תודה לך שגדעת רצף כל כך ארוך של פוסטים ארוכים שהייתי חייב לקרוא על כלכלה הכנסות והבטחות, אסור לשקוע בזה לפעמים דפים שלמים נראים פה כמו כלכליסט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ווילשר חוזר ואיתו התקווה שנראה את השטף שהוא הציג במו רגליו, חוזר אלינו ונפסיק לראות כדורגל בעמידה בתול לחלוטין מדינאמיות, להוציא את סאנטי ופודולסקי, אני מתמוגג מהשיתוף פעולה שלהם בקישור, יאללה שנראה דקות ראשונות שלו בעוד 2-3 מחזורים כי אני משווע לזה כבר. ומעבר חד מהלשון החדה של וונגר ומהיד הרושמת-הכנסות של גאזידיס נעבור למחר, לדעתי זה הולך להיות משחק רב-שערים מול קבוצה שלא מתביישת לעשות צרות גם לחזקות או יציבות מאיתנו, בלי החלאה הבוגדנית מנצטסר הייתה צמודה אלינו בטבלה היום, בכל אופן, אני בדילמה איזה צמד בלמים או יכולת אינדיבידואלית של קוס פר או ורמאלן יוכל לנטרל את החלוץ והאיום הממשי שלהם לאמברט שיש לו משחק ראש מעולה ובגובה 1.88, המחשבה שלי היא פר אבל ללאמברט יש זריזות מסוימת. לא פשוט. נתפלל לשער ראשון של ג?ירו כמובן! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
לדעתי הוא ימשיך עם שני הבלמים שהשגנו איתם רצף של 3 משחקים בלי לספוג. עכשיו מתחילה התקופה החמה מבחינת כמות משחקים, וכולם יתחילו לקבל דקות: קוס, קוקאלין, ראמזי. לגבי ג'ק, הייתי נזהר מטיפוח תקוות יתר. הוא אמנם לא שבר רגל כמו ראמזי או אדוארדו, אבל בכל זאת הוא לא שיחק יותר משנה. ייקח בטח חודש חודשיים עד שיוכל לחזור להציג את היכולת המדהימה שלו. חוליית קישור שמורכבת מארטטה, ג'ק וסנטי.. נשמע מצויין.
בנוגע לדילמה בהגנה, אני לא חושב שכדאי להמשיך עם פר משתי סיבות: 1. היו לנו לא מעט חורים בהגנה, בשלושת המשחקים האחרונים. ליברפול לדוגמא - הגיעו למצבים לא רעים בכלל במיוחד לפני הגול שלנו, אבל לא ידעה לתרגם זאת לשערים. 2. אני מחזיק מקוסייליני אחד הבלמים הטובים בעולם, הרבה יותר מורמאלן ופר. קריאת משחק מעולה, תיקולים מדוייקים, מעט עבירות, וחזק מאוד ב-1 על 1(לעומת ורמאלן). וורלד קלאס שחייב להיות בהרכב.
סליחה על הקטע הכלכלי (לא נכנסנו פה לרמה רצינית גם ככה). אותי זה קצת מעניין. לא כמו הכדורגל, ואני לא כלכלן אבל שיהיה. ------------ אם דיאבי כשיר אני מניח שהוא ישחק, מה שאומר שסנטי ילך לאגף ועבוד משם, כמו שהוא חשב שהוא יעשה. זה ייתן לנו קישור שהוא טוב כמו כול קישור בעולם מלבד אולי ברסה. ----ארטטה - דיאבי פולדי -- וולשיר -- קזורלה -----חלוץ שמבקיע------ אם החלוץ שמבקיע היה RVP הייתי מדבר על ליגת האלופות והליגה. בגלל שזה גי'רו, זה כנראה לא יספיק לתת פייט אפילו. נקווה שהוא יפתיע, אבל אם היה שם איזה יורנטה/RVP/הולק/ היינו קבוצה ברמה של הטובות ביותר. אם ואם ואם... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
לא תמצא אותי מתווכח איתך על זה, קוס יותר טוב ממרטסאקר בהחלט אבל אני לא בטוח שמו ורמאלן, מאוד צמוד ובריא המאבק הזה, שטרלינג עשה באמת צחוק מפר כשהצליח להיפטר מג?נקינסון, שלא נדבר על זה שלא יכל לעקוב אחרי המהירות של סוארז. בכל אופן אני גם נוטה לקוס&ורמאלן בשבת בגלל האיכות על פני הגובה. אם דיאבי ישחק אז יוכל לשמור על לאמברט בקרנות ונייחים.
בנדר, אני מת על זה שאתה בכלל לא נסחף... איך יכול להיות שקישור עם דיאבי ארטטה ו-ווילשייר הוא אחד הטובים בעולם? החלקת על השכל? ילד בן 20 שלא שיחק יותר משנה, ועוד שחקן שלא מסוגל לתת יותר ממשחק אחד טוב מתוך 10, וגם ארטטה, שהוא אחלה שחקן ואני מת עליו, לא יכול להיות חלק מאחד הקישורים הטובים בעולם. בקיצור, זה קישור של מקום 3 במקרה הטוב, וזה גם מקסימום השאיפות שאנחנו יכולים לשאוף העונה. אני מציע לך להיגמל מהמאניה-דיפרסיה הזאת. אי אפשר לחשוב שהכל ורוד בגלל שניצחנו את ליברפול ב'אנפילד' (אחת הקבוצות הפאתטיות באירופה) במשחק האחרון.
1) אני חושב שארטטה קשר מדהים ולא פחות טוב מאלונזסו של ריאל. הוא שחקן סופר טכני שמשחק עם המון אינטליגנציה. אין לו מהירות מדהימה, או יכולת לקחת שחקנים באחד על אחד בצורה יוצאת דופן, והתנועה שלו ללא כדור לא מעולה אבל מעבר לזה הוא שחקן מושלם כמעט כולל בעיטה מדיוקת. הוא קשר טוב מאד אם תשים אותו בקישור ההתקפי, או באמצע בלבד. אבל הוא לא מהסוג שיכול לעשות ביכולת אישית מה שסילבה או מודריץ' עושים. הוא לא WC בעמדה הזאת. אין לו את הדרייב הזה של אנרגיות. אבל, ההברקה לשים אותו בקישור האחורי היא גאונות. כשחושבים על שחקן כזה חושבים על גרזן, אבל הוא סוג אחר של קשר אחורי, מה שמכונה פיבוט בספרד (כמו שסנטי אמר). הוא שחקן שיש לו יכולת למנוע ולעצור התקפות בעזרת חוכמת משחק (ויכולת תיקול של שנים בליגה האנגלית), אבל יש לו גם יכולת ליצור לעצמו מרווח, ולמצוא את המסירה הנכונה תמיד. היכולת ההגנתית שלו נובעת גם מהצורה שבה הוא מנצל את הגוף שלו נכון (בדומה לפארקר שהוא קשר אחורי מעולה בלי להיות גוש שרירים) אבל בעיקר מהבנה של איפה הוא צריך להיות ומתי. מתנה שלא רבים נחנו בה. בנוסף היכולת היצירתית שלו היא פשוט כישרון שאין לאחרים בעמדה שלו. זה העתיד של הקישור ההגנתי, והוא הדוגמא הטובה ביותר לכך שיש בליגה האנגלית. לא הייתי מחליף אותו כזה מהר תמורת שום סאהין. אפילו אלונזו או בוסקטס אני צריך הייתי לחשוב על זה, ותצחקו עלי כמה שתצחקו. יש לנו פה נכס לדעתי. בעמדה הזו, בתוך המערך שלנו הוא WC. 2) דיאבי מראה שהוא התבגר. הכישרון שלו כולם מסכימים שהוא WC, השאלה היא רק יציבות. יציבות באה עם גיל. הגיל שלו נכון עכשיו, רק צריך להימנע מפציעות. אם הוא יהיה כשיר הוא יהיה נכס. נכס שהוא בהחלט WC. 3) וולשיר שחקן אחר מראמזי או אדוארדו ומסתמך יותר על מחשבה מאשר מהירות. הוא גם לא שחקן של טריק אחד (רמאזי) אלא פשוט טבעית יודע לטפל בכדור. אני מאמין שהוא יחזור ויהיה טוב כמו שהיה, אבל זה יקח לו כמה חודשים. עד אז סנטי ימלא את התפקיד הזה. פה אפשר רק לקוות... ---------- אני אופטימי כי השנה יש לנו הגנה שנראית חזקה יותר. וכי יש לנו קבוצה מאוזנת. וכי ג'ק חוזר. לא הייתי בדיפרסיה אחרי שני המשחקים הקודמים. ואני לא חושב שצריך לזלזל בליוורפול או במשחק ההוא. נתנו להם שיעור באיך לשחק נכון, והם היו בכלל לא רעים באותו יום! הזלזול בהם הזוי.
אני מקווה שלא השוות עכשיו באמת את ארטטה לצ'אבי אלונסו. בשום מציאות, בשום עמדה, בשום גיל. אני אחזור על זה שתבין כמה זה הזוי - אתה משווה מישהו שנתן את שנותיו הטובות ביותר באברטון ולא שיחק דקה אחת בנבחרת ספרד, למי שעשה יותר מ-100 כאלה בנבחרת, זכה ב-7 השנים האחרונות ב-7 תארים קבוצתיים ו-3 עם הנבחרת, הגיע לגמר ליגת האלופות פעמיים..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx ארטטה קשר סביר במציאות הנוכחית של ארסנל. הוא כן מוסיף הרבה סדר וחוכמה אבל הוא מאוד מוגבל מבחינת העמדה שלו. כקשר אחורי הוא לא מסוגל להשפיע בכלום על המשחק ההתקפי, במקרה הטוב להעביר כדורים מימין לשמאל ומההגנה קדימה. כקשר התקפי הוא לא מספיק יעיל ולא יכול לעזור להגנה. שחקן מוגבל שתשים אותו בעמדה אחת והוא יעשה בעבודה של העמדה הזו ולא יותר מזה. מצחיק להשוות אותו לשחקנים כמו אלונסו, שמעמדת הקשר האחורי היה מעמיד את טורס ורונאלדו לבד מול שוער עם מסירות על 60 מ', או בוסקטס שבאמת עושה עבודה של בלם וקשר אחורי בו זמנית.
1) אם תכול להסביר לי למה ההערה שלי טיפשית אשמח. 2) תחסכו מה? דיו וורטואלי? אתה לא חייב לקרוא אם אתה לא רוצה.
1) Mellow29 כבר עשה את זה. 2) יש הבדל בין דיון לבין הודעות מה אתה דפוק, אקסבי הרבה יותר טוב מארטטה, בניסוחים שונים.
כל הפורום הזה מבוסס על טחינת שרשורים שנבעו מהודעות מסוג זה. בשביל זה הפורום קיים. לא מבין למה אתה קורא לה הודעה טיפשית בלי לנמק, זאת פשוט הדיעה שלו. והוא דווקא נימק למה הוא חושב כך.
ההגדרה של שחקן כ"וורלד קלאס" היא חסרת משמעות כל עוד לא מגדירים מה המשמעות המעשית של להיות "וורלד קלאס": אחד משלושת הטובים בתפקיד שלו? אחד מחמשת הטובים? אחד מעשרת הטובים? ארטטה הוא לא וורלד קלאס במובן של אחד מחמשת הטובים בתפקיד שלו, אבל הוא כן אנדרייטד על ידי רבים, בעיקר בגלל העובדה שהוא שיחק באברטון כל כך הרבה שנים ובגלל ענין הנבחרת הלאומית. עזבו נבחרות קטנות. אם הוא היה צרפתי או פורטוגלי הוא היה שחקן נבחרת קבוע, כנראה גם הרכב (הוא בטח יותר טוב מוואלסו או מיראלש) ואנשים היו מסתכלים עליו אחרת. הוא גם הוא עושה רושם של טיפוס מאד חיובי בחדר ההלבשה ובכלל, טוב לארסנל שיש לה גם שחקנים שרואים בה פסגת קריירה ולא מקפצה לקבוצות אחרות (זה נכון גם לקאסורלה ופודולסקי, אגב).
בצרפת הוא לא היה משחק בהרכב. יש להם מספיק קשרים אחוריים טובים ממנו הגנתית ואת קבאי שטוב ממנו התקפית ובגדול יותר טוב ממנו. אתה מדבר על פורטוגל, למה איך אנשים מסתכלים על וואלוסו או מיירלש? שחקנים סולידיים, לא חושב שארטטה הראה מתישהו שהוא הרבה יותר מזה.
במשחק הלפני אחרון של צרפת דיאבי עלה שם בהרכב. ביורו עלה שם בהרכב אלו דיארה. אם מתייחסים אליו כמועמד לעמדה יותר קידמית, אז גם קבאי לא עשה והוכיח בקריירה שלו יותר מאשר ארטטה.