חלאס עם הבאסה. העסק עם דמבה מתחמם. מעתה אמור דמבה בא. http://www.caughtoffside.com/2012/12/25/ar...eek-of-january/ ובא לציון גואל, ולא אלמן תותחן ישראל!
העסק מתחמם זה כי הס*ן ו-CaughtOffside כתבו שונגר רוצה אותו? וואלה... אם חצי ממה שכתוב באתר המגוחך היה אמיתי לליברפול היו היום 20 חלוצים בסגל ולא 2.
אחרי הקיץ האחרון למדתי שרצוי להנמיך ציפיות בכל הנוגע לפעולותיו של ונגר בחלון ההעברות. בקיץ האחרון הוא אמר שיביא 2 שחקנים, כמה זמן לאחר מכן הוא אמר שיביא שחקן אחד, שאהין כבר היה סגור אצלנו לפי כל המקורות הכי אמינים, ובסוף אף אחד לא הגיע. וכמובן שביום האחרון של חלון ההעברות ישבתי והתרוצצתי כמו משוגע אחרי כל הדיווחים ברשת, ובסוף שום דבר לא הגיע. ככה שחבל להתאכזב סתם.
ולמה לא להיאחז בכל קצה חוט שנותנים לי? ככה אני במצב רוח טובלפחות ב-90% מהזמן. גישתם של המדוכאים עלי אדמות בנושא, כבודה במקומה מונח, ואין מה לומר - יש להם קייס. אמה מה? לא מתאים לי. החיים מספיק קשים גם ככה. מה גם שבסוף תראה - גם דמבה בא בוא יבוא, גם ליברפול וסטוק יגמרו היום 2:2 וגם נשיג שלום בר קיימא באיזורינו. אני רק מבקש שבמידה ולפחות אחד משני הראשונים מתקיים, תתיר לי לבחור את הנקודה הספציפית בים התיכון אליה אני מבקש להיות מושלך. דיל?
קצות החוטים האלה שומרים אותך במצב רוח טוב במשך חודש ינואר ואוגוסט אבל משאירות אותך קצת מדוכא בתקופות הביניים. אני חושב שיתכן ודמבה בה יעזוב את ניוקאסל, לא משוכנע שזה יהיה אליכם אבל גם אם כן זה נראה לי רעיון מפוקפק בהתחשב בכך שיש לכם כבר חלוץ מטרה אחד שהבאתם בקיץ ואתם עדיין שוברים את הראש איך להוציא ממנו את המקסימום. אם אתה חושב שיגמר 2:2 היום בבריטניה סטדיום אתה יכול לשים על זה קצת כסף ואם תפגע אולי תוכל לקנות לעצמך נקודה ספציפית (או אי קטן) בים התיכון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
טוב אם כבר פתחנו את עניין בה - אז מבחינה טכנית לא אמורה להיות שום בעיה להביא אותו. יש לו סעיף רכישה של 7.5 מליון פאונד, כלומר אם ארסנל מציעה לניוקאסל את הסכום הזה תמורתו, הם מחויבים לקבל את ההצעה. בה צוטט בקאנאל+ כשהוא אומר: http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/...ransfer?cc=4716 (מאוחר יותר הוא הכחיש את הציטוטים כשהועמד לדין ע"י ניוקאסל - ואמר שהם תורגמו בצורה לקויה או משהו כזה). מה דעתכם על ההעברה הפוטנציאלית? במצב הנוכחי יש לנו שלושה חלוצים נורמלים ומעלה - וולקוט (לא מתאים כחלוץ בודד), ג'ירו (לא מתאים לסגנון המשחק) ופודולסקי (שקיבל מאסר עולם באגף שמאל). ג'ירו היחיד ביניהם שאפשר לקרוא לו סקורר אמיתי. בה לדעתי לא סקורר ברמה של ג'ירו, אבל בכללי שחקן יותר אתלט, פחות כבד ואיטי, ועם משחק ראש כמעט ברמה של הצרפתי. אבל יכול להיות שבה יתאים הרבה יותר לסגנון המשחק שלנו מאשר ג'ירו. בכל מקרה ההעברה הזו תעשה הרבה בלאגן - יש לנו כבר שלושה שחקנים שרוצים לשחק כחלוצים, בזמן שארסנל משחקת רק עם אחד, ו-ונגר גם החליט שג'רביניו כזה. אולי זו תהיה הכנה לעזיבה של וולקוט. ואולי אין שום דבר בשמועות האלה כמובן. אני חושב שונגר כן יקנה שחקנים בחלון ההעברות הזה, אבל הבעיה היא הטקטיקה המטומטמת שלו ושל גאזידיס לחכות לסוף חלון ההעברות, ככה שכנראה אם כבר יגיע מישהו אז זה יהיה בסוף החודש.
לגבי בה אין טעם לחכות לסוף החודש, המחיר בכל אופן יהיה 7.5 מיל?, אז אין טעם לחכות כי המטרה של ונגר בלחכות לדקה ה90 היא להפיל את המחיר למה שהוא מוכן להציע, בה יעשה טוב לארסנל לדעתי, החלוץ מכיר את הליגה האנגלית טוב מג?ירו ונייד הוא בטוח יותר ממנו, עומק נוסף לא יפגע בחלוצים כי וולקוט יכול לבכות עד סוף הקריירה שלו, איפה הוא משחק זה החלטה של המאמן ותו לא. יש צורך בעוד קשר פיזי שיקח לארטטה את המקום ב11 בשנה הבאה ויפה שנה אחת קודם, מ?וויה יושב לי על קצה הלשון.
אני לא מבין למה זה כל כך ברור שג'ירו יותר טוב מבה. גם אם נניח שכן, בה הוא שחקן יותר נייד ודינאמי ולכן יותר (לדעתי לפחות) מתאים לסגנון של ארסנל. בסעיף יציאה של 7.5 מיליון פאונד זה נו בריינר. במקרה הכי גרוע, אפשר יהיה למכור אותו ברווח אחרי שנתיים.
מה שתיארת זה ממש לא ה-worst case scenario, הוא בן 27 ואתה לא תמכור אותו ברווח בעוד שנתיים. אצל בה היו בעיות רציניות והוא נכשל פעמיים במדיקל, בשטוטגארט ובסטוק, בגלל בעיות ברכיים. מאז הוא היה בריא כמו שור, אבל אם שתי קבוצות (מי יודע כמה עוד אחרי שכבר הגיע לווסטהאם וניוקאסל) ויתרו עליו אז "במקרה הכי גרוע" הוא יתפרק אחרי חודש... לא שזו סיבה לא ללכת עליו, זה נראה כמו הימור לא רע במחיר הזה למרות ההסתייגות שלי מכך שהגיעו לארסנל בקיץ שני שחקנים שמסוגלים לשחק כחלוצים בסגנונות שונים (ג'ירו ופודולסקי) ועם אף אחד מהם לא נעשה מספיק כדי להתאים אותו לסגנון או להפך; אבל ה"במקרה הכי גרוע" תפס לי את העין.
לא יודע, לדעתי גם בגיל 28-29 סנדרלד תסכים להוציא עליו סכום כזה. צודק לגבי מצב של פציעה אפשרית. אני אנסח את המשפט מחדש: ארסנל זה מועדון מפסיק עשיר בשביל לעמוד בסיכון של לשלם שבעה וחצי מיליון פאונד על שחקן כזה.
איזה שיפור זה כבר דמבה בה על פני ג'ירו. דבר אחד וונגר כן אומר שאני מסכים איתו, והוא שהוא ירכוש שחקן רק אם הוא יזהה שחקן יוצא דופן שישפר מאוד את הקבוצה. לקנות עוד שחקן ברמה של מה שייש כאשר כן יש מחליפים לג'ירו (ומנו אותם פה כבר) זה סתם לנפח את הסגל. זה כמו שפרגי היה רוכש עוד הרננדז במקום את ואן פוסי. כאשר וונגר מדבר על שחקן אקספשנל, כזה שישפר מאוד את הסגל הקיים הוא בעצם מדבר על לרכוש את ואן פוסי חזרה או מישהו שווה ערך לוואן פוסי. כלומר להשתולל בשוק סטייל צ'לסי-טורס. ממתי וונגר עושה דברים כאלה? ככה שלסיכום לא רואה מצד אחד טעם לקנות את בה ומצד שני לא רואה טעם בכלל לצפות מוונגר שיעשה משהו עם הכסף שעומד לרשותו. גג גג, אפשר לצפות לחזרה של ה"כמו רכישה חדשה" דיאבי\רוזצקי\מלך-השווארמה. שלושה שחקנים שטומנים בתוכם 90% ממה שדפוק במועדון הזה היום. (לא שייש לי שום דבר נגדם או נגד היכולת הפוטנציאלית של אחד מהם ואת היכולת שהשני מציג לפרקים כאשר הוא לא פצוע, חוץ מסנטוס שהוא פשוט שחקן שאני לא יכול לסבול את המחשבה שהוא במועדון שלנו ואת הסכום ההזוי ששולם עליו)
עד שלא יוכיח את עצמו ויכבוש שערים בכמות סבירה (כרגע הוא בקצב של 8 לעונה), ז'ירו נופל מבה בה- יכולת. האחרון נמצא גבוה בטבלת מלך השערים העונה וגם אשתקד היה מצוין. אפילו אצל אברם גרנט המאמן פח הזה הסנגלי הביא לידי ביטוי את האיכויות שלו. ז'ירו בשיאו היה בראש רשימת הכובשים בליגה הצרפתית, שהיא כידוע הרבה פחות טובה מהאנגלית.
וונגר תמיד אומר שהוא רוכש רק שחקני "top quality". אז אני מתקשה להבין על מה אתה מדבר - לפי ההתבטאויות שלו "נזכה" לשדרוג של שחקן ברמה של סנטוס לכל היותר, או לאיזה כוכב לשעבר שכיום הוא לא יותר מפצוע כרוני(סטייל פאטו).
אני מדבר על זה שהוא טוען שהוא ירכוש אך ורק אם יזהה שחקן בעל יכולת לשדרג את הקבוצה בצורה רצינית. ולא מוכן לרכוש סתם עוד שחקן טוב. הפער בין מה שהוא אומר למה שהוא עושה הוא גדול. כלומר הוא פשוט משקר או שסתם תקוע ב1998. וחושב שהוא היחיד שיודע לזהות כשרונות גם כיום. ועל כן הוא סכיזופרני שסובל מהזוית. אני רק אומר שאני מסכים עם מה שהוא טוען. ומזהיר שכל מה שייש לצפות לו זה אולי איזה קנייה הזויה של הצעיר הזה מהפרימיירשיפ שנשלם עליו שכר לימוד שנים על גבי שנים. וכנראה גם איזה חזרה של שלושת המוסקטרים דיאבי\רזיצקי\סנטוס (ממש יש לי בחילה כאשר אני כותב עליו). עוד חלוץ ברמה של בה. אכן יעזור לזכות בוונגר קאפ וכנראה בצורה הזולה ביותר. עבודתו של וונגר בשנים האחרונות וכל מה שמעניין אותו.