ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. Rudess Member

למי מזיז אם הוא היה מהיר מהשופט או לא, השורה התחתונה היא שאת כל הדברים שהוא עשה ולא נכנסו לספרי הסטטיסטיקה, אדון דנילסון/דיאבי לא עשו ולא יעשו. ג'ילברטו היה כל כך קר רוח, ידע מתי להאט את הקצב של המשחק ,מתי להאיץ, וגם הוסיף הרבה נסיון. חבל לי שהוא עזב ,אבל זה היה מתבקש לאור התפתחות העניינים וירידת מעמדו בקבוצה.

2. Rudess Member

3. David Seaman Member

טל עם כל הכבוד אליך ולכמות השנים שאתה אוהד את ארסנל, אתה כנראה נתקפת בחיידק האנטי-ונגר והחל מהקיץ שעבר אתה מחפש דברים מטורפים כדי לתמוך בתיאוריה שלך על ונגר.
    אתה אשכרה מתכוון למה שכתבת על ז'ילברטו? נכון שהיתה לו עונה מצוינת ב-06/07, אבל תיזכר טוב טוב במה שבא אחריה. אני זוכר למשל שבזמן שהוא איחר לחזור מהקופה אמריקה, פלאמיני תפס את מקומו בהצלחה רבה ויצר תיאום מושלם עם ססק. אני זוכר שלמרות זאת ונגר כן נתן לז'ילברטו הזדמנויות, ושהוא היה נוראי (4-0 באולד טראפורד אומר לך משהו?). בכל פעם שהוא היה משחק האיטיות שלו, שאיפיינה אותו גם בשיאו, באה עוד יותר לידי ביטוי והוא היה מאבד המון כדורים. להגיד שונגר הרס לו את הקריירה זה מגוחך.

4. The_Arsenal Member

עזוב את ה-4-0 ב-OT, ה-2-1 ב-OT הרבה יותר גרם לך לרצות לרצוח אותו.. ההעבירה הכי מטומטמת בהיסטוריה (חוץ מחלב נגד PSV אולי) שנתנה ליונייטד את הגול השני.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/09
  5. רמי Member

רודס, אני לא מבין מאיפה אתה בא ואומר שורמאלן הוא לא החיזוק המתבקש? ראית אותו במשחק אחד בארסנל? באימון? מאיפה בדיוק אתה שואב את כל הביטחון הזה בכך שהוא רכש בינוני?
    אי אפשר לדעת איך יהיה התיאום שלו עם טורה/גלאס, עם המגנים, עם אלמוניה.. על סמך מה אתה בא ואומר שהוא לא טוב מספיק? כי לא קוראים לו "מרטסאקר"? או זאפטה?
    הגישה שלך היא הכי קלה. בוא נקטול את הרכש הזה ואז אם בטעות הוא יהיה טוב אז תבוא ותגיד, בסדר - טעיתי. ואם הוא לא יהיה טוב אז תבוא ותגיד שאמרת לכולנו שסנדרוס הוא הבלם המושלם ביותר בסגל.

כל החודשים האחרונים כולם יודעים ומבינים טוב מאוד שצריך לרכוש בלם. בא המאמן, רוכש בלם, לא צעיר מדי, עם נסיון מוכח! ברמה הבנלאומית, קפטן של הקבוצה שלו (לא של מכבי יבנה, של אייאקס!), בלם פותח בנבחרת שלו (בינונית, נכון), רוכש אותו מוקדם בניגוד לשנים קודמות. נראה לי שלא היו לך ציפיות שהוא ירכוש את וידיץ'? או אולי את טרי? אז על מה אתה מקטר?

--

בנוגע לראיון של וונגר. בין שאר הקלישאות שהוא דואג לפזר בכל ראיון, דוגמת ה"הקבוצה התקדמה.." וכו' מעניין אותי לשמוע על הקטע הזה של בניית המערך עבור השחקנים ומה שנח להם. בשנים האחרונות זה לא בדיוק עבד כך. וונגר רכש שחקנים והתאאים אותם לשיטה שלו, למשל נאסרי שהוא פליימייקר מובהק נרכש כדי להיות ווינגר.
    לשיטה הזו יש את החסרונות שלה וגם בה שחקנים "יאבדו", אבל אני חושב שזו דרך נכונה יותר.
    זה מקנה לנו המון גיוון, לא כל משחק נעלה באותו צורה, עם אותה דרך שמה לעשות בעונה האחרונה הייתה הרבה פעמים לא יעילה. קבוצות לא יוכלו להגיע למשחקים נגדנו במחשבה שהן יודעות בדיוק מה נעשה ואיך.

וונגר מדבר ספציפית על וולקוט אז אני מניח שהוא בונה עליו מאוד לקראת העונה הזו (ובצדק). במידה ונעבור ל4-3-3 "בשביל" וולקוט והאמת גם בשביל ארשבין אז רובין עלול ללכת לאיבוד. מצד שני משחק אחד אחרי זה אפשר לשחק "בשביל" רובין ואז נשחק ב4-4-2 כמו בעונות האחרונות.

לא שאני מתיימר להיות מומחה כדורגל או משהו אבל אני מניח שמעברים שכאלה בין מערך אחד לשני לעיתים קרובות עלולים לייצר בלבול בין השחקנים מה שיצריך תיאום מרבי בינם לאורך תקופת הPRE SEASON. אני כמו שכבר אמרתי לגמרי בעד.

6. The_Arsenal Member

אני בניגוד אליכם דווקא כן מאמין, או לפחות מוכן לתת לצ'אנס ל-RVP כחלוץ מרכזי ב-4-3-3. ה-4-3-3 של ארסנל זה לא יהיה 4-3-3 שמסתמך על חלוץ מרכזי שמשחק כפיבוט. אנחנו לא סטוק סיטי. חלוץ מרכזי ב-4-3-3 שלנו צריך להיות בעיקר מישהו חד, קילר, קבוצתי (!), בעל סיומת חדה, אינטליגנט מספיק כדי לעשות בעיות לזוג בלמים. בנוסף ,רובין הוא לא ננס. 1.88 אם אני לא טועה. ויש לו משחק ראש סביר. אני מוכן לתת לו צ'אנס, ולחוד משולש שכולל את וולקוט--רובין--ארשבין. לדעתי זה יהיה חוד קטלני, צמא לשערים, ובלתי ניתן לעצירה.

7. AronB Member

ז'ילברטו היה שחקן נפלא ב06/07, אבל בעונה שעברה הוא נחלש יותר מדי. זה לא רק שפלאמיני נכנס לעמדה של בצורה כל כך טובה, זה גם העובדה שפתאום המגרעות שלו גם בשיאו הפכו לדברים שהוא כבר לא יכול לכפר עליהם, הוא לא כיפר על האיטיות שלו במסירות מדויקות או בעבודה שחורה, וכך בכל דבר איתו...
    ונגר ניסה להכניס אותו לעניינים אבל זה לא הלך...
    העזיבה שלו הייתה מתבקשת, אבל אם הוא היה יכול להיות הקשר האחורי שלנו העונה זה רק אלוהים יודע...

8. A. Arshavin Member

השאלה היא איך נתמודד עם הפיזיות של הגנות כדוגמת יונייטד. כל אחד מהשחקנים האלה הוא לא פיזי מספיק, בטח לא רובין שנפצע כל שלישי וחמישי.

9. AronB Member

הלו, גם אדוארדו חוזר שנה הבאה בע"ה וגם תומאש.

10. Roma מנהלים

דווקא על שניהם לא הייתי בונה.

תומאס גם כן שבררי כמו ואן פרסי אולי אדארדו.

11. Rudess Member

אין לי שום חיידק, אני בריא כמו שור. בסופו של דבר אני צודק ברוב מה שאני אומר ובמיוחד על ונגר, שכן הייתי מבין הבודדים שהתריעו על ההיחלשות המאסיבית של הקבוצה, כשרוב שאר העדר המשיך ללכת אחרי ונגר בצורה עיוורת (וממשיך גם היום).
    כן אני "אשכרה" מתכוון על מה שכתבתי על ג'ילברטו והעונה המצוינת שלו (היה השחקן הכי טוב שלנו באותה העונה, אם צריך לחדד את הדברים). אני זוכר גם מה שבא אחריה ואת העונה המצוינת של פלאמיני, אבל כל זה לא משנה את העובדה שונגר התנהג בכפיות טובה כלפי ג'ילברטו סילבה , ומינה את גאלאס לקפטן משיקולים פסולים, שפגעו בקבוצה. ונגר ייבש את ג'ילברטו על הספסל יותר מדי, וכאשר נתן לו לשחק, לג'ילברטו לא היה כושר משחק מלא, לא היה לו חשק (בצדק רב), ולכן הוא לא נראה במיטבו. ג'ילברטו אף פעם לא היה שחקן מהיר, אבל הוא היה שחקן יעיל, שעשה עבורנו את ההבדל הדפנסיבי, ותיאם היטב בין ההגנה לחלק ההתקפי. החסרון שלו מורגש עד עצם היום הזה, למרות שסונג (שגם לגביו אני הייתי אחד היחידים לתמוך בהפיכתו לשחקן הרכב) עשה התקדמות מעולה.

איזו "חוכמה" בדיעבד, אבל מה זה משנה שבכלל לא הייתה שם עבירה.

12. Rudess Member

אני בא כאוהד ארסנל שבאמת איכפת לו מהקבוצה והתרומה שלו לא מתבטאת רק בקליק על העכבר כדי למצוא Stream לשידורי אינטרנט. לא ראיתי אותו בארסנל, ראיתי אותו במקומות אחרים וזה לא הרכש שהיינו צריכים להביא. כשמביאים רכש זה בד"כ בגלל שחושבים שהוא מתאים לקבוצה, אני לא חושב שהוא מתאים לקבוצה, ולכן לא צריך להשתחוות ולהעריץ כל רכש של ונגר בצורה עיוורת. לאורך ההסטוריה ונגר נפל הרבה עם רכישות של שוערים ושחקני הגנה (פרט לכמה הברקות), וגם אם ורמאלן יותר טוב מאולג לוז'ני או איגור סטפנובס (זוכר אותם?) הרי שאני לא חושב שהוא יהיה ברמה של אדאמס/קמפבל/קיאון, דהיינו השחקן שיעשה את ההבדל בהגנה של ארסנל, השחקן לו ארסנל ייחלה. ורמאלן לא גבוה מספיק, טענתי מספיק פעמים פה שהבלם שצריך להביא זה או מרטסאקר או הנגאלנד. אני משוכנע שלפחות אחד מהם היה אפשר להביא בסכום הזה , ולא בלם מליגה קיקיונית שמשחק בנבחרת קיקיונית לא פחות.

הגישה שלך ושל אחרים היא דווקא הכי קלה, כי בשביל מה להתאמץ ולנתח את הרכש ברצינות, אם פשוט אפשר להגיד על כל דבר Arsene Knows וכל רכש הוא מצוין. כמו ששמת לב, אני לא קוטל אותו, אני מבקר את ההחתמה, זה סכום כסף לא מבוטל עבור ארסנל ואם כבר מוציאים אותו, אז ראוי להוציא על שחקן ראוי יותר לדעתי שגם באמת יחזק את הקבוצה ולא יוסיף לה עוד שחקן לסגל שהוא תואם טורה/גאלאס ולא משלים אותם. הלוואי שהוא יהיה מצוין, אבל אני חושב שדי פגעתי בול עם הדעות שלי לגבי הרכישות האחרונות של ונגר, ולכן אני לא מצפה שורמאלן הוא באמת זה שישדרג את ההגנה הרעועה שלנו.

כל החודשים האחרונים? אולי מאז שסול קמפבל עזב את הקבוצה? אז כן המנג'ר רוכש בלם (אל תשכח שצריך שני בלמים לאור המצב הרעוע של ההגנה) עם נסיון מוכח מליגה קיקיונית (תשאל את אוהדי איאקס פה מה הם חושבים על ורמאלן) ונבחרת קיקיונית, וכל הכבוד באמת לונגר (בשיא הרצינות) שהוא הביא אותו לפני ה-PRE SEASON, זה היה הדבר הנכון לעשות (חבל רק שהוא לא הביא את השחקן הנכון). נראה לי שאתה צריך להבין על מה אני מקטר, הוצאת סכום כסף לא מבוטל עבור ארסנל על שחקן שלא שווה את הסכום הזה ולא ישדרג את ההגנה שלנו.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/09
  14. colorpencils Member

משחק מרגש. הרבה מתח.:ם
    אני גם חושבת שהסמל הישן היה יפה יותר.
    אבל החולצות המודרניות לא נראות רע כל כך.
    הן די יפות.
    למרות שבדימיון שלי לפחות ארסנל תמיד מככבת באדום לבן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ukliam2.Xxx[/img]

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אפשר להשוות את החולצות המכוערות לחולצות העבר, החולצת חוץ הכחולה עם הברקים, חולצת בית עם ה-JVC לעולם ועד!