כל שחקן שיעבור מאיתנו למנצ'סטר יונייטד אני אתעצבן ולא אוהב את זה בכלל, השאלה היא מה היו האופציות האחרות. לואן פרסי לא היו כאלה. אתה רוצה שיישאר עוד עונה אצלכם ויחכה להצעות אחרות בקיץ הבא? זה לא בקשה קצת מוגזמת?
TREBLE!http://2.bp.blogspot.com/-4yXNGlVfFL4/UB6hiWTdh8I/AAAAAAAAAIU/dFKZ8KBH8Og/s1600/HendersonCarrollDowning.Xxx
איך אתה יודע שלא היו לו עוד אופציות? הרי דווקא אפשר להבין מהידיעות שהוא לא הסכים לתנאים בסיטי (או יותר נכון הסוכן שלו לא הסכים). כל מה שאני מבקש זה שבאופציות שלו למעבר, שימחק מהראש את צ'לסי, יונייטד וספרס. אם היה עובר לסיטי לא הייתי אומר כלום, באמת שלא.
איפה כל האופטימים? איפה כל ההזיות כאן שחושבים שיש כאן מועדון ספורטיבי? עם שאיפות? איפה כל החיים בטריפ שעוד לא המציאו בהודו אפילו שבטוחים שארסל לא תמכור את ון פרסי דווקא ליונייטד. מה? להגיד I TOLD YOU SO? להרגיש חכם? לא! לא. הדבר היחיד שאפשר להרגיש זה חרא. הדבר היחיד שאתם אמורים להרגיש זה התפכחות. אני באמת לא מבין כמה עוד אפשר לטמון את הראש בחול? כמה עוד אפשר לחשוב שיקרה כאן משהו? עכשיו ישפכו פה עד מאי איזה 500 עמודים, ידברו על פציעות, על שחקנים כאלה ואחרים, על האפשרות שנסיים מקום 4 אולי 3, אולי 8, אולי יהיה דרבי נגד הלול, אולי ננצח, אולי נביס..... תתעוררו! זאת אימפריה שנמצאת במסלול להפוך ללא רלוונטית! שיהיה בהצלחה למי שעדין לא הבין. למי שמחכה לראיון של המסייה, למי שיחכה ל31 באוגוסט לראות אם יש רכש, לראות אולי ווילשר יחזור חזק, אולי נסיים מקום 4, אולי אולי אולי.. אין ספק שאלה השאיפות שלנו. מה שצריך לעשות זה רעידת אדמה. אני לא צוחק שאני אומר שאני חושב שמצידי לשים כסף על קמפיין תקשרותי, אפילו מהארץ, על פיטורים לדגנרט הזה שמאמן אותו. הבדיחה של לונדון, הבדיחה של אנגליה, הבדיחה של אירופה. הבדיחה של העולם. והבדיחה? היא כולנו עלינו!
Dennis Bergkamp אני מבין את מה שאתה אומר, השאלה היא מה אתה אומר אם באמת מנ יו הייתה האופצייה הממשית היחידה עבורו, מה אז? להישאר בכוח? אני לא יודע מה היו האפשרויות שלו בוודאות, אני ניזון מהתקשורת ובתקשורת דובר על כך שיובנטוס ומנ סיטי לא מוכנות להציע את הסכום שרציתם, מזה אני מבין שנשארה רק מנ יונייטד.
לא שווה יחס בחיי, לפי הכינוי שלך אני מניח שאתה אוהד של ניוקאסל או של הספרס, שזה מצחיק שאחד כמוך מעיז בכלל לצחוק על ליברפול. פחחחח
מה אתה אומר...בסיטי יש לו יותר סיכוי לבלוט? עם אגוארו באלוטלי וטבז? אין לו מה לחפש שם. יותר סיכוי לתארים בסיטי...גם לא נכון כי זה שיוויוני. ליונייטד אין סיכוי לאליפות אחרי שבמקרה היא לא זכתה בשנה שעברה (ובכל מקרה לא זכתה בגלל פער שערים) ושיחקה בלי הבלם העיקרי שלה ועם הרבה פציעות כשלסיטי לא הייתה שום בעיה כזאת? דווקא השנה עם קגאווה ועם שחקנים שחוזרים מפציעות יש הרבה יותר סיכוי לזכות. מה זה משנה כמה הקבוצה אפורה (והיא לא), הבחור רוצה תארים. "אין ליונייטד סיכוי לתארים משמעותיים"...אין אפילו מה לכתוב על זה. אוהד ליברפול קורא ליונייטד אפורה...שיא חדש. אתה ממש אובייקטיבי, אין לי ספק.
ונגר הוא לא הבעיה היחידה אבל... יש 2 בעיות אפילו גדולות יותר: 1) האוהדים. כן, אותם אוהדים שמשלמים מלא כסף בשביל ללכת לאצטדיון (וכל הכבוד להם על כך), הם אלה שבעיקר דופקים את רוב האוהדים האחרים, כי כל מועדון בסדר גודל של ארסנל, אחרי שכבר משהו כמו 7 עונות בכל שנה מוכרים את השחקן הכי טוב + קפטן ועוד שחקנים מבטיחים, לא מתחזקים כראוי ובעיקר לא לוקחים תוארים, אז מזמן היו רואים קרחות ביציעים ואפילו יותר גרוע. אבל לא... כל ארגוני האוהדים המשמעותיים שלנו באנגליה תקועים עמוק בתוך התחת של ונגר (אולי בטוויטר ובבלוגים הם מדברים, אבל שום דבר מעשי) וכל נצחון מרשים פה ושם, אם זה על צ'לסקי, יונייטד או העופות גורם לכולם לשכוח את המצב הנוראי של המועדון שלנו מבחינה מקצועית. 2) ההנהלה... עד שלא יהיה שינוי בהנהלה, בעיקר דם צעיר וכזה שמבין את עולם הכדורגל העכשווי, לא נגיע לשום מקום. גם אם איכשהו יכנס כל הקטע של הממבו ג'מבו הכלכלי של פלאטיני (כאילו שהמועדונים הגדולים לא יעקפו את זה), אז גם אז, כל מה שיקרה זה, שאולי המחירים של השחקנים יהיו נמוכים יותר ואולי המשכורות יחזרו למימד השפיות, אבל אז תבוא ההנהלה הקמצנית והיא תגיד "אאאא שנייה, אם היינו משלמים 50 אלף לשבוע ואלה ששילמו 150 אלף ירדו ל- 100 אלף, אז אנחנו נירד ל- 30 אלף...". זאת אומרת, שההנהלה תהיה קמצנית בלי קשר למדיניות כלכליות שלא תהיה, כי הם רוצים להרוויח והם פשוט מוותרים מראש נגד הכסף הגדול, שתמיד יהיה ואפילו בענפי ספורט הוגנים כביכול, כמו ה- NBA, אז רואים שתמיד גם שם יהיו מעצמות כמו הלייקרס ובוסטון, שתמיד יצליחו להעמיד קבוצה טובה (דוגמת האוורד למבין בנושא). אנחנו פשוט השמדנו לעצמו את המוניטין ב- 5 השנים האחרונות ושחקנים פשוט לא רוצים לשמוע את השם שלנו, אלא אם הם לא מוכרים, מאוד צעירים ואף מועדון בכיר לא רוצה אותם או פשוט מעבר לשיא... גם אם נרצה לשים כסף, למשל על שחקן כמו קאבני או גאנסו, אז ברגע שהם יהיו בשוק, בטח עוד מועדון גדול יהיה שם ויהיה מוכן לשלם כמונו ואותו שחקן יעדיף ללכת למקום השני, אם זאת מילאן, אינטר, צ'לסקי, שיטי או ריאל מדריד... פשוט עושים בכל שנה עוד צעד אחורה ובאמת שלא אכפת לי מהמיקום שלנו בסוף העונה, כי גם העפלה לצ'מפיונס פשוט לא משנה כלום (אולי תהיה עונה שנימנע לפחות מהשפלה אירופית...). אני פשוט אשב מול הטלויזיה, פעמיים בשבוע, אעודד כמו משוגע בכל דקה, אסבול הרבה מאוד גם כאשר אין משחקים וכך תעבור עוד שנה ועוד שנה, עד שרוב האוהדים, ההנהלה וונגר יתעוררו, יבינו שמדובר בארסנל פוטבול קלאב ויתחילו לפעול בעניין. עד אז, פשוט צריך לקחת משחק משחק, לנסות להנות ולהיות רציונאליים... לא להתאכזב יותר מדי מהתוצאות, לא לפתח ציפיות... פשוט חבל. נ.ב. זה מעלי... אפשר למצוא כאלה ציטוטים על כל שחקן בכיר שעזב אותנו חוץ מ- 3: 1) טורה, שפשוט ונגר העדיף את גאלאס על פני (ראינו כמה זה השתלם לנו...) והוא נעלב ופשוט עזב בכלל זה (הוא גם השחקן היחיד שהייתי עצוב שעזב מאז הנרי וחבל לי על כך עד היום). 2) קלישי. הוא פשוט עזב... עד היום לא מבין בדיוק ואני גם חושב ששיטי יכלו לרכוש מגן שמאלי הרבה יותר טוב ממנו. 3) ססק. ססק עזב אחרי שהוא הודה שהחלום שלו זה לחזור לברצלונה ו- 4 שנים הצלחנו לשמור עליו מאז שהתחילה ההתעניינות האמיתית מצד המאפיה הקטלונית וצריך להודות על כך... זה היה ברור ברגע שסק הפך להיות אחד מהקשרים הטובים בעולם, שהוא יגיע לקבוצה הטובה בעולם ובטח המועדון שהוא אוהד.
ואן פרסי היה מגיע לסיטי על תקן החלוץ ראשון, אגוארו טבז ובאלוטלי יותר ורסטילים ממנו ויכולים לשחק גם באגפים בתור קיצוניים, ואן פרסי הוא חלוץ מטרה נטו. ובגלל שבסיטי יש רק שחקני רכש ולא שחקנים שמזוהים באופן מובהק עם המועדון אין שם מנהיגים של ממש והתפקיד הזה היה יכול להיות פתוח בפני רובין, אבל כשראיין גיגס ורוני וסקולס ועוד כמה שחקנים תופסים את המשבצת הזאת ביונייטד לואן פרסי אין סיכוי לבלוט שם כמו שהוא צריך כדי להצליח, ואן פרסי צריך שהכול יעבור סביבו שכל הקבוצה תבנה עליו וביונייטד זה ממש לא ככה. שיוויוני? שיוויוני כמו הסיכוי שלנו לזכות באליפות לעומת סיטי, לא הייתה פעם אחת לאורך העונה הזאת שלא פיהקתי כל 5 דקות כשראיתי משחק של יונייטד (חוץ מהדרבים, אז זאת הייתה הנאה צרופה), לסיטי יש סגל איכותי בעשרות מונים משל יונייטד ואני לא היחיד שאומר שיונייטד היא פשוט קבוצה אפורה, ואני מדבר על יונייטד כאינדיבידואל אל תדחף את ליברפול כי בהשוואה לליברפול גם רמת השרון נראית כמו קבוצה. גם אנחנו לפני שלוקאס נפצע היינו במקום שלישי אם אני לא טועה, ואז אחרי שלוקאס נפצע ראינו איך זה נגמר, מספיק עם התירוצים אחד נפצע אחד לא הגיע למשחק אחד צעיר צריך זמן מספיק עם התירוצים! סיטי זכתה בתואר בזכות גמורה ולא בחסד השפילה את יונייטד פעם אחר פעם ליונייטד 90 אחוז מהמשחקים נגמרו ב-1-0 משמים ועלוב שלא משקף את מהלך המשחק ולא הולם אלופה, לזה אני מתכוון שאני אומר אפורים, כאילו קגאווה וניק פאוול זה מה שיביא ליונייטד את התואר גם עם החיזוק הזה יונייטד לא שווה לירה לעומת סיטי שחוזרת מגובשת וחדה עוד יותר מהעונה שעברה. אתה תראה שיונייטד לא תזכה בשום תואר משמעותי השנה (דהיינו אליפות, CL, ואפילו FA) מבטיח לך.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx הגיע הזמן שאוהדי ארסנל יעשו את המעבר המחשבתי ויבינו שאנחנו כבר לא בסוף שנות ה90/תחילת שנות ה2000. אין שום סיבה לראות ביוניטד כאויב שהיא הייתה בזמנו. אתם לא הליברפול שלנו, אנחנו לא הטוטנהאם שלכם. היו מאבקים על האליפות בזמנו, שתי הקבוצות מתמודדות כל עונה בצמרת, אבל בזה זה נגמר. השנים שבהם נאבקנו ביחד על האליפות הם הרחק מאחור וכרגע אנחנו במקום אחר לחלוטין אחת מהשנייה. המאבק הנוכחי של ארסנל הוא על הכרטיס לליגת האלופות, בעוד שאנחנו נאבקים על הזכייה באליפות. למרות שרק מקום אחד הפריד בין הקבוצות בטבלה, הפער היה של כמעט 20 נקודות ושל מטרות אחרות לגמרי. נכון שזה לא פשוט למכור שחקן מוביל לקבוצת צמרת, אבל כבר עשיתם את זה בעבר. לא צריך לנפח את זה כאילו מדובר במעבר מיוניטד לליברפול או מארסנל לטוטנהאם, הקבוצות נמצאות במקום אחר כרגע, הגיע הזמן שתפנימו את זה.
ברור לי שרובין רצה לעזוב אבל לא לקבוצה באנגליה, וונגר היה מוכן למכור אם הוא לא מחדש אבל לא לקבוצה באנגליה. הבעיה היא שאף קבוצה אחרת לא רצתה אותו. אחרי הפרסום האגואיסטי שלו של המכתב, הוא נכנס למצב שבו הוא היה חייב ללכת ליריבה. ההחלטה שלו היא החלטה כואבת מאד. אמנם הוא אדם שאפתן גם מקצועית וגם כלכלית, אבל ונגר תמך בו לאורך כול הפציעות שלו. תמיד היו שם לצידו. הוא שחקן טוב, אבל באותה מידה יכל למצוא את עצמו משחק עכשיו בקבוצת מרכז טבלה בספרד או גרמניה אם ונגר לא היה ממשיך לתמוך בו. אחרי החיזוקים בקיץ, ויחד איתו היינו יכולים לעשות משהו. אם כול השחקנים האלה שבוכים על כך שאנחנו לא תחרותיים היו נשארים הייתה לנו קבוצה אדירה. פברגס, נאסרי, ואן-פרסי, אדאביור, קלישי, וכול השאר... הוא החליט לבגוד בקבוצה ואני מאחל לו מכול הלב שיפצע לכול העונות הבאות ולא ידרוך יותר על כר הדשא ואם הייתי ממש רע הייתי מאחל לו שלא יוכל ללכת יותר ושימצא את עצמו בכיסא גלגלים כול החיים, אבל חבל לי על המשפחה שלו שלא אשמה אז לא אאחל. אתם רואים אותו מבקיע מול ארסנל במשחק מכריע? ורץ שמח לאוהדים החדשים שלו? הקיץ הזה התחזקנו והיה לנו סיכוי יחד איתו. אבל הוא השתין עלינו בעמידה ורצה שנקרא לזה גשם. ואן-פרסי, אתה בטח תסיים את העונה הזאת עם תואר, אבל רק שתדע שביונייטד אתה תהיה סתם עוד אחד שהגיע לשתי עונות ונתן כמה שערים (ברבטוב ב'). הם ישכחו אותך תוך חצי יום מרגע שתפרוש. גם בארסנל אתה כבר לא תיזכר בתור כלום. אתה סתם עוד שחקן טוב, ששיחק בכמה מועדונים ונתן כמה שערים יפים. לא יותר מזה. והמועדון שנקרא ארסנל ורוצה להתחרות על תארים. 20 המיליון האלה, לא שווים את הנזק התדמיתי, ואת הפגיעה באפשרות לקחת תואר שהמכירה הזו תגרום. השילוב של המחסור בו בארסנל יחד עם היתרון שזה נותן ליונייטד שווה הרבה יותר מ-20 מיליון בעונה הזאת. היה עדיף לתת לו לשחק את החוזה שלו. הוויתור הזה הוא אפסות גדולה מאין כמוה. המועדון הזה פשוט חסר עמוד שידרה. כול החשק לעונה הבאה נעלם. אין יותר תירוצים של כסף. ליונייטד אין יותר כסף מלנו בהקשר הזה. יכולנו לתת לו את החוזה שהם נותנים לו. יכולנו לדרוש ממנו לקיים את החוזה שלו. הכסף שנכנס לא שווה כלום. יצאנו אפסים כי אנחנו אפסים וזה משודר מרמת ההנהלה לצורה שהשחקנים משחקים כמו נקבות מול היריבות שלו, לצורה שבה השחקנים בורחים מאיתנו ובצורה שבה השופטים דורכים עלינו. יש הרבה קבוצות שהיו מקנאות בנו. בהישגים שלנו. ביכולת שלנו לנהל מועדון ולעשות את כול מה שאנחנו משיגים תחת תנאים קשים יותר מהיריבות. אבל לרוב המועדונים אין באמת הזדמנות לגעת בתהילת עולם ולהפוך למועדון בשורה הראשונה בעולם. חוסר היכולת שלנו, היא בזבוז של ההזדמנות ההיסטורית. הזדמנות זו להצטרף למועדונים הגדולים בעולם לא באה כול עשור. לרוב המועדונים היא לא באה כלל. הבזבוז שלנו את ההזמנות הזו הוא החטא הגדול מכולם. ההישגים שלנו אולי מתגמדים מול האפסות שלנו בלתפוס הזדמנות ולהפוך לקבוצה גדולה באמת. מי יודע מתי תהיה לנו הזדמנות להיות קבוצה גדולה באמת כמו שיש/הייתה לנו עכשיו? יכול להיות שאיבדנו אותה לנצח בשנים האלה וזה בגלל חוסר היכולת לעשות את הצעד הנועז והקשה באמת בסיטואציות כאלו ולקחת סיכון. אין סיכון אין סיכוי. נראה לי שמועדון גדול באמת אנחנו כבר לא נהיה בעשורים הבאים, וזה בגלל שלא לקחנו את ההזמנות שהייתה לנו. זה כול מה שצ'פמן לא היה עושה. זה בגידה בערכים של המועדון. אולי תהיה פה בכייה לדורות. ומרות שידעתי שהוא יעזוב אני מרגיש גמור. אני יודע שאני מגזים אולי, אבל עכשיו אין לי כוח לצנזר את עצמי ולהיות שקול. אולי מחר אני ארגיש אחרת אבל כרגע זו התגובה הרגשית שלי באמת.
Jamie Sanderson @YoungGunsBlog So there you go. Wenger confirms Arsenal won't buy another striker. As expected. Not looking like he'll spend the RVP ***** וזה הדבר שחששתי ממנו. הידיעה הזו אפילו יותר גרועה מהידיעה שואן פרסי עובר ליונייטד. למרות שאי אפשר להאמין לונגר, דווקא מתי שאנחנו רוצים שהוא ישקר הוא לא משקר, ומתי שאנחנו לא רוצים שהוא ישקר הוא משקר. ואני די משוכנע עכשיו שנסתפק במה שיש לנו ושיגיע עוד איזה שחקן אחד מקסימום. אז מי שכבר ציפה ונכנס לאופוריה שהולכת להיות לנו עונה טובה לשם שינוי, הייתי ממליץ להנמיך ציפיות ולצפות לעונה דומה ל-7 האחרונות. איזו אכזבה. לגבי ואן פרסי, באמת שאין מילים, מהשחקן הכי אהוב עליי הוא הופך היום לאחד השחקנים הכי שנואים עליי וזה בהחלט קשה. לא יאומן שאין לו שום טיפת כבוד למועדון ולאוהדים. כבר באמת שלא היה אכפת לי אם היה עובר לסיטי. ואם כבר נכנסים לזה, אז נכון שסיטי כמו יונייטד היא גם יריבה שלנו על התארים, אבל עדיין אי אפשר להשוות את השנאה והיריבות שלנו עם יונייטד. ונכון שאוהדי יונייטד פחות מרגישים כלפי המועדון שלנו את מה שאנחנו מרגישים כלפי המועדון שלהם, אבל זה כנראה שהעובדה שבשנים האחרונות אנחנו כבר לא ממש נאבקים על תארים גרמה ליריבות הזאת להישכח (מצידם של אוהדי יונייטד). אבל מבחינת אוהדי ארסנל (או רובם) יונייטד בין שני המועדונים הכי שנואים (ביחד עם העופות כמובן), וזה בלתי נסלח.
אולי היום העצוב בחיי תותחן - לראות את הקפטן שלו עובר ליונייטד. אני אוהד ארסנל 15 שנים ולא זכור לי כזה דבר. הוא דיבר על שאנחנו לא משדרים על אותו גל? ונגר הביא שלושה שחקנים מוכחים ויחסית טובים ואיתו זו הייתה קבוצה שיכולה לרוץ קדימה. אני בטוח שגם קשר אחורי היה מגיע והדברים היו מסתדרים. אני לא מאמין שהוא ביוניייטד!