ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. oranfu Member

א- אני לא התכוונתי שפפ יתקשה בליגה האנגלית כי היא קשה יותר או משהו כזה. אבל יש סגנון שונה בליגה הזאת ללא ספק, ואני חושב שהדוגמא הכי טובה היתה בניטז. מנג'ר שללא ספק "פיצח" את השיטה בספרד, אבל באנגליה לא ממש. והוא מנג'ר מאוד מוכשר בעצמו.

דוגמא: בספרד, קבוצות יותר נותנות לשחק. הן לא הופכות יותר מדי אגרסיביות כשהן בנחיתות.
    בספרד למשל, משחק הלחץ מניב הרבה פירות. באנגליה, אם תדחוף את קו ההגנה גבוה ותבנה על חטיפות כדור במשחק לחץ, למחצית הקבוצות בליגה לפחות, אין שום בעיה להפסיק לנסת להניע כדור, ופשוט להעיף כדורים קדימה. בספרד יש הרבה יותר נכונות לנסות להניע כדור (אני אסייג ואומר שדווקא בשנתיים האחרונות יש מגמה של יותר נסיונות לשחק משחק של הנעת כדור באנגליה גם מצד קבוצות "קטנות" יותר שעד עכשיו עדיין היו קבוצות "בריטיות"). לדעתי הקונספציה של משחק הלחץ היתה אחת הטעויות הגדולות של בניטז.
    לא שלחץ זה רע, להיפך. אבל מול מספר לא מבוטל של קבוצות בליגה הוא הרבה פחות אפקטיבי מאשר בספרד לדעתי.

ב- בסדר, הסיט את מסי, קידם את צ'אבי, קידם את אינייסטה (מסי ואינייסטה היו בשלב הפריצה שלהם כשהוא התמנה פחות או יותר.יכול להיות יש לו חלק משמעותי בשיפור שלהם, אבל גם יכול להיות שהם פשוט כשרונות נדירים שבכל מקרה היו מגיעים לרמה גבוהה מאוד).
    היו לו גם נסיונות לא מרשימים במיוחד לשנות את המערך.
    אני מודע לעניין של דירקטור ושל באגרייסטיאן, אבל כמו שאני לא יכול לנקות את דלגליש מהרכש הזוועתי בליברפול כי היה דירקטור, אי אפשר גם לנקות את פפ כי לא ממש ברור מי היה אחראי על הרכש ומי קנה מה. חלק מהעיסקאות הלא טובות היו גם אחרי שצ'יקי עזב.

ג- הוא הגיע לקבוצה שלא היתה פקטור במאבק האליפות. בסדר. היתה רק קבוצה אחת לפניו, לא 3 או יותר כמו באנגליה. זה לא להוריד מההישגים, אני רק אומר שלהגיד בארסה לא היתה פקטור זה לא ממש רציני לדעתי. עדיין היה שם סגל שני בטיבו בליגה לפחות בהפרש ניכר עם כשרונות יוצאי דופן. את השיטה, וכל המערכת לא הוא בנה (זה לא אומר שהוא לא יכול, רק שהוא עדיין לא הוכיח את זה).

ד- בוודאי ששחקנים ומנג'רים זרים יכולים להצליח באנגליה, אני ממש לא מזלזל. ההיפך, אני מזלזל מאוד בבריטים.

ה- אני לא אמרתי לרגע שאני לא חושב שזה אפשרי שהוא ירצה להגיע לארסנל. להיפך. נשמע לי הגיוני. רק אידיוט, או נואש, יילך לצ'לסי. הליגה האיטלקית הרבה פחות מעניינת בימינו, ובאיירן לדעתי לא מהווה אתגר גדול במיוחד.
    סיטי מועדון שעובד טוב, הם לא מנהלים בשלוף כמו רומן, יש שם הרבה בנייה טובה של יסודות של מועדון, אבל ארסנל זה מועדון יותר גדול. היסטוריה מפוארת, הרבה אוהדים, לונדון..
    מועדון שיש לו היום מסורת של לתת זמן למנג'ר לבנות את המועדון ולא ציפיות להצלחה אינסטנט.

אולי אוהדי ארסנל כאן מרגישים שאני אנטי, אני לא. אני דיי מחבב את ארסנל. מה שאני רושם כאן לא בא ממקום לא טוב.

2. מזגן Member

מסכים עם קייטע. אני בטוח שרצו שם עוד רעיונות חוץ מלהסיט את מסי למרכז. פפ לקח את זה והחליט שזה הרעיון הנכון קידם אותו וראוי לקרדיט.

3. סדרו קייטע Member

ראשית, אני רוצה להתנצל מראש בפני אוהדי ארסנל על הכיוון האופטופקי משהו שקיבל התרד' שלהם, אני פשוט חושב שתגובה ארוכה, מושקעת ומנומקת כמו של oranfu, ראויה לתגובה מושקעת לא פחות.

לעסק.

- אני לא רוצה לכתוב עוד מגילה בנושא בניטס, שבאמת חפרו בו פה מספיק. אני רק אציין (שוב) שלפחות לתפיסתי, אי זכיה באליפות לאחר תחרות מול קבוצות מוכשרות וחזקות יותר כלכלית, היא לא כישלון ובוודאי לא פונקציה של "אי פיצוח השיטה האנגלית".

רק בשביל להמחיש את הדברים: בשלוש עונות כמאמן ולנסיה, בניטס לא הגיע מעולם ל80 נקודות. זה הספיק לו לשתי אליפויות. בשש עונות בליברפול, הוא עבר פעמיים 80 נקודות, בלי לזכות באליפות. במילים אחרות, הזכיה לא תלויה רק במה שהקבוצה שלך עושה, אלא גם ביריבות.

- האמת היא שלנושא גווארדיולה זה אפילו לא רלבנטי, מכוון שלמרות ששניהם ספרדים, ה"אני מאמין" של שני המאמנים הללו שונה ב180 מעלות. בניטס הוא מאמן טקטי שמאמין בהכנה מקסימלית וספציפית לכל יריבה. גווארדיולה הוא מאמן שמאמין במאקרו: סגנון משחק קבוע (כמובן עם התאמות נקודתיות) שבו צריכים לשחק מול כל יריבה, תוך ניסיון להיות דומיננטי ויוזם ולא (כמו שמאמין בניטס) בראש בראשונה לנסות לנטרל את המשחק של היריב.

מעבר לכך גווארדיולה הרבה יותר יותר מוצלח (גם אם לא חף מטעויות) בתחום יחסי אנוש שהוא לא פחות משמעותי.

- גווארדיולה לא בנה מהיסוד את השיטה הנוכחית של ברצלונה, אבל הוא בהחלט הכניס שינויים ושידרוגים משמעותיים. אתה יודע, אפשר לחשוב שמוריניו מאמן קבוצות עם תקציבים נמוכים וסגלים מוגבלים שמצליחות לנצח כנגד כל הסיכויים. עובדתית, ריאל הנוכחית וגם צ'לסי שלו (נכון לזמן שהוא אימן שם) היו הקבוצות היקרות ביותר שנבנו אי פעם.

- אני חלוק עליך לחלוטין לגבי הקביעה ש"באנגליה פחות נותנים לשחק".

תקרא מה למלך השערים של הפריימירליג יש להגיד בנושא הזה בדיוק (וכמי שמשחק בהצלחה באנגליה היום, בוודאי שאין לו אינטרס לגמד את הליגה הזו):

http://www.walesonline.co.uk/footballnatio...91466-31861861/

“There’s a lot more space between the lines here than in Spain,” Michu said in an interview with influential Spanish newspaper AS. “In Spain there’s a greater tactical dimension to the game and it’s harder to play in the No. 10 role"

המשחק האנגלי הוא כיפי לצפייה בגלל הקצב והעובדה שהמשחק נע במהירת מרחבה לרחבה. מבחינה טקטית הוא מפגר אחרי הכדורגל הספרדי בעשר-חמש עשרה שנה.

הרבה אנשים מבלבלים בין "משחק פיזי" ברמת השחקן הבודד, שמשחק באגרסיביות ונכנס בעוצמה לתיקול- מה שיש באנגליה הרבה, לבין משחק לחץ שהוא חלק משיטה ומיושם באפקטיביות דרך משחק קבוצתי- מה שאין באנגליה בכלל.

מי שראה את המחצית השניה של בטיס מול ברצלונה ראה מה זה משחק לחץ קבוצתי ויעיל להדהים, מול קבוצה שאף אחד באירופה לא מעז ללחוץ. מי שראה את המשחקים של יונייטד מול בילבאו או של סיטי מול דורטמונד מבין, כמה המשחק הזה שונה במהות שלו ממה שמשוחק באנגליה כיום.

נאמר זאת כך: באף ליגה אירופאית בכירה אחרת, קבוצה כמו יונייטד לא הייתה יכולה להרשות לעצמה לטפל בבעיות שלה באמצעות רכישה של עוד חלוץ (טוב ככל שיהיה). באנגליה זה עוד יכול הספיק להם לזכיה קלה באליפות.

- לחץ עובד מצוין מול קבוצות אנגליות. תסתכל על המאזן של יונייטד בשמונת המשחקים האחרונים מול קבוצות ספרדיות שהן לא ברצלונה וריאל: ניצחון אחד בשמונה משחקים. וגם הוא משער בדקות האחרונות במשחק שלא ממש הגיע להם לנצח (מול ולנסיה במאסטייה).

נכון שזה פחות רלבנטי מול קבוצות שלא מנסות בכלל לשחק עם הכדור, אבל כאלו (תקן אותי אם אני טועה) יש בערך שלוש היום בפרמיירליג: סטוק, ווסטהאם סנדרלנד.

לא יודע, לדעתי הרבה יותר הגיוני לקבוצת צמרת לבנות אסטרטגיה על פי יכולת התמודדות מול יונייטד ולא מול הקבוצה התורנית של סם אלרדייס.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/12
  4. לייזר Member

באנגליה נותנים לשחק הרבה יותר כי המשחק מהיר יותר, מבולגן יותר ולכן טקטי פחות. נוכחותו של פפ בארסנל תביא למועדון הרבה עניין, חשיפה וכסף ולכן הוא גם יקבל כמות כסף סבירה להשקיע, דבר עליו הוא יתעקש בכל מקרה כי הוא מעולם לא היה אחד שמאמין בבניה זולה. פפ בכל מקרה לא יגיע לאמן בארסנל, אבל מי יתן.

ויסקה קטאלוניה! ויסקה איזלינגטון! אפשר בבקשה לחזור לכדור הארץ?

Reminder:

http://cadfael.tv/image/src/1355008441318.Xxx

5. לייזר Member

יאן ורטונגן (טוטנהאם): 'Arsenal's interest was concrete, but they wanted me to be a controller in the midfield, an Emmanuel Petit-type,'

סונג עזב את המועדון חודש+ אחרי שורטונגן חתם אצל התרנגולים. במילים אחרות ובקצרה: ונגר ידע שסונג עוזב ועם קיץ שלם לרשותו לא החתים לו מחליף.

6. Bender Member

יש הרבה סיבות מדוע פפ ירצה להגיע לארסנל. הסיבה העיקרית שהוא לא ירצה להגיע היא כסף. האם ארסנל יתנו לו את המשכורת שסיטי יכולה לתת לו? מה שבטוח זה שכול מה שנציע סיטי יכולה להכפיל. בקשר לונגר? אם פפ יהיה במקום שבו הוא רוצה לחתום, ונגר יזוז הצידה בכבוד. עם כול הבולשיט שלו אני בטוח שמה שמעניין אותו זה טובת המועדון, והזדמנות כמו החתמה של פפ לא באה כול יום. זה גם לא יראה כמו נטישה של המועדון, אלא העברה לתקופה חדשה עם מאמן חדש ומבטיח. עצם העובדה שפפ ירצה לחתום במועדון, כלומר "ה"מאמן "ה"מבוקש באירופה היא הישג לונגר ולמורשת שהוא משאיר במועדון. תשתית כלכלית מעולה, תשתיות חדשות ברמה גבוה, "מותג" (איכס) עולמי גדול, פילוסופית משחק זוהרת שמזוהה עם המועדון... כול היסודות כדי שמאמן עם פילוסופיה ורזומה מרשים ירצה להגיע, וימשוך אולי אחריו כמה כוכבים גדולים, וזה משהו חשוב מאד. מי יודע אולי איזה פלקאו? (אפשר לחלום לא?!? בעצם לא....)

אני בטוח שונגר יפנה את מקומו אם פפ ירצה להגיע. בנוסף, זה לא מסמן בהכרח את הפרדה שלו מהמועדון. הוא יכול להפוך למנהל ספורטיבי או משהו כזה. מצד שני, עכשיו זה זמן טוב לעזוב כי יש מספיק אתגרים ב-PSG כדי להפוך אותה לכוח אירופאי משמעותי, ואני בטוח שבתור צרפתי ונגר ישמח להיות אחראי על פרויקט כזה שיש בו בנייה ויש בו טווח ארוך.

בקיצור, השאלה האמיתית היא מה פפ רואה לנגד עיניו כאשר הוא מחפש את ההזדמנות הבאה שלו? למה בכלל הוא עזב? האם הוא רוצה להילחם בשד הזה של מאמן שמצליח רק כי הוא קיבל את הקבוצה הטובה בעולם (כמו שהזכירו פה בפורום המון)? אם כן אז הגעה לסיטי עם תקציב רכש בלתי מוגבל וקבוצה מגובשת שאין מה לבנות בה מחדש אלא רק לעשות שיפורים באמת יענה על הצורך הזה שלו? ואולי הכסף יהיה המוטיב המרכזי בהחלטה ולא הרצון להוכיח? הדברים האלה יקבעו אם הוא יגיע או לא. ככול שאני חושב על זה יותר אני מאמין יותר שיש סיכוי שהוא ירצה להגיע. מצד שני, אולי זה רק ניסיון שכנוע עצמי, מתי באמת התחרנו על שירותיו של איש מקצוע ברמה של פפ? לא בעשור האחרון זה בטוח.

7. מזגן Member

לייזר הבאת דוגמא ליכולות של ג'רבייס לשחק כחלוץ. קח אחת לmagic touch שלו.
    http://www.101greatgoals.com/wp-content/gallery/gimages/di-dbm2.Xxx

דיי אני לא יכול. אין לי מלים פשוט:
    קוד:
    Wenger: "We are top professionals. What is important is what happens tomorrow, not yesterday."

8. Bender Member

מה את רוצה בדיוק? הוא צריך לייצב את הספינה השוקעת שלו ואתה רוצה שישבור את הכלים? הוא מנסה לשאוב את המים החוצה במקום לסתום את החור, ואולי להגיע לנמל הקרוב (ינואר) ואז לראות מה אפשר לעשות. הכול חרא, נכון, אבל בחיי.

9. מזגן Member

בנדר,
    לפי מה שהוא אומר פה. אי אפשר לשפוט אותו על כלום. וצריך להסתכל אך ורק קדימה. אבל אני מסתכל קדימה ורואה את ראמזי מוסר לג'רבאיס (אגב בדיוק כמו בGIF שהעלתי שם). לצערי גם בפברואר.

10. ARSI Member

אני רוצה שיפסיק להתייחס אל הקהל כמו אל מטומטמים. שלא יעמיס עלינו שקרים על בסיס קבוע אחרי משחקים עלובים. אם הוא נישאר בתפקיד ולא מתפטר שיבטיח רכש בינואר והכוונה היא לא לתיירי הנרי השמנמן והמבוגר. ונגר מתנהג כאילו הכל בסדר ואנחנו רצים לאליפות כשבפועל שחקנים חצי מקצוענים מליגה רביעית משחילים לורמאלן כדור בין הרגליים ובליגה אנחנו נראים כמו קבוצת מרכז טבלה.

11. oranfu Member

סדרו קייטע אני בטוח שאתה מבין יותר ממני בכדורגל ספרדי ואני מקבל את מה שאתה אומר.
    לא טענתי שבאנגליה יותר טקטי ולכן יותר קשה, ההיפך. וכן, בניטז הוא מאמן שמאמין קודם כל בניטרול היריב וזה לדעתי קצת בעייתי באנליה. ואני לא אומר שהוא נכשל בליברפול.
    ויונייטד וגם סיטי הן לא קבוצות בריטיות טיפוסיות ככה שנגדם לחץ יכול להיות הרבה יותר יעיל. לראייה בניטז הסתדר הרבה יותר טוב במשחקים נגד הגדולות באנגליה מאשר נגד הקטנות.

אני גם מאמין שיש סיכוי סביר שפפ ירצה להגיע לארסנל. ואין ספק שזה יהיה מעניין מאוד אם הוא יגיע.

בכל מקרה אני אפסיק להגיב כאן על פפ כי זה באמת דיי אופטופיק.

אני לא יודע מה הבעיה בארסנל. או שהמצב הכלכלי לא כזה טוב כמו שהמועדון דואג להגיד כל הזמן, או שונגר השתגע לגמרי. או שניהם כמובן.

אבל ארסנל צריכה לחשוב טוב טוב אם היא באמת רוצה להיפטר ממנג'ר ברמה גבוהה כמוהו.
    אם הוא השתגע אז כן, כי ארסנל כבר לא פקטור משמעותי בליגה האנגלית (גם לא באירופה).
    אבל אם זה בגלל שהוא עובד תחת תנאים כלכליים קשים, אז להיפטר מונגר עלול להתברר כטעות גדולה. בטח אם לא בטוח כמה חברי ההנהלה והבעלים מוכוונים הצלחות (הצלחות בתארים הכוונה, לא בעשיית כסף ופיתוח שחקנים עבור הקבוצות הגדולות..).

12. לייזר Member

"The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

אולי הוא מתאמן עלינו לקראת ביקור אצל ילדים אוטיסטים במיוחד לקראת החגים. כל מה שחסר זה bedtime story לגבי כוחות אופל, כסף מפוקפק, קריסה כלכלית וחברתית... ובאטמן, אז מגיע באטמן שמציל את היום*! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

* - ואז ונגר משפיל את עיניו ומזיל דמעה. אחד הילדים ניגש אליו ושואל אם הוא בסדר. הוא עונה שכן, שהוא רק נזכר בילד שעזב אותו פעם. הילד מחבק אותו ואומר ?אני לא אעזוב אותך? ורגע לפני שונגר שואל אותו אם הוא רוצה לחתום בארסנל, הוא מזיל ריר על המעיל הארוך שלו. ונגר יוצא מהאירוע עם הערכה מחודשת לבגרות נפשית וניסיון, מתקשר לסוכן של סנייה ומציע לשחקן חוזה עם הארכה של 14 חודשים במקום 12.

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא לא אם גווארדיולה (או כל מאמן אחר) ירצה להגיע אל המועדון ומה יהיו הסיבות שלו לכך (ובהחלט לא חסר כאלה לטעמי, גם במצב הרעוע כיום), הבעיה היא קודם כל שעדיין עומד בראש המערכת דיקטטור ושמו ארסן ונגר. מי שחושב שהוא יהיה מוכן לזוז מתוך רצון ממקומו, או אפילו רק לצמצם במעט את כוחו וסמכויותיו המוחלטים בקבלת ההחלטות המקצועיות ולתת את המושכות לאיש צעיר, חדשני ושאפתן ממנו כדי שהמועדון סופסוף יוכל לצאת אל דרך חדשה וזוהרת יותר מבעבר כנראה שלא עקב אחרי ארסנל כל השנים האחרונות - השנים שבהן ונגר בכבודו ובעצמו הרס לחלוטין את המורשת שהוא עצמו פיתח ובנה.

14. alexshw Member

הסגל הנוכחי מסוגל לקחת מקום 4, ומעבר לזה אני לא רואה איזה רכש שיכול לעזור לכם בינואר. אולי רק נאני, שאני לא יודע בכלל עד כמה אפשר להאמין לכל השמועות.

צריך להבין שמעמדה של ארסנל עם השנים מאוד נשחק. גם אם ירצו להביא שחקנים מהדרג הראשון, זה יהיה קשה הרבה יותר.

15. oranfu Member

השאלה מה זה דרג ראשון.
    סוארז לא היה נחשב דרג ראשון כשהגיע לליברפול. לראייה לא היתה לנו ממש תחרות עליו.

אלונסו לא היה דרג ראשון כשהגיע אלינו.

מודריץ' וואן דר וארט לא היו דרג ראשון כשהגיעו לטוטנהאם.

אפשר להביא שחקנים מצויינים שישדרגו את ארסנל אם מוכנים להוציא כסף ועושים זאת בחוכמה.
    נכון להיום אנחנו מדברים על חיזוק שייתן פוש משמעותי במאבק על מקום רביעי ואולי לעבור שלב או שניים באלופות. אלו המטרות שארסנל צריכה לראות מול עיניה.

בקיץ הבא זה כבר משהו אחר, אבל גם הנרי לא היה דרג ראשון כשהגיע לארסנל.
    זה לא חייב להיות פלקאו מאתלטיקו שיגיע ב60 מיליון, אלא פלקאו מריבר פלייט שיגיע תמורת 5 מיליון..
    ארסנל עדיין אחד המועדונים הגדולים בעולם.