ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. ArsenalFan Member

השוער הארגנטינאי נראה בתמונה כמו חיה... ולגבי אסולין, הוא כבר לא בדיוק שחקן לאקדמיה, הוא בן 19. בכל אופן, שמענו כבר אלף פעם את הדיבורים האלה, בתקשורת הישראלית ובכל מיני אתרים, עדיין לא יצא מכל ההתלחשויות והשמועות שום דבר. כשיקרה משהו רציני חוץ מקידום מכירות שההורים/הסוכנים עושים לו בקרב מועדונים אנגלים, תעירו אותי (מעבר לכך, לא בא לי שארסנל תתערבב עם כל סיפורי השירות הצבאי כן או לא. לא ראיתי אותו מספיק כדי לתת דעה, הוא רק מזכיר את בניון כשהוא היה צעיר).

אני לא מתרגש מזה ולא חושב שזה מוכיח שהדיסקט לא משתנה. אני רוצה לראות מה ונגר עושה בדברים הגדולים כדי לחזק את הסגל, על סמך זה אני אשפוט. באופן כללי, אנחנו תמיד נמשיך לחפש ילדים צעירים ולהביא אותם לאקדמיה (אני כן מעדיף שהם יהיו בריטים, אבל זה לא שחסרים לנו בשנתיים האחרונות מקומיים איכותיים שגדלו באקדמיה... מווילשיר עד לנסברי ומגיבס עד אפובה). זו דרך נכונה למועדון שרוצה להתבסס על פיתוח שחקנים ולא רק על רכש ויותר מכך, זו המגמה בכל העולם, בכל הקבוצות הגדולות ואי אפשר להישאר מאחור.

2. Jack Wilshere Member

רובין הבקיע היום את השער הראשון בניצחון של הולנד על הונגריה 6-1:

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  3. Rudess Member

הבוקר עם אחינו היהודי והתותחן ובע"ה ראש הממשלה הבא של בריטניה, דיוויד מיליבנד
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs550.ash1/32089_579364581941_37008702_34082036_6303480_n.Xxx

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם הקישור המצויין של הולנד ו-ואן פרסי כחלוץ בודד, הוא מועמד רציני לסיים כמלך השערים.

5. k_700 Member

אני לא מציע לאוהדי ארסנל לראות עכשיו את המשחק של שוויץ מול איטליה.
    לפני דקה קוואגיילרה השווה כאשר הוא מנצח ברחבה פעמיים את סנדרוס בכדור מהאוויר כדי לנגוח לשער ולהשוות.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

למזלנו הרב, סנדרוס לא יהיה בארסנל בעונה הבאה. אין ספק שמדובר בנפילה ענקית של ונגר.

7. k_700 Member

הוא כבר נמכר או שיש רק ספקולציות?
    בהחלט נפילה, לא יאומן איך בכל זאת החזיק כל כך הרבה זמן אצלכם.

8. ArsenalFan Member

הוא מסיים חוזה ואין שום סיכוי שיוצע לו חוזה חדש.
    איך הוא עוד שחקן הרכב בשוויץ? ואני עוד החזקתי מהיצפלד.

סתם נקודה- על הנייר יש לנו 11 שחקנים במונדיאל, אבל בפועל סנדרוס, גאלאס וכנראה שגם פברגאס לא יהיו איתנו בעונה הבאה. גם על עתידו של אבואה במועדון מרחף סימן שאלה די גדול. באופן כללי, אני חייב לומר שזה הטורניר הבינלאומי שהנציגות שלנו כמועדון הכי פחות מעניינת אותי מאי פעם. את דעתי השלילית על צרפת הבעתי בפורום המונדיאל, בבנדטנר וקרלוס ולה אין לי עניין כי הם יברחו לספרד ברגע שמישהו ירצה אותם, ואת זה אפשר ללמוד מהציטוטים שלהם בתקופה האחרונה.
    היחיד שאני באמת אעקוב אחריו ברצינות ואקווה בשבילו להצלחה הוא רובין ואן פרסי, בעיקר אתפלל לא לראות אותו שוב נפצע (והברק היום היכה מטר ממנו).

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/10
  9. k_700 Member

מקצועית ברור שלסנדרוס אין מקום בקבוצה כמו ארסנל(אם לאמר את האמת באף קבוצה בפריימרליג).
    יש לו גוף שכל בלם היה רוצה והוא כל כך נאיבי, חלש, חסר ביטחון במשחק שלו, לא מוכשר.

אני בכלל לא בטוח שונגר לא יחדש לו את החוזה. בסך הכל ונגר מתקמצן בלשפוך כספים ומבחינתו סנדרוס עבר שנת "חישול" באיטליה ובטח חזר שחקן "טוב" יותר.
    מה גם שונגר והעקשנות שלו בטח יסרב להודות בטעות שלו ובגלל זה יש סיכוי שהוא ישאיר אותו.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא מעודכן בנושא הזה. אין כאן מה לדבר על העקשנות של ונגר - הוא מעשית ויתר עליו. הוא נזרק למילאן להשאלה, בתקווה שיקרה איזה נס ויתגלה שהוא מסוגל לשחק ברמות האלה, וגם שם נראה זוועה. הוא חזר, לא הצלחנו למצוא לו קונה, אז הוא שיחק בגביע הליגה פעמיים וגם אז היה על הפנים. בינואר גם כן לא היתה הצעה עליו, אז הוא הושאל לאברטון וגם שם בקושי שיחק. החוזה שלו נגמר בקיץ הנוכחי ואף אחד לא חושב על להציע לו אחד חדש - הסיפור שלו אצלנו גמור. שיהיה לו בהצלחה.

11. Rudess Member

ברור, כי הוא היה חלק מההגנה שעשתה קמפיין של 10 משחקים ברציפות בליגת האלופות בלי ספיגה ב-05/06, כי הוא החליף את סול קמפבל כשנפצע בקדנציה הקודמת שלו בארסנל והוביל את ארסנל ל-11 משחקים ללא ספיגה בליגה, כי הוא הוביל את שוויץ לשמירה על שער נקי במונדיאל הקודם וכי הוא מילא בצורה מצוינת את המקום של טורה כשזה הלך לאליפות אפריקה וקיבל בדרך מלריה.

הכל שאלה של בטחון עצמי (בדיוק כמו עם פביאנסקי) השורה התחתונה היא שברגע שסנדרוס קיבל סדרה רצופה של משחקים הוא היה מצוין, הוסיף פיזיות וגובה שכל כך חסרים בהגנה וידע לחפות על האיטיות שלו. ונגר ניצל אותו הרבה פעמים ואחרי משחקים מצוינים קבר אותו בספסל. כמו כל בלם צעיר הוא עשה טעויות אבל לא יותר מאחרים וכפי שציינתי מספיק פעמים בעבר, הוא היה חלק מארסנל של פעם, זאת שידעה להגן, זאת שידעה לעשות סדרה ארוכה של משחקים ללא ספיגה. חבל שונגר שלח אותו למילאן, הוא לא באמת רצה שהוא יחזור בסופו של דבר לארסנל, ובנוסף לזה לסנדרוס הייתה פציעה וגם ההשאלה באברטון לא עשתה לו יותר מדי טוב. לצערי במשחקים האחרונים שהוא זכה ללבוש את החולצה שלנו, הוא לא נראה במיטבו אבל זה לא מפתיע לאור כך שהוא לא שיחק בצורה קבועה. היה לי את העונג להיות במשחק האחרון שלו כמדומני עם החולצה של ארסנל (גביע הליגה מול ווסט ברומיץ') ואפילו לבשתי את החולצה של סנדרוס שיש לי :)

הוא עדיין צעיר ואני מאחל בהצלחה לביג פיל בכל קבוצה שהוא יילך אליה, למרות שאחרי הנזק שונגר עשה לו לקריירה בשנתיים האחרונות, הוא יצטרך זמן להתאושש מזה, אבל אני מאמין שהוא יצליח כי הוא בעל אופי חזק והוא בן אדם אינטיליגנט.

נ.ב:

העיקר שיש לנו את דג'ורו, הוא הקנבארו הבא... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

תחסכו ממני את ההערות העוקצניות כלפיי עקב דעתי על סנדרוס, שמעתי אותן מספיק פה, תודה.

12. Rudess Member

תמונות מהאירוע של ה- Junior Gunners שהיה לפני מספר שבועות ובו השתתפו 200 תותחנים צעירים בגילאי 4-12 (ביניהם אחי), במהלכו נתנו להם לשחק על הדשא באמירויות, אחרי זה הקרינו להם סרט, נתנו להם ארוחת ערב ושינה באוהלים על הדשא.

http://www.arsenal.com/juniorgunners/news/...tadium-pictures

כל הכבוד לארסנל על היוזמה ואני מקווה שלאור ההצלחה זה ימשיך גם בשנים הבאות. זאת בדיוק הדרך לבנות את הדור הבא של האוהדים.

13. k_700 Member

בדבר אחד אני חולק עליך.
    אתה בכל הפיסקה שלך בחרת להדגיש שהשווצרי המגושם הוביל.
    אני טוען שהוא מעולם לא הוביל. בשביל להוביל אתה קודם כל צריך להיות מנהיג.
    אם כבר תרשה לי לתקן אותך, הוא היה "חלק" מאותן הגנות מפורסמות.

בכל אופן ברוב הקריירה שלו הוא היה אכזבה ועליו רשומות הרבה מאוד טעויות שהובילו לאיבוד נקודות.
    אם בחלקים מסוימים הוא היה קאבר טוב לשחקן זה או אחר אינו מעיד על הצלחה מסוימת.
    אני בטוח שכשהביאו אותו חשבו שקודם כל הגלל המבנה שלו הולך לצמוח פה בלם גדול ואולי מחליף לסול.
    בפועל אולי יצא שם מחליף לסול כשזה היה פצוע.

14. Rudess Member

לגיטימי לחלוטין שתחלוק עליי, למרות שאתה לדעתי מתעסק בסמנטיקה. מה זה ברוב הקריירה שלו, האם הוא בן 35 ועומד לפרוש מכדורגל? מדובר בשחקן צעיר שהספיק לעשות הישגים מרשימים וכמו שאמרתי לעשות גם טעויות כמו שכל בלם עושה וזה חלק מתהליך הלימוד. הכי קל לבוא ולהסתכל עם זכוכית מגדלת ,לבוא ולהגיד "הנה , פה הוא עשה טעות , פה השער הוא בגללו וכו'", אבל החוכמה היא להסתכל על התרומה הכללית ולאורך זמן ולאורך רצף של משחקים. לצערי להרבה אוהדים יש זכרון קצר וסלקטיבי וגם נטייה להיתפס לשחקנים מסוימים ולעשות מהם שעירים לעזאזל. מישהו פה דיבר על כמות הגולים הסיטונאית העונה שספגנו בגלל טעויות של ורמאלן ולמרות הפייטריות שלו וכו'? לא, כי ורמאלן נקנה בהרבה כסף, ורמאלן הבקיע כמה שערים ולכן הוא חף מביקורות מבחינתם של כל מיני אנשים (אותם אנשים שכחו שורמאלן הובא כדי למנוע שערים).

לי יצא לדבר עם מספיק אוהדים של ארסנל באנגליה ולמרות שהם לא חושבים שסנדרוס הוא טוני אדאמס, הם כן מעריכים את מה שעשה עבור המועדון ומאד חבל להם שהוא לא יהיה חלק ממנו, בעוד שחקנים כמו דג'ורו וסיליבסטרה כן.

האם אתה חושב שזה מקרי שבעונות האחרונות, ההגנה של ארסנל נראית כמו הצרות שלי, וזה ללא שסנדרוס משחק, בעוד שכאשר הוא שיחק בצורה קבועה הוא היה נהדר? אז נכון שהוא היה חלק מאותן הגנות ושיחקו איתו כל מיני שחקנים, אבל הוא תרם את החלק שלו, הוביל בלא מעט מקרים את ההגנה גם בליגה ,גם בליגת האלופות וגם בנבחרת שלו. כמו שאמרתי ואני אחזור שוב פעם, כמו כל שחקן ובמיוחד שחקן צעיר בעמדה של בלם ושוער, דרוש רצף של משחקים - בשביל זה אני לא קוטל את פביאנסקי וגומר לו את הקריירה למרות שעשה טעויות כי אני מאמין שיש לו את הכשרון והטעויות שלו הן תוצאה של חוסר בטחון וחוסר בדקות משחק.

15. Jack Wilshere Member

אנדי גריי על הסיכויים שלנו להתגבר על עזיבה של פברגאס:

אני חושב שהוא צודק, אבל זה כמובן תלוי בנכונות של ונגר לקחת את הסכום הגדול שנקבל תמורת פברגאס ולבזבז אותו בחוכמה על שחקני חיזוק. זה מצריך מונגר לשנות גישה, להתחיל לבזבז יותר. אם לשפוט לפי השנים האחרונות, לא סביר שזה יקרה. לכל היותר יגיע מחליף ישיר לפברגאס, ולדעתי זה לא יקדם אותנו, להיפך.