מאוד שמחתי כשראיתי את השם שלו לראשונה עולה. את השם שלו מבטאים צ'אקי אמב'נגואה (בסיגנון של אמ'בילה), ואני יכול לספר עליו שהוא בהחלט נראה תואם של סאנייה. כושר גופני מצוין, אתלט ואחד שיודע לעשות הגנה טוב, אני אשמח לראות אותו בארסנל ומקווה לראות אותו בארסנל, מגן שמאלי+שאהין וקשר אחורי ויש לנו קבוצת כדורגל מצוינת. לדעתי ונגר הולך עליו בדד-ליין דיי. הוא רוצה CL, וההצעות שלו הם מזניט, מטוטנהאם ומעוד מועדון "לא ידוע" (שקוף שזה אנחנו). את הפרגיות הוא כבר דחה, לרוסיה הוא אמר שהוא לא ילך, מה נשאר? ונגר יודע שאנחנו היחידים שבעסק, אז הוא מותח את הגומי כמה שאפשר בשביל להשיג אותו בזול, גם ככה ראן כבר החתימו את יוהאן מאקון בתור מחליף, והם מנסים לסחוט את מועדוני אירופה. לדעתי תגיע הצעה בדד-ליין דיי, אם זה יספיק? נחכה ונראה. בקשר לג'קי, אומרים שהוא חוזר להתאמן תוך 4 שבועות, ויחזור עד סוף אוקטובר גג.
שמע, הקירבה משפיעה. ולא עמק חפר, אלא מועצה אזורית מנשה. אחרי שהרעיל את האוכל של שחקני טוטנהאם ב-2006, ונגר מכה שנית http://funnypicturesplus.com/wp-content/uploads/2012/08/van-persie-apartment-fire-arsene.Xxx
דווקא אני חדרתי ואנגלית זה הצד החזק שלי, אני חושד בארובות. לענייני דיומא, אלכסנדר סונג חתם היום בברצלונה, אני מאוד אוהב את השחקן ומאחל לו הצלחה מכל הלב, לצערי היום גם 4 עונות זה נחשב תקופה ארוכה במועדון אחד. בניגוד לזבלים אחרים במסיבת עיתונאים הוא התייחס לוונגר ולקבוצה וכמה שהוא מודה להם ששיחררו אותו והם הפכו אותו לשחקן שהוא היום. אני מאוד מקווה שהוא ישתפר בברצלונה, ישחק ולא ירקב על הספסל. בנוגע למישהו פה שרשם שזה כשל מנהלי המכירה הזאת, הוא פשוט אדיוט. לך תשכנע שחקן לא לעבור לקבוצה הטובה ביותר בהיסטוריה של הכדורגל. אף שחקן לא יכול להגיד לא למועדון כזה, וזה לא שיש לנו במה להתחרות בהם מבחינת שאיפות וכבוד, רק לספר לנכדים שהיה שותף לסגל של המועדון הזה זה כבוד. אין לי טיפת כעס לסונג, פשוט הצעה שאי אפשר לסרב לה, צריך להיות יותר מאידיוט כדי לסרב לה למעשה.
עם כל הכבוד, גם להיות שחקן הרכב בארסנל זה יפה, זה לא הטיעון היחיד שצריך לעזוב בגללו. יש כל מיני דברים אחרים שמוערבים בהחלטה אם לסרב, או לעבור, וזה לא אומר ששחקן אידיוט, אם הוא נשאר בקבוצה כמו ארסנל.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אולי גם השווארמת חתולים שמכרו בזמנו שם למעלה בקניון לב
עם כל הכבוד למסירות ההוליווד של סונג. הוא הפקיר את המשחק ההגנתי שלו. אני בטוח שבברצלונה ימצאו לו שימוש ואנחנו נראה עוד כמה וכמה הקפצות כאלו למסי ולאחרים. איתו ובלעדיו היינו ונשארנו צריכים קשר אחורי שיודע לעשות קודם הגנה ואחר כך את השאר.
צודק לגמרי, הנה מה שכתבתי על אלכס סונג לפני 3 חודשים: עומד מאחורי כל מילה שלי, ובהחלט שמח שאלכס סונג הלך לברצלונה, רק שנחתים את מ'בייה והכל מעולה. חוץ מזה, אני לא רואה את אלכס סונג מצליח בברצלונה, אין לו את מה שנדרש כדי לשחק את הכדורגל המהיר והמדויק הזה, ואם הוא לא למד את זה אצל ארסן ונגר, למה שילמד את זה אצל וילאנובה? אגב, לפני כמה ימים אחד הסטטיסטיקאים הגדולים בטוויטר פרסם שאלכס סונג מסר יותר כדורים ארוכים (Long Balls) מכל שחקן בברצלונה. זה, כמובן, משום שכדורים ארוכים בברצלונה זה בגדר חטא, סטטיסטיקה עקרה.
מבחן פרספקטיבת הזמן... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx על הנייר סבי, זה באמת רעיון לא רע. אבל בפועל, אין אפשרות אמיתית ליישם אותו. זה לא בהכרח רק עניין של אוהדים שיימחו, או קבוצות אוהדים שיחרימו. ארסנל היא לא מכבי נתניה; אם 2000 אוהדים ימחו, לא תהיה קרחת ביציע, כי המקומות האלו ימולאו ע"י אוהדים (או טרמפיסטים) אחרים. הבעיה רק מחריפה לנוכח מחירי הכרטיסים הגבוהים, שכן מי שיש ברשותו כרטיס, ששולם על ידיו ממיטב כספו, יממש אותו. חוץ מכל זה, מטבע הדברים, מועדון הכדורגל ארסנל מעסיק מחלקות שלמות שתפקידן הוא לדאוג שהמוצר ידפוק. במקרה הספציפי הזה, זה אומר שאם המנויים לא יבטיחו כרטיסים, אז ישחררו כרטיסים לשאר ה-Members בהדרגה (אדום, כסף, זהב, זהב/פלטינום), ואם גם זה לא יעזור, אז ישחררו את כל הכרטיסים ב-General Sale (ללא צורך ב-Membership; לכל מאן דבעי), דבר שאגב קורה לא מעט פעמים בשנה-שנה וחצי האחרונות. אתה מוזמן להכנס לדף הכרטיסים באתר הרשמי ולראות מה קורה שם. המון משחקים, בעיקר אלו הקרובים שלא נרכשו אליהם מספיק כרטיסים, יורדים ל-General Sale חודשים מראש. למרות שיש סימן חיובי, הכסף שזורם למועדון הוא אותו הכסף, כי אין זה משנה לארסנל אם מי שקנה את הכרטיס הוא אוהד שרוף (כמונו), איש עסקים שיצא לו להיות בלונדון בזמן משחק באמירייטס או יפני שסתם קופץ על המציאה.
שאהין זה done deal לפי סקיי. ברכות ושיהיה בהצלחה. נשאר לראות את הפרטים הסופיים של העסקה אם אכן יש לנו אופציית רכישה.
אני מסכים איתך לגבי זה ששאהין לא צריך להוות תחליף לסונג, אבל לגבי סונג - לא ונגר אנס אותו בעמדה "שלא מתאימה לו", אלא הוא (סונג) אנס את עצמו לעמדה הזו. אתה מוזמן לקרוא כמה הודעות מעל ההודעה זו, את הדעה שלי על אלכס סונג מלפני שלושה חודשים. סונג היה פעם שחקן הגנתי, לוחמני וצנוע, אבל החיפוש אחר תהילה הפכה אותו לחסר אחריות, חסר סבלנות ושחצן. למזלו הטוב, סונג הגיע לשיא השחצנות בעונה שלאחר פברגאס, שהתווספו לה שרשראות של אירועים כמו העזיבה של נאסרי והפציעה המתמשכת של ווילשר, כל זאת הועיל לסונג שכן הקישור של ארסנל בעונה שעברה היה טיילת לכל דבר ועניין - ניכר לעין שהשחקנים לא הונחו בהנחיות טקטיות מעמיקות לגבי העמדה בה הם אמורים לשחק, דבר אשר גרם לתכונות האופי של השחקנים לקבוע את העמדות: אם זה ארטטה, האחראי, שלקח על עצמו את העבודה השחורה ואם זה סונג, השחצן, שלקח על עצמו את תפקיד השף הנוצץ (בסרקזם). סונג לא נאנס ע"י ונגר, כי עד לפני שנה וחצי הוא היה קשר אחורי פרופר, זה הוא שהפך את עצמו לכוכב בשקל וחצי, כי פליימייקר הוא ממש, אבל ממש לא. מסכים איתך לחלוטין. המערך הקיים כיום (4-3-3) נבנה בעצם על מנת למצות את מלוא הפוטנציאל של ססק פברגאס (לא בכדי הוא הפך אותו לשחקן הכי חשוב בו), כאשר הוא "זכה" לקשר מרכזי שמניע את המשחק מעמדת ה50-50 וקשר אחורי שעושה את עבודת ההגנה במלואה (הכל בפוטנציה), ומנגד זכה ליותר אופציות החלק ההתקפי. פברגאס עזב, מאז גם נאסרי, ואן פרסי וסונג לא כאן, ולכן נדמה שהמערך הזה כבר לא מתאים. אני תומך נלהב של מעבר ל4-4-2 עם משחק קישור בצורת 'יהלום': http://www.footballuser.com/formations/2012/08/495748_Arsenal.Xxx המערך הזה יכול להביא להגנה טובה יותר, שכן יהיה לה קשר אחורי אמיתי, שיקבל עזרה משני המרכזיים, שהם בעצם שחקני 50-50 נטו, שיעזור לה לתפקד כראוי. מנגד, הפליימייקר (קזורלה במקרה הזה) יקבל חופש פעולה מוחלט בהתקפה, אבל עזרה משני שחקני הקישור המרכזי, כשלכולם יכולת מסירה טובה וארטטה, כמו גם שאהין, יודעים לאיים על השער מרחוק. מבחינת הסגל הקיים, מערך כזה מתאים בצורה מצוינת לאהרון ראמזי, שיזכה לקבל מקום בו הוא יכול לנוע על המגרש, אבל לא מגיע כל כך מהר לעמדות בעיטה לשער, לתומאס רוזיצקי, שיקבל את האפשרות להיות מתופקד כשחקן חופשי, מה שנתן לו את הבסיס לעלייה בעונה שעברה, ללוקאס פודולסקי ואוליבייה ז'ירו שיזכו לשחק בעמדה הטבעית שלהם, למיקל ארטטה, נורי שאהין וג'ק ווילשר, שיוכלו לקבל את כמעט כל אחד מתפקידי הקישור במקרה הצורך וכמו כן לשחקן כמו ארשבין (או דמפסי... אמן) או, ואני לא מאמין לעצמי, פארק, שיוכלו לשחק כחלוצים שניים. הווינגרים הם הבעיה היחידה במערך שכזה, אך גם לכך ניתן למצוא פתרון, אינדיבידואלי וכולל; הכולל, הוא, במקרה הצורך, להסיט את אחת מעמדות הקישור או החלוץ השני למיקום של העמדה הקיצונית. האינדיבידואלי, הוא לשחק עם OX בקישור (כפי שונגר טען בקיץ הזה) ולתת לת'יאו וולקוט את תפקיד החלוץ שהוא כל כך חופר עליו בשנה האחרונה. ג'רביניו? Who Cares...
האמת שאני מסכים איתך שסונג הוא לא פליימייקר ובכלל לא שחקן באיכות כל כך גבוהה. ראיתי הרבה משחקים של ארסנל בעונה החולפת ולא ראיתי שסונג בלט יותר מדי או עשה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר, אבל זה לא משנה מי הכריח את מי לשחק בעמדה הזאת בסופו של יום המועדון לא סובב סביב סונג וארסנל צריכה לדאוג לעצמה קודם, לארסנל היה חסר קשר הורס עם אוריינטציה הגנתית גם לפני שסונג קיבל את המפתחות וארסנל חייבת לדאוג לזה, כי אם מ'ווילה לא יגיע לסתום את החור הזה אז שאהין בעל כורחו יסתום אותו ואז היכולות שלו לא יבואו לידי ביטוי. טוב עשתה ארסנל שנתנה לסונג ללכת, היהירות שלו בלטה על המגרש ובסכום שהיא קיבלה עליו היא יכולה בקלות להביא את מ'ווילה בנוסף לשאהין, ואז אני לא רואה קבוצה עם קישור יותר איכותי משל ארסנל.
גם אם תהיה לארסנל אופציית רכישה, די בטוח שלריאל יהיה סעיף רכישה בחזרה. זה סעיף שהם מכניסים בכל מכירה של שחקן צעיר (להבדיל ממקרה הרובנים, הסניידרים והאן דר וארטים). ולא ממש תהיה לכם ברירה, כי גם אם אתם לא חטאפה, במקרה הספציפי הזה הם הצד החזק במו"מ: אין להם אינטרס לוותר עליו סופית, יש הרבה מאד קבוצות שיסכימו לקבל את שאהין בהשאלה לעומת מעט שחקנים ברמתו שארסנל יכולה להביא. אגב, אני לא רואה את השפלה הגדולה בהשאלת שחקן. קבוצות כמו ברצלונה (דוידס) וריאל (אדביור) השאילו שחקנים בעבר כאשר נוצר להם צורך ספציפי. זה בטח הרבה פחות משפיל מלמכור שחקנים ליריבות הגדולות שלך. פה לפחות אתה מוחל על כבודך לטובת האינטרסים המקצועיים של הקבוצה.
לפי דעתי הם הצד החזק במו"מ רק כרגע, אבל אם החבר'ה מארסנל יודעים לנהל את המו"מ כמו שצריך, הם בהחלט יכולים לחשוף את הרצון של ריאל מדריד להשאיל את שאהין לעונה הנוכחית. חוץ מזה, למרות שזה נכון שהאינטרס שלהם הןא לא לוותר עליו סופית, אני מניח שההשאלה הזו היא למטרת רווח מבחינת מוריניו - מצד אחד, הוא לא מוותר על שחקן סופר כשרוני, אך מצד שני, הוא שולח אותו למקום שהוא יודע שהוא יתפתח בו ואולי אף למקום שירכוש אותו בסיום העונה במחיר גבוה מהמחיר שהוא נרכש בו. בנוסף, ריאל מחתימה את מודריץ', מה שכמובן לא מועיל למיקומו של שאהין ברוטציה. כל שארסנל הייתה צריכה לעשות הוא לסגור על אופציית רכישה במחיר הוגן עם זכות ראשונים. כל מה שהיא תצטרך לעשות, במידה ושאהין יצליח, זה לתת לו את ההרגשה שארסנל זה בדיוק המקום בשבילו להצליח. אני מניח שאם שאהין באמת ירצה לעבור לארסנל ולא לחזור לריאל מדריד, ריאל תכבד את ההחלטה שלו. בדיוק כמו שהיא כיבדה את הרצון שלו לעבור לארסנל בהשאלה ולא לליברפול, שם יש את ברנדן רוג'רס על הקווים, שלטענת עיתונאים רבים נמצא ביחסי חברות טובים עם מוריניו.