ארסנל 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Civil Anti Madridista

איך נותנים לונגר להמשיך בקו התבוסתני הזה? זה היה מביך לראות את ארסנל אתמול, לא עשתה שומדבר בקיץ חוץ מלספק כותרות מפוצצות

2. GentlePunter Member

מה שנכון נכון.

3. מזגן Member

העיקר הוא ימשיך להגיע למשחקים ולממן את כל הבלוף הזה.

4. zivmay Member

מה שלום חברינו צ'מברליין?

5. GentlePunter Member

אתמול דיווחתי על הערכה של 3 חודשים, אבל אין עדיין הערכה רשמית כך שניאלץ להמתין עם זה.

שני דברים בטוחים - מדובר בפציעת ברך (רצועות), ושהוא יצא אתמול מהאיצטדיון על קביים.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/13
  6. zivmay Member

פתיחת עונה ארסנלית טיפוסית: גיבס נפצע, קושילירבאק מקבל אדום ומישהו קורע את רצועות הברך.

7. GentlePunter Member

שטויות, נביא את ינס להמאן לשחק בלם בשבת בקרייבן קוטג' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

גיבס וסאנייה ובמובן גם קוס יהיו כשירים לפנר.

8. מזגן Member

אל תשכח את פלאמיני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

9. GentlePunter Member

אני רואה את ארסן וונגר כדמות טראגית, ובתור שכזה זכאי לפחות לפריבילגיות שמגיעות לדמויות טראגיות.

נינה ברייסוול-סמית' שמכרה לפני שנתיים את המניות שלה בארסנל לסטאן קרונקי (לא בטוח, אבל נדמה לי שהמכירה הזאת נתנה לו את השליטה בקבוצה) כותבת הערב:

What a shame the board recommended a Kroenke takeover and paid Rothchilds 3m fee. And how deeply I regret selling to Kroenke. Bring David Dein and give Usmanov representation on the board if we are to have success going forward.

אולי דמעות תנין, אבל אני מסכים שהבנזונה האמיתי, ה-villain, בסיפור שלנו הוא קרונקי.

10. seby Member

קרואנקי הוא ממש לא האשם העיקרי כאן וזאת טעות לחשוב ככה. גם לפני שקרואנקי בכלל הפך לבעלים של המועדון ונגר לא הוציא כספים ובעיקר מכר, פשוט אז הוא עוד יכל להשתמש בתירוץ שאוהדים קנו לגבי האצטדיון החדש וכו' ובגלל הישגים, או לפחות רק מעט שנים מאז ההישגים, שחקנים עדיין נשארו בארסנל ועוד היה לנו כוח הרתעה ושחקנים טובים רצו להגיע אלינו.

קרואנקי השקיע בחברה (ארסנל זאת חברה בשבילו, לא קבוצת כדורגל) שמספקת לו רווחים והוא בכלל רוב הזמן בארה"ב ולא סופג שום לחץ מאוהדים וגם לא ממש אכפת לו מההישגים של המועדון - הוא השקיע נטו לשם "הספורט" (יש לו קבוצות בכל ענף בארה"ב, כולל כדורגל והוא פשוט רצה באירופה ודרך אגב, רוב הקבוצות שלו לא מצליחות מקצועית) ולשם הכבוד האישי וכמובן בשביל כסף שארסנל משיגה לו והשווי של המניות שלו היום בארסנל שוות מאות מיליוני פאונד.

קרואנקי פשוט נותן לעסקים לזרום וכל השליטה היא של ונגר על הצד המקצועי וגם כלכלי לדעתי. גזידיס אחרי הכול הועסק על ידי ונגר ורוב הדירקטוריון של פעם, אפילו שחלקו היה סתום לא פחות מונגר וקרואנקי (היל-ווד למשל שפרש העונה) מכרו את חלקם או עזבו - נינה ברייסוול-סמית' מכרה את ה- 15% שלה בגלל המוות הצפוי של דני פיזמן שמכר את ה-17% שלו ואז לנינה פשוט לא הייתה ברירה (לחץ מתוך הדירקטוריון + העובדה שהיא הייתה נשארת "לבד" בדירקטוריון וכמובן המון כסף שהיא קיבלה).
    בנוסף, שהיא עצמה תמיד תמכה בחזרה של דיויד דין ולכן העדיפה את אוסמאנוב במועדון (דבר שונגר ממש לא רצה וכנ"ל היל-ווד).

האשם העיקרי הוא ונגר, משום שזאת הדיקטטורה שלו (והוא אשם גם על גזידיס דרך אגב) וכמובן שההנהלה אשמה משום שהיא פשוט שותקת ולא עושה כלום למען המועדון - שום לחץ לא מופעל על ונגר.

האמת שהמצב הוא "מצחיק", משום שהיל-ווד וונגר תמיד לא רצו איזה אוליגרך או שייח שישים מיליונים ודיברו על הגאווה שארסנל נשארת בידיים של אנגלים אבל לאט לאט אוסמאנוב הצליח לרכוש בחוכמה אחוזים ואז מלחץ שחס וחלילה והאוזבקי ישיג שליטה על המועדון הם הכניסו את קרואנקי לתמונה, הרי עדיף אמריקאי שכבר מתעסק בספורט ואז האמריקאי הבין שהוא יכול לעשות הרבה כסף מארסנל ובלי הרבה מאמץ - רק צריך לגייס כספים ופתאום עם המוות של פיזמן ארסנל מצאה את עצמה עם בעלים זרים עם שליטה מטורפת של כ- 60% (אם אני לא טועה) ואותה שליטה קרואנקי העביר בידיים עצומות לונגר - "תעשה מה שאתה רוצה ואני אהנה מהכסף בלי לעבוד דקה".

לסיכום, ונגר אשם, ההנהלה אחראית, אבל אין לי שום בעיה שההנהלה הנוכחית תחזור לשפיות, תפטר את ונגר וניצא לדרך חדשה - אם לא, אוסמאנוב צריך לקנות מקרואנקי את השליטה, להחזיר את דיויד דין ואז לונגר יהיו 2 אופציות - או שהוא מתחיל לבזבז ולהבין את המציאות של עולם הכדורגל של היום ודיויד דין יחזור לנהל את ארסנל וונגר יטפל רק בצד המקצועי, או שדיויד דין יביא מנג'ר איכותי, בדיוק כפי שהוא מצא בזמנו את ונגר וניצא לדרך לגמרי חדשה עם בעלים שמעוניינים להזרים כספים (ויש לו, הרי מדובר באדם העשיר ביותר בבריטניה כולה!) ומנג'ר חדש ואני מאוד מקווה שזה בדיוק מה שיקרה.

לכל אלה שאומרים שאוסמאנוב אדם "רע" ו"קרימינל", אז אולי, כמו רוב האוליגרכים, אבל זה המצב וכל האנשים האלה עם מיליארדים, לפחות רובם, הם אנשים מושחתים. דרך אגב, אוסמאנוב הפך להיות האדם העשיר בבריטניה דווקא בזכות השקעה מצויינת בפייסבוק ואז מכירת אותן מניות במחיר מצויין (עכשיו הוא השקיע באפל).

מספיק טוב לפייסבוק ואפל (2 החברות הכי פופולאריות בעולם) ולא לארסנל?

11. GentlePunter Member

סבי - העובדות שכתבת נכונות ומקובלות, אך לדעתי זועקות את המסקנות שלי ולא את שלך (ושל רבים אחרים כאן) - אבל בסדר, זה טבעו של ויכוח.

הפלונטר המזורגג הזה ייפתר כאשר השליטה תופקע מידיו של קרונקי (תופקע, כמובן כמשל, זה יהיה בכסף טוב ובהרבה רווח לנחש האמריקאי הזה). טועה ומטעה מי חושב שהחלפה של וונגר היא זו שתעזור. יש כמובן סיכוי לא זניח שהשניים יקרו במקביל ואז כל אחד מאיתנו יזעק "אמרתי לך".

מתנצל מראש על המעבר מדיון ספורטיבי לדיון פסיכולוגי. אני מאד מצר על העובדה שוונגר לא הלך מרצונו באחד הקייצים האחרונים. אבל הוא לא יכול, ולא מהסיבות שאתם חושבים. הרי רגע אחד יש המתארים אותו כרב-תחבולן, מניפולטור ודיקטטור המנווט את הקבוצה בעורמה ובכוחנות, ורגע שני אני שומע על אינפנטיל סנילי ופאתטי שזקנתו המקצועית מביישת והולכת את בחרותו, בבחינת שיכור מוחלט האוחז בהגה. ולבלבול הזה שלכם יש פתרון אחד - וונגר הוא לא זה ולא זה.

כשמישהו כאן קורא לו "סנילי", הוא בכלל מבין את משמעות המילה? אני אומר, הלוואי והיה סנילי, הוא הכל בעולם חוץ מסנילי, יש לו בדיוק את האגו של אנשים בגיל הממוצע של מבקריו, רק בגודל של המונבלאן. והוא לא מוכן לוותר, וכמו כל גיבור טראגי מונחה אגו - הוא כבר לא יוותר עד הסוף המר - והוא יסבול, ויגרור אותנו ביחד איתו. ואת התכונות הנגזרות מכך מנצל הנחש האמריקאי להנאתו עד תומן.

12. zivmay Member

עוד משהו שקורה בקבוצה ההזויה הזו, שהוא יותר מבזיון.
    לא הגיוני! באמת שלא הגיוני כמות הפציעות שיש בקבוצה. מסכן ואן פרסי כמה קיללנו את האמא של הרגליים שלו על ימין ועל שמאל ( תרתי משמע), יום וליל. השחקן הזה לא נפצע יותר משנה במנצסטר. ססק? שום פציעה. אפילו חלב בזמנו ( עוד לפני שהוא נעלם) היה בריא כמו שור. והדוגמאות יכולות להמשיך.
    אני כבר מחכה לעיתונאי שיעשה תחקיר רצחני על כל ההתנהלות בארסנל ( בפן הניהולי ובמקצועי), ושיריח את הריח המסריח שאנחנו מריחים.

13. oranfu Member

אם כבר פציעות, במייל מדווחים שצ'מברליין גמר את העונה...

14. Mellow29 Kopite

לפי סקיי ספורטס, הגשתם לניוקאסל הצעה על יואהן קבאיי. חיזוק המורשת הצרפתית במועדון וכו'...

Arsenal have bid for Yohan Capanicbye.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/13
  15. GentlePunter Member

הופה, וונגר סטייל!

אם לחזור למקורות: לקט, שכחה, פאה ועוללות. רק שכאן זה לא בחינם ובדרך כלל עולה לנו יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/13
מצב נושא:
הנושא נעול.