אני חושב שחשוב לשמור על לפחות שני שחקנים שמשחקים ממש באמצע, רוזיצקי לא מחליף לקוקלין או ארטטה במערך הזה, כי הוא לא ירצה להישאר באמצע. הוא מחליף לוולשיר, ואולי יהיה לא פחות טוב ממנו בתפקיד הזה. מה שכן, נראה שאנחנו מפסידים את סנטי כאשר הוא באגף. כדאי שהכדור יגיע יותר אליו, גם כאשר הוא באגף, אחרת זה יהיה הפסד של היתרונות שלו.
ווילשר פשוט מדהים. 5 רמות מעל כל הקבוצה המעפנה הזו. תסלחו לי, אבל גם קאזורלה לא ברמה שלו. קיבנימט, רק שיביאו לו כבר עם מי לשחק!
תעשה לי טובה. השער לא היה שער אישי אלא מבצע קבוצתי שצריך לקבל ציון 10. ושוב אנחנו רואים את ג'ירו. הוא כמו בנדטנר מינוס, אלא שפעמיים במשחק הוא מתעל את איברהימוביץ' ונותן בישול מהסרטים כמו היום שוב. לך תבין את זה... חוץ מזה היום ראינו שלמרות המגבלות הבורורות של הסגל הזה, כאשר משחקים עם שלושה קשרים מרכזיים, אז היא יכולה להיראות סבבה, ואולי אפילו לנצח משחקים מול קבוצות מרכז טבלה בבית, הישג גדול מאד לקבוצה שלנו בזמן האחרון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
נו, סוף סוף רואים משחק טוב מהקבוצה הזאת.. היום ראו שהשחקנים היו הרבה יותר נחושים וגם הגענו להרבה מצבים לשם שינוי. כל כך מגיע לוילשייר לכבוש את השער הזה, פשוט שחקן ענק. אם סוואנזי הייתה עולה היום זה היה שוד לאור יום, פשוט ישבנו עליהם כל המשחק, וזה לא דבר של מה בכך נגד קבוצה כמו סוואנזי. אז היום מגיעים המחמאות לשחקנים. כמובן שלא הכל היה טוב ויפה במשחק הזה כמו ג'ירו ו-וולקוט שאיכזבו בהזדמנויות שהיו להם, או קאסורלה שעדיין סביר פלוס מינוס (עשה שיפור במחצית השנייה). אבל ביום כזה מותר להתרכז בדברים החיוביים.. מחר יום חדש.
ראיתי לצערי רק את המחצית השנייה ונהנתי מכל רגע. כדורגל שוטף, משחק טוב, המון בעיטות והמון מצבים. רק נק' אחת, ממשחק למשחק אני מגיע למסקנה שאוליבייה ג'ירו הוא בלוף אחד גדול, הוא שחקן שעונה טובה אחת הביאה אותו לארסנל ולנבחרת. אין לו סיומת בשיט, הוא הגיע לאינספור מצבים היום ופשוט הוא נראה כמו בלם שהגיע למצב הזה במקרה אחרי קרן שהוא עלה אליה. הוא חסר קור רוח מול השער, רואים שהביטחון שלו ברצפה, אני לא מסתכל על נתונים יבשים זה לא מדבר אלי, אבל כנראה שבג'ירו זה כן פוגע מנטלית, כנראה שגם הוא ציפה מעצמו ליותר משישה שערים אחרי חצי עונה וטונס אוף קרדיט. ג'ירו בחיים לא יהיה ואן פרסי והוא בחיים לא יהיה הנרי, את זה ידענו מהתחלה, אבל כנראה שגם לרמה שאדביור הציג פה הוא לא יגיע, מקסימום יובה תקנה אותו, לא בנדטנר?
איך ונגר חושב שהסגל הזה לא זקוק לחיזוק של לפחות 2 שחקני התקפה וקשר הגנתי, אני לא יודע... בכל מקרה, אני לא מצפה להרבה מאדם בוגר שלא מסתדר עם ריץ' ר'ץ של מעיל כבר איזה 5 משחקים... אני חושב שצריך לעשות לו מעיל עם סקוץ' כזה, כמו לילדים קטנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בכל מקרה, משחק גרוע כרגיל, כאשר כמו ברוב המשחקים האחרונים, יש בעיקר שחקן אחד שרץ, נלחם ובאמת אכפת לו וקוראים לו ג'ק ווילשייר והיום הוא ללא ספק היה מצויין ומעל הרמה הרגילה שלו, לקח אחריות, בלט וסוף סוף אחרי שפעמיים הוא מסר בצורה רעה, הוא החליט לבעוט מחוץ לרחבה (למה הוא לא בועט יותר?) והבקיע שער מצויין ומגיע לו שהניצחון הזה יהיה על שמו... עכשיו צ'לסקי נ.ב. עכשיו שוולקוט קרוב לקבל את החוזה שרצה, הוא חוזר להיראות כמו השחקן הבינוני שהוא תמיד היה ותמיד יהיה לדעתי... היה לו רצף של איזה 3 משחקים באמת טובים שכנראה השיגו לו חוזה גדול אצלנו, אבל אני עדיין משוכנע, שיותר משחקן סביר, שבעיקר רץ לעומק ולפעמים מחליט לסיים כמו חלוץ סביר, לא יצא ממנו... הייתי מוותר על ת'יאו וג'ירו תמורת דמבה בה אחד.
ג'ירו היה פשוט מזעזע היום... והנקודה החיובית מבחינתי היא שווילשייר סוף סוף התחיל לבעוט לשער. יש לו חוסר ביטחון ענק בקטע הזה וראו מבעיטה לבעיטה שהוא יותר מעז, ואני מקווה שעכשיו הוא יתחיל יותר לסכן את השער כי התפוקה שלו פשוט לא טובה מספיק עד עכשיו. משחק ענק שלו, יש לו טכניקה ברמה הכי גבוהה שיש פשוט. אני לא הייתי ממהר לומר שהשליטה המוחלטת שלנו במשחק היא מהצבת קאסורלה בשמאל. אני מצטער אבל סוונזי נתנה משחק בלהות, המשך ישיר של המחצית השניה שלהם במשחק האחרון נגדנו. היה צריך להיגמר 4-0 (וגם לא נשרק לנו פנדל ברור ואדום לבלם שלהם), הם פשוט לא הפסיקו לאבד את הכדור בשטותיות. הייתי שמח לראות איך הקבוצה תתפקד בברידג' במשחק הבא כדי להגיע למסקנות יותר רציניות.
סבי, אמנם ראיתי רק את המחצית השנייה. ואני לא יכול להסכים איתך פחות. משחק מעולה של הקישור בעיקר וההגנה. פשוט ישבנו להם על הוריד הם לא עברו את החצי (בקושי).
אין מה לעשות, חוץ מג'ק, אין לנו אף שחקן בסגל שמכניס קצת מהירות ובעיקר יכולת אישית של דריבל ובעיקר לעומק ולא לרוחב (כמו ת'יאו או קאזורלה)... ג'ק תמיד מנסה לרוץ קדימה ולחפש מסירות עומק חכמות... לרוב לא ממש יוצא לו, כי הוא חסר ניסיון וכל השחקנים סביבו בינוניים וטיפשים, אבל לפחות הוא מנסה... מזגן, מחצית ראשונה שלנו היתה גרועה מאוד ועם כל הכבוד, לא צריך להסתנוור, כי ראינו משהו דומה לניוקאסל... שיחקנו מול קבוצה שמהרגע הראשונה הייתה כבויה והיא נראתה כאילו היא פשוט רוצה ללכת הביתה מהדקה הראשונה... אני נותן קרדיט לקבוצה ואכן ניצחון, אבל עם כל הכבוד, לא היה יריב והגענו לאיזה 5-6 מצבים טובים וזה נגמר עם 1-0 בקושי... אפילו כאשר מיצ'ו נכנס, אז לעומת המשחק הקודם, לאודרופ הוציא את גראהם ובעצם שיחק בלי חלוץ בכלל (כי מיצ'ו לא ממש חלוץ חלוץ). בקיצור, לא צריך להסתנוור... היה משחק סביר, אבל אני באמת חושב, שהמחצית השנייה שלנו נגד סוואנזי במשחק הקודם הייתה טובה יותר ואיכותית יותר. הפעם ניצחנו, עברנו סיבוב וזה מה שחשוב. עכשיו מצפה לנו משחק קשה מאוד נגד צ'לסקי, שכרגע הם בתיקו ביתי נגד קבוצה סופר חלשה וזה אחרי שהם הובילו 2-0 בקלות. יש למה לצפות ביום ראשון? לצערי, לא בונה על זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
כנראה שזה היה המשחק הכי טוב שלנו העונה, בעיקר במחצית השנייה. באף משחק העונה לא הגענו לכל כך הרבה מצבים והחמצנו כל כך הרבה. היו רגעים שזה הזכיר לי את המשחק בהייבורי נגד צסק"א בליגת האלופות לפני שנים. אני חושב שהדבר החשוב ביותר שצריך לקחת מהמשחק הזה הוא שווילשר צריך לשחק בעמדה הזו, בעמדה קדמית יותר, על תקן השחקן החופשי בחלק הקדמי (בדומה למסי בברצלונה). הוא הרבה יותר אפקטיבי ומסוכן ויוצר המון. כמה לב בבעיטת הניצחון... מלך. האצן היה מאוד מאכזב היום. לא מספיק מרוכז מול השער. היו לו שלושה מצבים של מאה אחוז שער. ז'ירו לא היה מספיק חד, אם כי במחצית השנייה הוא ביצע כמה פעולות טובות. גם קאזורלה לא מספיק חד מול השער, והיו רגעים היום שהוא הזכיר לי את חלב עם כל הנגיעות המיותרות בלי ת'אכלס... יחד עם זאת, הוא היה הרבה יותר מעורב היום, וזה העיקר לדעתי. ככל שהוא יותר מעורב - כך אנחנו יותר מסוכנים וטובים מבחינה התקפית.
מלחמה ונחישות הם דברים יפים. הם עוזרים. שימוש במערך נכון שמתאים לשחקנים שיש לך, זה הבסיס האמיתי לשינוי. אתה חושב שהשחקנים לא רצו לנצח לפני כן? לא רצו לשחק טוב עד היום? שהקבוצה לא נראתה כמו קבוצה אלא אוסף של יחידים כי וולשיר רץ יותר? התשובה היא לא. הסיבה שנראנו טוב יותר יחסית (אנחנו עדיין לא ניראנו כמו קבוצת צמרת שיהיה ברור), היא ששיחקנו עם שלושה שחקני אמצע. 1) דיאבי וקוקלין יחד עם וולשיר פשוט החזיקו את האמצע כי שלושתם שיחקו באמצע ואף אחד מהם לא שיחק מתחת לחלוץ (כחלוץ צללים). 2) כשסנטי משחק שם הוא משחק מתחת לחלוץ, וזה בעצם משאיר שני שחקנים לבד מול שלושה או ארבעה לפעמים. 3) סנטי באגף משתתף בהנעת הכדור בצורה חכמה. פולדי לא יודע לעשות את זה. 4) משחק הלחץ היה טוב מאד, בגלל אותן סיבות. 5) עם חלוץ כמו פולדי במרכז, שיודע לסיים התקפות, אז היינו מבקיעים שלושה.
סבי, אני בדרך כלל מסכים עם מה שאתה כותב, אבל לכתוב שהמשחק היום היה גרוע זה תלוש מהמציאות. זה היה אחד המשחקים הטובים של הקבוצה העונה. החזקנו המון בכדור, המשחק שטף, הגענו להמון הזדמנויות, לחצנו את סוונזי והשחקנים נראו נחושים. סוונזי קבוצה טובה ומאומנת, ואני לא מסכים שזה היה משחק קל כביכול. משחק טוב מאוד של הקבוצה.
ההודעה הזו נכתבה לפני השער, והכוונה היא ליכולת הכללית שלו בכל מקרה. זה לא המשחק הראשון שהוא המצטיין, ולא בכדי.
יכול להיות שאתה צודק בתיאוריה שלך, וכדי לבחון אותה ונגר צריך להמשיך עם אותו מערך. אבל לדעתי ניכר שהשחקנים היו מאוד נחושים היום בהשקעה והקילומטרז' על המגרש, לעומת משחקים קודמים שהם היו נראים יותר אדישים ופחות לוחצים את היריבה.