ארסנל 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Mellow29 Kopite

1) לגבי היתרון, אני ממש לא בטוח שהוא עשה טעות. אני זוכר בזמנו את שער הרפאים של לואיס גרסיה בחצי גמר הצ'מפיונס ב-2005 בין ליברפול לצ'לסי, אחרי שצ'ך הפיל את בארוש. השופט אמר אח"כ שאם הכדור של גרסיה היה מורחק ולא עובר את הקו, הוא היה צריך להרחיק את צ'ך ולתת פנדל.

2) יש לך באמת מקור לכך שהוא "הודח"? כלומר, יש שיבוץ של השופטים, יש יותר מ-10 שופטים בפרמיירליג ובכל שבוע יש שופטים שיושבים בצד. המקום היחיד שאני קורא בו שהוא הודח בגלל שיפוט לא טוב זה כל מיני בלוגים של אוהדי ארסנל משועממים. היה משהו דומה גם עם שופט שדפק את ליברפול ואז בשבוע אח"כ לא שובץ, כולם צהלו אבל זה היה משהו שגרתי לגמרי...

seby
    לא וויליאם, וויליאן. רק תיקון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/13
  2. oranfu Member

לא ראיתי את כל המשחק, אבל בכלל חשבתי שאין במקרה של פנדל יתרון...
    אני לא חושב שהוא טעה כשהעניק להם פנדל. אם כבר, אתם צריכים להגיד תודה שהוא לא הרחיק את השוער. זה רק בהתייחסות לפנדל, לא לכל שאר הארועים\טעויות שהיו.

3. חוצפן חיובי Member

http://www.dailymotion.com/video/x13c1c9_a...decisions_sport

שופט זבל, פשוט בא במטרה להרוג אותנו.

לגבי היתרון, אין פה החלטה לא חוקתית. ע"פ החוקה, שופט צריך להעניש על העבירה המקורית תוך מספר שניות. לא היה שום דבר לא בסדר בפנדל הראשון.

4. Bender Member

אני לא בטוח אבל נראה לי שאחרי שהשופט נותן יתרון המשחק באחריות שלך. אם היתרון לא היה "שמיש" כי השחקן היריב הגיע לכדור נגיד לפני, או שמיד אחרי השחקן לא הצליח להשתלט על הכדור אז מחזירים אחורה.

אבל, אם השחקן שקיבל יתרון לקח החלטה, למשל לבעוט לשער, למשל למסור לשחקן יריב, למשל לעבור את השחקן מולו, ונכשל בהחלטה שלו, אז אין מקום להחזיר את הכדור אחורה.

זה הגיון פשוט. היתרון מאפשר לשחקן להשתמש בתנועה של הכדור כדי שלא לעצור משחק שזורם בעברות ולתת למשחק לזרום.

היתרון הוא לא כרטיס חופשי שבו רק אם הולך לך זה נחשב ואם לא מחזירים אחורה .

מה שברור זה שבמצב הזה השופט היה חייב לתת להם פנדל ולא יתרון כי אין יתרון טוב כמו פנדל. חוץ מזה היה צריך להוציא כרטיס אדום למרות שהיום אני כבר לא יודע מה החוקים בעניין הזה.

5. alonje Member

השאלה מה היה קורה אם הכדור היה נכנס לפני שריקת הפנדל. זה אמור להיחשב שער. לא?
    שמעתי פעם שחוק היתרון לא חל על עבירות שמתרחשות ברחבה.
    בכל מקרה, אני מאוד מאוכזב מקוסייליני שחטף את הכדור בין הרגליים ובעצם איפשר לאבונגלהור להתייצב לבד מול שצ'סני. לבלם ברמתו אסור לעשות ולו טעות אחת, במיוחד כשמדובר בנקודה שאמורה להיות החזקה אצלך.

6. Mellow29 Kopite

יש הגיון מסוים בטענות שלך, אבל הן לא נכונות מבחינת החוק. השופט צדק שלא עצר את המשחק מיד כי אולי היה נוצר מצב טוב יותר מפנדל (בעיטה מזווית נוחה לשער ריק), וכנראה צדק שוב כששרק לפנדל אחרי שהתברר שהמצב שנוצר (בעיטה מזווית קשה עם שחקני הגנה על הקו) לא היה טוב יותר מהפנדל המקורי.

הפנדל על קוסיילני היה לכל היותר גבולי (וכנראה שמוצדק, היה מגע וקוסיילני לא היה צריך לגלוש), הצהוב השני מוצדק לגמרי. מה נשאר לנו, כביכול פנדל לטובת ארסנל שלא נשרק (לא ראיתי) ומשחק אגרסיבי מדי של שחקני וילה? ואתה חושב שאיגוד השופטים העניש אותו בגלל זה? בכנות, נשמע לי מגוחך. סביר להניח שהוא לא שובץ באופן שגרתי ואוהדי ארסנל תפסו טרמפ.

7. GentlePunter Member

דני, אם לא ראית אז כדאי שתראה (לא תקציר). ה-WWE זה כלום ליד מה שהלך שם. אני לא ראיתי משחק כזה כבר הרבה זמן בפרמייר, ושני הצדדים נגררו לזה (ארסנל שיחקה לידיים ולרגליים של ווילה תוך הפגנת טמטום בלתי נדלה של כמה שחקנים). הטעויות שעשה בטח לא הוסיפו אבל לי די ברור שהוא לא שובץ ע"מ לתת אור אדום לשאר השופטים ולמנוע slippery slope בשלב מוקדם של העונה.

8. חוצפן חיובי Member

מי שטוען שהפנדל השני גבולי, שלא לדבר על מוצדק, הוא הזוי. זה היה תיקול מושלם מצד קוסיילני.

9. מזגן Member

אי אפשר לצפות מהשופט לראות את הליטוף שקוסיילני הביא בכדור כאשר לאחריו הוא הוריד לשחקן וילה את שתי הרגליים מאחור. לא אנושי. אין לו ראיית רנטגן. שים לב שהכדור המשיך בדיוק באותו הכיוון וכמעט באותה המהירות. מבחינת השופט הוא לעולם לא נגע בכדור בכלל. כאשר בכלל מבחינת שופטים יותר פעמים כן מאשר לא תיקול בגלישה מאחור יהיה סיבה לשריקה לעבירה. ובצדק מוחלט

אתה לא נותן לשחקן לעבור אותך ולהגיע למצב שהוא עם הגב אליך ואתה רודף אחריו ברחבה.

והדבר האחרון שאתה עושה זה קופץ לו לרגליים מאחור, לא משנה כמה חד ומוכשר אתה בתיקולים. 9\10 מקרים כאלה יובילו לפנדלים. ובצדק.

במקרה של קוסיילני הדבר היחיד שנותר לו לעשות זה להמשיך לרוץ עם השחקן ולאלץ אותו לבעוט ממצב של חוסר שיווי משקל. או להמשיך להלחם על הכדור ולאלץ את השחקן לרוץ איתו החוצה או מחוץ לרחבה.

קוסיילני בחר לעשות את המהלך הכי מסוכן מכל הבחינות. וזה לנסות ולהתנקש בשחקן ברחבה מאחור. וקיבל את מה שמגיע לו.

10. c_web Member

מעולם לא ראיתי את השופט הזה בליגה האמת, הוא נתן משחק כ''כ גרוע בשבת וזה היה לשני הצדדים. כמה פעמים הוא לא נתן יתרון? זה היה פשוט לא יאמן. מקווה שלא נראה אותו השנה בליגה...

11. skyday20 Member

זה לא המשחק הראשון שלו בפרמ, הוא שפט עוד 4 של ארסנל והרבה משחקים אחרים.

12. חוצפן חיובי Member

איך לשני הצדדים, איך? הוא שרק לעבירה על כל עלייה של ז'ירו לכדור גובה או ניסיון של ארסנל לחטוף כדור במרכז המגרש, בזמן שלוילה הוא נתן רישיון בלתי מוגבל לפרק רגליים, וילה היו צריכים לסיים עם המשחק עם שלושה אדומים. מצחיק שאתה שואל כמה פעמים הוא לא נתן יתרון... כן, המון, רק שכל הפעמים האלה היו בהתקפות של ארסנל. לוילה הוא נתן יתרון באופן בולט (חלק חושבים אפילו מוגזם, לדעתי לגיטימי) פעמיים, בפנדל הראשון ובאדום המוגזם לקוסיילני.
    לא מבין את הצורך של אנשים להגיד אוטומטית "רע לשני הצדדים". לא, לוילה הוא היה מצוין.

לגבי קוסיילני זה פשוט הזוי, הוא אפילו לא נגע ברגליים של אגבונלהור שצלל, רק נגע בכדור. תיקול מושלם.

13. GentlePunter Member

עפ"י פיזיורום: אוקס = 6~ שבועות

14. מזגן Member

זה 6 שבועות בזמן ווילשייר או בזמן רוזיצקי?

מצד אחד הוא מגיע לכדור. מצד שני לפני שהוא מגיע עם רגל ימין (אחת הבעיות בתיקול כאן) הוא מתיישב עם ברך שמאל על הקרסול של אגובלנהור וכבר אז מכשיל אותו.
    השופט עמד מאחוריהם ואין סיכוי שראה את הרגל על הכדור. הוא ראה את ההכשלה מאחור. הכוון אולי היה צריך לראות.
    http://assets.sbnation.com/assets/3069207/Gabby_Tackled_for_Pen_2_medium.Xxx

15. skyday20 Member

הם לא תמיד יודעים פיזיורום, נראה לי שזה לא 6 שבועות. אלא יותר כמו שאמרו 3 חודשים.

מצב נושא:
הנושא נעול.