ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. KirkH Member

לטעמי 25 מיליון על אדבאיור זו עיסקה מעולה לפראנסנל הן כלכלית והן מבחינת העובדה שבכסף הזה אפשר יהיה להביא שחקן קצת יותר מחוייב ויותר מתאים לשיטה.

2. קינג לדלי Member

זאת עיסקה מעולה גם בזה שהם מחזקים את מי שאמורה להיות מתחרה שלהם ?

3. A. Arshavin Member

הנק' שלדלי העלה נכונה, אבל בלי קשר אני מרגיש שאפשר היה להוציא יותר כסף מהעסקה.

4. אבו Member

יותר מחוייב כן, יותר מתאים לשיטה? למה אדבאיור לדעתך לא מתאים? הוא חלוץ רחבה טיפוסי ורובין קצת מתחתיו, השילוב הזה כבר הוכיח את עצמו בעבר(פחות קצת בעונה שעברה, מכיוון שהם בקושי שיחקו ביחד).

כלכלית? בהתחשב בפארנטרית של המו"מ ובמשאבים שלה, ובהתחשב בסכומי הכסף שמשתוללים בשוק, היה אפשר אולי להוציא קצת יותר. אבל זה מחיר ראוי.

5. The_Arsenal Member

כמה זה משנה אם ישחקו בחוד סנטה קרוז וטבז, או אדבאיור וטבז... שיקנו גם את ברבאטוב מצידי, ויחד איתו עוד 9 חלוצים.

ואבו, דווקא אדבאיור בורח יותר אחורה, וואן-פרסי טיפל'ה יותר מקדימה. ואן-פרסי-אדוארדו, או ואן-פרסי-ארשבין, יכול להיות שילוב לא פחות טוב.

ד"א, מה שמאפיין את הקיץ של סיטי הוא לאו דווקא התפרעות בסכומי העברות, אלא התפרעות חסרת תקדים (והרסנית לכדורגל לדעתי) בנושא של משכורות לשחקנים. זה מגעיל אותי לקרוא על הסכומים שגארת' בארי ואדבאיור עומדים להרוויח. מי ישמע גורל העולם עומד לרגליהם.

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/09
  6. קינג לדלי Member

אתה באמת משווה את סנטה קרוז לאדבאיור ?
    אדבאיור לא סופר אותו בכל אספקט של המשחק.

אני חושב שהוא גם לא סופר את צ'אמאק שאמור להיות התחליף שלכם אבל אני לא מכיר את המרוקאי כל כך טוב.

7. The_Arsenal Member

כנראה ההופעות שלו נגד הפח אשפה שלכם הותירו עליך רושם מוטעה. בסה"כ אדבאיור הוא שחקן שבנוי ב-80 אחוז על תיאום קבוצתי ועל משחק קבוצתי. כאינדיבידואל הוא רחוק מלהיות שחקן גדול (וגם ראו את זה השנה). בבלקבורן למשל הוא בחיים לא היה מגרד את המספרים של סנטה קרוז. אני מסכים איתך שהוא שחקן עדיף עליו, אבל לא בצורה כזאת דרסטית. יכולת הסיום של סנטה קרוז ודאי עולה על זו של הטוגולזי שהוא מחמיצן כרוני והיה כזה גם בעונה הטובה היחידה בקריירה שלו. (ההחמצה נגד וויגאן ב-JJB בדעיבד הייתה שווה אליפות אבל זה לא פייר כלפיו להתייחס להחמצה הזו בלבד).

8. קינג לדלי Member

טוב...

9. The_Arsenal Member

למרות הסרקזם המתנשא שלך, אני מקווה שלמדת משהו חדש מר "אני מבין יותר מכולכם ואני פה כדי ללמד אותכם כדורגל".

10. AW forever Member

איכס. אדבאיור הזה הוא פשוט איכס. שחקן שנתן עונה אחת גדולה, בקיץ שאחריה הוציא לכולם את המיץ עם השטויות שלו, קיבל חוזה מכובד לכל הדעות של 80,000 לשבוע, עוד הספיק לשקר בתחילת הקיץ על זה שהוא מחוייב למועדון ושהוא חייב תודה לוונגר על זה שהוא עשה אותו מי שהוא היום (כבר אז לא התרגשתי מהקשקשת שלו) עובר עכשיו בעקבות הכסף לסיטי (שלא תבינו לא נכון, זה לגיטימי). אני בטוח ב100% שאחרי שהוא יעבור הוא יסביר שהוא לא עבר בגלל הכסף אלא בגלל ש"הוא מאמין בפרוייקט של סיטי ושהוא מצפה לזכות איתם בתארים". מאז קאשלי לא הרגשתי כזה רצון לכישלון של בוגד ונוטש כמו שאני מרגיש עכשיו לאדבאיור, בעיקר בגלל שבעונה הגדולה שלו הוא עשה את כל ההצגות הנכונות של לנשק את הסמל ולשחוט את התרנגולות. מקווה שאבא שלו ידע לעשות את ההסבה משטיפת פילים לשטיפת גמלים.

11. Raulito Madridista

אני מחבב את ארסנל בפריימרליג והתחברתי להרבה שחקנים, אבל דווקא לאדבאיור לא, וההתייחסות שלי אליו הייתה זהה גם בעונה שהוא לא הפסיק להבקיע. אני חושב שאדבאיור חלוץ טוב(הוא פיזי מאוד למשל), אבל גם באותה עונה מזהירה, בה הוא העמיד מספר יפה מאוד של שערים, שחלק מהם היו מועמדים לשערי העונה(השער האדיר נגד ניוקאסל מן הסתם) - הוא החמיץ המון הזדמנויות. אדבאיור צריך יותר מידי מצבים כדי להבקיע.
    המחיר, יש לציין, הוא בסדר, אבל אפשר היה לדרוש יותר, בעיקר כשמדובר במנצ'סטר סיטי.
    לגבי מחליף, אני לא יודע. מה שכן - אני אשמח לראות את ארסנל עוברת סופית למערך של 4-5-1 במידה ואדבאיור יילך. ואן פרסי בהרכב כחלוץ שפיץ, זה שווה ניסיון, ואדוארדו מחליף. אגב גם בנדטנר מבקיע שערים כשהוא עולה מהספסל, למרות שלתת פס על שני מטר הוא מתקשה. התקווה במערך החדש היא שוולקוט יישתדרג וארשבין יבקיע כמות חביבה של שערים, כיאה לאחד שהוא חצי חלוץ. אני אוסיף ואומר שהייתי מעדיף לראות את ארסנל קונה בלם או קשר אחורי בסכום הזה, ולא מביאה עוד חלוץ. זה ייצור יותר איזון בקבוצה. אומנם יהיו פחות אופציות התקפיות, אבל ההרכב הראשון יהיה יותר טוב. גם המצב הזה לא מושלם, ועם המזל הרע של השנים האחרונות - לכו תדעו אם מכת הפציעות לא תכה שוב גם בעונה הבאה(אני לא מתכוון על כמות נורמלית, אלא מוגזמת ומאכזבת), אבל כרגע אני לא רואה את ארסנל עם שידרוג רציני בהרכב הראשון כשכולם כשירים, וזה חשוב ממחליפים רבים בעמדה אחרת.

12. אבו Member

רפאל, אלא אם כן אתה יודע משהו שאני לא, אני חושב שעוד מוקדם לכתוב הודעות מהסוג הזה. הדברים קורים כ"כ מהר בעניין הזה, וממש לא ברור מה משחק פה תפקיד משמעותי. אדבאיור דיבר על כך:" כל עוד ונגר רוצה אותי, אשאר"- נחכה ונראה בהמשך, ליותר תשובות. כרגע עדיין הכל מעורפל.
    לא חושב, אדבאיור אולי יורד לאגפים קצת יותר, אבל בגדול- ואן פרסי יותר "10". לא סתם היו לו לא מעט בישולים מהשדה העונה, הוא שידרג את היכולת שלו מהקו השני באופן משמעותי.

ערן, הסיומת של סנטה קרוז טובה הרבה יותר משל אדבאיור.

13. The_Arsenal Member

אכן התכוונתי לצדדים. בעיקר לצד שמאל למען האמת. כשאדבאיור בורח שמאלה ואן-פרסי ושאר החבר'ה באופן טבעי ממלאים את הוואקום. וכשהם לא עושים את זה, ההתקפה שלנו נראית כמו הצל של עצמה.

14. AW forever Member

אבו, הוא עובר מדיקל ואישור עבודה בסיטי. אתה מכיר אותי כבר ויודע שאני לא מתייחס לשמועות אבל זה לא שמועה- זו עובדה.
    קשה לי להאמין שוונגר הוא זה שהראה לו את הדלת והוא בחוסר נכונות הסכים לעזוב.
    אני מקווה שצ'אמאח יוחתם מהר ויצטרף לאימונים של הקבוצה, ושבעודף נביא עוד קשר אחורי.

15. The_Arsenal Member

ד"א, אם עזיבה למילאן הוא עוד יכול איכשהו לתרץ ברצון הזה של קידום מקצועי (שזאת גם שטות כמובן), אז במקרה של סיטי זה יהיה עלבון לאינטליגנצייה אם הוא יעשה את זה. כנראה ש-80,000 פאונד לשבוע לא הספיקו לו כדי לסגור את החודש.