ארסנל 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏10/7/10.

1. Gnus Avenue Member

לורן קוסיילני הוא אחלה בלם שלישי. ברגעים שהוא לא שיחק עם סקילאצ'י, ראו שיש לו כדורגל. הוא נתן חצי שנה של העונה נהדר, ואין לי ספק שהוא יתחיל את העונה הבאה ברגל ימין. אין לי ספק שאם הוא מוסיף לעצמו קצת מסה (5-6 קילו של שרירים) הוא יכול להיות מפלצת הגנתית.

הוא שחקן מאוד אינטליגנטי. נחמד לראות לשם שינוי בלם שאשכרה מחפש למסור במקום להעיף קדימה כמו דביל.

בעניין אחר-כנראה שהצענו לסמיר נאסרי חוזה חדש של 110 אלף פאונד בשבוע, בשביל שישאר בארסנל ולא יצטרף לקבוצה אחרת. אם ונגר אשכרה התקפל, זה כנראה אומר שססק בדרך החוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/7/11
  2. AW forever Member

האם קוסיילני הגיע כדי להיות בלם שלישי בקבוצה? אנחנו מועדון שקונה לספסל שחקנים ב12 מיליון פאונד?
    גם אני חשבתי שאין מצב שהוא מיועד להרכב הפותח, ונכון שורמאלן נפצע, אבל המציאות היא שהוא היה הבלם הפותח שלך רוב העונה, ועוד פיסת מציאות היא שלמרות שהוא הראה ניצוצות הוא לא היה טוב. ממש לא. ועוד פרט שלא מסתדר עם זה שקוסיילני בלם שלישי- בינואר לא הבאנו את כריס סמבה ועדיין לא נחת בקבוצה בלם למרות כל הברברת. בכל אופן הדיון לא היה על האיכויות של קוסיילני (שלפחות תסכים איתי שהוא היה הימור ענק?) אלא ההתנהלות התקשורתית של המועדון סביב העברות.

3. Rudess Member

כושל-ייני אחלה בלם? מה הוא חומוס (אחלה)? גם לי יש כדורגל, אז מה, אני משחק בארסנל? מדובר בשחקן בגיל 25, הגיע לארסנל ללא נסיון צ'מפיונס ליג, ללא נסיון נבחרת ובסה"כ עם עונה אחת בליגה ראשונה (בצרפת) ואת מה שהוא שווה ראינו וחווינו העונה...

אם יש מישהו שמסמל את ההתבוססות בבינוניות של ארסנל זה הרכש של כושל-ייני.

4. אבו Member

יש משבר אמון חמור בין האוהדים להנהלה(ובין ההנהלה לשחקנים, ובין האוהדים למאמן ובין השחקנים למאמן)- אבל זה לא בגלל חוסר ההישגיות, זה קשור לזה בעקיפין- זה בגלל הדרך שדברים נעשים. או לפעמים לא נעשים. בסופו של דבר, אני אהיה מחובר לקבוצה באותה מידה גם אם ניקח תארים וגם אם לא ניקח.

קצת אקסים:
    סילביניו, המחליף של נייג'ל ווינטרברן בזמנו, הודיע על פרישה בגיל 37. כמובן שלא נשכח את אותו שער מדהים בברידג'.

- יקירנו תיירי הנרי, אחרי עונת בכורה מאכזבת ברד בולס, עד כה העונה עם יכולת מרשימה ו9 שערים ב14 משחקים, מלך השערים של הMLS. שלשום בלילה כבש שער נוסף, הראשון מחמישייה מול טורונטו. מבחינת קבוצתית הרד בולס נמצאים במצב טוב, אבל חבל על כל התוצאות תיקו המיותרות במשחקי החוץ. טאץ' כמו של הנרי קשה לאבד, גם היום עדיף עשרות מונים על כל סטרייקר פרט לרובין שיש לנו להציע.

- עמנואל אדבאיור ממשיך להוכיח שהוא אידיוט גמור.

- כפי שאלעד ציין פה, ]פטריק ויירה מעדיף להישאר בתפקיד מקצועי במנצ'סטר סיטי מאשר ארסנל. למה? סביר להניח כסף. בכלל מאכזב אותי כל ההתבטאויות שלו. לפני כמה זמן הוא התבטא שמבחינתו הוא מתחרט על כך שהוא לא עזב שנה קודם לכן את ארסנל(למרות שבשנת העזיבה שלו הוא עוד זכה להניף גביע, כאשר הוא בועט את הפנדל המכריע)- או הספקלוציות שקישרו אותו למנצ'סטר יונייטד שהוא לא דאג להכחיש- ואין אחד יותר ממנו שהיה מזוהה עם היריבות והשנאה הגדולה שהייתה בין המועדונים. חבל, כי מדובר בליג'נד וזה מאכזב.

- עוד שתי אגדות גונריות- פרדי ליונברג שחקן חופשי כרגע, לאחר ששוחרר מסלטיק אחרי קדנציה קצרה ומאכזבת מבחינתו. יכול להיות שהוא יחזור לMLS, אולי יודיע על פרישה. נראה. עוד גונר ששחקן חופשי כרגע הוא רובר פירס.

5. Gnus Avenue Member

גם קולו טורה הגיע ללא ניסיון של צ'מפיונס ליג או נבחרת לארסנל, שלא לדבר על ליגה ברמה. הוא היה בלם נהדר, עד שהוא גמר את הסוס. קוסיילני באמת בלם מוכשר, משחק עם שכל ומנסה לבנות התקפות במקום לשחק בעט ורוץ.

כמו שאמרתי, ברגע שז'ורו שיחק לידו ראית שהוא איכותי, לא וידיץ' או פרנינרד, אבל איכותי. הוא נתן חצי עונה ראשונה לא טובה ואני מסכים עם זה, אבל בחצי השני הוא היה לא רע בכלל. הוא בלם טוב מאוד, ובמידה ויגיע הקיץ בלם כמו סאמבה שיכנס להרכב וקוסיילני יהיה בלם שלישי, אפשר לומר שעשינו את שלנו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/7/11
  6. Rudess Member

nה שהיה טוב לפעם לא טוב להיום, זה אחת הבעיות של ארסן ונגר. קולו טורה שיחק לידו עם שחקנים מנוסים ו-ותיקים שזכו בדברים בקריירה שלהם. חוץ מזה קולו טורה השתפשף עד שנהפך לשחקן קבוע. כושל-ייני הובא ישירות להרכב.

אין שום קשר למי שיחק לידו. הבחור החביב פשוט לא מתאים להיות שחקן הרכב בארסנל, יש לו הרבה ליקויים במשחק שנובעים מכך שבגיל 25 אתה כבר צריך להתבסס ולהיות בלם רציני - אם בגיל כזה לא הפכת לבלם כזה ואין לך את הנסיון, אז אתה כבר לא תהפוך גם לכזה. אוי ואבוי לנו אם אנחנו צריכים להתפשר על שחקנים כמוהו, זה מראה עד כמה הפכנו להיות חסרי אמביציה. האם אתה רואה את ונגר מוריד את כושל-ייני לספסל והופך אותו לבלם שלישי? אני לא רואה את זה קורה.

7. Gunner4life Member

יובל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    פוסט ענק. ממצה באופן נהדר את היחס בין ארסנל לתקשורת בשנים האחרונות ובעיקר בקיץ הזה.
    כמו כן, אני מסכים לגמריי שאנחנו בתור אוהדים צריכים להבין ש-90 אחוז ממה שמפורסם אלה חצאי אמיתות במקרה הטוב ושקרים והמצאות במקרה הרע. אסור לנו ללכת שולל ולשנות את מצב הרוח בעקבות דיווח כזה או אחר. בסופו של דבר יש את מבחן התוצאה ורק הוא יקבע, האם הקבוצה התחזקה או נחלשה בתום מועד ההעברות. כל מה שקורה בינתיים אלו ספקולציות, שרבות מהן נוצרו בכדי לנגח את המועדון ע"י חלק מכלי התקשורת (כמו מקרה ססק ועיתוני ספרד שנרתמו לקמפיין של שקרים בכדי "להחזיר את הילד הביתה").
    ההסתייגות היחידה שלי היא מן הערה בקשר לנושא הכספים. בסופו של דבר המטרה של המועדון היא להיות תחרותי ככל האפשר, גם במחיר של הפסד כספי בטווח הקצר. זה משהו שההנהלה וונגר ככל הנראה לא הפנימו, מה שבסופו של דבר יכול לעלות להם ולנו ביוקר.

8. Ian Wright Member

רודס הקדים אותי אבל רק רציתי להוסיף שלהשוות בין מקרה קוסייליני לקולו טורה מעבר לרמה המקצועית והבדלי ההגנות שהיו לנו אז ויש לנו היום, היא גם הזויה מבחינה כלכלית. קוסייליני הגיע בגיל תמורת 12 מיליון פאונד(הסכום לא נמוך יותר? משהו בסביבות 8 מיליון פאונד?). קולו טורה הגיע תמורת 150,000(!) פאונד.

זה לא היה במקום(וזה חתיכת אנדרסטייטמנט) להביא עוד הימור כמו קוסייליני להרכב הראשון אחרי שהבאנו עונה לפני זה הימור כמו ורמאלן להרכב הראשון. אנחנו צריכים בלם חדש. בלם מוכח. כזה שורמאלן/קוסייליני יהיו לו שותף ולא ההפך.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/11
  9. ArsenalFan Member

קוסיילני מתאים להיות בלם רביעי, גג. שילמנו מחירים כבדים מאוד על העונה שלו, "שכר לימוד" שלא היה צריך להיכנס אליו מלכתחילה.

Bender, קודם כל אני מתנגד לניסיון להציג אותי כ"עוד אחד שמתלונן ומצטרף לחגיגה", גם הטון הפדגוגי שעולה מהדברים לא ממש מוצא חן בעיניי. אני לא ילד ואני לא עוקב אחרי ארסנל מאתמול, אני גם לא ממש צריך הרצאות על The Arsenal way. חבל שהדברים שאני רושם הם לא מוזיקה לאזניים שלך, גם אני הייתי רוצה לכתוב על דברים אחרים, שונים מהברדק שמתגלה לנגד עינינו הקיץ. וכן, זה לא מיראז' ולא פאטה מורגנה. אלה תוצאות של מדיניות שניכרים לעיני כל.

אבל הפוסט שלך בעיקר מעיד על הנאיביות מצדך, לדעתי. אתה אולי חושב שבמועדון אף אחד לא מדבר או מתדרך עיתונאים, שאנחנו חיים במנותק מהתקשורת והכל בארסנל נעשה בדרך ייחודית, בלי שום מעורבות תקשורתית. ממש ארסנל נגד הזרם, קול ההיגיון בים השיגעון. ובכן, זה נחמד להאמין בזה כסיפור לפני השינה, אבל לא במציאות - כי אלו שטויות במיץ. כן, יש הרבה רעש ומעט מסננים בתקשורת, וצריך לדעת לסנן הכל באופן עצמי ובקפידה. אבל תתפלא, ארסנל היא חלק מהמשחק. אצלנו מדברים עם התקשורת. זה לא נעשה בצורה חכמה לפעמים, אבל זה קורה. לסוכנים שעובדים בצמוד למועדון, לבעלי תפקידים שונים בארסנל - יש מקורבים עיתונאים שמתודרכים. גם לארסנל יש אינטרסים בהדלפות. וכששותקים, כפי שאתה בוודאי יודע, גם שתיקה היא רועמת. אגב, בקיץ שעבר ידענו לעמוד יפה מאוד נגד הניסיונות המאוד פומביים של ברצלונה בכל מה שקשור לפברגאס - השנה זה לא מתרחש. שאל את עצמך מדוע.

ארסנל, תרצה או לא, היא מועדון ענק שמגלגל מאות מיליוני פאונדים מדי שנה - רובו מכספי אוהדים. חלק ממנו, אגב, זה גם הכסף שלי. ארסנל מחויבת בדין וחשבון לאוהדים שלה מעבר לקלישאות ולבבל"ת יחצ"ני של "מצבנו טוב מאי פעם", דקה אחרי עוד כישלון. להתנהל בצורה שמתאימה לרוח הזמן מבחינה תקשורתית זה לא מנוגד ל"ערכי המועדון" ולדרוש עדכונים, מידע ושקיפות זה לא דבר מגונה - זה מחויב המציאות. ובכלל, לא מקובלת עליי ההגדרה הזו של ערכי המועדון לפי האופן שבו הדברים נוחים לארסן ונגר או לכל אחד אחר. דיוויד דין, למשל, היה שקט. דיוויד דין גם היה יוזם, אקטיבי, לא מגיב והססן כמו האופן שבו אנחנו מתנהלים בשנים האחרונות (וזה לא עניין של נוסטלגיה לדין, אני מאשים אותו בהרבה מהדברים שקרו לנו). השקט במועדון בשנים האחרונות היה שקט של חוסר אקטיביות, כפי שכבר היטיבו להסביר כאן לפניי.

מעבר לכך, הפוסט שלי שהגדרת כ"פאניקה" התייחס בצורה מאוד ברורה לכל מה שקורה הקיץ בארסנל, לא לאיך שאנחנו מדברים בתקשורת. זה בדיוק מה שאנחנו רואים, בלי טפטופי עיתונאים: העמדות שנאסרי מביע פומבית והמסרים שהוא מחדד דרך הסוכנים שלו, ההתנהלות מול פברגאס, אפס ההחתמות (כן, עוד מעט שוב יגידו לנו ש"הדברים מסובכים ומחושבים, הם דורשים זמן"), חוסר היכולת להיפטר מהשחקנים שדרוש להיפטר מהם. אנחנו דקה לפני מסע המשחקים לאסיה - ואפילו לא החתמנו שחקן רציני אחד, אלא רק עוסקים במי יעזוב ומתי. זו לא המצאה של התקשורת.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי היה הרבה יותר טוב בימים שהייתי נכנס פעם ביום לאתר הרישמי של המועדון ובודק מה הולך. לא יכול לסבול את השנים האחרונות, כל קיץ קליק קליק והF5 שלי יותר שחוק מארסן ונגר(איזה יפה קישרתי את ההודעה לארסנל אה?)

תארים והישגים מושכים קהל, לא משאירים אותו(אלא אם כן אתה מתייחס לבחורות ישראליות שכותבות סטטוס "מסי תרביע אותי" כקהל). מה מביא חיבור בין קהל למועדון? בעיקר קשב ושקיפות של ההנהלה לקהל, שחקנים שאכפת להם(זה בד"כ בא ביחד עם הלאום), שחקני בית ועמידה במסורת והערכים של המועדון.

אוהדי ארסנל כאן יוכלו להסביר יותר ממני,
    אבל עד כמה שאני יודע אתם הקבוצה עם מחירי הכרטיסים\מנויים הכי גבוהים בעולם, ההנהלה שלכם משתינה עליכם בקשת, השחקנים שלכם מרגרינות, הקפטן שלכם ושחקן שעשיתם אותו צוחקים עליכם בפרצוף ותופסים אותם חזק והדוק בביצים, יש לכם סה"כ שחקן בית אחד שנלקח ברצינות(יש עוד מישהו חוץ מווילשיר?) ו3 אנגלים בלחץ בסגל.

11. Rudess Member

האוהדים שלנו מצביעים ברגליים, יותר מחצי אצטדיון עדיין פנוי בשניי הימים של טורניר האמירייטס הכל כך מיותר. מקווה שגם התיירים לא יקנו, מגיע להנהלה העלובה לראות יציעים ריקים.

12. Emile Zelicky Member

אתה יכול גם להוסיף את רובין ואן פרסי, שתמיד נותן מעצמו 100%.
    וחיבור בין אוהד למועדון זה לא משהו שקשור לתארים לדעתי, התחלתי לאהוד את ארסנל בגלל שהשחקן האהוב עליי דאז, סילבאן וילטורד עבר אליה, מאז השחקן האהוב עליי נהיה תיירי הנרי אבל גם אחרי שהוא עזב אהדתי את ארסנל ואני אמשיך לאהוד את הקבוצה כנראה גם אם תרד ליגה כי זה כבר משהו מהילדות ואין לי טעם לשנות את זה, לדעתי זה חיבור פשוט שיישאר בלי תלות בכלום, אלא אם כן המועדון יתפרק או משהו, אבל בעקרון גם אם ארסנל תזכה באליפות וגם אם היא תרד לליג 2 אני אוהד אותה, כי זה כבר מוטבע אצלי מהילדות.
    ככה זה אצלי לפחות.
    ו-JACK WILSHERE, לדעתי מה שאמרת זה שטות, מה זה מה שמחבר בין מועדון לאוהדים זה תארים.
    מה יגידו האוהדים של קבוצות כמו נוריץ', ווסטהאם, ניוקאסל, בלקפול גם הם אוהבים את הקבוצה שלהם בגלל תארים?
    לא נראה לי.

13. ArsenalFan Member

Shacham, בתמצית - אתה צודק. אולי אני לא מסכים ב-100 אחוז לגבי מה שרשמת על הקשר בין מחויבות ללאום (שני השחקנים הכי אהובים עליי בהיסטוריה של המועדון הם בכלל לא אנגלים וכשאני התחלתי לאהוד את ארסנל, היא הייתה בריטית במובן המגונה של המילה...) ואני לא ממש נהנה להתעסק בספירת כמות האנגלים, אבל הנקודה נכונה. הקשר בין המועדון לאוהדים שלו הולך ונשחק בשנים האחרונות בקצב מאוד מהיר לא רק בגלל הכישלון המקצועי, אלא בגלל שחיקה שנוגעת להנהלה מנותקת (וזה רק החריף עם ההשתלטות והעלאת מחירי הכרטיסים) ומודל שונגר ניסה להטמיע שגם נוגע לנאמנות ומחויבות למועדון - וקרס לחלוטין.

אגב, פיתרון לכל ענייני ה-F5 - טוויטר...

14. Rudess Member

יש לך פתרון לטוויטר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. Gnus Avenue Member

חואן מאטה שוב מקושר אלינו.

אם נאסרי עוזב אני לוקח אותו בלי שאלה בכלל. שחקן נהדר, ראיתי אותו באליפות אירופה לנבחרות צעירות והוא היה יוצא מין הכלל. אני מאוד מקווה שברגע שנאסרי יחתום על באחת הקבוצות ממנצ'סטר, מאטה יהיה האיש שיחליף אותך.