ארסנל 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏12/7/11.

1. מסוטיזם Member

את סיטי ניצחנו, וגם בהפסד ארסנל שלטה יותר והגיעה ליותר מצבים.
    ארסנל הביסה את צ'לסי 5-3 בבית שלה ובפעם שנייה סיימה בתיקו. לא הבנתי, הזארד ייתן להם כוח בלתי מוגבל ועליונות מוחלטת על הליגה?
    בקשר ליונייטד ה8-2 מתבקש, אבל זה לא בפרופוציות להיום, זה היה מקרי, יונייטד בשיא מול ארסנל בשפל. כפי שהיה ניתן לראות לפני חצי שנה ב"רק 2-1". ארסנל יכולה להתמודד עם כל קבוצה בפריימרליג.

אז עכשיו יש ארסנל בלי ואן פרסי, בלי כוכבים, בדיוק כפי שהיא מצאה את עצמה ב-2007, לאחר שהנרי הלך. בעונה בה סיימנו 5 נקודות מהמקום הראשון...

2. AW forever Member

קייטע,

שכחת שארסנל בפרק הזמן הזה גם בנתה איצטדיון? לא שהאיצטדיון זה התירוץ האולטימטיבי שמסביר הכל, אבל הוא מסביר הרבה. הרבה מהשנים הרזות ברכש התקבלו בהבנה אצל האוהדים כי כולנו הבנו את המעמסה הכלכלית הענקית שהמועדון לקח על עצמו (ולפני שאתה קופץ- אל תשווה לאליאנץ ארינה, שונה בכ"כ הרבה מובנים). הסבלנות שלי שההנהלה תשנה את דרכיה פגה היום עם ההודעה של רובין.
    וכן ראיתי שחקנים מיונייטד למשל עוברים לסיטי (טבז), ושחקנים כמו אגוארו וסילבה היו מוצאים את עצמם בריאל או ברצלונה ולא בסיטי במצב תקין.

ז'רביניו,

בשביל לקחת אליפות צריך לסיים במקום הראשון בליגה של 38 מחזורים, לא לנצח בטבלה הפנימית של המפגשים בין הגדולות (שגם בה אנחנו לא האלופים)

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/12
  3. Gunner_ForeveR Member

אני כל כך מאוכזב ומעט מופתע מהידיעה הזו. אמנם ידעתי שקיימים הסיכויים שואן פרסי לא ימשיך איתנו בעונה הבאה, אבל עדיין הייתי אופטימי ורציתי להאמין שהוא לא יהיה כמו שאר השחקנים שעזבו אותנו בעונות האחרונות. גם לא חשבתי שתבוא הצהרה לגבי עתידו של ואן פרסי כל כך מהר ולכן אני מופתע. מצד שני טוב שסיימנו עם הסאגה הזאת מוקדם ועכשיו יהיה הרבה זמן כדי לחזק את הקבוצה. במידה ו-ואן פרסי לא ימשיך איתנו, ואני מאמין שכך יהיה, כי קשה לי להאמין שונגר לא ישחרר אותו, ונגר פשוט חייב להביא חלוץ ברמה במקומו של ואן פרסי. ג'ירו וצ'מאח, אני באמת שלא רוצה לדמיין את זה אפילו (עם כל הכבוד לג'ירו, הוא לא יחזיק אותנו כמו שואן פרסי החזיק אותנו לבד בעונה האחרונה)... אבל כמובן שבוא לא נשכח, מדובר כאן בונגר, ואני באמת שלא יודע מה השאיפות שלו ושל ההנהלה. לפי הדברים של ואן פרסי השאיפות לא השתנו והם מסתפקים בטופ 4. אני לא אתפלא אם ונגר ייתן את המפתחות לג'ירו וצ'מאח, יביא עוד איזה גג שחקן אחד ויגיד שווילשייר הוא כמו החתמה חדשה ובזה הוא ייסתפק. תחילת חלון ההעברות מבחינת ארסנל בהחלט הייתה מעודדת ומפתיעה, ונגר עם שתי רכישות מוקדמות וטובות, אבל עכשיו אחרי ההצהרה הזו של ואן פרסי, לא התקדמנו לשום מקום והלכנו שני צעדים אחורה. למרות שקשה לי לראות את ונגר מחזק את הקבוצה עכשיו ב-2-3 שחקנים (שאחד מהם חייב להיות חלוץ), אני רוצה להאמין שהוא יעשה את זה.

שיהיה בהצלחה לואן פרסי, אני לא מאשים אותו אך אני מאוכזב ממנו.

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה דברים לא ברורים יש כאן. עם כל ההערכה לרובין (שצודק בכל מילה), יכול להיות שהוא מנסה להצדיק עזיבה שלו ע"י עלייה על העץ של "אין מספיק אמביציה בארסנל". בכל מקרה אי אפשר לדעת, אני לא כועס עליו, ונגר וההנהלה אחראים למצב הזה שבו קיץ אחר קיץ שחקנים רוצים לעזוב. ונגר עצמו אמר בקיץ האחרון שחצי מהסגל רצה לעזוב.

גם אני חושב שונגר (ואפילו לפני כן גאזידיס הכלומניק) צריך ללכת הביתה. אבל במקרה הזה? אני מאמין שהוא וגאזידיס הלכו המון לקראת רובין כדי להחתים אותו על חוזה. הוא פשוט לא רוצה. ארסנל לא תתמוטט מזה, השאלה היא איך מתמודדים עם המצב הזה. אפשר בהחלט לפצות על עזיבה של רובין בפעילות מוצלחת בשוק ההעברות, אחרי הכל הבעיה תמיד היתה שלא הבאנו מחליפים ראויים לאלו שעזבו.

מבחינתי כמות האמביציה של ארסנל הקיץ תבוא לידי ביטוי לא בהצהרות של רובין אלא בחיזוק הקבוצה. בכל מקרה לא כועס עליו וכל מי שקורא לו בוגד הוא אדיוט.

5. alexshw Member

ספציפית בעונת האינבינסיבלס ודאי שארסנל עלתה על יונייטד מקצועית, אבל לאורך זמן יותר גדול מעולם בעידן ונגר ארסנל לא עלתה על יונייטד, שהמשיכה להיות יותר מצליחה גם כשארסנל הייתה מועדון תחרותי.
    ככה שלא חושב שהרוב היו קובעים זאת.

6. gilshan Member

אני לא אדבר בשם אחרים כי אני לא יודע איך הם מרגישים אז אני אענה לך בשם עצמי. בוגד הוא בנתיים לא (אם כי אם גם הוא יעבור לסיטי או יונייטד אז אולי אפשר לחשוב על זה מחדש), אבל אין ספק שזאת הייתה הודעה כואבת, מבחינתי לפחות. זה השחקן היחיד שבאמת התחברתי אליו מאז הנרי. אהבתי גם את שאר השחקנים שעזבו כשהיו במועדון, אבל אי אפשר להשוות את העזיבה הזאת לעזיבה של נאסרי, אדבאיור, חלב ואפילו ססק (אף פעם לא התחברתי יותר מידיי לשחקן הזה ומובן מסוים גם הייתה לי הקלה כשהוא עזב). זאת עזיבה כואבת מבחינה רגשית, ככה ש'בוגד' הוא אולי עדיין לא מבחינתי, אבל לאחל לו בהצלחה או להגיד לו תודה על ה8 שנים? אני רחוק מזה.

7. Jack Wilshere Member

אכזבה ענקית מרובין ומהמועדון. זו הבעת אי-אמון במועדון ומכה מקצועית אנושה לקראת העונה הבאה.

עונה אחר עונה אנחנו מוכרים את השחקנים המובילים שלנו ולא מתחזקים בהתאם, וזה מובן מאליו שאי אפשר לבנות קבוצה יציבה והישגית בצורה הזו.

הסגל הנוכחי (כולל ז'ירו ופודולסקי) בלי רובין שווה מקום במרכז הטבלה, במקרה הטוב.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) אין בי שום "אכזבה ענקית" מואן פרסי. כבר רשמתי עוד לפני מאתמול שהמהלך הכי טוב ונכון מבחינתו יהיה לעבור לקבוצה אחרת, גם אם יגיע רכש נוסף. עם זאת, הזמן, הדרך והצורה שבה הוא החליט לא לחתום על חוזה באופן פומבי כל-כך בו הוא מציג את הסיבות לכך הן שהכניסו אותי לסוג של שוק יחסי יותר מכל: אני באופן אישי לא זוכר מצב בכדורגל העולמי, בוודאי לא בדרג של קבוצות כמו ארסנל (ובאמת לא מדובר בדרג העליון ביותר כיום כמו שארז טוען היטב ולא בפעם הראשונה) בו הקפטן והשחקן הטוב ביותר שלך אומר באופן הכי ברור שיש שהמועדון לא תואם לאותה רמת השאפתנות שלו. אין דבר יותר גרוע מכך וזה הדבר העיקרי שצריך להתרכז בו. מצד שני, יש פה את הקטע המוזר של הטיימינג. לפני שכל האופטימים חזרו/הפכו להיות פסימים כתוצאה מהמאניה-דיפרסיה המפורסמת שאופפת את כולנו כאוהדי ארסנל, הקיץ הזה התחיל טוב למי ששכח: עוזר המאמן התחלף בדמותו של סטיב בולד; שני שחקני התקפה מרשימים הגיעו, פודולסקי וז'ירו; אחד השחקנים הטובים והחשובים בקבוצה, ג'ק ווילשייר, צפוי לחזור בסופו של דבר וקושרנו לאחד הקשרים האחורים המבטיחים בעולם, יאן אמבילה, ע"פ כל המקורות. אם זה לא מצביע על התחלת הרצון לשינוי בגישה, אז מה כן היה מספק אותו? לטעמי הוא כבר קיבל את ההחלטה ממזמן לא להמשיך ובהחלט יש גם מניע כלכלי בכל העניין.

2) למי שחושב שיגיע שחקן התקפה נוסף - שייצא מהסרט שהוא נמצא בו, כי שחקן התקפה נוסף לא יגיע, הגיעו כבר שני שחקני התקפה שהם חלוצים לכל דבר. השאלה הייתה הרי כל הזמן אם אלה המחליפים לואן פרסי שיעזוב או אם הם אלה השחקנים שיבואו ויחזקו אותנו בצורה משמעותית לידו. עכשיו אנחנו יודעים את התשובה באופן הברור ביותר ואני בהחלט מסכים שזה לא אופטימאלי לשים כל-כך הרבה לחץ ואחריות על ז'ירו שנתן עונה אחת גדולה במשך כל הקריירה שלו ואף פעם לא שיחק ברמות הללו. יתר על כן, איננו יודעים עוד כיצד הקבוצה הזו תשחק: האם המערך או השיטה ישתנו? צריך להבין שגם פודולסקי הוא הרבה יותר טוב ומשפיע כחלוץ שני מאשר קיצוני שמאלי וראו זאת היטב ביורו האחרון. זה לא תחליף הולם לשחקן הטוב ביותר שלך, זה לא תחליף הולם לקפטן הטוב ביותר שהיה כאן מאז ימיו של פטריק ויירה בקבוצה וזה בטח לא תחליף הולם לשחקן הוורלד קלאס האחרון שהיה לקבוצה להציע, אבל זה מה שיש ואם זה נצטרך לצאת למלחמה בעונה הקרובה.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהסיפור כאן הוא לא ואן פרסי. כן מדובר בחלוץ איכותי (גם לפני העונה האחרונה) שנתן עונה נדירה, אבל לאורך השנים כבר עזבו את ארסנל שחקנים בדרג הזה (ססק לטעמי היה לא פחות גדול) ועדין הפעם ההרגשה היא שונה.
    הפעם ההרגשה היא שהסיפור הוא לא בעובדה שואן פרסי יעזוב (אם לא הקיץ הזה אז בקיץ הבא) אלא הסיבות לכך.
    ואן פרסי, הקפטן של ארסנל, שחקן בעל ניסיון של 8 שנים בקבוצה, השחקן שסחב את ארסנל בעונה הוחלפת, שם הכל על השולחן - אנחנו לא תחרותים מספיק, אנחנו מתנהלים בצורה שלא מאפשרת להילחם על תארים, ובניגוד למה שחלק מהאנשים חושבים, זה לא הולך להשתנות בקרוב.

האימרה של ואן פרסי על השאיפות של המועדון היא לדעתי אימרה חשובה יותר ומשמעותית הרבה יותר מהאימרה שהוא עוזב. השאלה היא כמובן מה יהיה הלאה, כיצד יגיבו לפצצה הזאת, גם הקבוצה וגם האוהדים.

10. RosDror Member

אם מוכרים את ואן פרסי הקיץ, זה אומר שאין שום שחקן World Class בארסנל. וונגר כל כך אוהב להגיד שהוא מצרף רק "Top quality", אז בוא נראה אותו. על RVP נקבל לפחות 20 מיליון, ואם הוא רוצה להראות שההולנדי בעצם רצה כסף ולא חוסר השאיפות של הצרפתי זה מה שהבריח אותו, אז מסייה וונגר צריך להחתים שחקן World Class, וכזה יש רק אחד בשוק שארסנל יכולה להחתים - קאקה.

11. alexshw Member

מבחינת תיקו הרפואי הוא בהחלט תפור על התותחנים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. מזגן Member

לא רלוונטי. הוכח אין ספור פעמים שחישובי העל הנייר האלה לא שווים כלום במקרה של ארסנל של וונגר. הוא כמובן יביא אותנו לכדורגל של ליגת האלופות כמו שהוא עשה ב15 השנים האחרונות. אם ואן פרסי או בלי זה לא משנה.

אם ג'ירו-פודולסקי ימלאו את החלל והתלכדות הקבוצה של שנה שעברה ובפוטנציאל חזרה של ג'ק אין סיבה שלא נסיים ב4 הראשונות. ובגלל זה באיזשהו מקום אהבתי את הזעזוע הזה, מכניס טוויסט ועניין לכל העונה מבחינתי. אחרת זאת היתה עוד עונת רולר קוסטר שבסופה טוטנהאם היתה מחרבנת במכנסיים איפשהו בדרך ליברפול שמבחינתי מאיימת עד כמה ששילוב של צ'ארלי אדאם ודאונינג מאיים. וניוקאסל (עם עונה מהחלומות שנה שעברה לא תחזור על זה שוב, אחרי הכל ארסן עדיין בארסנל יש גבול לכמה גבוהה בטבלה אתה יכול להגיע עם תקציב מוגבל) ואנחנו מתברגים אחרי צ'לסי המתחדשת (אני מאמין שהזארד ישתלב לפחות טוב כמו מאטה) תילחם עד שלב מסוים עם יונייטד ושיטי על האליפות.

13. Sir Alex Las' Killa

קיץ טיפוסי בארסנל:

"As announced earlier this year I had a meeting with the boss [Arsene Wenger] and Mr [Ivan] Gazidis after the season," said Van Persie in a statement. "This was a meeting about the club's future strategy and their policy. Financial terms or a contract have not been discussed, since that is not my priority at all.

14. Bender Member

אני מאד מזדהה עם הכתבה הבאה: כאן. היה לו צורות שונות להחליט לעזוב. הצורה בה בחר היא בושה, סופר אגואיסטית ועושה נזק לא יתואר למועדון. רובין יצא מאנייק גדול ביותר שהיה למועדון.

אם אני ונגר אני שם אותו במילואים לכול העונה שירקב ולעזזל ה-15 מיליון שנגרד עליו בקושי.

אוסמנוב עולה על העגלה וקורא לקרונקי לשנות את הכיוון שהמועדון צועד אליו?. אני בטוח שזה עניין של יחסי ציבור של אוסמנוב נגד קרונקי אבל לפחות יש מישהו שמבקר אותו בתוך המועדון.

15. סדרו קייטע Member

זה נכון שההתהלות של ואן פרסי (להבדיל מההחלטה המאד לגיטימית שהוא קיבל) היא חסרת כבוד למועדון שנתן לו רבה.

מצד שני, יש בזה גם ברכה לארסנל. הרי אם הדברים היו נאמרים בחדרי חדרים (כפי שבוודאי קרה עם פאברגאס ונאסרי) סביר שהענין היה שוב נמרח והוא היה נמכר בסוף אוגוסט, כאשר כבר קשה למצא לו תחליף ראוי. כרגע לפחות לארסנל יש זמן לבנות קבוצה בלעדיו.