ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. sandro Member

שתי הקבוצות היחידות שקושרו אליו בחודשים האחרונים זה ספרס וארסנל. בואש אמר לפני משהו כמו שבוע שאנחנו לא מעוניינים בשורותיו מה שמשאיר רק אותכם. עכשיו תוסיף לזה את העזיבה של סונג, את הצורך שלכם במחליף ואת הכסף שנכנס לקופה, ואתה מקבל משוואה לא מסובכת במיוחד.

2. Bender Member

אני לא מבין. שאהין ומוויה יגיעו ואז קזורלה ישחק את השלישי וארטטה, וולשיר, ודיאבי שלא לדבר על קוקלין וה-OX יחפשו משחק פה ושם? קשה לי להאמין שיש לנו מקום לעוד שני שחקני מרכז מגרש אלא אם ונגר וויתר לחלוטין על דיאבי וחושב שג'ק בקושי ישחק העונה ובנוסף חושב שארטטה הוא רק גיבוי. אחרת קשה לי להבין איך כולם ישחקו.

זה שיהיו לנו המון שחקנים על העמדות האלו, לא אומר שהקבוצה תהיה יותר טובה. בסה"כ רק שלושה יכולים לשחק. כול עוד יש לנו שני וונגרים מפוקפקים זה לא יעזור. הפתרון הוא אולי שקזורלה ישחק באגף, ואז אולי זה יפנה מקום לשלושה של מביה, שאהין וארטטה. אבל באמת שאני לא מבין איך כול זה קורה עם כמות הקשרים שיש לנו.

3. The_Arsenal Member

משוואות לא עובדות אצל ונגר. ברור לי שאמבילה מתאים כמו כפפה ליד ואני מת שהוא יגיע, אבל אני רגיל להתאכזב בדברים האלה. עד שאני לא יראה איזשהו אזכור בין ארסנל לאמבילה אני לא אחשוב שיש משהו קונקרטי. מבחינתי הוא יכול לעבור לאינטר באותה מידה.

יובל,
    אוקס ישחק ווינגר, ודיאבי ראש בלטה תפסיק לדבר עליו באותה נשימה עם שחקנים נורמלים אחרים. קוקלאן אחלה שחקן אבל כנראה שונגר לא מחזיק ממנו יותר מסותם חורים. בסה"כ אי אפשר לאמר בשום צורה שאין מקום לשני שחקני רכש, כיוון שהם נכנסים לבור ענק בסגל (שוב, אלא אם כן אתה בא ואומר יש לי שני קשרים דפנסיביים איכותיים כמו דיאבי וקוקלאן). זה כמו להגיד שלא צריך להביא מגן ימני כי יש את ג'נקסינון וינאריס. וד"א, שכחת בכלל מראמזי (עוד בינוני).

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/12
  4. Trex Member

אתם משגעים אותי שאתם מתייחסים למציאות כמו למנג'ר. אתה בתור אוהד ארסנל צריך לשמוח כל פעם ששחקן טוב מגיע ולא לעשות חישובים של מקום. כיום בארסנל הנוכחית כל דבר שיגיע זו ברכה ובהחלט עוד שני קשרים מרכזים ייתנו מצב של חמישה קשרים ראויים(ווילשיר כשיחזור, קאסורלה, ארטטה שאהין ומבילה). העומק של הסגל זה מה שינצח בסופו של דבר ובפרמייר ליג בפרט מרכז השדה זה א ב לתארים.

5. The_Arsenal Member

רצים דיווחים שהמכירה של סונג הייתה יותר דחיפה למכירה מצידנו מאשר התעניינות של ברצלונה שלא עמדנו בפיתוי שלה. בנוסף, יש דיווחים שהוא נמכר בגלל גישה גרועה ועצלנית במהלך הפרה-סיזן. לא מפתיע. אנחנו לא צריכים טיפוסים כאלה בקבוצה, ואני מאחל לו הצלחה זהה לזו שאני מאחל לואן-פרסי, במועדון נתעב לא פחות (טוב נו, פחות).

עוד קצת חדשות, ונגר אומר בריאיון שהוא רואה בפודלסקי חלוץ מרכזי, והוא צריך לעשות קצת התאמות במשחק שלו. אני חולק על ונגר, אבל מצד שני הוא כבר ביצע הסבה פעם לשחקן מווינגר שמאל גבולי לחלוץ מרכזי, והשאר היסטוריה.

בנושא אחר לגמרי, מנצ'יני מאשר שאדם ג'ונסון יעזוב את סיטי, ואני במקום ונגר מתנפל עליו, כי הוא יותר טוב מכל היצע הווינגרים שעומד ברשותנו.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/12
  6. אלי מתחן Member

ברצלונה הציעו לכם הצעה מדהימה להפטר משחקן שבגדול הוא די מקולקל מחשבתית והתפתחותית. אני חושב שזאת עילה מספקת לסלוח להם על המעשים עם פברגאס.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Bender,

אתה נוגע בנקודה נכונה והיא הקאדר הבינוני שעומד לרשותינו באגפים. אני מאמין באוקסלייד צ'מברליין לטווח הארוך, אני באמת חושב שמדובר ביהלום אמיתי אבל כזה שעוד לא מלוטש מספיק. מצד שני, אם לא יגיע חיזוק נוסף לעמדה הזו, מה שאני מניח שלא יקרה, אני מוכן לשלם עליו שכר-לימוד במקום לשחק עם אהבלים כה גדולים כמו ג'רביניו ו-וולקוט בהרכב. היכולת המדהימה של האחד לעבור שחקנים ב-1 על 1 והמהירות הקטלנית של השני הם לא דברים מובנים מאליו ואלה עוד דברים שאני משוכנע שיעזרו לנו בהמשך העונה, אבל צ'מברליין הוא קודם כל שחקן טכני וכזה שמבין ברמה הרבה יותר גבוהה את המשחק מהם למרות גילו הצעיר. כמו כן, ונגר אולי מייעד לו את תפקיד הקשר ההתקפי, אבל אי אפשר לשכוח את זה שונגר גם אוהב לשחק עם קשרים התקפיים באגף. המשפט הזה תקף גם לסנטי קאסורלה, למרות שאני מאוד מקווה שהוא ימשיך לשחק כבעל הבית במרכז השדה שלנו. הוא פשוט לא שחקן מספיק מהיר לאגפים בכדורגל האנגלי.

כיצד שאהין עוזר לנו וגורם לקבוצה הזו להיות טובה יותר? על העסקה המתקרבת עם ריאל מדריד אני עוד לא אכתוב כי אינני בקיא מספיק בפרטים שלה, אך עצם זה שאנחנו משיגים פה פריבילגיה אמיתית לתת מנוחה לשחקנים כמו ארטטה ואפילו קאסורלה בשעת הצורך ובו זמנית מורידים את דיאבי וראמזי למקום נמוך יותר בהיררכיה תהיה התקדמות משמעותית ביותר עבורינו. כמו כן, אני בהחלט נוטה להסכים שאם וכאשר אמבילה גם הוא יגיע והוא אכן כזה טוב כמו שמדברים עליו, ביחד עם ווילשייר שעוד יחזור ויכול לשנות גם הוא את כל פני הקבוצה הזו, יש לנו את חוליית הקישור המרשימה ביותר באנגליה כיום.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/12
  8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

9. Jack Wilshere Member

באופן אישי, מהמעט שיצא לי לראות את מב'ילה, בעיקר בנבחרת צרפת, לא התרשמתי יותר מדי. ההתרשמות שלי היתה שמדובר בשחקן חזק פיזית ואגרסיבי מאוד, שעובד קשה מאוד על המגרש, אבל לא חכם במיוחד ומוגבל מאוד מבחינה טכנית. ראו למשל את הקליפ הזה, ממנו עולה בבירור שמדובר בשחקן מאוד מוגבל מבחינה טכנית. אני כמובן לא שופט אותו על פי קליפ בודד, אבל אי אפשר שלא להתרשם שמדובר בשחקן מאוד מוגבל מבחינה טכנית. אני בכלל לא משוכנע שהוא השחקן המתאים, ושהוא עדיף על פני סונג (שהראה, אגב, טכניקה ויכולת מסירה ברמה טובה בעונה החולפת).

10. South Boy Member

הוא קשר הורס, מה לו ולטכניקה?
    מסצ'ראנו בזמנו היה קשר הורס מאוד מוערך, והייתה לו טכניקה של קלמי סבן במקרה הטוב.

11. Jack Wilshere Member

באופן אישי אני פחות אוהב ומעריך קשרים אחוריים שיודעים רק להרוס..

מעבר לכך, אני חושב שלסגנון המשחק של הקבוצה יותר מתאים קשר אחורי שיש לו גם יכולות התקפיות, בעיקר ראיית משחק ויכולת מסירה לעומק.

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Jack Wilshere,

אני באותה מידה יכול להביא עכשיו קליפ שבו הוא ייראה כמו הקשר האחורי הטוב בעולם. אי אפשר ללמוד שום דבר מן הקליפ הזה.

אני רוצה להוסיף שאני גם חולק עלייך בהגדרת 'הקשר האחורי שארסנל צריכה'. אם וכאשר יגיע קשר אחורי הגנתי במקומו של סונג, אני לא מצפה ממנו לשחק כמו הקמרוני. יותר מכך, אני לא רוצה שיישחק כמוהו. רק לשם העניין, בשבילי אופציה מעולה לארסנל הייתה גם נייג'ל דה יונג ממנצ'סטר סיטי שהוא עושה עבודת הגנה יוצאת מן-הכלל עם המון אגרסיביות ומלחמה וזה משהו שמאוד חסר לנו בשביל תמיכת החלק האחורי הלא יציב שלנו. אלה דברים שהרבה יותר קריטים מבחינתנו, בוודאי שיש את נורי שאהין שצפוי להגיע ואת ג'ק ווילשייר שיחזור מן הפציעה. יתר על כן, שחקן מסוג שכזה גם יכול לשחרר את ארטטה קדימה יותר לשם משימות קצת יותר התקפיות וזה יכול לספק עבורינו אלמנט נוסף במשחק ההתקפה שלנו שהאמת חסר לנו משום שהתלות בקאסורלה נראית כרגע גדולה מדי, בוודאי שאין לך חלוץ מלפניו בקליבר של ואן פרסי שמסוגל להבקיע ולבשל בצרורות. עם זאת, כמובן שהשאיפה של כולנו היא לראות קשר אחורי שמסוגל לעשות את שני הדברים על המגרש.

בכל מקרה, אם וכאשר נגיע לגשר - נחצה אותו כבר שם. כרגע אנחנו סתם טוחנים מים.

13. Jack Wilshere Member

לדעתי אפשר ללמוד מהקליפ שמדובר בשחקן מאוד מוגבל מבחינה טכנית. גם מהקליפים "המחמיאים" עולה אותה תמונה. הוא חזק, אגרסיבי, עובד קשה, אבל לא יודע לעבור עמוד, לא רואה משחק ולא יודע למסור לעומק. אני לא אוהב כאלה שחקנים. אני כמובן לא מקל ראש בתרומתם, אבל בקבוצה שלי הייתי רוצה לראות שחקנים יותר טכניים מאשר גרזנים גרידא. בסופו של דבר, כשמדובר בקשר אחורי, השאלה היא שאלה של איזון בין היכולות ההגנתיות להתקפיות. אני לא מצפה לקשר אחורי מדהים מבחינה התקפית כמו ויירה למשל, אבל אני מצפה לקשר אחורי טוב יותר מקאטרמול, שנראה לי שהרוב יסכימו שהוא עושה מצוין את העבודה הדפנסיבית.

14. פול סקולס Member

אני סומך עלייך יותר מאשר על עצמי במקרה של שחקני עבר של ליברפול, אבל אתה בטוח לגבי ההערה על מסצ'רנו?

אני דווקא זוכר שהוא היה מנווט את המשחק שלכם לא רע יחד עם אלונסו. כלומר, שאלונסו לא היה היחיד שהניע כדור.

(בכל אופן זה לא הדיון המתאים)

15. South Boy Member

לאלונסו היה לא רק תיקול נקי וטוב הייתה לו גם ראיית משחק ומסירות ענקיות בשביל קשר 50\50, ממסצ'ראנו אף פעם לא התלהבתי יותר מדי רק תיקול יש לו וגם זה לא הכי טוב סתם היה הולך כמו ראש בקיר ומורחק באדום ישיר כל משחק שני.