ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מדבר בהנחה שהיה סעיף רכישה, וכפי שראינו המקורות דיווחו על סעיף כזה (בסך בערך 14 מליון פאונד).

הגיע הזמן להתחיל להתנהל כמו מועדון גדול. אם אנחנו רוצים שחקן, אז זה בסדר גם להוציא עליו קצת יותר כסף, גם אם "ניראה כמו ליברפול בשוק ההעברות" (מה אכפת לי אם ניראה כמו קבוצה אחרת? אכפת לי שהסגל יהיה יותר איכותי, נקודה). מועדון שהמטרה שלו היא הישגים ולא חליבת כספים, יעשה את האקסטרה מייל ויהיה מוכן לשים את מה שצריך על השחקנים שהוא צריך. באיירן מינכן, מועדון מאד אחראי, שם 40 מליון יורו על חאבי מרטינז לאחרונה, יונייטד רצתה את הזבלון ההולנדי אז גם פתחה את הארנק עבורו (והם בחובות הרבה יותר גדולים מאיתנו, ועדיין קונים שחקנים בהרבה כסף כל קיץ), ורק אנחנו מחפשים עוד ועוד מציאות. עוד bargains.

אוהבים לדבר אצלנו על התנהלות אחראית. להרוויח טונות של כסף כל שנה, בין היתר ממכירת שחקנים, ולהמשיך לחפש עיסקאות זולות כשהסגל לא טוב מספיק, זו חוסר אחריות. ונגר חשב ששאהין יהיה תוספת טובה מספיק לסגל, בגלל פער של כמה מליונים העיסקה נפלה, וזו בדיוק המנטליות שהורגת את הקבוצה בשנים האחרונות. ככה מועדון גדול שהולך על הישגים ללא פשרות לא מתנהל, אם במועדון גדול רוצים מאד שחקן מסוים, המצב הכלכלי באותו מועדון טוב מאד והפער הוא כמה מליונים בודדים, העיסקה תתבצע. ככה מתנהל מועדון שהשאיפות שלו הן להיות רווחי. ואז מה הפלא שונגר וגאזידיס גאים במקום בטופ 4, זה אומר הרבה כסף.

2. Bob_is_gone Member

נכון. האמת שכל-כך התרגלתי לאופן שבו אנחנו פועלים בשוק העברות בשנים האחרונות, שאוטומטית התחושה שלי היתה לחשוב שזה בזבוז לא אחראי ועדיף לוותר על שאהין. אבל הנימוק שלך צודק. כי איך שהדברים מתנהלים, כבר ראינו, בחיים לא נשתפר. הסיכוי היחידי לשינוי הוא שמישהו יבין שגם הצלחות (מעבר להגעה לאלופות) מביאות איתם רווח פיננסי. בטח כשעוד שנתיים תם החוזה על החולצות, ורצוי להגיע למועד הזה כקבוצה מצליחה ככל שניתן.
    ואם כבר תסכול מדפוסים, אז האמת שממש לא בא לי על מ'בילה רק מהסיבה שהוא צעיר, ובדיוק מסוג השחקנים שונגר הולך להפוך לכוכב על, והוא בדיוק מסוג השחקנים שאין סיכוי שיישארו פה לאורך זמן. מעדיף כבר שיהיה מישהו בן 26-7 שיישאר פה לפחות 4-5 שנים ביכולת טובה על עוד ילד כפוי טובה, שיעזוב אותנו ונצטרך לבנות (שוב) מחדש. כלומר, עוד מישהו מאותו סוג החתמה של פולדי/ג'ירו/קאסורלה.

3. skyday20 Member

לא מדובר ב120K, זה השכר בריאל.
    בליברפול מציעים לו 70% מכך, ובארסנל פחות - 60%.

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נכון שאין שום קשר בין שאהין לבין סונג, אך גם אין שום קשר בין שאהין לאמבילה או כל קשר אחורי הגנתי אחר כי את שני הדברים אנחנו צריכים. הרוטציה בחוליית הקישור הינה רחבה גם ללא ג?ק ווילשייר, אך היא רחוקה מאוד מלהיות ברמה המספקת. שאהין הוא אופציה נהדרת מכיוון שבלי שום קשר ליכולותיו הגבוהות וסגנון המשחק שלו אשר מתאים לנו מאוד לעניות דעתי, הוא נותן לנו את האפשרות לתת מנוחה לארטטה שחייב זאת ובו זמנית להוריד את הציפיות הגבוהות והדימיוניות של רובנו מווילשייר הצעיר כאשר יחזור. לכן, גם אם במקרה הכי גרוע הוא יחזור לריאל מדריד, אנחנו בהחלט השגנו את שלנו לטווח הקצר. כמו כן, כמו שכבר ציינתי קודם לכן, אנחנו צריכים גם את אמבילה שיוסיף אתלטיות ותמיכה קריטית לחלק האחורי. לא צריך להיות שום קשר בינו לבין הטורקי ולא צריכה להיות שום בעיה כלכלית לאור המכירות האחרונות ועוד כאלה שעוד יגיעו אשר צריכות לאפשר לנו להביא את שניהם אם רק נראה אמביציה לשם שינוי מצד המועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  5. Gnus Avenue Member

טכנית אתה צודק כמובן. אין קשר בין 2 העמדות, אבל ונגר אמר במפורש שהוא מביא קשר אחד ועוד חיזוק להגנה (כנראה מגן ימני מחליף או משהו בסיגנון). אני באופן אישי מעדיף שהחיזוק הזה יהיה קשר אחורי פרופר כמו אמב'ילה, ולא שאהין. כמובן שאם היה מצב ששניהם היו מגיעים זה היה יוצא מין הכלל, כי קישור של אמב'ילה-שאהין-קאסורלה יכול להיות הטוב בליגה, אבל ככה זה ונגר, מקובע, הרי יש את דיאבי וראמזי שרק מחכים לרגע שהם יצליחו לעשות את הפריצה המיוחלת. גם אני אגב.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) ממתי לוקחים ברצינות את מה שונגר אומר לתקשורת והמדיה?

2) אם נצפה משחקן בן 26 שהוא פצוע כרוני ואוטיסט שכלית לבצע ?פריצה?, אנחנו בוודאי לא נגיע רחוק.

7. Gnus Avenue Member

1) בדר"כ בדברים האלה הוא דווקא הכי אמיתי, לצערנו.

2) הייתי ציני.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגדיל את הביזיון אפילו יותר.

9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעצמי גם רשמתי את המספרים האלו בדיון של ליברפול אבל אח"כ שמתי לב שסנדרסון הוא היחיד שמדווח את זה.
    לא הייתי לוקח את זה יותר מדי ברצינות. אני חושב שהדיווח של הטיימס סביר הרבה יותר.

10. oranfu Member

היחיד שמדבר על 5 מיליון דמי השאלה זה סנדרסון.
    זה לחלוטין לא אמין בעיניי.
    כל שאר המקורות מדברים על 70% מהמשכורות שלו בריאל (מה שיוצא 84K פאונד לשבוע).
    חלק מהמקורות מדברים על סעיף רכישה 14 מיליון פאונד בסוף העונה.

11. skyday20 Member

12. Henry_Tk Member

13. מזגן Member

בלשון טריקית "להחתים" את שאהין לעונה אחת זה לא בדיוק להחתים זה יותר להיות ריבאונד בשביל ריאל מדריד. ובלשון טריקית של וונגר אני מנחש שהוא רמז לזה שהוא היה רוצה לרכוש אותו לגמרי כשהוא אמר להחתים.

אם יש הרכב שלם ויש את כל הקשרים המרכזיים שאנחנו צריכים כדי לרוץ כמה שנים אז להביא את שאהין בהשאלה זה צעד חכם ביותר ומשתלם ביותר. אבל אם הוא בא על חשבון שחקן אחר שאנחנו נצטרך להביא בין כה וכה אני לא רואה בזה הגיון. איך שאנחנו מכירים את וונגר. לצפות ממנו להביא את מה שצריך ואקסטרא זה לא מציאותי.

ובנתיים מה שצריך לעשות הוא להביא חיה הגנתית לקישור איזה Beast שיטרוף לשחקני התקפה את הכדור ויעשה סיוטים לפליימייקרים כמו שויירה היה עושה שרק מעצם הנוחכות שלו כל ההתקפות של היריב היו משנות כיוון עוד לפני שהיה מגיע קרוב למובילי הכדור. כמו כן אנחנו צריכים שהוא יהיה טכני כמוהו ויוכלו לשחרר את הכדור מהר לאנשים שבאמת יודעים מה לעשות איתו. וכאן אני רוצה לציין את סונג, שמי שעקב אחריו מקרוב בעונה וחצי האחרונה. הוא נהיה Ball hugger כבד ביותר. כאשר היה משתלט על הכדור במקום לשחרר אותו מהר לשחקן הקרוב ביותר הוא חיבק את הכדור ונצמד לשחקן שממנו חטף אותו עד שהיה מקבל את הפאול או תוקע את ההתקפה או מאבד אותו. וזה קרה יותר פעמים משזה לא קרה. כלומר זה לא היה תמיד ככה אבל רוב הפעמים (50%+) זה היה התסריט. וזה ממש לא מה שאנחנו צריכים. ארסנל עם הכדורגל היפה היתה חוטפת את הכדור ומטיסה אותו במסירות מדוייקות קדימה סטייל השער של ארשבין מול ברצלונה. ולא מתחבקת עם הכדור ועם שחקני הקבוצה היריבה. פיתוי שסונג כנראה לא היה מסוגל לעמוד בו.

14. skyday20 Member

פרדי ליונברג שחקן העבר של ארסנל וקפטן בינלאומי, הכריז על פרישה.
    ליונברג היה יודע בתספורות הצבעוניות שלו.
    הקשר ההתקפי שיחק בקבוצה 9 שנים, והיה שותף לשתי תארי פריימיר ליג. בין השאר חלק מקבוצת ה "Invincibles".
    אחרי סיום התקופה בארסנל, הוא המשיך לתקופות קצרות בווסטהאם ה MLS סקוטלנד ויפן.
    Arsenal Legend. Good luck, Freddie.

פרדי אמר לאחרונה :
    Robin and Song leaving Arsenal shows the lack of respect they have for the club. If Arsene hadn't put time and effort into both of them they
    wouldn't be where they are today. Alex, especially. Arsene found him from no-where and made him into a top quality player. Players must
    learn to respect the club and manager for what they have done for them, not leave just solely because they will get payed more money.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/228543_10151049962733580_750454485_n.Xxx

15. ARSI Member

מסכים עם מה שליונברג אומר על ואן אכסי, אבל לא לגמרי על סונג.
    א' -בארסה הקבוצה הטובה בעולם והייתה עד לא מזמן הטובה בהיסטוריה כנראה. שתי רמות מעל ארסנל בהווה. העונה היא תחזור לזלול תארים. זאת הצעה שאי אפשר לסרב לה.
    ב' - סונג עשה בעיות וארסנל הראתה לו את הדרך החוצה. במקום שלא רוצים אותך, למה בכלל להישאר? זה לא טוני אדאמס שגדל על ועם הקבוצה. הכסף מעניין את סונג, אבל קשה לי להאמין שרק בגלל זה הוא עזב.

תודה לפרדי (תמיד תהיתי לגבי "הפרדי". זה לא שם קצת מבוגר?) ובהצלחה.