ארסנל 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏10/7/10.

1. Ian Wright Member

הבעיה של ארסנל בחלק האחורי בהחלט הרבה יותר גדולה מהחלק הקדמי. אנחנו באמת צריכים להתדיין על זה?

כן, אני מסכים איתך שאנחנו קבוצה שבלונית(רשמתי את זה בעצמי) אבל כישרון בהחלט פותר את הבעיה. מבחינה סטטיסטית אנחנו הקבוצה השניה שכבשה הכי הרבה שערים בליגה(72) למרות שכבר חודשים שהקבוצה נראית כמו הצל של עצמה(כמו כל עונה במשך שש השנים האחרונות). בליגת האלופות כבשנו 21 שערים(מקום 4 אחרי שאלקה, ריאל מדריד וברצלונה בהתאמה) ואנחנו כבר עפנו בשלב של שמינית הגמר.

תכליתיות או לא, כרגע זו בעיה הרבה פחות חשובה לדעתי מהחלק ההגנתי במשחק שלנו שלמעשה לא קיים.

2. AW forever Member

אה באמת קירק, אדבאיור לא משחק בארסנל? אני חייב ללחוץ ריפרש על הדף של ארסנל בטימטוק לעיתים יותר קרובות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

התכוונתי שזו לא בעיה כרונית של ארסנל אלא בעיה שצצה עם הרכב החלוצים הנוכחי, ואני בהחלט מאמין שההרכב הזה ישתנה הקיץ.
    בעיית הקשר האחורי קשורה בצורה די קלושה לבעיית חוסר הגיוון בהתקפה, הכנסת אותה כדי לייצר קצת נפח לטיעון?
    בנוגע לקיצוני השמאלי, שוב, נכון בעיקר לעונה כי הייתה ירידה דרסטית ביכולת של ארשאבין שאני חושב שכשהוא בכושר הוא בהחלט מתאים, וזה בלי לדבר על החצי עונה הראשונה של נאסרי שאת רובה הוא עשה מהעמדה השמאלית בקישור.

3. KirkH Member

אם החליטו שם להכניס את עמדת הקשר האחורי לחוליית ההגנה - אז כן. כנראה שהגיע הזמן לעוב את טים-טוק העלוב.

אתם ממשיכים לצייר תמונה שמשדרת שלמות בפן של הקישור וההתקפה. עובדתית אתם רחוקים שלושה שחקנים מהחלק הזה מלתת פייט על אליפות. לא יודע מה איתכם. שלושה שחקנים, באיזה תירוץ שלא תעטוף את זה, הופך את הבעייה ללא פחות דחופה או בוערת מאשר בעיית ההגנה.

4. Ian Wright Member

סליחה על הבורות קירק אבל לא הבנתי על איזה שלושה שחקנים אתה מדבר שחסרים לנו שהופכת את הבעיה בהתקפה ללא פחות בוערת מהבעיות שלנו בהגנה.

5. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתה מגזים, לא צריך שחקנים אידיאלים בכל עמדה על המגרש. סונג בסה"כ קשר אחורי טוב ובכנפיים יש לארסנל המון כשרון גם אם חסר קצת תכליתיות.
    עובדתית מה שהרס להם את העונה זאת ההגנה, אם זה בלמים ליצנים כמו סקילאצ'י או הדלת המסתובבת בין הקורות (שזה תמיד רע). ההתקפה נתנה את הגולים שלה.

המצב מקדימה לא מושלם (אצל מי, להוציא את ברצלונה, הוא כן?) אבל יש לי הרגשה שאם תתן לארסנל חצי מהנקודות שהיא איבדה העונה בגלל ספיגה של שערים לא מחויבי המציאות המצב שלה בטבלה היה הרבה יותר טוב. צריך להתחיל שם מההגנה.

6. KirkH Member

מבחינתי להתעלם מהבעיות של פראנסנל בקישור האחורי ולהפיל הכל על ההגנה והשוער זה להמעיט בחומרת המצב. סונג אחלה שחקן. רק שהוא הוכיח שאין לו את הנוכחות הדרושה בשביל להיות שם עבור הקבוצה שלו ולבסס את השליטה שלה במרכז המגרש.
    הוא עדיין רך, במונחים של פרמיירליג - גם אם יחסית לשאר הרכיכות בדוחא הוא סוס. הוא עדיין לא מספיק חכם בתיקולים שלו.

זה קשר אחורי לאליפות?

לא צריך שחקנים אידיאלים. צריך שחקנים מספיק טובים.

אם פראנסנל הייתה מנסה לבעוט לשער מדי פעם אולי הם גם היו הורגים משחקים שאחרי זה הבלמים מחרבים להם. אם היה להם קיצוני שמאלי אולי היו להם עוד אפשרויות לפרוץ את הבונקרים שקבוצות בין אם תרצה או לא, בסופו של יום מעמידות מולם.

עובדתית, עם כל הכבוד לאדבאיור - לפראנסנל חסר חלוץ היום. לא טענתי שהבעייה כרונית. אבל לציין את אדבאיור זה כמו להגיד שאין בעייה באגף שמאל כי אוברמארס היה אחד הקיצוניים הגדולים בפרמיירליג! כמה שזה עוזר לה היום!

7. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מה זה קשר אחורי לאליפות, מיקל זה קשר אחורי לאליפות? מה עם קאריק?
    לא צריך ולא אפשרי שיהיה לך שחקן טופ קלאס בכל עמדה, זה טבעי שיש שחקנים ששאר הקבוצה קצת סוחבת אותם.

אם לא בועטים לשער זה עניין של שיטת המשחק, אתה יכול להביא שחקנים חדשים אבל לדעתי הם מהר מאוד יידבקו בזה.
    להפיל הכל על השוער וההגנה אי אפשר, להפיל את הרוב אפשר, זה עניין של עדיפויות וכרגע ארסנל צריכה השקעה רצינית בהגנה ואולי בשער הרבה יותר מבהתקפה או בקישור.

8. Ian Wright Member

מסכים איתך ב-100% אבל אני לא מבין איך זה קשור לבעיה התקפית אצלנו? אתה רק מבליט עוד יותר את מה שטענתי, שהבעיה אצלנו בחלק האחורי(כולל סונג) היא הרבה יותר גדולה ממה שהולך אצלנו בצד הקדמי על המגרש.

אני לא חושב שהבעיה היא שחקן כזה או אחר בהרכב. הבעיות המשמעותיות יותר הן שיטת המשחק השבלונית שלנו. בשונה מברצלונה אנחנו למעשה משחקים את ה"טיקי-קקה". אפילו שאתה כבר בתוך הרחבה אתה לא תבעט לשער. אתה תחפש עוד מסירה מטומטמת בשביל להיכנס עם הכדור לשער. אפילו אצל שחקן שזו רק העונה הראשונה שלו בבוגרים של ארסנל כמו ג'ק ווילשייר רואים את התסמינים הללו. קשה לפרוץ בונקרים ברגע שהשחקנים שלך לא בועטים מחוץ לרחבה(ואפילו בתוך הרחבה), ומה לעשות אנחנו לא ברצלונה שיש להם את מסי שפשוט יעבור את כולם ויכבוש או יבשל לשחקנים עם סיומת מושלמת כמו דויד וייה ו/או פדרו בקלילות. כמו כן, והספסל שלנו חלש להחריד. שום שחקן ספסל(קבוע) שעולה למגרש אצלנו לא תורם. להפך, שחקן שעולה אצלנו מהספסל בדר"כ הורס ומחרב לנו עוד יותר את המשחק.

לא יודע איך אדאביור הגיע בכלל לדיון אבל כן, לארסנל חסר חלוץ איכותי נוסף בסגל פרט לרובין ואן פרסי אבל עדיין הטענה שלי היא שהבעיות ההתקפיות שלנו הן הרבה פחות גדולות מאשר הבעיות ההגנתיות. נכון שמשחק ההתקפה לא מושלם אבל הוא עדיין אחד הטובים באירופה וזו עובדה אם תאהב את זה או לא.

9. ArsenalFan Member

ארסנל נמצאת במצב שלכאורה הוא מאוד בעייתי, אבל רוב המועדונים בעולם נמצאים בו - נדרש טיפול בהרבה בעיות במקביל, ברבדים שונים של הקבוצה, אבל המשאבים מוגבלים. אמנם המשאבים שעומדים לרשותנו ממש לא קטנים, אבל הם עדיין מוגבלים. לעשות את הרמונט שדרוש בארסנל (שהוא קצת יותר מאותם 20 אחוז מפורסמים) ובד בבד להשאיר את כל מה שחיובי בבסיס הקבוצה ולשפר אותו בצורה משמעותית, זה עסק של 100 מיליון ליש"ט לפחות. קלי קלות אם אתה צ'אבסקי, הרבה פחות במחוזותינו. אז כן, אפשר לתאר את כל הבעיות שיש בקבוצה ובאמת יש הרבה חסרונות, ביניהם חלוץ, קיצוני שמאלי ויש כאלה שחושבים שפברגאס בעצמו הוא בעיה שחייבים להיפטר ממנה. יש בעיות עם התמזמזויות הכדור הלא תכליתיות של נאסרי, העובדה שת'יאו וולקוט הוא One trick pony במלוא מובן המילה וכן הלאה. רק מה? גם אילו ונגר היה מכיר בכל הבעיות שיש (והוא לא), לפתור את כל הבעיות של ארסנל בקיץ אחד זה בלתי אפשרי. לא אפשרי כלכלית, לא אפשרי קונספטואלית עבור המנג'ר שלנו ששבוי ברעיון שהקבוצה ממשיכה להתקדם ולהתפתח. לא אפשרי גם עבור הרבה מנג'רים אחרים. לשאוף לאידיאל של שלמות זה יפה, אבל אין קבוצה בעולם שאין לה חסרונות - יש כאלו אפילו לברצלונה. לכן ניגשים קודם לטיפול בבעיות הדחופות. מה שאפשר לפתור באמצעות רכש, פותרים (במקרה של ונגר גם זה כבר לא כ"כ נכון, ע"ע הכסף שהוא ישב עליו במשך 18 חודשים ולא נוצל, ואם הוא כבר נכנס לשוק ההעברות - השחקנים הכושלים שהוא הביא בקיץ שעבר); מה שאי אפשר, מנסים לפתור דרך שינויים בשיטה, בצוות האימון, בעבודה פרטנית עם שחקנים וכן הלאה. שום דבר, כמובן, לא יכול להיפתר רק באמצעות רכש.

אני מסכים במיליון אחוז עם קירק לגבי עניין סונג, מעולם לא החזקתי ממנו כקשר אחורי ששייך לטופ או אפילו משהו שקרוב לכך והעונה היו מקרים של הפקרות מוחלטת מצדו, שלא לדבר על גילויי אדישות די מטרידים בחודשים האחרונים של העונה ויחס בעייתי. לדעתי בניית החלק האחורי שלנו חייבת להתחיל מהקישור האחורי, כחלק מעמוד שדרה הגנתי חדש (קשר אחורי, בלם ושוער). בכסף שנותר, ובמיוחד בעזרת כסף שיתפנה ממכירת שחקנים כמו בנדטנר ומשחרור מאסיבי של שחקנים שאין להם שום עתיד בארסנל, אפשר לנסות ולהביא ווינגר / חלוץ שיעזור לגוון את המשחק שלנו.

אם פברגאס עוזב, כמובן, It's a whole new ball game.

10. ArsenalFan Member

מישהו באמת מופתע?
    http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/...arsenal?cc=4716

קשה לומר שזה לא היה צפוי, אבל זו עוד דוגמא מכוערת של הכדורגלן המודרני. איזו כפיות טובה של נאסרי - שנתיים סבלנו ממנו יכולת בינונית ומטה והוא נחשב לאכזבה לא קטנה, ארסנל (ובמיוחד האוהדים) התנהגו אליו בצורה מרשימה. והנה, הוא כבר פתאום לא יודע אם בא לו לחתום על חוזה חדש. ככה כדורגלנים מתנהגים. אבל שיא החוצפה- על מנ' יונייטד: we should see if it's real and if it is concrete. ככה מנהלים משא ומתן כדי להוציא עוד כמה אלפים בשבוע? הרי הוא חייב לקבל אותו סכום כמו פברגאס, זה העניין. דרוש אולטימטום לנאסרי - תחתום עכשיו, או לך תחפש מי שיתן לך את השכר הזה במקום אחר (שהוא לא הפרמייר ליג, אנחנו לא נהיה עד כדי כך פראיירים).

11. Ian Wright Member

התרחיש הפסימי עוד בסוף יכול להפוך למציאות: גם ססק פברגאס וגם סאמיר נאסרי לא יהיו איתנו בעונה הבאה.

12. Rudess Member

In Wenger We Rust.

13. ArsenalFan Member

הכל יכול לקרות, אבל קשה לי מאוד להאמין... לדעתי זה יותר תלוי בססק (או יותר נכון, בהצעה שברצלונה תגיש). אם הוא יימכר, אני לא רואה שום סיבה שלא נוכל להשאיר את נאסרי מבחינה כלכלית, יתפנה לנו המון כסף שיסייע לשדרג לנאסרי את החוזה. באותה מידה זה גם ישדרג מאוד את המעמד של נאסרי בקבוצה ויהפוך אותו לשחקן המפתח. אני גם מאוד מתקשה להאמין שארסנל ירשו לעצמם למכור את שניהם, זה עלול ליצור אווירת גוג ומגוג במועדון שלידה ההפגנות האחרונות והרעש מהקהל בסוף העונה החולפת ייראו כמו משחק ילדים.

גם כן הכדורגלנים האלה... כולם אותו דרעק. ואפרופו ונגר, לפחות הוא נאמן למועדון, אוהב אותו ומחובר אליו, בניגוד לכל שכירי החרב. את רוב השחקנים שלו מעניין יותר הכסף והחלומות על ברצלונה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/11
  14. AronB Member

פשוט ביזיון. אולי המשפט הבא שלי יישמע קצת פופוליסטי אבל עם בריטים לא בטוח שזה היה קורה. לנסברי, ווילשר, ראמזי, עמנואל-תומאס... אולי הם פחות מוכשרים ומשובחים, אבל אני מעדיף אותם כבר.

15. ArsenalFan Member

בינתיים הבוגד המטונף האולטימטיבי בארסנל היה אנגלי שגדל אצלנו במועדון. אז לא נראה לי.