ארסנל 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏10/7/10.

1. Gnus Avenue Member

אם הידיעה על ארשבין אכן נכונה, חייבים למכור אותו, אבל אני לא חושב שהוא יתלהב ממהצעה לעבור לטורקיה. מעניין אם ונגר מתכנן לתת לו חוזה חדש, כך שהוא יסיים פחות או יותר את הקריירה שלו בארסנל, או שהוא וויתר עליו כבר. כמו שעדי אמר, גם אותי זה מפתיע שלא שומעים כלום בנוגע לעתיד שלו בארסנל למרות שהוא עצמו התבטא מספר פעמים בתקשורת ואמר שהוא רוצה להישאר פה גם בעונה הבאה. אני נותן לו עוד צ'אנס. נכון, הוא עצלן ויש משחקים שהוא פשוט לא זז, אבל הוא מהשחקנים האלה שיכולים לגמור משחק בפעולה אחת, ולדעתי צריך להשאיר אותו (במידה והוא יחתום על חוזה חדש בזמן הקרוב).

בקשר לקהייל, אני מאוד מקווה שזה לא נכון, כי ונגר עוד מסוגל להתייאש במידה והאנגלי יחתום בצ'לסי ולוותר על רכישה של בלם. הרי בוא נודה בזה, אם צ'לסי ישימו על השולחן הצעה של 20 מיליון פאונד ונגר יתקפל ישר. במידה וקהייל לא מגיע לארסנל אבל סאמבה יחתום, אני חייב להגיד שאני יהיה יותר מרוצה. חסר לנו בלם עם משחק ראש טוב מאז שסול עזב, וסאמבה לדעתי מתאים לנו יותר מקהייל.

בעניין ניקלאס, אותו אבא כבר אמר שרוצים את הבן שלו בברצלונה ובבאיירן מינכן, ובנתיים עוד לא ראינו הצעה אחת. אני מקווה שנמכור אותו הקיץ ולא נתקע איתו גם בשנה הבאה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/7/11
  2. Rudess Member

צודק, עדיף להיתקע עם צ'מאח... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

3. ArsenalFan Member

לא הבנתי, בתחילת הפסקה אתה אומר שחייבים למכור אותו, ובסוף הפסקה אתה אומר שצריך להשאיר אותו...

זו הצעה כלכלית טובה מאוד, אבל לא הכל מתחיל ונגמר בכסף. אני בכלל לא מבין איך כשנאסרי ופברגאס מועמדים לעזיבה, מישהו עוד מוכן להעלות על דעתו גם למכור את ארשבין. אולי פשוט נכריז שכל השחקנים המוכשרים שלנו מועמדים למכירה, ובעונה הבאה נעלה לשחק עם JET וקרלוס ולה?

לגבי קייהיל, זה עניין מאוד פשוט. יש מחיר נקוב - סעיף שחרור בחוזה שלו שעומד על 17 מיליון פאונד. כמו במקרה של פיל ג'ונס, אנחנו מנסים להתחמק מלשלם את כל הכסף ואפילו הצענו את בנדטנר במסגרת העסקה (אפילו בולטון לא רוצה אותו, אחרי שהיא איבדה את אלמנדר), כשמדברים על כך שאולי נציע שחקנים נוספים. אבל אנחנו יודעים מה יקרה אם צ'אבסקי יגיעו למו"מ - תוך עשר דקות העניין נסגר.

4. Gnus Avenue Member

התכוונתי שבמידה ואנחנו מחתימים אותו על חוזה חדש, הוא צריך להישאר, אבל אם הוא מסרב לחתום על חוזה חדש צריך למכור אותו להיפרד כידידים.

לא אמרו שירדנו ממנו?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/7/11
  5. ArsenalFan Member

קודם שישחררו את רוזיצקי, שפשוט יבטלו לו את החוזה. עדיף לשלם לו פיצויים.

מישהו בכלל הציע לו חוזה חדש? אני לא שמעתי על דבר כזה בחודשים האחרונים. הכל שקט אצלו בצורה לא אופיינית (איפה דניס לכטר כשצריך אותו?). אני לא רואה שום סיבה אמיתית למכור את ארשבין, ודאי אם נאסרי וססק עוזבים, כמה מכות עוד הקבוצה הזו יכולה לספוג? הוא לא נאסרי שבגיל 24 עוד כל השנים הטובות של הקריירה שלו לפניו, הוא יסיים את החוזה בגיל 31, זה לא צריך להפריע לנו שהוא יסיים את החוזה שלו אצלנו. גם ככה הוא דיבר בעבר על חזרה הביתה לחוזה האחרון שלו.

הוא מסוגל לתת לנו עוד עונה אחת ולספק לנו עומק חיוני ובסה"כ אפילו כשהוא מאכזב, המספרים שלו בכלל לא רעים. אני לא רואה שום טעם לשחרר מלבד כסף, אבל אם מוכרים את נאסרי ו/או ססק, אנחנו באמת צריכים עוד כסף?

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/11
  6. Gnus Avenue Member

תראה, לא שמעתי ואני מניח שגם לא דיברו על חוזה חדש לאורך כל העונה האחרונה, אבל ארשבין הביע רצון ונכונות להישאר בארסנל, למרות שאני בטוח שאם הוא היה מקבל הצעות ממקומות יותר אטרקטיבים מזניט וגלאטאסריי הוא לא היה פה היום. בכל מקרה, אני לא יודע מה עובר בראש של ונגר ומה עובר בראש של ארשבין, אבל אני מניח שונגר רוצה אותו בקבוצה. הוא יופי של ג'וקר מהספסל במשחקים מסוימים (כמו נגד ברצלונה) וכשהוא רוצה לשחק הוא באמת ברמה אחת מעל כולם. אם ונגר רוצה להשאיר אותו, הוא צריך להחתים אותו על חוזה חדש לשנתיים-שלוש עוד בקיץ הזה, שלא יקרה מצב שאת העונה הבאה הוא יסיים כמצטיין שלנו ויברח בלי חוזה לאיזה צ'לסי או ברצלונה.

7. StevieG Member

http://www.skysports.com/story/0,19528,110..._medium=twitter

קשה לי לראות אוות עוזב את ארסנל דווקא לריאל מדריד. קשה לי להאמין שריאל צריכים אותו, אחרי שהביאו את שהאין, ובכל זאת, בקרב האגוצנטרי בין ריאל מדריד וברצלונה הכל יכול לקרות. אפילו הנחתה של פברגאס על מוריניו.

8. Ian Wright Member

עד כמה שזה נשמע מתוק לבצע מהלך כזה מול ברצלונה - גם לקבל יותר כסף וגם למכור את ססק ליריבה המושבעת אני לא רואה את זה קורה. מוריניו כבר לא באמת צריך אותו אחרי שהחתים את נורי שאהין מבורוסיה דורטמונד אבל מצד שני אני מסתכל על זה בצורה אחרת. זה יכול להלחיץ את ברצלונה וזה יגרום לה להוסיף יותר כסף, משהו שיותר קרוב לסכום שאנחנו דורשים על ססק פברגאס. כל הסאגה הזאת שגם כך הייתה מאוסה כבר על כולם, נהייתה הרבה יותר מורכבת אחרי העזיבה המתקרבת של קלישי ונאסרי למנצ'סטר סיטי.

קיץ לא פשוט. כרגיל.

9. Rudess Member

אם ריאל תעזור להעלות את המחיר של ססק, מה טוב.

10. Civil Anti Madridista

גם אם ארסנל תקבל את המחיר שהיא רוצה, ססק לא יסכים לעבור

11. AronB Member

"המחיר שהיא רוצה" כל כך עושה ריח של "המחיר המופקע שארסנל רוצה". לא יאמן כמה שהסאגה הזאת מסריחה מהראש, איך ברצלונה מצליחה (שוב) לצייר עצמה כטלית שכולה תכלת בעוד ארסנל היא הרעה בסיפור, "הגנבים", אלו שמעזים ברוב חוצפתם לסרב לברצלונה המלכותית והנשגבת. וססק? מה הוא היה היום בכלל? איפה הוא היה נכנס בברצלונה? בין דקו לצ'אבי? או אולי בין צ'אבי לאינייסטה? בואו נודה באמת - ססק היה היום שום דבר בלי ונגר וארסנל בקריירה שלו, אבל את זה נניח בצד, לא נשחק בדיעבד. על פי איזה חוק ססק נגנב מברצלונה? האם ססק נשדד ללונדון או שהחליט לעבור בעצמו? מסכן הילד הקטן והטוב שארסנל באה וגנבה אותו, מעניין מתי ברצלונה נזכרה להגיד את זה. "הבית", "הגניבה", "מקום הולדתו", "DNA"... דמגוגיה בשקל, וזה עוד בלי להזכיר את ההתנהגות של השחקנים.

עדיף שריאל מדריד תיכנס לסאגה הזאת ואם ארסנל רוצה לתקן במעט את כל העוולות שהיא עושה לנו בתקופה האחרונה אז עדיף שאפילו תזמין את ריאל להיכנס לזה. קצת תככנות וניהול משא ומתן בצורה נחשית לא תזיק כאן לאף אחד ולא תפגע בשם של המועדון. אני לא מאמין שססק יעבור לריאל לא משנה כמה כסף יונח על השולחן, אבל אני כן מאמין שזה "יעזור" לברצלונה להניח את הכסף הרציני על השולחן בלי שום משחקים. העיקר שסעיף השחרור של תיאגו עומד על 90 מיליון יורו... יאמה, איזה שחקן גדול, Buy-Back Clause עלאק...

12. Strawberry Fields Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

ברצלונה אשמה בהכל, אה? היא אשמה באופן שבו היא נתפסת בעיניי אנשים או "מציירת את התמונה"? היא אשמה שהיו לה שחקני קישור מעולים? היא אשמה שארסן החליט לבנות אצלכם פעוטון? היא אשמה ששחקן אקדמיה לשעבר שלה, שלא נמצא בשורותיה לא בגלל בחירה שלה, הרוויח מהפילוסופיה של ונגר כשבמצב אחר אולי במקום ארסנל זאת הייתה איזו חטאפה שמגדלת אותו... עם סעיף רכישה בחזרה?

אני מוכן לשים ריאה שאם המצב היה הפוך לא היית מדבר כך. אם ברצלונה הייתה לוקחת את ווילשייר מהאקדמיה שלכם, עוזרת לו לממש את הפוטנציאל שלו וכעבור מס' שנים דורשת מכם 40 מ' פאונד עבורו הייתם קוראים לה חוצפנית, גנבת וכו'. אוי הצביעות.

13. AronB Member

כשנשיאי מועדון מדברים בגלוי על "ה-DNA של ססק", כששחקנים מתראיינים לעיתונות ויוצאים בהצהרות לגבי "כמה שססק מסכן", "כמה שהוא סובל" ו"כמה עלובה ארסנל שהיא מחזיקה אותו בכוח", כשצמד שחקנים של ברצלונה חוגגים את הזכייה שלהם בגביע הכי יוקרתי עלי אדמות בהלבשת ססק בחולצת ברצלונה, כשהמועדון הזה מוציא הצהרה על "כמה שהוא מאוכזה שארסנל סרבה להצעה שלו על ססק" כשהמועדון הזה נכנס למירוצים יוקרתיים על ניימאר וסאנצ'ז ואז טוען שאין לו כסף לססק וש"ארסנל צריכה להתגמש", כשלמועדון הזה יש רקורדים בכמות הכסף שמעורב ברכישות בשנים האחרונות ושלמועדון הזה יש רקורד בלסחוט ממנו שחקנים בזיל הזול, אז כן, ברצלונה אשמה. בקשר לאופן שבו היא מציירת את התמונה אפשר להבין לבד, הן מהדוגמאות הראשונות שנתתי, הן מהשימוש במושג "גניבה".

לא קשור לנושא, אבל זו העובדה שמוכיחה למה היא לא באמת רוצה וצריכה את ססק ולכן מנסה להשיג אותו בדרכי תחבולה בעוד שעם שחקנים שהיא באמת רוצה וצריכה היא מסוגלת להניח בוחטות מכובדות על השולחן.

מה הקשר?

אמרתי שאני לא משחק בדיעבד חוץ מעובדות שברורות לעין. את הציטוט הזה אני מפרק לשלושה עיקרים:
    1. אתה באמת מאמין שבחטאפה הוא היה מקבל את אותם יסודות הכדורגל? את אותם היכולות?
    2. סעיף רכישה בחזרה יכול להיות לה עם חטאפה, אוסאסונה, סוסיאדד ועוד כל מיני ליצניות. עם ארסנל אין כזה ולא יהיה כזה.
    3. הרבה דברים קורים בעולם כולו לא בגלל בחירה אישית. זה לא נותן לברצלונה את הזכות "להשיב את ססק האובד הביתה" בדרכי תחבולה ובמחירים מביישים.

חבל על הריאה שלך. ממש לא הייתי אומר ככה. אם ברצלונה הייתה לוקחת את ווילשר כדוגמא מהאקדמיה שלנו באופן חוקי לא הייתי מדבר על גניבה כי זו ממש לא גניבה. אם הוא היה מתממש שם, הייתי מתבאס ורוטן ארוכות על כך ואם היו מגעים להחזרתו, לא הייתי מצפה מברצלונה להתגמש בגלל ש"פעם הוא היה כאן" וש"כאן זה הבית שלו וכרגע הוא סובל".

14. Strawberry Fields Member

כך נראה העולם לפי AronB...
    http://img840.imageshack.us/img840/49/slug.Xxx

היו, בלשון עבר, הבנת הנקרא. אבל אם כבר נגעת בנושא אז לדעתי היא לא צריכה נואשות אף אחד בחלק הקדמי.
    היא צריכה בלם שיתפס כיורש של פויול (אומרים שזה פונטאס אבל מעולם לא ראיתי אותו אז אין לי דעה) והיא צריכה מגן שמאלי.
    עם זאת, צ'אבי בעונה הקרובה יהיה בן 32 והגיע הזמן להכין את הקרקע ליום שאחרי. נכון שזה לא בוער אבל אתה מעדיף שיבואו בעונה הבאה כשלססק ישאר רק שנה בחוזה ובארסה תשלם פחות? הרי אם לא נראה להם מה שיציעו בקיץ הבא הוא יכול לשלם את שארית חוזהו וללכת ואז ממש לא תהיו מרוצים מהמחיר.

רשמת "ססק היה היום שום דבר בלי ונגר" (שזה מצחיק כי גם רשמת "אני לא משחק בדיעבד חוץ מעובדות")...
    איך ברצלונה אשמה בכך שונגר החליט לתת לססק הרכב בגיל 17 ולבנות סביבו קבוצה?
    הרי אם היה נשאר בבארסה הוא היה נרקב על הספסל עד גיל מאוחר כי היו ויש להם קשרים נהדרים כך שלמעשה ונגר הציל לו את הקריירה, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

הוא היה בברצלונה 6 שנים לפני שעבר לארסנל שם חיכה שנה להפוך לשחקן הרכב. אני חושב שאתה מזלזל ביסודות הכדורגל שהקנתה לו ברצלונה.

yeah, right...

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/11
  15. AronB Member

כן. אני לא צבוע ולא הייתי משתמש בקלישאות חסרות תוכן. בינתיים ברצלונה מוכיחה פעם אחר פעם כמה שהיא יומרנית בכל הסאגה הזאת. החל מהצהרות אכזבה באתר הרשמי ועד הגשת הצעות בזיוניות עם Buy-Back Clause על תיאגו.
    העובדה ברורה - ססק לא היה מצליח בברצלונה וגם אתה מסכים לזה. העובדה שצ'אבי ואינייסטה שם גם עם דקו וגם אחריו היא די והותר על מנת להבין שססק לא היה צומר שם. בדיעבד זה לדבר על מצב בו היה הולך לחטאפה וחוזר לברצלונה עם סעיף חזרה, זה לא המקרה. אנחנו לא חייבים לברצלונה דבר.