יא אללה איזה דרמטיות.. למרות הזנות במחירים, הכדורגל (ובטח שבאנגליה) בפריחה מטורפת. לצערי הבועה הכלכלית הזאת תתפוצץ בסופו של דבר וזה בלתי נמנע, אבל שום דבר (עוד) לא נהרס.
בחזרה לדברים באמת מעניינים, סטן קרואנקי קנה מניות נוספות http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/8144069.stm קרואנקי קנה 160 מניות נוספות במחיר של 8500 פאונד והגדיל את נתח האחזקות שלו ל-28.58%. ברגע שיהיה לו 30 אחוז הוא יהיה חייב להגיש הצעת השתלטות על המועדון.
כדי שאתה תהיה רציני. אתה באמת חושב שליברפול יקבלו על אלונסו יותר מאשר ארסנל יקבלו על ססק? ססק כישרוני יותר, איכותי יותר, צעיר יותר, ולכן גם יעלה יותר. חוץ מזה שאני לא חושב שמישהו באמת ישלם 35 מיליון על אלונסו. עוד מעט תגיד לי שאתה גם מאמין שליברפול תקח אליפות השנה. נו באמת, בואו נהיה מציאותים לרגע.
חחחחחחח אהבתי את הפאנץ' בסוף... ואלה שבאמת ראויים לתגובה ולא מנסים לבדר-בקבוצה מתוקנת יכול להיות שהיו חושבים צעד קדימה אבל ריאל צריכה את קשר ה50-50 הכי טוב שהיא יכולה להשיג כאן ועכשיו כיאה לפרוייקט גלאקטיקוס אמיתי,צ'אבי של ברצלונה הוא הטוב בעולם אבל מן הסתם מטרה לא ריאלית,אלונסו בא אחריו וריאל תשפוך עליו הרבה כסף אם היא תקבל אותו בסופו של דבר,בסביבות ה35 מיליון ליס"ט,יכול להיות שססק יותר כשרוני,עם פוטנציאל יותר גדול אבל נכון לעונה שעברה אלונסו יותר טוב ממנו.גם אני חושב שססק שחקן מעולה אבל בואו לא נעשה ממנו יותר ממה שהוא,אם הוא באמת היה שחקן יותר טוב מאלונסו כבר עכשיו אז מן הסתם ריאל הייתה מקרקרת סביבו ולא סביב אלונסו.
ואוו בחור, מה לכל הרוחות. אפשר לחשוב שבמהלך השנתיים האחרונות ריאל לא קירקרה סביב ססק...מה לעשות שפעם אחר פעם הוא אמר להם לא? בניגוד לאלונסו, שכל הראיונות שלו הם ענן ערפל אחד גדול, וגם שהמעמד שלו בקבוצה שלו לא קרוב למעמד של ססק בארסנל(ראה ה"אמון" שהמאמן שלו הביע בו בעונה שעברה). "נכון לעונה שעברה"- נעזוב את זה שלססק הייתה פציעה קשה של 3 חודשים, כאילו יכולת של שחקן נמדדת על פני עונה אחת(אין ספק, אחרי העונה שעברה ססק שחקן גמור. בן 32 כבר). נו, באמת. כאילו באמת ססק צריך להוכיח עד כמה הוא טוב ולא עשה את זה בעבר...מה אתה מדבר. השקפת העולם שלך מוזרה לאללה. איפה אתה חי בכך שאתה חושב שאלונסו שווה יותר מססק.
אני אסביר את עצמי שוב כי אני חושב שלא הבנת אותי (אבו). כמו שרשמתי,לקבוצה מתוקנת הייתה סביר להניח שהייתה קורצת יותר אופציית ססק כי הוא צעיר יותר,וכנראה גם פוטנציאלית שחקן טוב יותר ממה שיהיה אלונסו.העונה אלונסו היה יותר טוב ושחקן ה50-50 הטוב בעולם אחרי צ'אבי וריאל מדריד כיאה לריאל מדריד רוצה את מה שהכי טוב כאן ועכשיו,לכן לא נראה לי שהיא תרוץ לשים עליו 50-60 מיליון (גם אם הוא שווה את זה,והוא לא-ומכאן התחיל כל הדיון),אלא תעדיף לשים 30-35 על אלונסו ולקחת אותו.
אבו, אם היום ריאל מגיעה לסיכום עם פראנסנל על X כסף וכל מה שנשאר לשסק זה לחתום ליד הקו למטה בחוזה - אתה באמת מאמין שהוא לא הולך על זה? אני לא חושב שיש יותר מדי שחקנים ספרדים שיסרבו לכזו הצעה. ולא משנה כמה פעמים הם אמרו שטוב להם באנגליה או בכל מקום שהוא. לומר שריאל וברצלונה זו פיסגת שאיפותיו של שחקן ספרדי ממוצע לצד החלום ללבוש את מדי הנבחרת לא נראה לי אנדרסטייטמנט בשום רמה שהיא. זה פשוט משהו שהם גדלים איתו. יש להיות מרוצים מהמצב הקיים ולנסות לעשות את המקסימום ויש לנצל הזדמנות להגשים חלום.
לא אתה שביקשת להיות רציני? איך אפשר לערוך השווה בין התפקיד של ססק לתפקיד של אלונסו? מדובר בשני שחקנים שונים לחלוטיין מבחינת סגנון משחק ותפקיד במגרש למרות ששתיהם קשרים. ססק הוא שחקן יצרתי יותר, קידמי יותר, שהתפקיד שלו נמדד בעיקר בפן ההתקפי. בגלל הפציעה הוא שיחק הרבה פחות שנה שעברה ועדיין הגיע ל10 בישולים ו 3 שערים. לפני שנתיים כשהוא היה בריא הוא בישל 20 שערים וכבש 7. אלונסו הוא שחקן עם תפקיד הרבה יותר חשוב מבחינה הגנתית, מבחינת שליטה במרכז המגרש, הרבה פחות יצרתי. בשנה שעברה, שהייתה עונת השיא של הבחור בליברפול, מבחינת תרומה התקפית, הוא בישל 5 שערים וכבש 4, כשהוא משחק הרבה יותר מססק. מה הנתונים האלו מלמדים אותנו? שאם ריאל מדריד רוצה את אלונסו, היא עושה זאת כי היא מחפשת קשר בעל איכויות הגנתיות שיודע גם להשתתף בהנעת הכדור ולעזור להשיג שליטה במרכז המגרש. אם היא הייתה מחפשת קשר התקפי יצרתי, אז אני מניח שהשם של ססק היה עולה. לטעון שהחיפוש של ריאל אחרי קשר מסוגו של אלונסו מעיד על זה שאלונסו טוב יותר מססק או שאלונסו וססק הם באותו תפקיד זה להתעלם מהתפקוד של השחקנים במגרש ומהשוני האדיר בין השתיים. ואני עדיין חושב שהכישרון של ססק, הפונטציאל שלו והגיל שלו מציבים אותו בעדיפות מבחינת מחיר. גם מבחינת איכות, העונה של ססק לפני שנתיים, שהוביל את ארסנל כמעט לבד במשך עונה שלמה להכי קרוב שארסנל יכלה להגיע באותה עונה מבחינת קירבה לאליפות, מעידה שהוא מהשחקנים הטובים בעולם ואחד מהבודדים שיכולים בעתיד גם לתת עונה שתזכה אותו בתואר השחקן הטוב בעולם. ואלה סופרלטיבים שאלונסו, עם כל הערכה שלי אליו, לא הגיע ולא יוכל להגיע לעולם. נ.ב אני גם חושב שאתה מגזים בהערכה לאלונסו. הכי טוב בעולם למעט צ'אבי? איפה נעלם לו מייקל קאריק שתורם לא פחות מבחינה הגנתית להגנת הברזל של יוניטד ולהנעת הכדור, ותורם הרבה יותר מבחינה התקפית (8 בישולים ו4 שערים)?
משה אוחיון צודק בהחלט. מדובר בשני תיפקודים שונים לגמרי. פברגאס לא יכול לעשות את העבודה של אלונסו (הנעת כדור פנטסטית מאחור ולחימה) ואלונסו לא יכול לעשות את העבודה של פברגאס (כניסה לשטחים מתים ברחבה ומשחק גם בשליש האחרון של המגרש.
מתוך ארסבלוג : http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אני כל כך שונא את הקבוצה המגעילה הזאת. אין לה טיפת כבוד לשחקנים של קבוצות אחרות, בדיוק כמו היריבה הגדולה שלה.
קראתי היום בטיימס שבמידה והסיטי לא מצליחים להביא את טרי, הם הולכים להציע 14 מיליון ליש"ט על קולו טורה, שבקיץ הבא הוא Out of Contract . אם גאזידיס לא מתכנן להאריך את החוזה של קולו, עדיף למכור אותו עכשיו ולהרוויח משהו מאשר למכור אותו בקיץ הבא ולא להרוויח שום דבר.
מצד שני, אם אתה מוכר את טורה עכשיו - לך תמצא עוד ורמאלין עכשיו... השוק של הבלמים העונה לא משהו. לא נראה כמו קיץ טוב לחפש מרכז הגנה חדש לחלוטין.
קירק ממש הוציא לי את המילים מהפה. 14 מיליון ליש"ט על טורה עם שנה אחרונה בחוזה זו עסקה מעולה, אחת הסיבות שסיטי מציעה אותה זה כי אין ממש אופציות אחרות. האנגלנד לא רוצה לזוז מפולהאם, את לסקוט סיטי מתקשה להזיז מאברטון ומעבר להם אני לא יכול לחשוב על שחקן זמין עם ניסיון פריימרליג שלהביא אותו לארסנל במקום טורה יהיה שדרוג ולא צעד אחורה.