דווקא על רודוול לא הייתי קופץ. כבר תקופה ארוכה שהוא יותר בחדר הטיפולים מאשר על הדשא (שחקן ארסנל קלאסי מהבחינה הזו), וגם כשהוא על המגרש הוא פרווה כזה, לא נותן מספיק אגרסיביות ועבודה הגנתית מצד אחד, לא נותן מספיק תרומה התקפית מצד שני. ככל שהזמן מתקדם הוא יותר ויותר מריח כמו בלוף. בעניין ססק ונאסרי סוף סוף גיבשתי דיעה מוצקה באשר למה שאני רוצה שיקרה - נאסרי חייב ללכת (במיוחד לאור הדיווחים שאין שום סיכוי שהוא יעשה u-turn ויחתום על הארכת חוזה אצלנו), וססק חייב להישאר. לפחות לעונה הקרובה. בקיץ הבא כבר נפתח את כל סיפור בארסה מחדש כנראה. אבל מאחר ואי אפשר לאבד אותו ואת נאסרי באותו קיץ, ולאור העובדה שלהשאיר את נאסרי פירושו הפסד של 20-25 מיליון פאונד, הצרפוקאי חייב ללכת וססק ייאלץ לנשוך שפתיים ולהישאר.
הייתי שמח לראות את חואן נאטה בתור מחליף לנאסרי. אין לי ספק שהוא יהיה שידרוג לעומת הצרפתי, גם מבחינת יכולת וגם מבחינת ?שם גדול? שחותם סוף סוף. אני רק מקווה שבמידה ונאסרי עוזב, יגיע מחליף. בעניין אחר, בדרום אמריקה אומרים שקאמפבל יחתום בארסנל אחרי המונדיאל עד גיל 20 בקולומביה, ויושאל לקבוצה באירופה.
מאטה שם גדול? אולי הייפ גדול. אם מאטה הוא שם גדול, אז חוזה רייס היה סופרסטאר... הדיווחים על נאסרי לא מקריים, נראה שהם מגיעים מהכיוון שלו. אני מסכים עם העמדה שאם מישהו צריך ללכת זה נאסרי ולא פברגאס, ושתי הסיבות מאוד ברורות - הראשונה היא הסיטואציה החוזית והשנייה היא שפברגאס שחקן הרבה יותר טוב. זו הייתה העמדה שלי כבר לפני חודש וחצי. אבל הלוואי שזה היה כל כך פשוט... הבעיות עם פברגאס לא ייפתרו מעצמן אם נחליט שהוא נשאר עוד עונה, ה"פציעה" שלו מספרת לנו את כל הסיפור. למשוך עוד שנה שלמה עם הצל של ברצלונה מעל השחקן הכי חשוב בקבוצה זה מצב רע ביותר. גם עניין נאסרי נוהל בצורה כושלת לחלוטין ע"י ארסנל מההתחלה ועד עכשיו. הבעיה היא שגם אחרי שהיה ברור שנאסרי מחפש דרך מילוט שמרופדת במזומנים, ההצהרות של ונגר שנאסרי יישאר בכל מחיר היו מיותרות לחלוטין ועכשיו כל ירידה שלו מהעץ תוציא אותו חלש, כמי שלא מסוגל לעמוד במילה שלו (ולא בפעם הראשונה) ושכופפו לו את היד למכור ליריבה ישירה. הוא יספוג את כל החיצים ולא יהיה לו ממש את מי להאשים. כשונגר למעשה נלחם על התפקיד שלו העונה, זו נקודת פתיחה רעה מאוד. אם אנחנו מוכרים את שניהם - המקסימום שלנו העונה יהיה המקום השישי. זה התאבדותי, לדעתי זה יכול להיגמר אפילו הרבה יותר גרוע מזה. אנחנו בעצם במצב שבו כמעט כל הפתרונות רעים ואנחנו צריכים לבחור את הרע במיעוטו. מנגד אנחנו בעצמנו לא עושים שום דבר אמיתי ורציני להיטיב עם המצב שלנו, וזה הדבר הכי גרוע... אם היינו מביאים עד כה 3-4 שחקנים רציניים ופועלים ברצינות לחזק את החולשות שהתגלו בקבוצה בשנים האחרונות, גם העמדה שבה היינו ניגשים מול פברגאס ונאסרי עצמם הייתה טובה יותר. ככה נראה כל הקיץ שלנו והכתובת שוב פעם מרוחה על הקיר, איך שזה לא יסתיים.
אני מאד מעריך את נאסרי וחושב שטמון בו פוטנציאל גדול מאד. מפה עד להגיד שהוא יהיה 'אבידה גדולה'? טעות לדעתי. לפי דעתי הוא חייב לעזוב עכשיו. אני לא יודע אם הדיווחים האלה נכונים (עושה רושם שכן כי אתמול גם ונגר הודה שהמצב איתו עדיין לא sorted out ), אבל זה נמשך כבר כמו מסטיק ואין טעם להשאיר אותו. הוא מתנהג כמו אפס מאופס ואין לו מקום אצלנו. אמנם זה לא כמו מקרה אדבאיור שגם דיבר עלינו לא יפה בתקשורת (נאסרי יחסית שקט), אבל אדבאיור לפחות עשה את זה אחרי עונה באמת גדולה שלו, עונה של 30 שערים כשהוא בעצם מחזיק לנו את החוד לבד כמעט. נאסרי נתן מספרים לא רעים אמנם, אבל כמו שבני ציין - זה היה במשך 3 חודשים גדולים, מאז חושך (חוץ מבישול וגול פה ושם), למכור וכמה שיותר מהר. לגביי ססק, לצערי גם פה עמדתי היא למכור. אין שום טעם להחזיק 'קפטן' (כן, הוא פאקינג קפטן למי ששכח) במצב כזה. הוא רוצה לעזוב ומעונה לעונה הוא משחק פחות טוב לדעתי ועושה יותר פאשלות ברגעים משמעותיים. גם במקרה הזה, אני בעד למכור. נכון, בעולם מושלם לפחות עם אחד מהם לא הייתה לנו בעיה, אבל איך שהמצב התגלגל, אני לא רואה פתרון אחר חוץ מה'פתרון התאבדותי', כפי שעדי צייין ולהביא לפחות לאחד מהם מחליף ברמה גבוה. פשוט אין לנו ברירה וזה פשוט לא יהיה נכון להשאיר אותם.
עדי איך אתה מניח שוונגר נמצא במצב של "נלחם על התפקיד שלו העונה"? גם בעיתונים בבריטניה מדברים בדרמטיות כל יום שה"לחץ" על וונגר להחתים שחקנים הולך וגדל. לצערי אני לא רואה את זה ככה, הוא מנג'ר מושלם להנהלה כמו שלנו, הנהלה שכנראה לא מתעניינת יותר מדי בהישגיות אלא בשמירת המאזן הפיננסי של המועדון. וונגר מאמן מצוין, לא חושב שיש עוד מאמן בעולם שמסוגל לשמור על מועדון בטופ 4 מבלי להוציא יותר כסף מאשר מה שנכנס לקופה.. לצערי אני לא רואה שהתסכול של האוהדים והספקולציות של העיתונאים חלחלו לראשי המועדון לרמה שמעמדו של וונגר יתחיל להתערער.. כל עוד אנחנו נמשיך לעלות לצ'מפיונס ליג...
אני לא מצליח להבין את הדעה בנוגע לנאסרי- שכדאי למכור אותו מהטעם של ההפסד הכלכלי הצפוי. מה שאתם אומרים בעצם ששווה למכור את נאסרי ב25 מיליון נניח כדי לא לאבד אותו בקיץ הבא בחינם, ואז לרכוש לו מחליף באותו הסכום בערך- שחקן שמן הסתם יבוא מחוץ לאנגליה ושסביר שיידרש לו זמן התאקלמות? אני מעדיף להישאר עם נאסרי, גם במחיר של לאבד אותו בחינם בקיץ הבא (כמובן בתנאי שהוא יהיה כולו מחוייב ויהיה מקצוען בעונה הקרובה כמו שאני מאמין שהוא יהיה). הדבר שהכי משגע אותי זה שהמועדון מתנהל כל הזמן דרך החור של הגרוש, ואני אשמח מאוד אם תתקבל החלטה מטעמים מקצועיים להשאיר את נאסרי למרות שיש לזה מחיר כלכלי, בדיוק כמו שאני אשמח אם יביאו שחקן כי זקוקים לו גם אם הוא יקר יותר.
רפאל, שנינו יודעים שלסמיר נאסרי יש תחליף. הוא לא היה עד כדי כך משמעותי עבור הקבוצה, לפחות לא כמו שהתקשורת מנסה לעשות ממנו. כן, הוא שחקן טוב עם פוטנציאל להפוך לשחקן מצוין אבל כרגע זה לא המצב. האופציה הכי פחות גרועה היא למכור אותו, ובכסף הזה להביא מחליף. לאותו שחקן יקח זמן התאלקמות או לא, את זה אי אפשר לדעת. יש שחקנים שגם מצליחים להתאקלם באופן מיידי לפרמיירליג. כל שחקן זה מקרה לגופו. אני יודע שאני מעדיף לתת לשחקן אחר את המפתחות שיהיה כל כולו מחוייב לקבוצה, ימשיך פה באופן וודאי גם בשנים הקרובות ולכן מגיע לו לקבל את המפתחות. שנינו יודעים שאם זה היה תלוי בסמיר נאסרי(וגם בססק פברגאס) אז הוא היה עוזב ממזמן. אני לא הייתי רוצה לתת לו לשחק אצלנו, בטח לא כשחקן מוביל, כאשר אני יודע שהסיכוי שהוא יחתום לחוזה חדש בקבוצה הוא קלוש מאוד. שום שחקן לא יותר גדול מהמועדון, וזה לא בריא מבחינתו. אחרי ההתנהגות שלו בחודשים האחרונים גם לא מגיע לו להישאר בקבוצה. ההתנהלות איתו היא עוד מהלך ביזיוני של ארסן ונגר. מ-א' ועד ת'. תחשוב שאם לא נמכור אותו ואז הוא יעזוב בחינם בעונה שלאחר מכן, אולי גם כן ליריבת פרמיירליג(מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי), אז מה השגנו פה? כלום. זה יהיה נוראי, וגם לא יהיה לנו את הסכומים להביא עבורו מחליף ראוי ככל הנראה. לפחות זה מה שיספרו לנו, ובתקוה שזה לא יהיה ארסן ונגר.
יש כל מיני תסריטים אפשריים מלבד התסריט שהצעת. אני בטוח שנאסרי מבין בעצמו שאם הוא רוצה חוזה חלומי בקיץ הבא הוא צריך לתת עונה טובה בעונה הקרובה במדי ארסנל. לגביי מעבר ליריבות שלנו- בכל מקרה אלה הקבוצות שהוא מקושר אליהן ולא לריאל/ברצלונה/אינטר/וואטאבר. אגב לא בטוח שיונייטד או סיטי יחכו לאדון סמיר, ואם יונייטד למשל ירכשו הקיץ את סניידר אני לא רואה תבריט שהם מנחיתים את נאסרי גם אם זה בחינם. וזה בלי להזכיר את האופציה של פציעה- לא משהו שזר לצרפתי השברירי. בקיצור עד הקיץ הבא הכל יכול לקרות, אני הייתי רוצה שאת העונה הקרובה יפתחו שחקנים איכותיים עם ניסיון פריימרליג בהרכב ונאסרי הוא בהחלט כזה. יישאר? אחלה. יעזוב בקיץ הבא בחינם? נתמודד עם זה.
ומה? פרגוסון לא יצא חלש עם רוני?...ונגר כבר לא יורד מהעץ 6 שנים זה לא משנה אם עכשיו הוא יחליט לרדת בסוגיית נאסרי או שיפול האסימון בקיץ הבא או אני לא יודע מה.....תאמין לי שאם ונגר מוכר עכשיו את נאסרי כל אוהדי ארסנל יודעים שזה מהלך מצויין עבור הקבוצה ומניעת הפסד כלכלי עצום מבחינת המועדון. תאמין לי שהוא מספיק בצרות מאלף דברים אחרים ודווקא המכירות האלו לדעתי יכולות לעזור באיזשהו אופן.
AW forever - תכניס למשוואה שאם תביא שחקן ב-25 מיליון פאונד ברמה של נאסרי, תקבל אותו עם חוזה לעוד 5 שנים ולא שחקן בשנה האחרונה של החוזה שלו שפוזל לאחת היריבות לצמרת ולא הכי מחויב למועדון. 25 מיליון פאונד זה לא גרושים כמו שאתה מציין, מילא אם היה מדובר ב5-10 מיליון שאפשר לסכן אם נאסרי באמת יתן עונה חלומית - אבל הוא בסה"כ שחקן שנתן בערך חצי שנה טובה בקריירה שלו ונמכר בסכום גבוה מאוד. זה סכום שבו אפשר להביא שני בלמים להרכב הפותח של ארסנל - למשל. מה פתאום? הוא מגיע בחינם, מי שמביאה אותו במילא חוסכת את סכום ההעברה שלו שהוא די גבוה - לפחות 20 מיליון פאונד. מה ימנע מהסיטי לתת לו, במקום חוזה של (נניח) 150 אלף פאונד שהם מציעים לו כבר היום, 200 אלף פאונד בתוספת מענק חתימה שמן במיוחד? במילא הם חוסכים על התשלום לארסנל, החוזה שלו כשחקן חופשי רק יכול לגדול. תראה איך ג'ו קול תקע אותנו עם ה-90 אלף פאונד בשבוע שלו, רק כי הוא היה שחקן חופשי שהחזיק בהצעות מהרבה קבוצות פרמייר-ליג, וזה הכריח את מי שרוצה אותו לתת לו שכר+מענק חתימה גבוה. עדיף להתמודד עם זה כשיש לך 25 מיליון פאונד בכיס, לא? לאף מועדון אין את הלוקסוס הזה של להכנס לעונה אחרונה בחוזה עם שחקן ששווה 20-25 מיליון פאונד. זה סכום עצום גם בשוק של היום ואני לא מבין איך ונגר בכלל חושב על אופציה כזאת. כל עוד הוא מדבר על כך שאין שום סיבה לשנות את הפילוסופיה שלו כי לא הוכיחו לו שהיא טועה, איך הוא יוכל לעזאזל לזרוק את כל האחריות הפיננסית שלו לפח ולהתחיל עונה עם שחקן שבתוך עונה ה-so called resale value שלו צונח מ-25 מיליון פאונד ל-0?
אני נאלץ לא כלכך להסכים איתך. בעונות גרועות של ססק הוא מגיע למספרים שנאסרי מגיע בעונות טובות. אתה יודע כמה חשובה עונה אחת בקריירה של שחקן?...ועוד בגיל 23? נראה לך שהוא ירשה לעצמו לדשדש עכשיו עוד עונה?..הוא יודע שברצלונה לא תלוייה בו והיא הקבוצה הטובה בעלם איתו או בלעדיו הוא חייב לציג את היכולות הטובות ביותר כי אם זה לא יקרה הם ירדו ממנו והוא ידוע את זה. לא חשבת גם על הנבחרת...פברגאס כרגע הוא אחרי צ'אבי אינייסטה בוסקטס ואלונסו בנבחרת. ושחקנים שמציגים יכולות רעות ופציעות בסופו של דבר לא יזומנו לנבחרת. הנקודה שלי היא שפברגאס לא ירשה לעצמו לתת עוד עונה מחפירה והוא ייקח את עצמו בידיים אם הוא יישאר.
אני מעדיף שנאסרי יעזוב עכשיו לסיטי, ולקבל עליו 25 מליון פאונד (וב-25 מליון פאונד אפשר למצוא שחקן יותר טוב ממנו) מאשר לתת לו לשחק אחרי ההתנהגות המגעילה שלו כלפינו ולראות אותו חותם ביונייטד. ג'רביניו זה כבר סוג של מחליף, אפשר להשתמש בכסף לעמדות אחרות.
בוא נצא מנקודת הנחה שסמיר נאסרי יחתום על חוזה חדש. עד כמה אפשר להיות נאיבי? תחשוב שאם ניתן לו את המפתחות להמשיך להיות שחקן מוביל אצלנו, הוא יכול להפוך להיות שחקן משמעותי אצלנו עוד יותר ועזיבה עתידית שלו (בחינם!) בעונה שלאחר מכן תהיה אפילו קריטית יותר עבור הקבוצה. עדיף עכשיו להביא מחליף בסכום שיכנס ממכירת נאסרי, בשביל לתת לו להתאקלם(כמו שאמרת בעצמך) כמה שיותר מהר בקבוצה ולהמשיך הלאה. אנחנו לא מנצ'סטר סיטי שיכולים לבזבז כמה שירצו. 20-25 מיליון פאונד הם סכום נהדר. הם סכום עוד יותר נהדר עבור שחקן שלא הוכיח את עצמו ונשאר לו עונה אחת בלבד בחוזה. אותו חוזה שהוא לא מעוניין לחדש אצלנו. אני לא מבין את החשיבה של אלה שטוענים שצריך להשאיר אותו. צריך להגיד לו שלום ולא להתראות. אני לא אומר שהאופציה היא טובה, כי היא לא. זה אף פעם לא טוב למכור שחקן מוביל לקבוצה יריבה שלך, אבל זו האופציה הכי פחות גרועה מהשאר.
הבעיה בלאבד את נאסרי הוא החשש שךא יגיע מחליף. כבר היינו בסיטואציות בהם איבדנו שחקנים הרכב (פלאמיני, אדבאיור ואפילו בזמן האחרון על קלישי) ו-ונגר העדיף להיסתמך על מה שיש בקבוצה ולא להביא מחליף. אני מעדיף להישאר עם נאסרי עוד עונה מאשר למכור אותו להישאר בלי מחליף ראוי.