אבל רובין הוא לא חלוץ שפיץ\חוד. במערך כזה אדבאיור עדיף עליו לדעתי, ראינו איך אדבאיור יודע להוריד כדורים שמגיעים אליו (כמו בגול מול ויאריאל, ניוקאסל בעונה שעברה), רובין לדעתי לא יצליח בסוג כזה של מערך. עוד משהו, ראיתי בכותרת בטים-טוק או סקיי שונגר אמר שהוא הולך להחתים עוד שחקן או שניים, ונכון שהוא אומר הרבה לפעמים (כמו ששנה שעברה הוא אמר שהוא יביא שחקן וורלד קלאס) אבל יש לי הרגשה שהוא הבין את הטעויות שלו (גם לפי הלינק שרפאל שם פה) ושהוא יביא קשר אחורי הורס נטו.
אמירשגיב, בנוגע לרובין, זאת נקודה נכונה, פשוט קשה לי להאמיןשכל אחד מהם בנוי לרוטציה על תפקיד החלוץ ולישיבה על הספסל. לדעתי הם שילוב מצויין ביחד, אבל לשחק עם שניהם ועם וולקוט וארשאבין, זה בעצם לשחק עם שני קשרים. הכותרת שראית בטימטוק היא של ציטוט מתוך הראיון הזה, וונגר אומר שהוא רוצה לחזק את הסגל בשחקן אחד או שניים, אני לא חושב שזה אומר שחקן וורלד קלאס. בהנחה שאין עזיבה משמעותית, אני מניח שנראה עוד איזה כישרון מהליגה הצרפתית נוחת בלונדון וזהו.
השמועה מדברת על פליפה מלו, שמאוד מרשים במשחקי הקונפנדרציה. מלו הוא כמו ג'ילברטו סילבה, רק שהוא יותר טוב ממנו.... הוא שחקן רע יותר מסונג, מפחיד אבל עם זאתיש לו יכולות מסירה נפלאות פשוט... כנראה שהוא יגיע בעסקה שגם סנדרוס כרוך בה..
נשמע מעולה, ועל הדרך גם להגיד ביי ביי לסנדרוס... אני חושב שקשר אחורי פשוט חייב להגיע, אפילו אם רק משום שהשנה יש אליפות אפריקה, מה שאומר חודש ברוטו בלי סונג.
ואפרופו אדבאיור, קטע מפיל מצחוק עם הסצינה מ"הנפילה" שזכתה לכ"כ הרבה גרסאות יוטיוב. והפעם- אירוע הקיץ שעבר בארסנל: http://www.youtube.com/watch?v=WV4VVTI5DI8&feature=related
אדבאיור מתאים יותר לאייש את עמדת החלוץ הבודד. הוא יותר פיזי ובהחלט מסוגל להוריד כדורים לאחור או לעזור לארסנל קצת עם משחק הגב אל השער. וגם ואן פרסי רגיל להצטרף מאחור, למרות שאני לא פוסל אותו גם כחלוץ בודד. ואן פרסי משחק בהולנד רוב הזמן כקיצוני והוא נראה שם נהדר, למשל ביורו - כל דקה שלו על המגרש הייתה תענוג. ההסתננות מאחורי הבלם בגול נגד צרפת, השער נגד רומניה ועוד...באגף הוא גם יכול לנצל יותר טוב את ההרמות הנהדרות שלו. העניין הוא שהחלטה כזאת עלולה לפגוע בוולקוט, כי על ארשבין אין סיכוי שוונגר מוותר בהרכב ובצדק. אני חושב שבוולקוט טמון פוטנציאל רב, אבל אם הוא ייפתח על הספסל מידי פעם זה לא יהיה רע. הוא לא צריך להיות באנקר בהרכב. השחקן שנראה אבל הכי מחוץ לעניינים כרגע זהו נאסרי(הכל בהנחה שוונגר הולך על 4-3-3). כי וונגר לא מטומטם והוא יודע שלהציב את נאסרי, פברגאס ועוד קשר אחורי כמו דנילסון למשל - זו התאבדות והוא לא יוכל לשלוט במרכז השדה. אני לא התלהבתי לא מדנילסון, לא מסונג ולא מדיאבי, ואני מקווה שוונגר יבריק בעמדה הזאת. אם ברצלונה איכשהו תמכור את טורה ומחירו לא יהיה בשמיים - לדעתי ארסנל צריכה ללכת עליו, ואחד מהצעירים שהזכרתי יהיה כגיבוי על הספסל. דיברו כאן על ג'ילברטו סילבה - אני רק אציין שלדעתי דווקא וונגר פגע בול עם השחרור שלו, בידיוק בזמן(ג'ילברטו סילבה התחיל מעט להיפצע, הוא הפך לשחקן מגושם ולא הבריק יותר מידי הגנתית) בניגוד להנרי, ווירה, קמפבל או פירס. זה לא שהם החזיקו מעמד כל-כך הרבה זמן אחרי זה(אולי הראשון וקצת האחרון), אבל הם יכלו לתת עוד עונה. אני למשל חושב שהנרי ממש לא שחקן גמור ולמרות שברצלונה היא קבוצה אדירה, הנרי הוא חלק ממכונה ואם הוא היה משחק במקום אדבאיור למשל - ארסנל הייתה משתדרגת. פירס עזב שנה מוקדם מידי וגם קמפבל(עונה אחת רעה לא יכולה להעלים ארבע שנים טובות והוא לא היה כל-כך מבוגר). לגבי ווירה - יש הגורסים שאם הוא היה נשאר אז פברגאס לא היה הופך למה שהוא היום. בהחלט אפשרות.
אי אפשר לשחק בנדמה לי עם הדברים האלה.. באותה מידה אפשר לומר שאם וויירה היה נשאר אז אולי היה מישהו שמלמד את פאבריגאס דבר או שניים לגבי אופי ומקצוענות מינימלית הנדרשת משחקן כדורגל. הבחינה היחידה היא אם הקבוצה השתדרגה באותה עמדה או לא.
למה? עם קשר אחורי טוב זה יכול לעבוד. גם ברצלונה משחקת עם קשר התקפי, קשר מרכזי, וקשר אחורי בשלישיה במרכז השדה וזה עובד לה מצוין. אפשר להגיד שמה שעובד בספרד לא יעבוד באנגליה, אבל לדעתי כדאי לתת למערך כזה צ'אנס. רכש-פברגאס-נאסרי במרכז, RVP-אדבאיור-ארשאבין מקדימה. עם הגנה חזקה וקשר אחורי טוב, ארסנל יכולה לרוץ לאליפות.
Raulito העלית נקודה נכונה ששכחתי, איך בדיוק נכניס גם את נאסרי, וולקוט , ארשאבין וססק לאותו מערך בלי לאבד את השליטה במרכז השדה מול כל קבוצה עם גרזנים באמצע (צ'לסי, יונייטד, נכון לעכשיו ליברפול ואולי אפילו סיטי)? אם יוצאים מנק' הנחה שהמקום של וולקוט וארשאבין מובטח ושהם ישחקו באגפים, בעוד שהמקום של ססק מובטח בלי שום ספק (אלא אם תגיע הצעה אסטרונומית מקטאלוניה) אין מנוס מלהושיב את נאסרי על הספסל, וחבל כי אני מאמין שהעונה הנוכחית שלו הייתה עונת ההתאקלמות באנגליה. מה גם שרכשנו אותו בשנה שעברה ב-12 מיליון פאונד, ולקנות שחקן כזה בשביל ספסל זה בזבוז, הן של כסף והן של כישרון. כמו שאמרת בעצמך, מה שעובד בספרד לא יעבוד באנגליה, מהסיבה הפשוטה שבספרד אין הגנות כמו באנגליה, ובטח שלא משחק פיזי כמו באנגליה. כל המשחק שם משוחרר הרבה יותר, כשכמעט כל הדגשים הם על ההתקפה. עוד דבר, אנחנו לא יכולים לרשות לעצמנו לאחר עוד עונה בלי תואר כששחקנים כבר מתוסכלים מזה (רובין) "לתת צ'אנס" למערך כלשהו. פשוט אין לנו את הפריווילגיה הזאת של זמן. ושאלה, איפה ת'יאו וולקוט בכל המערך הזה?
התעלמת מהעובדה שברצלונה שלטה במרכז המגרש גם מול צ'לסי ומנצ'סטר, ככה שלהגיד שזה עובד רק בגלל שזה בספרד זה לא יהיה נכון.
מתי בדיוק ברצלונה שלטה מול צ'לסי במרכז המגרש? זה ששלישיית הקישור שלה הסתובבה על החצי והחליפה דאבל פאסים חסרי תכלית לא הופך את העניין לפרקטי - להיפך. חוץ מלשפר את אחוזי האחזקה בכדור זה סתם מעביר זמן.
אבל זה לא שצ'לסי שלטה במרכז המגרש מול בארסה, ככה שזה כנראה לא כזה סוף העולם. מקסימום, מול קבוצות חזקות אפשר לשנות מערך. אמיר שגיב - וולקוט יהיה מחליף ראשון לשלישיה הקדמית (או שחקן למעבר ל4-4-2 במקום נאסרי לדוג'). אני לא חושב שוולקוט כרגע ברמה להיות שחקן הרכב בקבוצה שרצה לאליפות. בתור אס מהספסל הוא יכול להיות נהדר.
תרצה או לא, ונגר הוא זה שגמר לג'ילברטו את הקריירה בארסנל. אחרי עונה כל כך טובה ב-06/07, הוא קבר אותו בספסל, לא נתן לו את סרט הקפטן כדרוש (אני אמרתי כבר שהנרי הלך שהכי ראוי זה ג'ילברטו סילבה, מה גם שהוא היה סגן הקפטן). הרי זה לא שסילבה פתאום שכח לשחק, ונגר ייבש אותו, הוריד לו את כל הבטחון והחשק לשחק ולכן הוא גם עזב בצדק, כי יש לו עדיין מה לתרום כשחקן כדורגל.
לזכותו של ונגר יש לציין ש: בדיוק כמו שהוא הרס לו את הקריירה, באותה מידה הוא בנה לו אותה. ו... כשהוא כן שיחק, הוא הסריח את הדשא ונראה פחות מהיר מהשופט.
בהחלט ראיון מוזר, ארסנל לא יכולה לשחק 4-5-1 בטח לא עם הסגל הנוכחי, אנחנו לא בנויים לזה באופן קבוע אלא רק במשחקים מסוימים אליהם צריך להיערך בשיטה הזאת. מעניין מאיפה ונגר מביא את התחושה שארסנל תהיה יותר נוקשה בעונה הקרובה? דנילסון,דיאבי,סיליבסטרה? טוב לראות שונגר רוצה לחזק את הסגל לפני ה-PRE SEASON, זה בדיוק מה שקראתי לו לעשות, נקווה שיישם את זה עם עוד 2 החתמות לפחות. רפאל הוא לא ממש הכיר שהשחרור של חלב ופלאמיני היה הרסני הוא פשוט אומר שהיה צריך לבנות מחדש, וכעת העתיד מזהיר (לדעתו כמובן). הוא גם שוב חוזר על כך שצריך לראות ברצף המשחקים ללא הפסד ובחצאי הגמר כהישג מרשים, אבל לדעתי זה נחמת עניים. בינתיים ורמאלן זה לא ממש החיזוק המתבקש, וכל עוד לא יבוא עוד בלם רציני אחד, קשר אחורי רציני (וככל הנראה חלוץ במקום אדבאיור), הוא לא עשה את השינוי בסגל.