ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. מזגן Member

אז מבחינת מאפיינים היית אומר שהם דומים. ובצורת משחק גם כן. מבחינת ניידות הייתי הייתי מצפה שללבנדובסקי יהיה יותר נייד כי הוא פיסית קטן יותר. ג'ירו ב192 ס"מ הוא ב8 יותר גבוה ממנו.

כנראה היתרון הגדול של ג'ירו זה המשחק ראש. אבל בכדורגל היום זה בהחלט מרכיב משני. nice to have אבל רחוק מלהיות איזה יתרון משמעותי בפועל.

האם היית אומר שרויס הוא גם כן ספק כדורים או שהוא יותר סקורר בעצמו? (מעניין שהמספרים של ג'ירו מזכירים יותר את המספרים של רויס ולא את של לבנדובסקי)

2. אלי מתחן Member

במצב רגיל זה יתרון לא פחות משום תכונה אחרת, כשג'נקינסון הוא מי שמרים את הכדורים אז זה לא באמת יתרון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/3/13
  3. RosDror Member

אני מניח שאפשר לומר שלפולני יש יתרון קל בתנועה ללא כדור ובמהירות, אבל לא יתרון משמעותי. אני חושב מבחינת ראיית משחק לג'ירו דווקא יש יתרון על פני לבאנדובסקי, אבל כמו שאמרתי - הם שחקנים די דומים, ולפולני יש משחק ראש טוב מאד.

רויס הוא כלבויניק בהתקפה, ולטעמי השחקן הכי טוב של דורטמונד העונה ביתרון קל על גונדוגאן. היתרון הגדול שלו זה התנועה ללא כדור. לשחקן הזה יש כושר גופני מפלצתי, הוא פשוט רץ בלי הפסקה. זה מעבר לראיית משחק ולמסירות, עצם התנועה הבלתי פוסקת שלו והשיתוף פעולה עם יתר השחקנים יוצר מצבים גם בלי שהוא עצמו מוסר את הכדור לגול.

4. aloneli Member

אין פה כל כך מה להשוות מבחינת היכולת,לבנדובסקי הוא אחד מ-5 החלוצי מטרה הטובים בעולם וג'ירו רחוק משם.לבנדובסקי גם שחקן מאוד טכני ואחד שיכול לסדר לעצמו מצבים וג'ירו קצת פחות.יש לו משחק גב מהטובים בעולם והוא יכול להבקיע מכל מצב כולל מחוץ לרחבה.הוא מהיר יחסית וגם פיסי ובקיצור 9 קלאסי עם תוספות.יש להם גם כמה תכונות דומות כמו שאמרו אבל לא הייתי אומר שהם כל כך דומים.

רוייס שחקן יותר סקורר מאשר מוסר אבל הוא עושה את שניהם די טוב.יחסית לשאר החבר'ה שלו בקישור הוא יותר מחפש את השער אבל גם משתתף המון בדאבל פסים ובכדורי עומק.

5. Gumigum Member

אני מסכים שלבאנדובסקי טוב מג'ירו, אבל מבחינת משחק הגב אני חושב שהצרפתי דווקא מתעלה עליו, לג'ירו כוח שמדהים אותי כל פעם מחדש ועוד עם הבלמים של אנגליה, שלא לדבר על הכדורים שהוא זוכה בהם במאבקים אוויריים, טרם ראיתי אותו מפסיד כדור באוויר לעברו העונה.
    בכל השאר אני מסכים שהוא טוב ממנו, אולי ברגל שמאל לא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx או שכן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. Bender Member

האמת היא שאם ג'ירו היה מכניס את ההזדמנויות שלו בצורה סבירה, או היה נותן עונה ענקית ונחשב לשחקן גדול. מספיק להזכיר את המצב הטוב שהוא הגיע אליו מול באיירן מעט אחרי שנכנס, שבו הוא בעט ישר לשוער במקום לתת לפינה הרחוקה. עוד הזדמנות להפוך לקצת יותר, שחמקה ממנו.

לג'ירו יש תנועה טובה (הוא מגיע להרבה מצבים ברחבה), טכניקה לא יציבה אבל טובה ביחס לגדול שלו (לא מספיק כדי ליצור מצבים לבד לגמרי, אבל חוץ מזה טובה), יש לו יכולת מסירה טובה מאד ביחס לחלוץ מטרה (כמעט כול אסיסט שלו הוא אומנות). רק מה, הוא פאקינג חלוץ מטרה שאין לו חוש לשערים. זו הבדיחה בעצם...

כלומר, יחס ההמרה מצב/שער שלו גרוע ביותר או לפחות נראה כזה. אם הוא היה יודע לתת את הנגיעה קצת הצידה, קצת למטה, קצת יותר איכותית, אז הוא היה כול מה שאנחנו צריכים מחלוץ מעולה. אחד שלא מנצח משחקים לבד אבל נותן את השערים ואת האסיסטים בתוך מערך מתפקד וזה כול מה שקבוצה טובה צריכה אם יש כוכבים כמו סנטי וג'ק והגנה טובה ויציבה. אם.

7. skyday20 Member

הטלגרף

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/553189_565129010177781_1848007358_n.Xxx

8. seby Member

החלום של קרואנקי מתגשם... רווחים מארסנל...

אני לא יודע איך לאכול את הכותרת הזאת... מצד אחד, אנחנו נהפוך לעוד מועדון מגעיל כמו שיטי וצ'לסקי. מהצד השני, אולי יגיע מישהו עם שאיפות, אולי יחזירו את דיויד דין או יעשו משהו קצת הגיוני במועדון... אין מה לעשות, בכדורגל של היום, בטח בליגות הבכירות, רק בדרך הזאת אפשר לקחת תארים... יונייטד אולי הגיעו להיות אימפריה בזכות תארים ועם דור אחד של נוער ואז הם הגיעו למעמד מטורף בזכות אסיה וארה"ב (תודה לבקהאם), אבל אפילו להם יש אמריקאי מאוד עשיר ואני לא אדבר על מועדונים כמו ברצלונה וריאל מדריד, שלמרות שהן לא נרכשו, הן עדיין מקבלות חסויות מגורים מפוקפקים ובעיקר מקבלים אשראי בלתי מוגבל מבנקים.

בקיצור, אנחנו עד עכשיו התנהלנו כלכלית בצורה שפויה, אך עם הנהלה ומנג'ר סופר קמצנים שפשוט חיים בבועה... איפה האיזון? אני לא יודע...

אם יש אמת בדבר, אני באמת מקווה, שלפחות קרואנקי יעוף ולכן, אם נימכר לאיזה קבוצה מדובאי או משהו, אני לא חושב שזה יהיה סוף העולם.

ארסנל זה מועדון שמ- 1930 בכל עשור כמעט (חוץ משנות ה- 60, אם אני לא טועה) לקח אליפות אחת לפחות ותמיד היינו המועדון הכי גדול בלונדון והשנה אנחנו במצב, שאנחנו אפילו לא המועדון השני בלונדון! זה מצב בלתי נסבל, בנוסף שהפערים מהמועדונים באירופה רק גדלים בכל שנה...

עדיין, לא יודע איך לאכול את זה...

מה שמעניין כאן, שאנחנו נהיה המועדון הראשון מאז שהתחילה האופנה הזאת עם אברמוביץ', שזה יהיה מועדון באמת גדול שנמכר... זאת אומרת, שיונייטד נמכרו לגלייזרים, אבל לא חל באמת שינוי משמעותי כמו בסגנון שיטי, צ'לסקי ועכשיו פ.ס.ז

אצלנו זה יהיה שונה, הרי אנחנו כבר מועדון גדול, עם קבוצה של טופ 5 ומסורת והיסטוריה ואוהדים ולכן, אני לא רואה במצב שלנו משהו דומה למועדונים כמו צ'לסקי ושיטי, כאשר הם בלי ההשקעה הזאת, בחיים לא היו משיגים את מה שהם השיגו.

9. אלי מתחן Member

ברמת הקבוצות הפערים גדולים, ברמת המועדונים לארסנל יש יכולת תוך כמה שנים של בנייה נכונה ליישר קו עם המתחרות.
    ונגר עם כל הבעיות שלו בשנים האחרונות הוא עדיין מאמן גדול שיודע לבנות קבוצות אטרקטיביות טובות וזולות. הרי בלי המדיניות הקומוניסטית, לארסנל יש קבוצה טובה מאוד לתקציב שלה.
    חוץ מזה שיש גבול לאיזה גודל מועדון יכול לגדול, לא צריך אוליגרך או שייח' מספיק מישהו שלא מנסה לחלוב את המועדון.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שלא הייתי רוצה להצליח כמו סיטי או צ'לסי (מועדונים לא גדולים שפשוט שפכו טונות של כסף), זה דבר מגעיל לדעתי.

עם זאת כשמשווים את זה למצב הנוכחי עם התולעת האמריקאית אז כמובן שאני מעדיף רכישה של הקבוצה.

כמו כן עם חוקי הפייר פליי והעובדה שארסנל תמיד היתה קבוצה גדולה, זה יהיה הרבה פחות מגעיל מצ'לסי וסיטי לדעתי.

11. פול סקולס Member

מפרספקטיבה של אוהד יונייטד, שלא זכה לראות את השנים הרומנטיות של קאנטונה, רובסון, קין והילדים, אני רגיל לזה שהקבוצה שלנו עשירה.

ואן פרסי, ורון, רוני, פרדיננד, וגם רכישות כמו דה חאה, ג'ונס, קאריק, יאנג... להגדיר את הבעלים שלנו כ'אמריקאי עשיר' זו שטות ביחס לקבוצות אחרות, אבל אנחנו בהחלט יכולים להתחרות על שירותם של רוב מוחלט של השחקנים בעולם,
    ולא פעם שילמנו על שחקנים כסף שלקבוצות אחרות לא הייתה אפשרות להוציא (יש להניח שאנחנו גם מקום 3 במשכורות שמשולמות לשחקנים, אחרי סיטי וצ'לסי).
    כך שאני לא בא לצייר תמונה של אוהד של איזה הפועל קטמון...

ובכל זאת, אם ליונייטד היה בא איזה שוגר-דאדי שבתוך שלוש שנים ישפוך איזה 300 מיליון פאונד, אני תמיד מבטיח לעצמי שביום הזה אני אפסיק את הקשר שלי עם הקבוצה.
    אני לא יכול לשאת את המחשבה שההצלחה של הקבוצה שלי תיקשר בראשי ובראשו של כל אוהד של המשחק אוטומטית לכסף, כמו במקרה סיטי, פ.ס.ז' או צ'לסי.

מבחינת האוהד שבי, אני לא יכול להחליש את הרצון בהצלחת הקבוצה. מצידי שהיינו המכבי ת"א כדורסל של אנגליה, וכל משחק היינו מנצחים בהפרש של שלושה שערים, והליגה האנגלית הייתה הכי משעממת בעולם.
    אבל יש בי צד שרוצה שנחזור ל 1900 או משהו כזה, אז לכל הקבוצות היו פחות או יותר אותם האמצעים (תכל'ס לא בדקתי...), והיה הרבה יותר גיוון בזוכות בתארים...
    אני לא מצליח להעלים את הרגשות שיש לי ליונייטד- וטוב שכך- אבל בהרבה מאוד מובנים אני שונא ומתעב את הכדורגל של היום.

12. alexshw Member

יונייטד הרוויחה ביושר את הכסף שהיא מוציאה על השחקנים הנ"ל. יונייטד הראשונה באנגליה ואולי בעולם הבינה את העניין השיווק הגלובלי והיא גם בעלת האיצטדיון הכי גדול בליגה.
    זה היה מקרה בולט של הצלחה שבונה עוד יותר הצלחה וכסף.

אני רואה בבעלים אמריקאים רק גורם מפריע.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/13
  13. golding מנהלים

אה, בגלל שלמועדון יש הסטוריה מוצלחת יותר זה לגיטימי יותר שאיזה שייח יגיע וירכוש את המועדון, וזה לא יהיה מגעיל באותה מידה? כבר שבע שנים שארסנל לא זוכה בתואר, אם יגיע רוכש חדש שבעקבותיו הקבוצה תחזור לימיה הבאמת טובים, זה יהיה כמעט רק בזכותו. ברור שתגיד אחרת, אבל אתה משוחד בדעתך.

סקולס, אני מקבל את מה שאתה אומר. חשבתי שאגיב באותה צורה בזמנו, אבל בסופו של יום כשאתה אוהד מועדון כדורגל שום דבר לא ישנה את זה. כן, הכדורגל המודרני הוא לא אותו דבר אבל כיוון שזה מה שיש אנחנו נאלצים להתפשר.

14. seby Member

אתה באמת חושב שמועדון כמו שיטי שנע בין הליגה הראשונה לשנייה ועכשיו לוקח תארים ומחזיק בשחקנים מהטופ העולמי דומה במשהו למועדון כמו ארסנל? אז לא לקחנו תואר 7 שנים, אבל עדיין אנחנו תמיד בטופ 4, אפילו טופ 3 ותמיד בסביבות רבע גמר צ'מפיונס... אנחנו סה"כ רחוקים 4-5 שחקנים ברמה גבוהה בשביל להתחרות על תארים ויש לנו את הכסף לעשות את זה, פשוט ונגר וההנהלה קמצנים ואין להם שום שאיפה לנצח...

אני דווקא חושב, שאם יגיעו בעלים חדשים, מצידי שלא ישקיעו שקל מעבר למה שיש, אבל שכן יקבעו מטרות ומטרות שמתאימות למועדון כמו ארסנל - אליפות. אם לא לוקחים אליפות, אז מינימום מסיימים עד 5 נקודות ממקום ראשון ומחזקים לעונה הבאה. אם לא משיגים את זה, זה כישלון וצריך להחליף מאמן ושחקנים. ככה פשוט.

אבל באמת, שארסנל זה לא מועדון קטן ויש מספיק כסף בקופה, פשוט יש הנהלה תחת דיקטטורה של מנג'ר שלא משתמשת בכסף הזה ואני גם די בטוח שונגר לא ירצה את הרכישה הזאת, פשוט משום שהוא יודע, שאז פתאום שוב יהיה עליו לחץ לספק תארים... הרי מהאוהדים לונגר לא אכפת ולא יהיה אכפת, כי הוא בטוח שרק הוא צודק, אבל אם פתאום יהיה בעלים והוא ידרוש תארים וונגר לא יספק, אז פתאום הוא ירגיש לחץ אמיתי, מתוך המועדון ולא רק ממעט האוהדים שיש להם ביצים לצאת נגדו וזה מה שאני רוצה.

15. Gumigum Member

8, תדייק, כל שנה כואבת כמו הקודמת לה, אל תקח לנו מהכאב הזה.

אני לא יכול להגיד שאני מצדד בהשתלטות כזו אבל תמיד מגיע האבל, לאחרונה אני מתחיל להאמין שהרומנטיקה וההצלחה התמימה כבר כמעט נעלמה והתחלפה בסמל של דולר/יורו אחד ענק, אני לא רוצה לראות את המועדון שלי סובב כולו סביב כסף, אבל זה בתאכלס מה שקורה כרגע, כל מה שמעניין את האלה שם למעלה זה להכניס עוד מיליון ועוד גרוש ללירה, פשוט בסכומים הרבה יותר קטנים ממה שהמיליארדים האלה מוכנים לשפוך, אולי זה תנאי בלתי נמנע להישגיות? אולי שמונת השיעוריים השנתיים האלה הם כבר יותר מדי שאי אפשר ככה, הרי כמה כבר אמרו פה שצריך זעזוע, לדאבוני/לשמחתי בעתיד זה זעזוע בסימן ירוק מצלצל.

בכל אופן שיהיה בהצלחה היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    Get behind your team.
    http://news.arseblog.com/wp-content/uploads/2013/03/wilshere_bale-460x250.Xxx

תוכלו לזהות מי הקוף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/13