עדי, אני מקבל את הביורקת שרשמת על ה"מודל" של ארסנל. אני רק מסייג בדבר אחד- שחקנים אנגלים הם לפי הגדרה ולפני שפתחת את הפה במו"מ יקרים בצורה משמעותית משחקנים שמגיעים מבחוץ. חוכמה גדולה לדבר על רוני, שחקן ששבר שיא העברות כשהגיע, נחת ישר למשכורת גבוהה שהלכה ושודרגה. מצב שכזה מקל על סוגיית הנאמנות למועדון. אני שוב חוזר ואומר שכל התסבוכת שהמועדון שלנו מצוי בה היא בעיקרה כלכלית, היא זו שהביאה עלינו את כל הניסויים המשונים האלה שתכליתם אחת- לשמור את הראש מעל המים, לנסות לגנוב בטעות איזה תואר, לשמור על המקום בליגת האלופות (שוב- כסף) והכי חשוב לשמור על מסגרת תקציב מינימלית. מבחינת הזרים שמגיעים- מה גדול בארסנל? המשכורות? ממש לא. תארים? לא ראינו כאלה כבר 5 שנים. למסורת, שהיא הדבר הכי חשוב, הם לא מתייחסים וככה המועדון נראה כמו תחנת מעבר. אני מסכים שזה חייב להשתנות, אני טוען שזה קודם כל כסף ואח"כ "מנטליות בריטית". גם קאשלי הבריטי, שחקן בית, נמשך אחרי הכסף ושתזדיין המסורת.
כל פעם שמדברים על אנגלים בהקשר של ארסנל, אתה זורק את רוני למערכה. די חלאס. פרנק למפארד, ג'ון טרי, קראגר, ג'רארד פול סקולס, גארי נוויל, ג'וני אוונס (בריטים/אנגלים אותו דבר), גיגס, בראון והרשימה עוד ארוכה ידידי - כמה הם עלו? ווילשר לטעמי חייב לקבל את חולצת ההרכב בעונה הקרובה, שחקן נשמה עם רצח בעיניים, כ"כ חסר לכם שחקן כזה (ואני עוד לא מדבר על האיכויות הנהדרות). בטח דנילסון יהיה הקפטן החדש...
באמת הגיע הזמן, רואים שבארסנל ת'יאו לא עובד על הגבהות... סנסציוני. http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Trans...icle440669.html אמנם זה רק הדיילי מירור, וברור שזו לא "הסיבה" שססק בחר לעזוב אלא מקסימום הקש ששבר את גב הגמל. אבל בהנחה שיש בזה אפילו קמצוץ של אמת, זה מסביר את כל מה שאמרתי בימים האחרונים על כך שאני מתחיל להיות מודאג בכל פעם שהתרח PHW פותח את הפה (ושימו לב שבימים האחרונים הוא היחיד שמפטפט, ועוד עם מי? עם הדיילי סטאר... הודעה רשמית בארסנל.קום? מה פתאום, לכו תקנו את הדיילי סטאר) והייתה לי הרגשה שיהיו בעיות גם כשהוא פתח את הפה בזמנו לגבי ססק וה"סיכום" שברצלונה לא תלך עליו הקיץ. האיש כבר סנילי לגמרי, מבוכה אחת גדולה עבור המועדון. שייצא לפנסיה.
תסלח לי עדי אבל העיתונאי הזה הוא ברמה של ביב שופכין. פבריגאס יעזוב בגלל היל-ווד? אני לא חושב שהשחקנים בכלל יודעים מיהו בכלל. זה שהוא צריך לצאת לפנסיה יחד עם שאר הדירקטורים זה משהו אחר.
באמת נראה לך שססק, קפטן המועדון שנמצא כבר שבע שנים בארסנל, לא יודע מי הצ'רמן שלו? אמרתי, ברור שזו לא הסיבה שהוא עוזב אלא דברים הרבה יותר מהותיים, ברור שזה רק הדיילי מירור שהוא מופת לעיתונות זולה, רשמתי הכל. אבל מספיק שססק קרא/שמע על הדברים (ותהיה בטוח שלא חסרות נשמות טובות שיספרו לו), וזה כבר גורם רק נזק. קשה לי להאמין שהפטפטת הזו עזרה למישהו, בטח לא לססק בעצמו. זה כ"כ מטופש לבוא לתקשורת ולהגיד שהשחקן הכי טוב שלך לא נכנס להרכב של ברצלונה... למה זה טוב?
הוא כבר החליט ממזמן שהוא עוזב את ארסנל, אז האם הוא צריך "חיזוקים" שכאלה מהיל-ווד? זה עיתונאות סנסציונית צהובה ועלובה שמטרתה לייצר רעש, קונפליקטים בתוך מועדוני כדורגל ולגרור את הקבוצות לתוך התת-רמה הזאת. בכל מקרה לענייננו היל-ווד דווקא צודק, לפבריגאס אין ממש מקום בהרכב של ברצלונה כיום. לך תדע בכלל אם זה מה שהיל-ווד אמר או שכידוע בתקשורת הבריטית העלובה ,מומצאים ומסולפים ציטוטים של אנשים במטרה לייצר כותרות ולמכור עוד גליונות ב- 20 פני. אגב אותו עיתונאי עלוב וקטן פרסם אתמול ידיעה (שהבאתי בעמוד הקודם) שארסנל הודיעה לברצלונה שפבריגאס לא למכירה בשום מחיר. כמובן ששם הוא לא טרח להביא שום ציטוט של היל-ווד או מישהו אחר בהנהלה. מראה לך רק על מהימנות הכתבות שלו.
אכן, שחקן נשמה עם רצח בעיניים. בדיוק מסוג השחקנים שחסרים לנו בקבוצה. לא יודע אם ראוי להרכיב אותו דווקא, אבל הוא צריך לשחק בקביעות בעונה הבאה. לא רואה טעם בהשאלה לעונה נוספת, בטח ובטח אם ססק יעזוב.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11833_6176101,00.html כמה מבאס שאנחנו יודעים שהוא כבר סגור שם, אבל נעבור חודשים מלאים באי ידיעה עד אחרי המונדיאל עד שנדע בוודאות. יהיה טורה וצ'גרינסקי אצלנו בטרייד ואני מרוצה, לא משנה איזה סכומים יהיו מעורבים בנוסף אם בכלל.
אולי מההעברה הזאת תצאו הרבה יותר טוב. הרי זה היה באוויר שססק יעזוב, זה ישחרר את הקבוצה וזה בהחלט יפנה מקום לכשרונות אחרים לתפוס את מקומו. אני לא רואה סיבה למה כבר בעונה הבאה ווילשייר לא יכול לשחק כבאנקר בהרכב. אתם צריכים לשחק יותר איתו ועם ראמדי ונסארי. את דנילסון, רוזיצקי וגאלאס אתם צריכים להעיף. בכלל אם תרוויחו איזה 30 מיליון וגם צ'קגריסקי(יכול להתפתח לבלם מצוין) ויאה יאה טורה הרי שזו עסקה מצוינת עבורכם. יא יא טורה הוא בדיוק מסוג השחקנים שונגר אוהב והוא ללא ספק אחד מהקשרים האחוריים הטובים באירופה. אחרי זה תצטרכו למצוא שוער טוב ואתם תהיו קבוצה הרבה יותר טובה בעונה הבאה. באמת שאתם צריכים להתעודד מהמעבר של ססק. גם אנחנו עברנו את אותו סיפור בעונה הקודמת.
יאיא טורה הוא בהחלט שחקן טוב, צ'יגרינסקי עתיד להיות בלם ענק. אם העסקה תושלם עם שני אלה אז סכום הכסף כמובן יורד משמעותית. לגבי יאיא טורה בעיה אחת, מה עם אלכס סונג? נכון שהוא לא ברמה שלו, אבל עדיין סונג הוא השחקן היחידי מבין כל הבררה הגדולה שבאמת השתפר בצורה ניכרת והופך אט אט לשחקן גדול ולמנוע מאחורה, לא חראם?
לא חושב שזה חייב להתנגש. זה טוב שיש לך כמה קשרים טובים ויציבים בסגל. בסך הכל כשססק יעזוב עם כל הכשרון שיש לכם בקישור מה שיחסר לכם זה יציבות. גם ביונייטד יש קאריק, פלטשר, אנדרסון, סקולס והאגריבס במרכז. תמיד טוב לרוטציה. מה גם שסונג בכלל לא רע ומאוד אחראי גם כשהוא בלם. קודם כל צריך לחתוך שחקנים כמו דנילסון, גאלאס, רוזיצקי שפשוט כל דקה שלהם על המגרש הורסת את המשחק(שלא נדבר על גאלאס "הקפטן" שנכחותו גם מחוץ למגרש הורסת את המרקם החברתי). אם אני ונגר אני מנסה גם להחזיר את חלב שעסקה הזאת. לא מאמין שחלב ישאר בבארסה בעונה הבאה.
אני לא חושב שיקרה אסון אם יאיא טורה וסונג ישחקו ביחד בהרכב, יכול ליצור אצלכם מרכז שדה חזק מאוד שהיה חסר לכם למשל במשחקים נגד צ'לסי ויונייטד השנה, אני לא חושב שדיאבי או דנילסון הבדיחה עדיפים על שחקן כמו טורה. בסופו של דבר אם ארסנל גם תמכור את פבריגאס לברצלונה וגם תקבל בתמורה את טורה וצ'יגרינסקי אז אפשר לומר שזאת עיסקה לא רעה, גם כסף וגם חיזוקים ראוים במקומות שבהם ארסנל הייתה צריכה להתחזק.