ארסנל 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש בכלל ספק שאוזיל הוא החתמת הקיץ?
    אז מה זה אומר? שארסנל תסיים מקום 1? 2? 3? 4?
    לארסנל, לליברפול ולטוטנהאם כמה חולשות מובהקות בסגל ולכן אם אחת מה-3 האלה זוכה באליפות או אפילו מסיימת מקום 2 זאת תהיה הפתעה מרעישה. היתרון של ארסנל על ליברפול הוא מעבר לכל ענייני הסגל שנכתבו פה, זה במנטליות. ארסנל יכולה לעשות רצף של 6-7+ נצ' וזה גם עם כל מיני טלאים בהרכב, אצל ליברפול ההרגשה היא שהיא עדיין רחוקה מהנקודה הזאת. הנקודות באות בקושי רב כשסוארז בחוץ וגם כשהוא בפנים הסיכוי להפתעה כשקבוצה קטנה תיקח נקודות באנפילד גבוה משמעותית מהסיכוי שקבוצה קטנה תיקח כאלה באמירויות. על טוטנהאם אני בכוונה לא מרחיב, אני חושב שעם כל הרכש הזה הם איבדו שחקן חשוב מאוד שניצח להם משחקים מכלום, כרגע הם נראים טיפה פחות מאיתנו.

2. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי איכות ההגנות אתה צודק, שכחתי את מסירת ה-50 מטר הענקית ההיא לרונאלדו נגד דורטמונד כשהוא הקפיץ מעל השוער, חוזר בי מטעותי. אבל בכל הנוגע לבונקרים שנגדיהם ריאל התקשתה לא מעט אשתקד נגד גרנאדה, אספניול, אוסאסונה, סראגוסה ואחרות. נוח לו נגד צפיפות כשהוא נמצא בתוך הרחבה, לראייה הדאבל פס עם היגוואין באולד טראפורד או העקב לבנזמה מול אייאקס, אבל כשהוא בעצמו צריך לבנות את המהלך מחוץ לרחבה זה דבר מאוד לא פשוט עבורו.

3. מסוטיזם Member

האמת היא שסאנייה תיפקד מעולה כבלם, בעיקר בכדורי גובה.

4. מסוטיזם Member

בקשר לקשר אחורי, אני מצטער אבל אני לא מבין מה כל המהומה. הרי תפקידו של קשר אחורי הוא לשפר את התפקוד ההגנתי. אני חושב שכבר הרוב פה מסכימים שסטיגמת ההגנה הלוקה של ארסנל כבר לא מוצדקת כשהייתה, ולכן אין צורך לדאגה רבה מהכיוון הזה. אני מסכים שאילו היה גרזן במרכז שהיה מחלץ כדורים ההתקפות המתפרצות היו מסוכנות יותר; אך אני לא חושב שעל זה תיפול ותקום הקבוצה.

עם זאת, אני מסכים שעם שוער טוב יותר וחלוץ דינמי יותר היינו מועמדים לגיטימיים לאליפות. עם זאת, המערך שלנו בנוי כך שאנו לא זקוקים לחלוץ זריז שמסוגל ליצור שערים בעצמו, כמו סוארז, אלא לחלוץ בעל נוכחות ובעל מיקום וזה בדיוק ג'ירו - וזו בדיוק הסיבה שאני מעריך כי למרות יכולות אישיות בינוניות למדי, הוא לפחות יכפיל את מספר השערים שלו מהעונה שעברה.

5. ARSI Member

המשחק האחרון מול טוטנהאם הראה כמו אנחנו צריכים גרזן באמצע. הם הניעו והניעו את הכדור ואנחנו היתקשנו לחטוף להם אותו. גם בקרבות של 50-50 הם לקחו לרוב, בעיקר בזכות כוח. ראמזי וגם ארטטה הם לא שחקנים שיסגרו את האמצע ויקשו על הקבוצה שמולנו להניע כדור.

6. Bender Member

ראמזי נלחם וגם לקח מספר כדורים באמצע המגרש מול ה"חיות" של טוטנהאם בצורה שלא הייתה מביישת את רוי קין (אולי חוץ מזה שהשחקן מולו לא שבר את הרגל). אני חושב שהוא הוביל את מספר התאקלים וגם התק. המוצלחים בין שתי הקבוצות.

אני משנה את דעתי בהדרגה בנוגע לקשר הגנתי. לא צריך להתפס לסטיגמות או לתפקוד רגידי של קשר היום. מכול הקשרים מצפים לעשות הגנה והתקפה רק במידה שונה. אנחנו צריכים שחקנים שתורמים למשחק הקבוצתי שלנו, ולא כאלו שמתמחים בתקלים או במיקום הגנתי.

לדוגמא, פלמיני נכנס במחצית ואיבדנו לגמרי את השליטה במשחק. זה לא רק בגללו אבל גם, וזאת כיוון שהוא פשוט נשאר מול ההגנה בתור בלם קדימי וברח מהכדור. וולשיר לעמות זאת בא לקבל כדורים וגם לעשות הגנה. גם ארטטה עושה את שני הדברים.

לדעתי צריך לבנות לכיוון של וולשיר וראמזי באמצע ואוזיל מקדימה. יש בשניהם מספיק כוח ונחישות ביחד עם יכולת הנעת כדור ויצירתיות כדי להחזיק את מרכז המגרש הזה לשנים קדימה.

7. ARSI Member

גם אם ראמזי נלחם ונתן את מה שיש לו, טוטנהאם החזיקה בכדור ואנחנו רדפנו אחריו רוב המשחק, ויצאנו למתפרצות. זאת לא ארסנל שאני מצפה ורוצה לראות, בטח לא בבית מול טוטנהאם. אין לך איזה ג'אבאר באמצע, אז אין מי שיתמודד מול השחקנים הגדולים של היריבות, שתמיד תוקעות שם לפחות אחד בסגנון.

השליטה במשחק אבדה לנו עוד לפני הכניסה של פלאמיני. מאז השער שהבקענו זה קרה. אחרי שהצרפתי נכנס זה בא יותר לידי ביטוי בגלל שווילשר, ואחר כך רוזיצקי יצאו.

לא יודע למה אתה מתלהב מראמזי. אין לו תכונות שנדרשות לקשר אחורי. לא חוטף מספיק כדור, לא מדוייק, טכני כמו טוני אדאמס אחרי ארבע עשרה בירות ואיטי.

8. Bender Member

9. skyday20 Member

What is he http://www.animated-smileys.com/smileys/thinking/animated-smileys-thinking-01.Xxx

10. חוצפן חיובי Member

האמת שאני מסכים עם רוב הדברים של Bender.

ה-take שלי על מרכז הקישור שלנו:

1. באמת מאז שוילשייר יצא איבדנו את השליטה במגרש. עד אז שלטנו טיפה באחזקת הכדור, במחצית השנייה זה היה בערך 60-40 לטובתם, אולי אפילו יותר לקראת הסיום. זה בגלל שהטיפול של פלאמיני בכדור כל כך מגושם, זה פשוט שחקן שלם פחות בהנעת הכדור, מה שלא מאפשר להרוג את המשחק באמצעות possesion כמו שעושות ברצלונה וספרד. לפחות בצד ההגנתי הוא כיפר על כך עם כמה הרחקות. אולי המשחק העיד שאנחנו צריכים קשר אחורי יותר טוב מפלאמיני, כלומר עם שליטה טובה יותר בכדור שיאפשר להרוג את ההתקפות של היריב אבל במקביל לעזור לנו לבנות כאלה משלנו, אבל אני לא חושב שיש כרגע פיתרון טוב לזה מתוך הסגל הנוכחי.

2. אין שום בושה בקבוצה שיוצאת למתפרצות. להפך, זה סגנון שהרבה יותר מתאים לקבוצה הזאת. מבחינה הגנתית, לשבת מאחורה ולהגן עם כל הקבוצה הרבה יותר מתאים לחוליית הגנה של קוסיילני, פר וסאניה (גיבס הוא היוצא מן הכלל), שמתמודדים עם משחק עומד הרבה יותר טוב מאשר כשתוקפים אותנו במהירות. זה היה מאוד בולט בשלושת משחקי הליגה עד כה: במשחק הראשון ההגנה הייתה מאוד פתוחה ודלילה, והתקשינו מול היציאות המהירות והישירות של וילה. נגד פולהאם היה אפשר לראות את הדריכות של הקבוצה שהגנה עם 9-10 שחקנים ויצאה למתפרצות, וזה עבד מצוין. נגד טוטנהאם, ההתקפות המסוכנות שלהם היו ב-1 על 1 באגפים במחצית הראשונה (בסוף הם גם הגיעו למצבים מול הבונקר שלנו אבל כשאנחנו מעלים עוד שני מגנים במקום שני קשרים ולא יכולים לעבור את ה-30 מטר, אז מובן שכמה כדורים ליד הרחבה יפלו בסופו של דבר ברגליים של היריב).

מבחינה התקפית, הרכישה של אוזיל הופכת אותנו לקבוצת מתפרצות מפחידה בפוטנציה. האמת שכבר עכשיו כבשנו את רוב השערים ממתפרצות - השער מול וילה, השניים מול פולהאם והשער מול טוטנהאם היו ממתפרצות או מהתקפות מעבר ישירות. לראמזי, וילשייר ורוזיצקי יש את ההשתחררות המהירה, לקאזורלה יש את הכדרור והבעיטה מרחוק, לוולקוט יש את הספרינט, הקרוסים והבעיטה, לפודולסקי ולז'ירו יש את הסיומת. ולכולם, כל אלה שצוינו פה פלוס גיבס שמצטרף להתקפה, יש את המהירות. הראו את זה יפה ב-MOTD אחרי המשחק בפולהאם, איך אנחנו משיגים כדור ליד השער שלנו ותוך כמה שניות אנחנו מגיעים לרחבת היריב עם 6-7 שחקנים. הבעיה הייתה עד עכשיו, כמו שכתבתי לפני כמה עמודים, שלאף אחד אין את הדיוק וקבלת ההחלטות לתת את הקילר-פס, ואין אחד יותר טוב מאוזיל בשביל זה. בשני המשחקים האחרונים הגענו להמון מצבים מצוינים ביתרון מספרי ממתפרצות, אבל הצלחנו לחרבן אותם עם מסירות רעות וקבלת החלטות שגויות. אני מצפה שעם אוזיל זה יעלה.

3. לא החזקתי מראמזי בכלל, וגם הסיפורים על היכולת של ראמזי בסוף העונה שעברה הם סיפורי מעשיות מבחינתי, אבל אני חייב להודות (ואני מקווה שאני לא אוכל את הכובע מוקדם מדי) שהוא נראה בתחילת העונה הזאת הרבה הרבה יותר טוב.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

Nailed it.

ארסנל מסוגלת, מבחינה מנטלית ומבחינת שיטת המשחק שטמועה במועדון, לבנות רצפים של ניצחונות ולאגור נקודות מול הקטנות בצורה שליברפול לא הוכיחה שהיא מסוגלת.

איכות הסגל כמובן חשובה אבל זאת נקודה חשובה אפילו יותר. אני לא רואה את ליברפול עומדת בקצב, גם אם היא חיזקה כמה עמדות - קל מאד לראות אותם מסתבכים מול הקטנות ונכנסים לרצף רע לאורך זמן. ארסנל מבחינה מנטלית אמנם זוועתית בכל הקשור לתארים, אבל כשזה מגיע לונגר קאפ, ידענו גם לעקוף קבוצות מוכשרות יותר של טוטנהאם אחרי שהם הובילו עלינו בפער גדול בטבלה.

אפילו טוטנהאם הוכיחה שהיא מסוגלת לאורך תקופה ארוכה ליפול מעט פעמים מול הקטנות, בצורה יותר טובה מאשר ליברפול.

לגבי עניין ה"כשווילשייר יצא ופלאמיני נכנס, איבדנו שליטה על המשחק" - ממש לא מסכים. לאורך כל המשחק ספרס שלטו בכדור ולחצו מצוין, ואנחנו במתפרצות הגענו לטונות של מצבים. זה היה ככה גם לפני הכניסה של פלאמיני וגם אחרי, כשבשלב מסוים במחצית השניה כבר התגוננו הרבה יותר. לדעתי הוא עשה עבודה מעולה באותו המשחק ובאמת שהרבה זמן לא הרגשתי שהיה "קו הגנה" לפני הבלמים כמו בדרבי.

12. zivmay Member

אתה חי בסרט רע? מה אתה הפרשן לענייני אוזיל. הגיע הזמן להפסיק לקטול אותו לפני שהוא התחיל לשחק.

ובנוגע לקשר אחורי, לואיס גוסטבו היה מושלם לקבוצה שלנו כרגע. ונגר פשוט אדיוט מהלך.

13. Mellow29 Kopite

אף אחד לא קוטל את אוזיל, אבל הגיע לדיון בן אדם שראה אותו משחק לעיתים קרובות בקבוצה הקודמת שלו, והוא מספר את ההתרשמות שלו. אם אתה לא מסוגל לנהל דיון בצורה תרבותית זו בעיה שלך, אל תזלזל בחברי פורום אחרים.

14. Ohad_Glr Member

ברור שהוא יהיה בעל המספרים הכי גבוהים, הוא משחק באחת משתי הקבוצות שהכי קל לבשל בהן בעולם והוא משחק כמספר 10 שהמטרה המוצהרת שלו היא לבשל.
    גם דניאל אלבס מבשל המון בגלל שהוא נמצא בברסה עם חופש התקפי. או שאולי תגיד לי שאם אני אשים את אלבס אצלכם מספרי הבישולים שלו לא יפגעו?

ריאל מדריד כובשת יותר מ-110 שערי ליגה בעונה (!), ארסנל תגיד תודה אם היא תבקיע 80.
    בעונת האליפות של ריאל עם מוריניו כבשה ריאל בחצי ממשחקי הליגה 3 שערים או יותר.
    באותה עונה (עונת האליפות) כריסטיאנו כבש 46 שערי ליגה ו-60 שערים בכל המסגרות. שיא עבור שחקן ריאל מדריד (ו גם בארסנל לא היה שחקן שכבש יותר) בכל הזמנים. אתה מבין שאנחנו מדברים על יותר משער למשחק בליגה כן?
    בסיום עונת 2012/2013 היו לכריסטיאנו 139 שערי ליגה ב-128 הופעות (!) ובסך הכול 189 שערים במדי ריאל מדריד ב-189 הופעות.
    אתה מבין כמה קל להגיע למספרי בישולים כאלה כשאתה נמצא בסיטואציה שאוזיל נמצא בה?

אז אני לא אומר שאוזיל שחקן גרוע, אבל הוא פשוט לא מספיק לבדו.

אין שום סתירה במשפט שכתבתי. אוזיל הוא טופ 10 ( ועל גבול הטופ 5) בעולם בעמדת הקשר ההתקפי. הוא הטוב ביותר שיכולתם להביא כי אתם לא מספיק אטרקטיביים עבור אלה שיותר טובים ממנו. אתם לא מסוגלים להוציא את אינייסטה מבארסה או תומאס מולר מבאיירן למשל.

אוזיל הוא פשוט שחקן שלדעתי חייב קבוצה טובה סביבו כדי באמת להצליח. בריאל היה לו את זה, בארסנל אין לו.
    הוא לא יהיה נוראי, אבל גם לא מדהים.

נערך לאחרונה ב: ‏6/9/13
  15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, נחייה ונראה. רק הייתי שמח באמת לשמוע ממך, אם אוזיל "מגרד את הטופ 5" בעמדה שלו, 5 שחקנים יותר טובים ממנו בעמדה הזאת. בהצלחה.

נכון שאוהדי ריאל ראו את אוזיל יותר מאיתנו (וראיתי לא מעט משחקים של ריאל בשנים החולפות), אבל שוב, אסור לשכוח שמדובר בקהל שקטל את רונאלדו ומוריניו לא מעט פעמים ושרק להם בוז (גם ארבלואה אחרי כמה משחקים לא טובים קיבל שריקות בוז אגב, העונה בנזמה הוא הקורבן למרות שהוא אחראי ל-4 שערים בשלושה משחקים). אין שחקן על הפלאנטה הזאת שיכול לשחק בריאל בלי ביקורת שכזו עליו, ולא בגלל הסטנדרטים של ריאל, אלא בגלל המנטליות המפונקת וכפויית הטובה במועדון הזה. לכן, למרות שאני בטוח שיש משהו בטענות על כך שהוא לא דומיננטי לאורך 90 דקות ושנראה את זה גם בארסנל - אני מציע שניקח את זה בפרופורציות הראויות.

מצב נושא:
הנושא נעול.