1) אם הוא הסביר, סבבה, הוא לא כתב טפשי על מה שכתבתי. אתה צריך לנמק את ההודעות שלך לבד. 2) עדיין זה לא קשור להמלצה לא להגיב. 3) הערה היא לא טיפשה היא טיפשית אם כבר.
קייטע, קבאי רק נחת עכשיו מליל, ואם להסתמך על שמועות (וגם בין השאר דברים שפארדיו אמר) יש כמה וכמה קבוצות גדולות שהביעו עניין. הוא פרח מאוחר, מי שראה אותו בליל לדעתי די מופתע מהיכולת שהציג מאז. ומי בכלל מדבר על קריירה? מספיק לראות אותם משחקים, קבאי שחקן יותר יעיל, שמציע הרבה יותר מארטטה. מסירות ארוכות לגול, איום על השער, ובנוסף הוא טוב יותר הגנתית- אם זה במשחק לחץ, מהירות, ירידה לתיקולים. וגם הוא יודע למסור אחורה קדימה ולצדדים לא הרבה פחות טוב אם בכלל. במשחק ההוא שדיאבי פתח הם שיחקו עם 3 קשרים באמצע שזה לא אמור להיות המערך הרגיל שלהם. אולי דשאן עושה שינוי אבל לדעתי זה בעיקר בגלל שנאסרי היה מושעה. גם אם אני טועה, אין תקדים לחשוב ששחקן כמו ארטטה יועדף בצרפת על מאוובה, קאפו או דיאבי בקישור של שלושה. חוץ מזה שאולי דיאבי במומנטום טוב כמו שמקווים פה. לארטטה אין קשר לאלו דיארה. דיארה שיחק ליד קבאי, ולארטטה אין את היכולות ההגנתיות שלו. מה גם שדיארה דווקא עשה את העבודה שלו טוב ביורו. אין מה לזלזל.
אני מניח שלא ראית מספיק משחקים של ארסנל כדי לשפוט את ארטטה בצורה שבה אתה שופט אותו. הוא לא שיחק בדיוק עמדה שהוא משחק היום שנה שעברה. התפקיד הזה לא יועד לו, אלא נוצרה דנימקה בה הוא משחק בתפקיד יותר ויותר מוגדר ומסוים בתוך המערך. יותר הגנתי אם תרצה לקורא לכך, אבל זה יותר מורכב מזה. בסופו של דבר רק העונה הוא ממש התמקד בתפקיד הזה ולכן קשה לי להבין מאיפה אתה מביא את ההצהרות שלך לגביו. קצת החלטי מידי מצד אוהד של קבוצה אחרת שלא עוקב ברצף. השנה גם קצת שינינו את סגנון המשחק שלנו עם סנטי ופולדי והחזרה של דיאבי. אני עדיים מאמין שקשר אחורי שהוא לא גרזן אלא חכם עם יכולת טכנית טובה הוא נכס שאין הרבה בעולם ושיש לארסנל אחד כזה, בייחוד שעשינו אותו כזה בהתאם ליכולת שלו והמערך, זה הישג גדול. ----- בקשר לאלונזו, אז העובדה שהוא זכה בתארים היא לא משהו שיכול בהכרח לשמש מדד. אני לא ראיתי אותו משחק המון, אבל במעט שראיתי הוא לא הרשים אותי במיוחד. אני לא מתיימר להגיד שהוא לא שחקן אדיר, אבל אני אומר שקשה על סוג כזה של שחקנים לשפוט אלא אם אתה עוקב קבוע. לכן אני אסמוך על השיפוט שלך בקטע הזה. אוקי, אז לפי דעתך אלונזו הוא לא ואלונזו הוא הכי טוב בעולם בעמדה שלו. סבבה. אבל עדיין יש מעט שחקנים בעולם שהייתי מחליף אותו בהם. מעט מאד.
ארטטה, במהלך התקופה הארוכה שלו באברטון, הוכיח שזה בדיוק המקום שהוא תפור עליו. הוא היה יוצא מן הכלל אולי במשך שנתיים מתוך השבע שהוא נמצא שם, ובכל שאר הזמן הוא נראה כאילו הוא בדיוק ברמה של אברטון ולא אינץ' אחד יותר מזה. שום דבר שאמור להקנות לו מעבר לארסנל, אבל צירוף נסיבות די רציני ופאניקה לקראת סגירת החלון הביאו אותו לשם. צריך להודות שבארסנל הוא נראה די טוב ובאמת נראה שייך לרמות האלה, אבל הוא שיחק בקישור מאוד נכה בעונה שעברה כך שלא הייתה לו בעיה לבלוט. אני מוכן לקבל את הטענה שהוא אנדרייטד, אבל מכאן ולהשוות אותו לאחד הקשרים הגדולים בעשור האחרון? אני חושב כשהוא נהנה מימיו היפים ביותר בקריירה, הוא לא נכנס לרשימת חמשת הקשרים הספרדיים הכי טובים. "טוב לארסנל שיש לה גם שחקנים שרואים בה פסגת קריירה ולא מקפצה לקבוצות אחרות" לרוב זה סימן לא טוב שמאפיין שחקנים די בינוניים, עם כל הכבוד. ארטטה רואה את ארסנל מודל 2012 כפסגת הקריירה שלו וזה מעיד בעיקר על היכולת שלו בגיל די מתקדם. אני חושב שקאזורלה, דוגמא כדורגלן הרבה יותר טוב ממנו, לא רואה אותה כפסגת הקריירה שלו - אם הוא יצליח הוא יוכל להגיע לריאל, ברצלונה או סיטי. אני מבין אם לא ראית אותו משחק המון, אבל זו לא סיבה להגיד שטויות. אלונסו בשיאו היה אחד מהקשרים הכי טובים בעולם, אני לא בטוח שאפילו פברגאס, הקשר ה-WC האמיתי האחרון ששיחק בארסנל, היה בשיאו ברמה של אלונסו (למרות שהם בתפקידים שונים). ארטטה בשיאו היה אולי אחד הקשרים הכי טובים בפרמייר-ליג בעונה אחת מתוך שש. הוא אפילו לא הקשר הכי טוב בארסנל, והקישור של ארסנל הוא לא הכי טוב אפילו באנגליה... אם כבר אתה מחפש השוואה אז אני רואה את ג'ו אלן כגרסא צעירה יותר של ארטטה. זמין לקבל כדורים, טכני ומאוד אינטיליגנטי, ועובד די טוב כקשר דפנסיבי שמנצל את השכל שלו כדי לסכל התקפות ולנהל את המשחק. לשניהם אין טווחי מסירות מדהימים ויצירתיות - בהתחשב בכך שהוא ספרדי אפשר לומר שארטטה אפור למדי. הבעיה היא שבארסנל הוא יותר מדי פעמים נאלץ למלא את התפקיד של ה"יוצר", עכשיו כשזה עבר לכתפיים של קאזורלה אפשר להניח שהוא יוכל לנצל את האיכויות שלו בצורה טובה יותר. אבל עדיין, בארסנל של לפני 3-4 שנים (לא נלך רחוק), אין לו מקום בהרכב. one does not simply compare Xabi Alonso to Mikel Arteta. קצת להשכלה, זה במשחק אחד וזה במחצית אחת. לא בתקופה הכי טובה שלו, אגב. ארטטה לא יכול לעשות דברים כאלה גם בפיפ"א 2013.
הזלזול שלך ביכולות ההגנתיות של ארטטה חסר שחר אם היית אשכרה רואה את המשחקים בהם שיחק. השנה זה בולט פי 10. תראה את המשחק מול סנדלרנד, תראה את המשחק מול סטוק, וגם מול ליוורפול. הוא היה ברמה הגנתית מדהימה. נכון שבראש שלנו התרגלנו לראות אתו בעמדה יותר קדימית לאורך השנים. באברטון הוא היה המנוע היצרתי שלהם. והיה פחות הגנתי מאשר הוא בארסנל כי הוא לא נדרש לכך בקבוצה של הרבה נגרים. אבל עדיין, היכולת ההגנתית שהוא למד באברטון, שמאד מתמקדת באחריות ועבודה קשה בקישור (והוא היה שם בקישור 7 או 8 שנים) בולטת בצורה חזקה מאד. הוא יודע לתקל בצורה מעולה, ויודע להחזיק בכוח גוף מול שחקן כשצריך. הוא גם משלב בזה הבנה גדולה מאד של המשחק, ויש לו ראש כדורגל מדהים שעוזר לו מאד הגנתית לחזות איפה להיות ומתי לצאת ומתי לא. בפעם הבאה שנשחק מולכם שים לב לעובדה ההגנתית שלו. אתה תתפלא מאד. מצד שני להגיד שהוא מחלק מסירות סתם זה הזוי. יש לו בעיטה טובה מאד, והוא הבקיע כמה שערים יפים כולל ההוא מול סיטי בניצחון. בנוסף, הוא מניע את ההתקפה שלנו בצורה יפה מאד ותורם להנעת הכדור בצורה מאד "ספרדית". יחד עם סנטי זה יכול ליצור ויוצר כבר שילובים מאד יפים. שג'ק יחזור, אמן אמן אמן, זה יכול להיות מדהים. לדוגמא: תראה את המהלך הזה דקה לתוך הסרטון. ארטטה גם מתקל מדהים, ואחרי זה מיד עושה דבל-פאס יפיפה עם סנטי שמכין מצב לוולקוט. הרגע הזה ממחיש בדיוק מי זה ארטטה החדש. יוטוב
מי זילזל? אני פשוט חושב שהוא עושה את רוב הדברים פחות טוב מקבאי. זה היה הנושא העיקרי. ודוקא ראיתי לפחות שניים מהמשחקים האלו. הוא אחלה שחקן, היום בפרמיירליג כשאין הרבה קשרים מרכזיים גדולים הוא בהחלט אחד הטובים שבהם, אבל אני לא חושב שהוא כזה מדהים כמו שאתה עושה ממנו. אבל כמו שאני יכול לראות ממנו עוד בעמדה החדשה הזאת שלו (כמו שאתה מספר), גם אתה יכול. אלו רק שלושה משחקים, וכבר הפכת אותו לאחד הנכסים הגדולים בכדורגל.
מהסרטון הזה אני מבין שאתה מאוהב בו. ה"תיקול" הזה הוא אפילו לא תיקול, ארטטה בסה"כ אוסף את הכדור (באלגנטיות) אחרי ששחקן אחר שלכם מבצע תיקול. הדאבל פס לא יפהפה בשום צורה, וגם שם קזורלה עושה את רוב העבודה.
שלא תבין לא נכון, כל מה שארטטה עשה באותו מהלך היה אופטימלי והוא עשה את הכל מצוין, אבל אני חושב שזו היתה דוגמא טובה לאיך שאתה מנפח אותו.
אני לא אחד שעוקב אחרי אלונסו מעבר למשחקים נגד ברצלונה ואולי משחק מזדמן בליגה של ריאל. ולפי דעתי "אחד הקשרים הכי טובים בעשור האחרון" לא אמור להראות כל כך חסר אונים אפילו לא נגד ברצלונה האימתנית. ארטטה שחקן נחמד שמחינה סטטיסטית (ואני לא זוכר את הסטטיסטיקה המדוייקת אבל זה נראה משהו בסגנון הזה) בעונה שעברה בשיא הלחץ בכבשן של האמרייטס כאשר ראשים היו אמורים להתחיל לעוף לכל עבר הוא נתן תצוגות סולידיות החל בפירוק של התרנגולות וכלה עד משחקו האחרון שלאחר שהוא נפצע ניצחנו 1 מתוך 10. ואני מנסה לשים את השמות שעפו פה שהיו מחזירים אותנו לדרך המלך בתקופה הקשה ההיא. ומצטער להגיד אבל אף אחד חוץ מאלונסו עצמו לא משכנע אותי שהיה מצליח לאסוף את הקישור חזרה ולעזור לנצח משחקים.
גם רונאלדו נראה חסר אונים נגד ברצלונה, ממתי זה מדד להצלחה של שחקן? בחיי שאני לא מבין אתכם, אם לא ראיתם אותו משחק מספיק אז פשוט תגידו, זה עדיף מאשר לכתוב שטויות כאלה. וזה לא שהוא אפילו שיחק בקבוצות נידחות, הוא שיחק בליברפול בתקופה שבה היא הייתה מצויינת באירופה והצליחה לא פחות מארסנל בליגה, ובריאל מדריד. אני גם חושב שההתלהבות של ארטטה מוגזמת. התרופה לעובדה ששחקן הוא "אנדרייטד" היא פשוט להנות ממנו ולא לנפח פעולות טובות שהוא עושה לרמות אלוהיות ולהפוך אותו ל"אוברייטד". אני גם לא חושב שהוא כ"כ אנדרייטד, הוא שחקן סולידי בקישור השלישי-הרביעי בטיבו בליגה, הוא לא הראה שום דבר שאמור להפוך אותו ליותר ממה שהוא באמת. מה היה "אילו היה צרפתי" לא כ"כ רלוונטי, עצם העובדה שהוא לא זומן לנבחרת אפילו פעם אחת היא כן נקודה לרעתו. במהלך תקופת השיא שלו באברטון הוא לא היה מתאים לארסנל, עכשיו כשהוא בירידה הוא פתאום מצוין בה? זו בעיקר תעודת עניות לדרך שעבר הקישור שלכם עם העזיבות של שחקני המפתח והפציעה של ווילשר.
לא יודע פשוט לא נראה לי כמו אחד הקשרים הכי טובים בעשור האחרון, אולי הוא מאלה שרק מי שעוקב אחרי המועדון בו הוא משחק יכול להבין עד כמה הוא טוב אבל זה נכון גם לגביי ארטטה. אולי בגלל התפקיד הוא לא מקבל אצלי את הקרדיט שמגיע לו, משהו ששמור למי שעוקב אחרי הפרטים הקטנים במועדון.
ארטטה ברמה של צ'אבי אלונסו? איזה שטויות אלוהים... מה נסגר אנשים? נתן עונה טובה מאד בארסנל בעונה שעברה, וכרגע שחקן חשוב מאד שלנו, איך מזה הגענו לאחד הטובים בעולם? היחידים בקישור שלנו שאפשר להגיד עליהם את זה בלי להפיל אנשים מרוב צחוק זה ווילשייר לפני הפציעה וקאסורלה. וגם ההאדרה של צ'אבי אלונסו מוגזמת (גם בליברפול הוא נתן עונה אחת מעולה, בשאר הוא היה טוב וממש לא "אחד הקשרים הטובים בעולם"), הוא מאד מדויק, בעל בית כזה בקישור שגם נותן מסירות ארוכות מעולות, אבל הגנתית הוא לא משהו (תמיד הוא משחק בריאל עם קשר אחורי לצידו) והתקפית הוא מאד לא נייד. פברגאס שחקן הרבה יותר טוב ומגוון לדעתי, למרות שהוא בכלל יותר התקפי ולכן ההשוואה לא ממש במקומה.
עזבו אותכם מההשוואה לאחרים. לא הייתי צריך להתחיל בזה. מה שחשוב זה שיש לנו קשר הגנתי מסוג מאד מעניין שיש לו שילוב של יכולת מסירה מעולה וטכניקה אישית יחד עם ראיית משחק הגנתית תזמון ומיקום הגנתי מעולים. במקום גרזן יש לנו פיבוט. אני חושב שזה יהיה מפתח לצורת המשחק השנה.