ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. Pinko Member

אוי ואבוי אתם מכניסים אותי לדיכאון. אין פה מישהו אחד שאופטימי לגבי הישארות שלו?

2. Jimmy Member

תקופה חרא :S עכשיו ססק ולפני יומים באלאק...נו אם הסאגא הולכת ומתממשת אז כאן מדובר בכשלון ללא שום ספק,ככה נאבד שחקן מספר 1 שלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ,בהחלט קשה להתאושש מזה אבל ובזהירות אני אומר את המילה אבל שלא יתנפלו עלי פה כאריות,אם נקבל בתמורת ססק סכום עתק ויאיא טורה אז אפשר להביא דייגו שהוא עלול להימכר(זה סוג של שחקנים שיכול לעשות את ההבדל ) זאת תהיה PLAN B כי בטח אני מעדיף שססק יישאר(אבל אם הוא לא מעוניין להישאר זה עניין אחר,כי אי אפשר להחזיק בשחקן שרוצה לעבור לקבוצה אחרת)

נערך לאחרונה ב: ‏19/5/10
  3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לאף אחד פה מושג יותר טוב משיש לך, אם זה מרגיע אותך.

בכל מקרה, כמו שאמרתי - אם נקבל סכום כמו שמילאן קיבלו על קאקא, או משהו כמו 50 מליון פלוס יאיא טורה - אז אפשר להכין לעונה הבאה קבוצה לא פחות טובה מזאת שסיימה את הנוכחית. הכל תלוי כמובן בהחלטותיהם של ונגר וגאזידיס.

להתחיל להצהיר על כישלונות ולקרוא לונגר ללכת הביתה על סמך שמועות זה לא רציני לדעתי, עדיף לחכות ולראות מה באמת קורה.

4. Jack Wilshere Member

Sabonis,

אני מסכים עם כל מילה שלך. משהו השתבש בדרך של ונגר, ונגר נכשל. הכשלון זועק לשמיים עוד לפני המכירה של ססק, ובודאי אחרי המכירה שלו (אם וכאשר). אני גם שותף לתחושה שמכירה של ססק לברצלונה תסמל, יותר מכל, את הכשלון של ונגר.

מבחן התוצאה אכן חזק מכל דבר אחר. הרי אם היינו זוכים בתארים בשנים האחרונות, אז עזיבה של שחקנים, חשובים ככל שיהיו, הייתה מתקבלת בהבנה, אבל כשאין תארים במשך תקופה ארוכה ומדי עונה שחקנים חשובים עוזבים, אז יש תחושת ריקנות.

למרות הכל, אני עדיין חושב שונגר הוא האדם המתאים לעבודה. הוא לא שכח לאמן. הוא עשה לא מעט טעויות בשנים האחרונות (אני לא אכנס לכל אחת מהן), ולכן אנחנו מנהלים את הדיון הזה. העניין הוא שאני חושב שהוא אדם מספיק אינטילגנטי כדי ללמוד מהטעויות ולהסיק את המסקנות. אין ספק שהקיץ זהו מבחן גדול עבורו. אני מוכן לקבל בהכנעה מכירה של ססק לברצלונה, אבל אני רוצה לראות שינוי בגישה מצד ונגר. אני רוצה לראות את ונגר מחזק את הקבוצה כמו שצריך (דבר שלא נעשה בשנים האחרונות) ומפסיק לתת אמון בשחקנים צעירים שעדיין לא הוכיחו את עצמם. אם לא נראה שינוי בגישה, אז לא תהיה ברירה אלא להיפרד ממנו.

5. Rudess Member

סאבוניס, יישר כוח על ההודעה. אתה צריך להמשיך לכתוב ולא רק לקרוא בפורום :)

6. The_Arsenal Member

אני כבר לא יודע מה יותר מייאש כאוהד ארסנל, העונה עצמה, או הקיץ. אני לא יכול לחשוב על מילה יותר מתאימה לתאר את מה שאני מרגיש כלפי המצב הנוכחי של הקבוצה חוץ מייאוש. לא מעניין אותי להתעסק באשמים או לא אשמים, לא מעניין אותי שמועות, ובטח שלא מעניין אותי ציפיות. העיסוק בזה רק הופך את התחושות לעגומות יותר. מה שיקרה יקרה, ונחייה (או נמות) ממשחק למשחק. שיגיע כבר המונדיאל! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

7. רמי Member

אני קורא ולא מאמין.
    מי שהולך ומשווה את העזיבה של ססק לזו של הנרי פשוט לא מבין כנראה מי זו ארסנל הנוכחית. גם להשוות את העזיבה של קאקא זה פשוט לא הגיוני.
    הנרי עזב אחרי שיא- השחקן הכי גדול בתולדות המועדון. אחרי מה ססק עוזב?

גם לקאקא אין מה להשוות את המצב. זה נכון שמילאן הייתה בנויה לחלוטין עליו אבל הליגה שם רק בהתדרדרות ואין מי שמאיים על המקום של מילאן באלופות, חוצמזה שמילאן רכשה את רונאלדיניו-שאולי הוא כבר לא בשיאו אבל הנה עובדה שלהבטיח מקום 3 וכאילו להתמודד על האליפות זה מספיק-אנחנו עושים את זה כבר כמה וכמה עונות...

הקבוצה שלנו בנויה על שחקן אחד. אין שומדבר מעבר לזה. הוא היחיד שיציב בה - בעצם יש עוד כאלה שיציבים מבחינת חוסר יציבות...
    איך ארסנל משחקת עם ססק ובלי כולם יודעים. אין בקבוצה שחקן שמסוגל להתקרב לרמה שלו.

ססק הוא המנוע שלנו - הנרי היה משמעותי מאוד גם אבל הוא היה חלוץ.

במידה והוא עוזב כל ה5 שנים האחרונות היו שוות כלום ושומדבר. זמן שנזרק לפח. זמן שהובטח לנו שנבנה משהו שאין בקבוצות אחרות והוא עומד להכשל בדרך הכי כואבת - שהסמל של הבניה הזו נוטש אותנו. וכן נוטש זו המילה. אני באמת לא האמנתי שססק יעזוב לפני שהוא יקח תואר עם ארסנל אבל הנה זה עומד לקרות.

אם ססק עוזב לא רק העונה הבאה בזבל גם זו שאחריה. זה גם לא משנה אם יבוא שחקן בקנה מידה עולמי במקומו ועוד בעמדה שלו - סתם דוגמה לא קשורה-ג'רארד או צ'אבי.
    הקבוצה שלנו בנויה לגמרי עליו וכל ה שקשור בו.

הוא עוד לא נמכר - אבל זה כבר שם. ואני גמור. כן אנחנו ארסנל ונשרוד את זה.. אבל תראו מה הולך תחתינו-סיטי טוטנהאם וילה כולם רק מתחזקות. אני באמת לא בטוח לגבי העתיד של העונה הבאה שלנו.
    מה זה אומר על וונגר? על ההנהלה? אלה שאלות שיקח זמן לענות עליהן והזמן הזה יהיה אחד הקשים שלי בתור אוהד של הקבוצה אם לא הקשה ביותר.

אם חשבתי לעצמי שאין תקווה לעונה הבאה כל עוד אלמוניה או בדיחה אחרת עומד לנו בשער ואין סיבה לטפח ציפיות אם הוא נשאר אז עכשיו אני פשוט אובד עצות.

יבואו לכאן אוהדי קבוצות אחרות ויגידו שכמו תמיד ארסנל בפאניקה והנה רונאלדו עזב את היונייטד והם נלחמו על האליפות.. אבל זה לא הגיוני להשוות את ארסנל למנצסטר? זה מעליב עבור היונייטד. הקבוצה שלנו בשנים האחרונות היא רמה אחת מתחת וזה מוכח. בלי ססק אנחנו בכלל נהיה בדיחה.

למי שזה לא יהיה שישחק במקומו זה פשוט לא יהיה אותו דבר. הכימיה שונה. הוא הפליימייקר שלנו!!! לא ווינגר או חלוץ - משמעותיים ככל שיהיו!!!!

אני עוד לא יכול לגבש דעה בנוגע למה יהיה אחרי שהוא יעזוב כי הוא עדין בארסנל. אבל אני חושב על זה ונהיה לי רע. רע הרבה יותר מלפני 4 שנים כשהנרי עזב אותנו כי הוא עזב בלב שלם אחרי שהוא נתן לנו את השיא שלו.

----

ועוד מילה. ברצלונה? השטן. לא פחות גרועה מריאל. אני לא בא להקניט כאן אוהדים שלהם אבל זה פשוט מגוחך שהנשיא שלהם טוען שהם שונים מריאל.
    אם לפני המעבר הזה אני מתעב את בארסה על כל השנים שבהם היא לוקחת לנו את השחקנים אז אחרי ססק אני פשוט לא יהיה מסוגל לראות משחק שלהם.

8. Sir Alex Las' Killa

רמי מה שאתה אומר נכון בעיקר בעניין הביקורת, אבל אל תשכח ששחקנים לא פחות חשובים מהספרדי 'נטשו' אותכם בעבר. עמנואל פטי (היה מנוע אדיר), פטריק ויירה (הלב של הקבוצה) ורק בעונה שעברה ברחו לכם צמד שחקנים דומיננטים (פלאמיני וחלב). לכן אני לא חושב שהעזיבה של ססק היא 'סוף העולם' מבחינתם, בטח שלא עם הכסף שתקבלו עבורו. אולי ונגר מנסה לתקן את השגיאות שלו סוף סוף? מה יקרה אם תקבלו בטרייד איזה גרזן כמו יא יא טורה וכסף שתביאו בו עוד 2-3 שחקנים? זה לא נשמע לי כ''כ נורא, ובטח שעדיף על עוד עונה בלי תואר.

9. Rudess Member

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs538.snc3/30489_391775763002_104388128002_4155506_7886258_n.Xxx

ההודעה הזאת כמובן מפוברקת ונוצרה על ידי אחד האוהדים שלנו.

10. THE STRETFORD END Member

עזבו את עניין הכמה כסף,הבעיה בויתור על שחקן כמו פאבריגאס זה גם וכמובן בהיבט המקצועי אבל לא פחות בחלון הראווה של ארסנל שמראה לעולם כאילו שהמועדון הפך לבית חרושת לטיפוח שחקנים אבל לא כזה שנהנה מהפירות שלהם,ככה שזה הופך לעניין של לא רק להצליח ולשמור על הטובים ביותר אלא גם מקשה על העניין של להביא טובים אחרים באמת.
    כאילו היתה זו קבוצה בהולנד ולא אחד מהמועדונים הגדולים באנגליה ובכל פעם שיש הצעה גדולה ממועדון גדול אחר או הצעה אטרקטיבית במיוחד היא מרימה ידיים.
    רק בשנתיים האחרונות,פלאמיני,חלב,אדבאיור,טורה,אפילו הנרי שלמרות שהיה בחלק האחרון של הקריירה ואחרי שהבטיח לא פעם שהוא יסיים את הקריירה בארסנל.
    ככה לא בונים יציבות,ככה בונים שם אחר.
    אין מה לעשות,מדובר בשחקנים מקצוענים ועם כל האהבה שלהם לקבוצה,ברגע שלא זוכים בתארים,לא מתמודדים באמת על תארים,ברגע שהקבוצה לא מתחזקת ומשחקת נכון לכיוון הזה אז הטובים ביותר מחפשים לעבור למקום טוב יותר מבחינתם והכישלון הזה הוא חמור לא פחות מ 5 עונות בלי אף גביע או אליפות

היו לא מעט דיונים לגבי האם יונייטד צריכה היתה לוותר על רונאלדו ובגלל שריאל מדריד לא היתה מוכנה לשמוע לא, היו כאלה שדאגו מהתקדים שזה יכול ליצור ביונייטד,
    אבל זה עדיין היה סיפור שונה שלאחר 6 עונות שבהן השחקן השיג כל תואר אפשרי עם הקבוצה,
    זכה בכל תואר אישי שישנו וחיפש אתגר חדש כמו גם הגשמת חלום ועל הדרך יונייטד קיבלה סכום מטורף.

11. ArsenalFan Member

גבריאלה מרקוטי מהטיימס מעלה טענה מעניינת לפיה ססק אולי משתמש בכך שהוא כלי משחק בבחירות בברצלונה כדי לדחוק את ונגר לפינה לחזק את הקבוצה. טענה מוזרה מאוד אבל מעניינת. זה מתבסס על ההנחה שעולה מכל הטור, שלפיה לפברגאס אין כיום מקום בהרכב של בארסה. מה שלדעתי לא בהכרח נכון.

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/col...icle7130191.ece

Sir Alex: קודם כל, פטי כבר היה (הרבה) אחרי השיא כשהוא נמכר, גם ויירה נתן את מיטב שנותיו לארסנל והיה קפטן ענק שהביא תארים, פלאמיני וחלב רחוקים מלהיות שחקנים כ"כ משמעותיים כמו פברגאס. אלה פשוט לא אותם מקרים. מעבר לכך, סוף העולם זה בהחלט לא. המועדון הזה היה מועדון ענק, מפואר וגאה בעצמו הרבה לפני ססק פברגאס ויהיה גם אחריו. אבל סוף עידן- בוודאי. הקבוצה הזו נבנתה עליו ועזיבה שלו מסמלת יותר מכל את ההתמוטטות של "פרויקט הצעירים" של ונגר. סוף לעונה הבאה לפני שהיא התחילה- כן. אסור גם לשכוח שהמועדון הזה כבר שקע בעבר לתקופות לא פשוטות של כמה שנים בעקבות התפרקות של קבוצות ואפילו מכירה של כוכב או שניים (השם הכי ברור הוא כמובן ליאם בריידי, ונראה לי שאחרי חמש שנים עקרות זו ההשוואה ההיסטורית הכי קולעת), ולא מן הנמנע שזה יקרה גם עכשיו. זה תסריט מאוד ריאלי ודי מפחיד.

12. Ryan Giggs11 Member

אני מסכים שהעזיבה של פטי ווירה אולי היו מוצדקות אבל העזיבות של פלאמיני וחלב, ובטח ובטח אם פאברגס יעזוב מעידות על מגמה שלילית מאד שארסנל מצויה בה בשנים האחרונות.
    מצחיק לראות אותך רושם שאם פאברגס יעזוב זה יהיה תום עידן מכיוון שלא באמת נבנתה פה קבוצה, הקבוצה נמצאת כבר בתהליך בנייה של 5 שנים כשכל פעם שחקן משמעותי יותר או פחות עוזב מתחלף בצעיר אחר וכך הלאה.

13. ArsenalFan Member

Ryan Giggs11, אתה צודק בדברים שאתה אומר, אני פשוט לא חושב שאפשר להשוות את המשמעות של עזיבה של שחקנים כמו חלב ופלאמיני (עם כל הכבוד לשניהם. חוץ מחלב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) לעזיבה של ססק פברגאס, השחקן הכי טוב שלנו ביי פאר והקפטן של המועדון. נכון שהקבוצה נמצאת על תקן של "קבוצה במעבר" במשך חמש שנים ונכון שהמגמה היא שלילית בעליל, אני האחרון שמתכחש לזה. אבל עדיין הדבר הכי ברור ויציב בשנים האלה, היה הנוכחות והתרומה של פברגאס כי הוא היה האיש המרכזי על המגרש. העזיבה המסתמנת שלו מסמלת במידה רבה את הסוף המוחלט של הפרויקט, הסוף העצוב שלו מבחינתנו. לכן אני רשמתי שזה תום עידן. כשהעתיד לא נראה כ"כ טוב בבוקר הזה וכשמסתכלים בעיניים פקוחות מה יישאר אחרי ססק אם/כשהוא יעזוב, זו לא מסקנה עד כדי כך מונפצת.

14. Rudess Member

תום עידן פבריגאס=תום עידן ונגר

15. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזיבה אפשרית של פברגאס מזכירה בדמיון כמעט מגוחך את מה שפטריק ויירה האכיל במשך 3 קיצים רצופים כשריאל פלרטטה איתו דרך העיתונות, ההבדל הוא שויירה בסוף הסאגה הזו כבר היה שחקן שכמעט לא מסוגל לספק דקות משחק מרוב פציעות וכששיחק ממש לא הזכיר את הקשר האימתני שהיה, עד שזה הגיע למצב שלונגר כבר לא ממש היה אכפת למכור. העובדה שארסנל לא הצליחה ליצור לעצמה מאז העזיבה של ויירה מוניטין מספיק גבוה שיגרום לשחקנים לא רק לבוא להתפתח אצלה אלא גם להישאר אצלה היא היכן שנמצא שורש המגבלה של ארסנל להתפתח וכיום אפילו לוקח אותה אחורה. העובדה שלשחקנים לא ממש אכפת להקריב את הביצועים האישיים שלהם, כפי שקרה למעשה לכל שחקן ארסנל שעזב אותה, מראה על שרירותיות , או אטימות מסויימת בארסנל שמרחיקה אותם ממנה ואם אני נדרש להסיק הייתי אומר שזה הנושא הכלכלי. בטוטנהאם לדוגמה, שחקן כמו גארת' בייל שעושה רושם מסויים במשך תקופה, שהולך להיות באמת שחקן משמעותי, מקבל מיד שדרוג בחוזה כולל העלאה בשכר. ארסנל יכלה להשאיר את חלב, את פלאמיני, את אדבאיור, ואם ללכת אחורה למקרה ויירה - את ויירה, פירס, הנרי, ליונגברג ארסנל הצליחה להשאיר בשנים שרבות ועשירות התדפקו על דלתותיו של פיטר היל-ווד, וזה לדעתי מעבר לנושא התארים, שאז עוד זרמו והקשו על הפיתוי. יש כאן מעבר. עצוב לומר שכיום אתה צריך לעמוד ברף כלכלי מסויים כדי להיות כלכלי מסויים, אבל זה נכון. ארסנל צריכה להחליט אם היא רוצה להיות דוגמה שאף אחד לא יממש, או קבוצה שמשלמת הרבה כדי להרוויח הרבה.