ההודעות שלך הן כמו הקטעים שמראים מרשתות החדשות בסוריה. אנחנו נמצאים בשפל והכל מבחינתך בסדר, שלו, רגוע, אפשר להתעסק בענייני היום כאילו לא קרה ולא קורה שום דבר לא תקין. הדיכוטומיה העלובה בפתיחת ההודעה, כאילו למעט יחידי סגולה הכל אותו דבר, היא בסך הכל מעטה מאוד לא מוצלח שנועד לגונן על הסגל הכל כך בינוני של ארסנל בהשוואה לשאר הקבוצות, שמחזיקות בשחקנים יותר טובים ולכן בדרך פלא גם משיגות בעקביות תוצאות טובות יותר. אבל את המשפט הזה אבל אני חייב להבין: "ונגר יחליט שהוא נשאר בגישה החדשה הזו של תוצאות בכול מחיר, על חשבון כדורגל (ואז חיזוק של עוד בלם, חיפוי לארטטה, ואולי חלוץ ברמה של גי'רו זה כול מה שצריך)" כל מה שצריך?! כך מה שצריך בשביל מה?! אפילו לא חיזוק אחד להרכב (בלם לספסל, קשר אחורי לספסל וחלוץ ברמה של החלוץ הקיים) זה כל מה שצריך בשביל להשיג מה בדיוק?
8 עונות ללא תואר זה יותר מידי ולכן אולי הגיע הזמן לשינוי חשיבה. ארסנל בדרך להיות ליברפול. לא בכל עונה היא תוכל להציג פיניש מדהים כמו העונה, וגם אשתקד נדמה לי היא סיימה חזק. המקום בצ'מפיונס בסכנה ככל שהשנים חולפות ולדעתי טוטנהאם העונה הייתה קבוצה טובה יותר שכרגיל נחנקה במאני-טיים. ולא שארסנל קרובה לזכות במשהו. היא שיחקה נהדר בגמר האלופות מול בארסה(05/06) והוליכה רוב העונה את הטבלה בפריימרליג שנתיים אחר-כך(07/08) ומאז היא לא קרובה לכלום. בינואר 2004 אני לא בטוח שארסנל הובילה את הטבלה, אולי יונייטד הייתה ביתרון של נקודה-שתיים. אבל לונגר הייתה קבוצה אדירה עם כל התותחים שאתם זוכרים ובכל-זאת הוא רצה להעמיק את הסגל וחיזק את ארסנל עם רייס שהשתלב נפלא. שונה לחלוטין ממה שקורה היום. ריאל מדריד וברצלונה הן קבוצות שצריכות עוד שחקן-שניים להרכב ואולי מחליף 'חצי כח'. אבל ברור שהמטרות של ארסנל הן לא אותה מטרות. אז...יובנטוס היא דוגמא טובה יותר לקבוצה שצריכה שינויים מינורים. אגב, עמדות כמו קשר אחורי ובלם זה משהו שזועק 'הצילו' כבר כמה שנים. האמת שגם עם ואן-פרסי, ססק ונאסרי אני לא חושב שארסנל בהכרח קבוצה שתזכה באליפות. יודעים מה, אפילו עם סונג.
זוכרים שכאשר קיבלנו העונה את באיירן אמרתי שהשחקן הכי מפחיד שם הוא רובן וכולם אמרו כאן שהוא סוס מת ושהוא לא יעשה כלום העונה וכו' ונכון, אז באמת הוא לא היה ממש בכושר ולא שיחק הרבה, אבל די צדקתי שהוא יהיה ההבדל בין הצלחה לכישלון בבאיירן - שער ובישול לשחקן הכי לוזר של עולם הכדורגל ב- 5 השנים האחרונות בניצחון בגמר ליגת האלופות. עכשיו ונגר יוכל להגיד שהוא היחיד שהצליח לנצח את באיירן שלבי הנוק-אאוט העונה וזה מראה שאנחנו קבוצה איכותית חחח לא יודע אם זה מזוכיזם... לפי הדיווחים, פלקאו בדרך לעבור למונאקו תמורת 60 מיליון ושכר גדול, דבר שמוכיח ששחקני כדורגל היום ובעיקר הסוכנים שלהם, קודם כל, רוצים כסף... פלקאו יכל לבחור כל מועדון פאר בעולם היום - מריאל, דרך באיירן, צ'לסקי ושיטי ובסוף הוא הולך למונאקו כי יש שם איזה אוליגרך ששופך כספים (בינתיים הוא משחזר את פורטו מלפני 3 שנים)... ברור שונגר לא היה עושה דבר כזה, אבל שוב יש כאן הוכחה, ששחקני כדורגל היום רק צריכים לראות כסף ורובם ילכו לאותו מקום, גם אם אין היסטוריה של מסורת ותארים... בארסנל יש מסורת, תארים, אפילו מאמן עם שם והמון אוהדים, אבל אין את הרצון הזה להשתפר, את הרצון לראות קצת אדום במאזן לשם שמחת האוהדים ועובדה, שיונייטד בחובות מטורפים והם קיימים, אפילו ריאל מדריד וברצלונה במצב שחברה רגילה הייתה מכריזה על פשיטת רגל, אבל הם חיים... אז גם ארסנל הייתה נשארת בחיים. דרך אגב, אני לא אכנס שוב לעובדה, שבנאדם שמחזיק ב- 30% מהמועדון שלנו הוא האדם העשיר בבריטניה ואחד העשירים בעולם, יותר מכל אוליגרך אחר ואני חשוב שרק הערבים של פ.ס.ז ושל שיטי עשירים ממנו בעולם הכדורגל והדירקטוריון שלנו פשוט טיפש ולא נותן לו כוח לבצע שינוי דרוש.
הדיון על שחקני וורלד קלאס הוא לא רלוונטי כי זה אף פעם לא היה הסגנון של המועדון תחת ארסן ונגר להביא שחקנים כאלה. שחקנים שהפכו לאגדות במועדון תחת ונגר היו שחקנים אלמוניים יותר בתקשורת, שחקנים שבדרך-כלל לא מיצו את הפוטנציאל שלהם בקבוצות אחרות והפכו לכוכבי-על אצלנו ושחקנים שכבר היה נראה שעבר זמנם אבל בארסנל המציאו את עצמם מחדש. העניין הוא שעולם הכדורגל השתנה דרמטית מאז שונגר הגיע אלינו אי שם בסוף שנות ה-90 החביבות: א) מערכת הסקאוטינג השתדרגה משמעותית ו-ונגר כבר לא נחשב לגאון בתחום. ב) באמצעות כלי המדיה והתקשורת של היום כולם מכירים את כולם. ג) כתוצאה משתי הסיבות הראשונות רמת ההיצע עלתה וכך גם רמת הביקוש ולכן השוק גם הרבה יותר יקר. לעניות דעתי, הדרך שלנו צריכה להיות זהה לזו של דורטמונד מן השנים האחרונות: לנסות להביא שחקנים אלמוניים יותר (לא, לא מצרפת בהכרח) ועם זאת גם להביא שחקנים מוכחים יותר שעשויים להפוך לכוכבי-על אך עדיין אינם משחקים בקבוצות הגדולות ביותר. ראו ערך: מרקו רויס שהגיע מבורוסיה מנשנגלדבך. מכיוון שאנחנו קבוצה נחותה מקצועית בכמה ובכמה רמות מדורטמונד אך נמצאים במצב הרבה יותר טוב כלכלית ממנה אנחנו צריכים בעיקר ללכת על הדרך השניה.
מה סגנון? הונגר הזה שכולם מדברים עליו כאילו זה קרה לפני שנתיים, זה ונגר מלפני 10 שנים בעולם כדורגל שונה לגמרי, שהכי משוגעים אולי היו ריאל מדריד שפעם בשנה הוציאו 50 מיליון על שחקן... היום 50 מיליון זה כסף קטן. אי אפשר יותר לרכוש שחקנים ולטפח אותם כמה שנים ואז גם לשמור עליהם, כפי שונגר עשה עם פירס, הנרי, ויירה וכו'... תחשבו מה היה קורה אם עדיין היה לנו את פלמיני, ססק, סונג, חלב, ואן פרסי, אדבאיור, נאסרי וטורה... יש לך כמעט הרכב שלם שברמה של השחקנים האלה עם עוד כמה שנים אצל ונגר ודקות משחק היינו בטוח מועמדים לאליפות. לצערנו, זה לא יכול לקרות בעידן הנוכחי. ד"א, מצאתי ציטוט גדול מ- SUN בנוגע לדיווחים על מעבר של אשלי וויליאמס אלינו: "And Wenger is expected to open the bidding at around £8million for Williams, even though the Swans are holding out for closer to £12m." בדיוק מה שאני אומר, שחקנים בינוניים במחירים של 8- 12 מיליון - זה הקטע של ונגר, בנוסף שאפילו ונגר כבר לא קונה צעירים! בשנים האחרונות בעיקר שחקנים בני 25- 28 מגיעים אלינו ורובם שחקני הרכב בקבוצות בינוניות... דרך אגב, איפה בדיוק ונגר יכניס אותו? אני יודע שצריך לפחות 4 בלמים, כאשר 3 צריכים להיות ברמה גבוהה + צעיר, אבל להביא בחור בשיא הקריירה להיות שחקן ספסל? לא ברור לי... קוסיילני ומרטסאקר היו מצויינים בחצי השני של העונה הזאת.
אני חשבתי בכיוון של. http://1.bp.blogspot.com/-ymNre4gQbT4/ULvjgL4AfOI/AAAAAAAADKo/9GJeCViq5Ww/s1600/Facepalm_9a08b9_59080.Xxx אבל גם זה עובד. בתקופה האחרונה בנדר לא פעם מנסה להעביר איזה רעיון (ויש לציין לטובה שאף אחד לא קנה את זה עד עכשיו) לגבי שינוי תפיסתי שוונגר חולל בארסנל מקבוצה אטרקטיבית יצירתית שמשחקת כדורגל התקפי ויפה לקבוצה שמשיגה תוצאות תאכלס עם כל מני 1-0ים אבל העיקר משיגה תוצאות. עזוב שהקבוצה משיגה בדיוק את אותם ההישגים (הוונגר-קאפ המקודש ותו לא) ההבדל הוא שעכשיו היא עושה את זה עם חשבון שכר שחקנים של 140 מליון. השינוי האדיר הזה של וונגר הוא בעצם להפוך את ארסנל לקבוצה אפורה ובינונית שאין בה שום שחקן ברמות הגבוהות ביותר אבל בעלות גבוהה יותר. Well done Wenger Well done Bender
1) 50 מיליון זה הון עתק גם בעולם הכדורגל של היום. הבעיה שלנו היא לא דווקא סכום ההעברה, אלא החוזים העצומים שהשחקנים מרוויחים היום. כמו שמזגן אמר עוד לפניי, עקב מבנה השכר הסוציאליסטי שונגר בנה בארסנל אנחנו נמצאים במלכוד בכל מה שקשור לקניית שחקנים גדולים יותר מאלה שהתרגלנו לראות. לפני שנוכל לדון על שחקנים כאלה ברצינות נצטרך להיפטר מכל הזבל המיותר שנמצא אצלנו בסגל, וכמו שכבר ראינו זה לא יהיה כזה קל לעשות זאת. 2) כשעברנו לאמרייטס ידענו שיהיו לנו בעיות כלכליות לטווח הקצר ולכן גם פרויקט הצעירים של ונגר וחוסר ההישגיות עקב-כך התקבלו בהבנה מלאה מצד האוהדים. מאז עברו כבר כמה וכמה שנים והמצב הכלכלי השתנה באור חיובי כמו שצפו כולם ועם ההתפתחות הגלובלית שלנו ביחד עם חוזים חדשים שמגיעים כמו אלה עם פומה שמים אותנו ברמה הכלכלית בצוותא עם שאר מועודוני העילית של הכדורגל העולמי. אין שום סיבה שלא נוכל לשמור על שחקן שמתפתח כל עוד נראה אמביציה ותחרות עקבית על כל התארים. הבעיה היא שדרך החשיבה של המועדון מבפנים פגומה ואנשים החלו להסתכל על ארסנל כמתחרה של אברטון, טוטנהאם ודומיהן. בפועל היינו צריכים להיות הרבה יותר קרובים ליונייטד, סיטי וצ?לסי.
כמה נוח לבוא ולזרוק האשמות מהספה ולא לתת מעט קרדיט איפה שהוא מגיע. כן, הוא לא חיזק את הקבוצה מספיק אחרי ההעברות בקיץ. אבל הוא הצליח לגרום לקבוצה הזו לרוץ ריצה של תוצאות לקראת הסוף וזה הישג מסוים.. ברור שלא צריך להסתפק בכך, אבל לא לתת את הקרדיט על מה שנעשה נכון רק בגלל שכבר נמאס לך באופן כללי מהניהול זה סתם עצלנות. לקבוצה הזו אין שוער נורמלי, שצז'ני בינוני ביום טוב. אין שחקני הגנה מספיק טובים להתמודד עם הליגה. הקפטן זוועה, סנייה זקן, קוס עושה טעיות, פר איטי, גיבס לא יודע לשמור, ונגר לא יודע לאמן הגנה. לקבוצה הזו יש את רקורד ההגנה השני בטיבו בליגה. זו קבוצה של נגרים. אין לנו שחקן שיודע לעשות משהו מכלום. וולקוט פוני של טריק אחד, וולשיר בלי שום סיומת, ג'ירו מחמיצן, פודולסקי מבודד, קזורלה נסגר בקלות. אין יצירתיות. אין תיאום התקפי. יש לה את המאזן ההתקפי השלישי בטיבו בליגה. הסטטסטיקה מטעה זה נכון, מבחינה התקפית השערים חולקו בצורה לא מאוזנת והיו המון משחקים שבהם לא היה תיאום. ההגנה גם משחקת טוב רק כאשר הקבוצה כולה מגויסת לכך וזה בא על חשבון הכדורגל שלנו והיה קרוב מאד להתפרק כמה פעמים. אבל לפי הפורום הזה אין לנו אף שחקן ששווה יריקה בכלל. כול הדברים האלו לא שווים ושום דבר לפי הגישה פה, אלא רק מצביעים על אפסיותו של ונגר משום מה. והקבוצה הזו רחוקה, לפי הדעות פה, שנות אור מכול סיכוי להיות מועמדת שנה הבאה. אני חושב שצריך לעשות המון עבודה בקיץ כדי להיות טוענת לכתר. אבל שזה אפשרי. וגם אפשרי תחת ונגר. זה דורש הוצאה על משהו כמו שלושה שחקנים משמעותיים, וזה גם מה שלפי מקורות ונגר אמר שיעשה. אני אופטימי וזה. תהרגו אותי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
בסך הכל תפסו אותו על חם אז הוא עידן למראית עין את העמדות הקיצוניות וההזויות שלו, אבל הוא עדיין מחזיק בהן. הוא עדיין ימשיך לפאר ולהלל את ונגר בלי קשר למציאות. שוב בהתייחסות לעבר הוא יגיד שונגר "כשל, אבל..." (אבל חוץ מהנרי ומסי כל השחקנים אותו דבר, אבל בסוף היה לנו דווקא רצף ניצחונות ועוד שאר תירוצים לא נכונים או לא רלוונטים) בניסיון לגמד ולהעלים את הכישלונות הכל-כך מובהקים, וההתייחסות להווה תמיד תהיה סטרילית וחסרת דעה סובייקטיבית עם ביטויים כמו "מעניין", "שינוי גישה", שכמובן בסופה אופטימיות הזויה ומנותקת מהמציאות.
אני מציע ליחידת הסקוריטטה של "החזית לשחרור ארסנל" אשר מנסה להטיל חיתיתה על כל מי שלא מיישר איתה קו כאן, להירגע טיפה. גם אם יש בה חן נעורים, בגישה שאימצתם עם הטון הילדותי הזה של לא משחקים ושברו את הכלים, עדיין ישנו מקום בו אתם צריכים להתאים אותה אל המציאות. השיטה של לקצור באוטומט את כל מי שהמציאות שלו לא תואמת את שלכם, לא מתאימה ולא ראוייה. וילדותית, כבר אמרתי?
תיאגו (ברצלונה) יכול לעזוב לאן שהוא רוצה תמורת 18 מיליון יורו בלבד. אני מקווה שוונגר ער ומודע לכך, כי הוא ללא ספק ישדרג את הפן היצירתי שלנו באופן ניכר. מדובר באחד הקשרים הכי מוכשרים בעולם כיום, שזמין במחיר כל כך נמוך רק בגלל סעיף בחוזה שלו לפיו אם הוא לא שיחק בעונה האחרונה בלפחות 60% מהמשחקים בהם יכול היה לשחק, הוא יוכל לעזוב לקבוצה שתשלם לבארסה 18 מיליון יורו.