    אם יש מישהו שיוכל לעלות לי את הביטחון והחיוך חוץ מזה שיצאנו בזול היום מתבקש להגיב...

5. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

יצאנו בזול... לפחות יש לנו תקווה לשבוע הבא, זה גם משהו. אני בטוח שרק מעצם העובדה שמדובר במשחק בית אוטומטית תהיה לנו קצת יותר פוזשן והמשחק ייראה קצת יותר מאוזן. זה לא יהיה קל אבל יש סיכוי לעבור את המכונה המשומנת הזו.

אני מאוד מאוכזב מניהול המשחק של AW היום. ההצבה של נאסרי באמצע לצד ססק וסונג לא הוכיחה את עצמו וסמיר היה רוח רפאים, הפסיד כל פיפטי פיפטי מול הקישור הפיזי של היונייטד וגם בהתקפה לא תרם מאומה. דיאבי בצד שמאל היה חלש גם כן, ואפילו התרשל במשימה ההגנתית הלא מסובכת במיוחד שלו (לסגור את פאקין ג'ון או'שיי, זה לא דני אלבס) והאירי הגיע לכמה מצבי מסירה מעולים. החילוף של ניקלאס במקום ת'יאו לא היה מובן לי בכלל. הייתי בטוח שאנחנו הולכים לעבור ל4-4-2 כשניקלאס מצטרף לאדא בחוד ונאסרי עובר לכנף, אבל במקום זה קיבלנו את ניקלאס בכנף, וניקלאס לא מסוגל לעשות כלום מחוץ לרחבה, על הקו הוא כמו דג מחוץ למים. מה גם שאת ת'יאו לא מוציאים כשיש את דיאבי ונאסרי על המגרש, הוא שחקן שיכול בפעולה אחת לשנות הכל.

מגיע צל"ש לאלמוניה ולילדים גיבס וסונג. אומנם היו לא מעט התקפות מסוכנות של היונייטד מהצד של גיבס, אבל זה בעיקר כי הם הלכו דרך צד ימין כל המשחק וכי דיאבי לפעמים התרשל בעזרה ההגנתית. הילד בסה"כ נתן הופעה סולידית מאוד, הופעה שכל מגן שמאלי היה חותם עליה באולד טראפורד, וכשרונאלדו היה בצד שלו הוא לא עשה יותר מדי. יש עתיד. אלכס סונג היה היחיד אצלנו במרכז המגרש שנתן גוף ונוכחות מול השלישייה האמצעית הפיזית של יונייטד, כמו שמוטי איווניר אמר עליו הוא השחקן ה"רע" היחיד בקבוצה הנאיבית שלנו, חבל שאין לנו עוד כמה שחקנים שלא מתביישים ללכלך את המכנסיים. סונג גם נלחם ותיקל וגם בנה התקפות לא רע בסה"כ.
    כל היתר היו חלשים, כשחלשים במיוחד היו סילבסטרה שהיה פשוט נגדנו היום, נאסרי רוח הרפאים וססק במשחק אנמי.

6. Clichy COYG

משחק על גדר זוועה. החלק ההתקפי פשוא לא תיפקד, ולא ייצרנו כלום במשך 90 דקות. אני מבקש שמישהו יזכיר לי משחק כה גרוע של ארסנל בליגת האלופות בשנים האחרונות.
    לגבי ההגנה, אז אני חלוק בדעתי. אלמוניה היה אדיר(עונה מצוינת לספרדי), סילי-בסטרה היה הרבה פחות גרוע מההופעות הקודמות, ועדיין מבצע טעות פטאלית, גיבס גם כן הרשים אותי(רק בן 19, וככה נראה בחצי גמר ליגת האלופות מול רונאלדו. גאווה)סאנייה היה פשוט נוראי, וטורה בינוני.
    אז הקישור, סונג היה מעולה. אבל זה באמת מגוכחך. כמה אפשר לצפות משחקן אחד להשתלט על קישור שכולל את פלטצ'ר, קאריק ואנדרסון? ססק נעלם מהמשחק, נאסרי גם נעלם והופיע קצת במחצית השנייה, וולקוט אנמי לחלוטין. ורק אדבאיור, שפרדיננד ווידיץ/ פשוט שיתקו אותו. על המחליפים לא בא לי לדבר.
    אני פסימי מאוד. אם איך שנראינו היום, אני לא יודע אם אפשר לעבור את מניו. לא משנה עם RVP יחזור, ההגנה נראית הרבה יותר רכה ללא גאלאס. כמה שהניסיון בחלק הההתקפי היה חסר לנו. אנחנו לא מספיק בשלים לזכות בתואר, במיוחד בגביע שדורש לנצח לפחות 2 קבוצות גדולות בדרך לזכייה. אם שנה הבאה לא נאבד שחקנים(1-2), ונביא רכש ראוי להגנה ולקישור, אני חושב שנדבר חזק בכל המפעלים. כרגע, אנחנו לא מספיק טובים.

7. אבו Member

רודס, מה עם אלמוניה האפס? נשבר הזין ממנו כבר, יוחזר פאביאנסקי לאלתר!

8. AW forever Member

קשה לי לומר שאני מאוכזב, התוצאה סבירה יחסית למה שהלך על המגרש והעימות עדיין פתוח.
    אלמוניה היה ענק, סילבסטרה עם הטעות התורנית בנגיעה רכה מידיי. המחץ של יונייטד במרכז השדה היה צפוי ולא נתנו לארסנל לפתח מסירות ולהגיע למצבים אמיתיים.
    החילוף הראשון של וונגר היה נוראי, יונייטד חגגה על אגף ימין שלנו כאשר לבנדטר האיטי לא היה מה למכור שם. החילוף של אדוארדו תיקן את זה אבל חבל שלא ראינו שילוב של אדוארדו ואדבאיור שהיה יכול להיות מסוכן יותר. גיבס במשחק טוב מאוד העלים את הצוללן הבכיין שהיה רע מאוד מלבד הבעיטה המדהימה שלו למשקוף. שיפוט מעולה הערב, הקוון אמנם החמיץ אופסייד אחד של יונייטד אבל הצליח לקלוט את האופסייד של גיגס ולא עזרו כל ההשתוללויות על הקווים של הסקוטי המגעיל. אני מקווה מאוד שואן פרסי יחזור לגומלין כי חסר לנו מחץ התקפי. ועם קצת מזל הפציעה של פרדיננד תמנע ממנו לשחק בגומלין- זו יונייטד אחרת בלעדיו. אפשר לעשות את זה.

9. Van Persie Member

אני מאוכזב מאוד מהקבוצה... המשחק הזה מתווסף לאותה רשימה של ההפסדים ברומא, סטוק, פולהאם וכו' - משחקים שבהם פשוט לא יצרנו מצבים, ולא היינו קרובים בכלל לשער. הסיכויים שלנו לעלות הם לא גבוהים, כיוון שאני לא רואה את ההגנה שלנו יוצאת בשער נקי. פרגוסון ככל הנראה ישחק על התקפות מתפרצות, וזה יקשה מאוד עלינו.

לגבי המשחק היום, כלום ושום דבר מצד קבוצה אנמית בשם ארסנל. ניסינו להניע את הכדור, אבל ברוב המקרים, פשוט נכנענו ללחץ העצום של שחקני יונייטד על הכדור. אלמוניה כמובן איש המשחק שלנו עם הצלות מאוד מאוד חשבות שמשאירות אותנו בכל זאת בתמונה לגמר ליגת האלופות.

10. c_web Member

התוצאה בסדר, אבל אני לא רואה את מניו לא כובשת באמיריות לדעתי. ובמצב כזה אנחנו לא כובשים בחיים 3 שערים. הסיכוי היחיד זה הארכה ואז לראות עם מי ילך המזל..
    הבעיטה של ססק במחצית הראשונה למרכז השער הייתה היחידה למסגרת, וזה לא אמור להיות ככה (במיוחד אחרי שספגת שער בפתיחה).

בכל מקרה נמאס לי מאדון סמיר נאסרי, פשוט שחקן אנמי שנעלם ככל שמתקדם המשחק..
    אז אולי אין לו מחליף מבחינת הסגל של הצ'מפיונס, אבל הוא לא תורם כמעט במשחק.

11. Rudess Member

צודק. פרט לכמה שערים שהבקיע השנה, הוא לא תורם שום דבר למשחק של ארסנל. עדיף לתת לקרלוס ולה או ג'ק וילשייר לשחק במשבצת הזאת. בכל מקרה, שנה הבאה נאסרי יהיה שחקן ספסל כאשר ארשבין ות'יאו וולקוט יוכלו לשחק קבוע בהרכב.

איתי אתה צודק מאד. גם ההרכב של ונגר לא היה מתאים וראוי, וגם החילוף של וולקוט גמר את ארסנל סופית. אתה לא יכול להוציא את הווינגר היחידי שיש לך על המגרש, השחקן היחיד שיכול לבוא מהאגפים ולפתוח את ההגנה של יונייטד, ולהכניס במקומו את בנדטנר חסר הקואורדינציה.

12. AW forever Member

לא כ"כ מבין את הטענות לנאסרי. הוא היה אנמי אבל מי לא היה אנמי? יונייטד לחצו ומחצו את הקישור שלנו, נאסרי שהיה על המשבצת של דנילסון לא תרם התקפית אבל באופן מאוד מפתיע עזר יפה בהגנה ולהבדיל מדנילסון לא היה ליד המהלכים אלא השתתף בסגירה. הפתיע אותי שדיאבי היה באגף ולא במרכז הקישור, אם זה מהשיקול של העזרה ההגנתית על הליידי בוי אז דיאבי לא היה להיט שם, וזה כמובן ביטל כל סיכוי לפתח משהו דרך האגף. חבל שדיאבי ונאסרי לא ביצעו החלפת עמדות במהלך המשחק כדי לנסות משהו שונה.

13. Clichy COYG

יש לי הרגשה, שונגר פשוט נותן לנאסרי משימות טקטיות. כי זה נשמע כמעט דמיוני ששחקן כל כך מוכשר כמוהו, ייעלם בכמעט כל המשחקים של הקבוצה שלו, אבל יעשה הגנה.
    מבחינתי, ססק פשוט איכזב אותי. ציפיתי שייקח מנהיגות, אבל מתברר שלא. סונג היה לבד במערכה, וכל שנותר הוא לרחם עליו,כי לא היה לו עם מי לשחק.

14. רמי Member

אני לא חושב שיצאנו בזול. בכל משחק לכל קבוצה יש החמצות ויש הצלות של השוער. אין ספק שיונייטד שחקו טוב יותר. יכול להיות ש2-0 זו תוצאה שהייתה יכולה לשקף את המשחק טוב יותר, אבל אין חיה כזו - הם החמיצו ובזה זה מסתכם. לא הגענו היום למצבים טובים, אבל היו כמה פעמים שדרך הנעת כדור טובה פרצנו לאזור הרחבה ושם היה חסר רק פס אחרון מדויק וזה אחד על אחד. זכור לי מצב אחד במיוחד שדיאבי מסר לא טוב לסאניה, שבמידה והיה מקבל כדור טוב...

סונג במשחק מצוין. פשוט תענוג לראות לאיזה שחקן הוא הפך השנה. אחראי, נחוש, טכני מאוד, מסירות חכמות וסגירה מהסרטים. באמת באמת תענוג.

גיבס במשחק טוב. הוא עשה מה מה שיכל ועצר את הצוללנית כמה פעמים. בנוסף, היו לו שתי פריצות יפות מאוד בחצי הראשון על אושה שהיה חסר שם כדור רוחב טוב. אבל בגדול אין תלונות.

אלמוניה במשחק הטוב ביותר שאני זוכר ממנו מאז שהוא בקבוצה.

סאניה עשה בדיוק מה שציפיתי ממנו. סולידי מאוד, עצר את רוני בחצי הראשון והתמודד יפה מאוד מול פריצות מסוכנות של אברה אחרי שוולקוט יצא.

האם היום חזינו בשובו של קולו טורה? כמעט שנה וחצי עברה מאז אותה אליפות אפריקה מקוללת שממנה הוא חזר חולה במלריה?. היה יוצא מהכלל היום - מהיר וחד, כמה פריצות אגריסיביות מאוד להתקפה ולשם שינוי אחראי ובלי הרחקות טיפשיות.

סילבסטרה היה טוב היום? או שדמיינתי את זה?. אין מה להאשים אותו ממש בשער, ופרט לאותו מצב באמת משחק נקי וטוב. תודה רבה לפרגסון שלא פתח עם ברבטוב..

וונגר פגע בול היום עם נאסרי!. פשוט בול. זו בדיוק העמדה שלו שבה הוא יכול להחזיק כדור ולהוביל התקפות. שמחתי מאוד לראות אותו במרכז המגרש. כמו בכל התקופה האחרונה הוא היה טוב מאוד בהגנה.
    במידה ומשחקים 4-5-1 זה חייב להיות הוא ולא הטרול הברזילאי במרכז.

אני חושב שזו תוצאה סבירה מאוד. בבית אפשר וצריך לעבור אותם. רובין יחזור אולי גם קלישי. עם הקהל עם זה שיהיה ה-משחק שלנו העונה אני בטוח שאפשר לעבור אותם.

---

לא יודע אם זה קשור לפה.. אבל אני חייב לתת כמה מילים על השידור.

סבלתי. באמת שסבלתי. אני לא אובייקטיבי, רחוק מזה, אבל באמת שהיום באיזשהו שלב רציתי פשוט לראות את המשחק בלי קול.
    הרבה מאוד זמן אני סובל מהשידורים בארץ (כמו כולנו) אבל היום זה היה השיא מבחינתי. יורם ארבל שמשדר כבר איזה מילניום כדורגל מגיע למשחק חצי-גמר צ'מפיונס ליג כמו טירון. פשוט היה שקוף שהוא לא עשה הכנה מינימלית למשחק הזה. לא מזהה שחקנים, מתבלבל חצי (אשכרה חצי!!) מהזמן בין ססק ונאסרי, פעם אחת בין אדביור וסונג (איך אפשר?!?!!?!?). היו עוד אינספור דוגמאות של כשל בידע בסיסי שלו, בעיקר על ארסנל.
    והמנה העיקרית מגיעה למוטי איווניר. מילא אתה מצהיר שאתה אוהד יונייטד אבל לפרשן ככה משחק? איך אפשר??!?! טיפת כבוד הוא לא נתן לארסנל. הכל יונייטד. מזיל ריר על ספרינטים של טבז, מהלל את המשמעת של כל השחקנים בזה שהם יודעים את מיקומם בכל רגע נתון (מה נראה לו? שזו ליגה ג' בארץ? ברור שהם יודעים איפה להיות!). בתחילת החצי הראשון כשדווקא ארסנל שלטה בכדור הוד גאונותו יוצא ביציאה של "פתיחה זהה לחצי הראשון, יונייטד שולטת", באמת שעוד רגע זרקתי את הטלויזיה מהחלון.
    הא כן, השיא היה כשהוא דיבר על גיבס בתחילת המשחק. זה היה משהו בסגנון של "המגן הצעיר תפס את המקום של השחקן שמשחק בעמדה הזו כל השנה וכרגע פצוע", בחייך?!?? אתה רציני??!?! איך מגיע "פרשן" למשחק כזה ולא יודע שקלישי הוא המגן השמאלי. וקלישי הוא לא בדיוק שחקן אלמוני, מגן נבחרת צרפת!, שלא לדבר על זה שאיווניר פרשן את המשחק של ארסנל מול ויאריאל!.

פשוט עלוב ומגוחך.

15. George Best Member

כל הכבוד אדון רפאל!
    ממי שאחרי כל משחק מצליח למצוא טעויות שיפוט במשחקים של יונייטד (כמובן אך ורק לטובתה), מפתיע (לא באמת) שכתבת שהיה שיפוט נהדר.
    האמת?היה לשופט הדני משחק מושלם, מאוד אהבתי.
    רק חבל שצמד הקוונים שדדו אותנו - במחצית הראשונה אנדרסון לבד מול אלמוניה, שום נבדל, אין מצב שהיה שם אופסייד.
    השער של גיגסי - גם כאן לא היה נבדל.
    אבל כמה לא מפתיע שאתה שותק, מדהים איך אחרי משחקים שיונייטד מקבלת אאוט לא מוצדק אתה מקשקש פה, אבל אחרי היום לא ראית שום דבר רע בשיפוט.