ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. Ryan Giggs11 Member

לדעתי וולקוט לוקה בחסר באספקטים שמאפיינים לרוב צעירים בגילו.
    קבלת החלטות שגויה ופחות ת'כלס ופחות עושה דברים שנראים בסטטיסטיקה(גולים, אסיסטים..)אך המרחק בין זה לבין פלופ הוא רב.
    קודם כל פלופ הוא שחקן ששולם עליו כסף רב ונבנו עליו הרי ציפיות והוא נכשל, כך לפחות אני רואה זאת וולקוט לא עונה על ההגדרה הזאת.
    מה גם שכמו שציינתי הוא צעיר והאספקטים האלה ברי שיפור.

2. The_Arsenal Member

הוא לא פלופ במובן הקלאסי של המילה, אבל הוא בטח לא מה שהתקשורת האנגלי מייעדת אותו כבר מגיל 16.

ד"א, ממה שאתם אומרים עוד אפשר לחשוב שהוא הגיע בחינם. ונגר שילם עליו ים כסף.

וולקוט שחקן מצויין כג'וקר מהספסל. לא יותר מזה, כרגע. לדעתי ווילשייר יותר בשל ממנו, כמה שזה נשמע הזוי.

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/09
  3. KirkH Member

עצם זה שהוא הראה יכולת רק מחדד את הבעיתיות שלו - חוסר יציבות. הוא אולי מתעלה פה ושם, לפעמים זה אפילו במעמדים גדולים, אבל קורה לו לא פחות פעמים שהוא פשוט נעלם לתקופות. כאשר לא רק שהוא לא מייצר תפוקה, אלא גם הורס בעצם זה שהוא על המגרש עם פעולות הזויות.

לא יודע אם הוא פלופ כי הוא באמת הגיע בגיל מאוד מאוד צעיר וגם אם ייקח לו עוד שלוש שנים להגיע לשיא - הוא שווה את ההמתנה, אבל כרגע הוא לא מספק סחורה שוות ערך לזו שמצפים מכוכב שאמור להוביל קבוצה.

4. רמי Member

וזה כי הוא לא כוכב שאמור להוביל את הקבוצה, וכל הסיבות כבר נאמרו: הוא לא עקבי מספיק, יש לו בעיה בקבלת החלטות, הוא נוטה להפצע וכמובן הוא צעיר! בן 20. אני לא חושב שיש קשר בכלל לזה שהוא משחק כבר מספר עונות בסגל הבוגר של ארסנל ושל אנגליה. הוא לא לא אמור לסחוב את הקבוצה על הגב שלו, מה שהוא כן אמור לעשות זה להיות עקבי יותר בין משחק למשחק ולשפר את האלמנטים שחסרים לו כדי להפוך לקיצוני ימני ברמה הגבוהה ביותר - טכניקה וללמוד לשחק במגרש סגור.

אבל למרות כל זה מה לוולקוט ולפלופ? הקשר לא ברור לי כל כך. הוא הראה המון כדורגל איכותי במשחקים חשובים ומלחיצים - אנפילד וקרואטיה. מבחינת פוטנציאל הוא מיצה אולי 50 אחוז ממה שיש לו. במידה והוא לא יתחיל להראות את החצי השני בעונה הזו ובהבאה אפשר להתחיל לדבר על בעיה. כרגע זה לא המצב.

5. AW forever Member

הסיפור עם צ'מאח משעשע ממש, מראה איזה סוחרים ממלוחים (וקמצנים) מנהלים את המו"מ מצד ארסנל. במועדון הבינו את הסיטואציה- שחקן שרוצה לעזוב, שנה אחרונה בחוזה, מעט הצעות- ונתנו הצעה של 5 מיליון פאונד. הדחייה של ההצעה הדליקה את השחקן שכבר ממש לחוץ למצוא קבוצה, בסיטואציה שנוצרה עכשיו ברור שבורדו יימכרו אותו. סנדרלנד יהיו חייבים להציע הצעה משופרת מההצעה שלהם שכבר נדחתה ויכול להיות שזה כבר לא מתאים להם, בעוד שבארסנל יכולים לשפר את ההצעה בכמה מיליוני פאונדים ולעשות את הלחץ של צ'מאח על בורדו לבלתי נסבל. בינתיים השעון מתקתק. בארסנל כ"כ אוהבים להוסיף את אלמנט הלחץ זמן לעסקה, אני חושב שבחלק מהמקרים זה יוצא גם לרעת המועדון, במיוחד אם מדובר בשחקנים שמיועדים לקבל הרכב. למה שלא תינתן להם ההזדמנות להיקלט ולהתאקלם בלונדון לפני שהעונה מתחילה ולהתאמן עם הקבוצה?
    ולמה לא מגיע קשר אחורי לקבוצה?

6. Rudess Member

לזכותו של וולקוט יאמר שהיו לו כל מיני פציעות טורדניות (בכתף למשל) שעצרו אותו כשהיה בתקופות מצוינות. כך שהוא גם נעלם פיזית מהמגרשים כי הוא היה פשוט פצוע.

נו זה חדש לך אחי? זה הרי ידוע שבארסנל יעשו הכל כדי להוציא לאוהדים שלנו את המיץ אם אפשר עד ה-31 לאוגוסט ואז לחסוך עוד 500,000 ליש"ט. אני מסכים איתך שרכש צריך להגיע לפני תחילת העונה, להשתלב במועדון ולהתאמן עם הקבוצה. אני גם מסכים איתך על הצורך הבהול בקשר אחורי!

7. Tony Adams Member

וולקוט לא מושלם. אף אחד לא טוען את זה. יש לו הרבה לאן להתקדם, אבל הוא גם עשה התקדמות גדולה. משחקן שהיה רק חורך את הקו הלוך ושוב, הוא נהיה שחקן יותר חד, והרבה יותר חשוב: גם יותר חכם.
    הוא עדין לוקה בשיחרור הכדור, אבל איפה יכולת השחרור שלו היום ואיפה אותה יכולה לפני 3 עונות. הוא כן לומד, והוא כן עובד על הנקודות החלשות שלו.
    מוקדם לומר כמובן האם וולקוט יהפוך להיות שחקן סופרקלאס, אבל פלופ הוא כבר לא יהיה.

8. ארסנל ונגר Member

9. Rudess Member

התשובה שלך נעוצה במקור ממנו הבאת את "הידיעה".

יצאתי ל'אמירויות' לאימון ולמפגש עם השחקנים , תמונות מאוחר יותר הערב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

10. Ryan Giggs11 Member

זה וואן זה לא יכול להיות רציני...

11. A. Arshavin Member

12. Cup of Tea Liverpool, UK

שחקן דורטמונד, צעיר, גבוה מאוד וחזק מאוד בלם טוב שבהחלט יש לו את הפוטנציאל להיכנס לטופ 10 בלמים בעתיד. בדצמבר 08 הוא נבחר לקבוצת החלומות בבונדסליגה של החצי עונה הראשונה לפני פגרת החורף.
    נולד ביגוסלביה של פעם, היום יש לו אזרחות סרבית וגם אמריקאית הוא שיחק בהיותו שחקן נוער באוניברסיטה של דרום פלורידה והוא יצג את ארה"ב בנבחרות עד 17 ועד 20. עכשיו הוא בחר לשחק בנבחרת סרביה ושם כנראה הוא ממשיך לאורך הקריירה (הוא יכל לשחק גם בנב' בוסניה) יש לו גול אחד בארבע הופעות בנבחרת סרביה.

13. AW forever Member

מצד שני, אברטון מודים שהם בשיחות עם סנדרוס.
    אני מניח שהם משלימים עם המכירה של לסקוט, אני בעד למכור אותו כי זה יחייב את וונגר להביא עוד בלם, עוד לא נזנחה התקווה שלי לגביי האנגלנד.

14. בועז Member

הוא הרי רק הביא את ורמאלן. בעונה שעברה סנדרוס לא היה חלק מהקבוצה ולכן ונגר לא רואה את זה כאילו איבד שני בלמים (טורה וסנדרוס), אלא רואה את זה כאיבודו של טורה+ 6 מיליון ליש"ט שהתפנו.
    ורמאלן הוא המחליף של טורה ולא חושב שיביאו עכשיו עוד בלם ושתהיה לו הבטחה להיות בהרכב, בטח לא אחד דומיננטי כמו האנגלנד.

15. רמי Member

בועז, רב הסיכויים שאתה צודק, אבל אני בכל אופן מאמין שהכסף שנכנס מכל העסקאות שלנו בקיץ הזה ינוצל לטובת רכישתם של שני שחקנים = בלם וקשר אחורי.
    זה נכון שסנדרוס לא היה חלק מהסגל בעונה שעברה ולכן המכירה שלו היא כביכול פשוט כסף שנכנס לקופה. מצד שני וונגר התראיין כמה פעמים(בעיקר אחרי הנפילה ליונייטד) ואמר שיש צורך לחזק את הקבוצה ב2-3 שחקנים מוכחים, וכאשר כולם יודעים שהחלק הבעייתי בקבוצה הוא מרכז ההגנה וקשר אחורי זה מוביל אותי למסקנה שורמאלן הוא לא הרכש האחרון בעמדות האלה - במיוחד אחרי שטורה נמכר.

---

בנושא אחר לגמרי, חיפשתי מידע על בלמינו הצעיר והמבטיח האברד נורדבייטד וגיליתי שהוא יהיה השנה בהשאלה בנירנרג מהבונדסליגה. אני מאוד מקווה בניגוד לעונה שעברה שבה הוא חזר מסלאמנקה אחרי כמה חודשים בודדים הוא יהווה חלק משמעותי ויפתח ברב העונה, כי לפי מה שאני מבין מדובר בבלם מוכשר ביותר. הנתונים הפיזיים שלו מושלמים לבלם ככה שנותר לקוות שאחרי העונה הזו נרוויח בלם לרוטציה לעונה 10/11.