ארסנל 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ohad_Glr Member

5 שחקנים שהייתי לוקח לקישור של ארסנל לפני אוזיל:

צ'אבי
    אינייסטה
    תומאס מולר
    דויד סילבה
    פברגאס

אלה חמישה שבוודאות עולים עליו לדעתי. חוץ מהם יש גם את איסקו (שלדעת אנצ'לוטי כנראה עדיף עליו) לוקה מודריץ וחואן מאטה שכנראה שווים לו פחות או יותר.
    גם מארק האמסיק שווה איזכור, אבל הוא סתם שחקן שאני מאוד אוהב (כי הוא באמת פחות טוב מאוזיל).

אם היית נותן לי לבחור שחקן לעונה אחת, הייתי גם לוקח את ג'ראררד (9 שערים ו-9 בישולים בליברפול בעונה שעברה) או פרנצ'סקו טוטי (12 שערים ו-12 בישולים בעונה שעברה ברומא) לפניו.

נ.ב : וזה עוד בלי כל מיני אלתורים כמו פרנק ריברי באמצע למשל...

נערך לאחרונה ב: ‏6/9/13
  2. שםמשתמש Member

אין שחקן שארסנל יכלה להביא לקישור ההתקפי שלה שהיה יותר טוב מאוזיל. צ'אבי למשל בכלל לא באותו תפקיד ולא היה אפשר להביא אותו. מולר בטח לא יותר טוב בתפקיד הזה מאוזיל. מבחינת שמות פוטנציאליים אחרים: גצה רק עבר לבאיירן. את מאטה היה קשה להביא מצ'לסי ואוזיל גם ככה לא פחות טוב אם לא יותר טוב ממנו. מודריץ' לא באותו תפקיד ולא יותר מוכשר ממנו. בקיצור, אוזיל רכש טוב גם אם לא פותר הרבה בעיות אחרות.

3. Ohad_Glr Member

צ'אבי הוא חצי באותו תפקיד. התפקיד שהוא מבצע בברסה לא קיים בארסנל. שים אותו בריאל או ארסנל במקום אוזיל ולדעתי הוא עדיף.
    מולר כן יותר טוב ממנו, לפחות לטעמי. שחקן של הרבה יותר תכלס, לוחץ ורץ בלי הפסקה, כל הזמן דוחף קדימה ועם אופי של ווינר.
    מודריץ' משחק בריאל בעמדה קצת אחורית יותר, בטוטנאהם הוא שיחק בתפקיד דומה. מודריץ' בטוטנאהם היה לא פחות טוב מאוזיל, בהתחשב בזה שהוא שיחק בקבוצה שיותר קשה להצליח בה.

קרלו אנצ'לוטי העדיף להשאיר אצלו בקבוצה את מודריץ' ולהביא את איסקו ולמכור את אוזיל...

אין ספק שאוזיל הוא השחקן הכי טוב לעמדה הזאת שארסנל יכלה להביא, הוא לא הכי טוב בעמדה הזאת בכלל...

4. Blaugrana Blood Member

גם רובן וסניידר היו "פח שלא מתאימים לרמה של ריאל", שנייה לפני שהשניים הובילו את קבוצותיהם למפגש בגמר ליגת האלופות. אוזיל במדים הלבנים נתן יותר משניהם יחד. בתור אחד שראה למעלה מ80% מהמשחקים של ריאל בשנים האחרונות, אני לוקח את אוזיל לעמדה הזו לפני כל השחקנים שרשמת (כולל אינייסטה). לאיסקו וגצה יש פוטנציאל דומה לאוזיל ואולי יהיו טובים יותר בעתיד. מה קשור צ'אבי!?

קרלו אנצ'לוטי לא קובע איזה שחקנים יהיו בריאל. פרס רצה זהות יותר ספרדית ולהחתים גלאגטיקו.

5. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא כן חושב שאוזיל הוא הטוב ביותר בעולם בתפקיד שלו. צ'אבי, אינייסטה ומודריץ' (וגם איסקו לדעתי) משחקים בתפקיד אחורי יותר מאשר אוזיל שהוא ה-"10" הקלאסי. לדעתי הוא גם מוכשר יותר ממאטה, מולר, פברגאס, סילבה ואחרים. גצה עוד צעיר וראיתי גג 10 משחקים שלו ככה שאני עוד לא בטוח לגביו, אבל מאוזיל אתה יכול לראות דברים שאתה לא תראה מאף פליימייקר אחר כרגע, אולי קאקה שעוד נשארו לו ניצוצות מהתקופה במילאן. האם זה אומר שעדיף לך מקצועית להביא את אוזיל לקבוצה שלך על חשבון מולר או מאטה? בכלל לא בטוח כי יש דברים שהם מעבר לכמות הכישרון שיש לך בין הרגליים ובמוח.

מה שאני מנסה להגיד זה שלמרות שמבחינת פוטנציאל אוזיל לא נופל מאינייסטה, קאקה, רונאלדיניו, סקולס וכו' (טוב, אולי כן מרונאלדיניו), אבל יש לו עוד הרבה מה להוכיח כדי שיהיה אפשר להכליל אותו באותה רשימה של הקשרים הגדולים ביותר ששיחקו את המשחק. יש לו חסרונות שהוא חייב לעבוד עליהם ואם במשך שנתיים שלמות הוא לא הצליח לעשות זאת כשהוא היה תחת המאמן הכי טוב בעולם, לא מדובר פה במשהו שאני מנפח.

אגב ברגקאמפ, מהמעט שיצא לי בעבר לקרוא את ההודעות שלך אתה עשית רושם של משתמש נהדר, חבל שאתה הורס את זה כשאתה מכליל את כל אוהדי ריאל וחושב שכולם חושבים את אותו הדבר. מאיפה אתה יודע מה אני חושב על מוריניו ורונאלדו? מעולם לא אמרתי עליהם משהו רע מבחינה מקצועית. זה שיש כמה מטומטמים ששורקים להם בוז ומקללים אותם אחרי משחק לא טוב לא אומר שכל אוהדי ריאל מסכימים איתם.

6. Bender Member

לדעתי כול ההשוואות האלו לא נכונות. יש המון אלמנטים שקובעים כמה שחקן הוא אפקטיבי בתוך הקבוצה שבה הוא משחק. כמה מהפוטנציאל שלו הוא מוציא החוצה, ואיך זה תורם לדינמיקה הקבוצתית.

אוהדי ריאל צודקים כשהם אומרים שלהסתכל על שורת הסטטסטקיה בלבד יחמיץ את הנקודה. כמו ההשוואה בין בייל לוולקוט. על הנייר באמת שאין הרבה הבדל (תלוי בנייר), אבל כול מי שראה את בייל משחק, את השערים המדהימים שלו את החשיבות שלהם לתוצאות יכול לראות שההשוואה מגוחכת.

מצד שני, אוהדי ארסנל מכירים את הקבוצה שלהם הרבה יותר טוב מאוהדי ריאל. שחקנים מוכשרים שהגיעו אלינו פרחו תמיד תחת ונגר. מברגקמאפ שפישל באינטר, דרך פירס שלא היה כזה מוכר מחוץ לצרפת ועד הנרי ווירה שהיו הטובים בעולם תחת ונגר, אבל לא נראו כך לפני ואחרי.

תקחו אפילו את ססק. היום בברסה הסטטסטיקה שלו טובה יותר מזו שהייתה אצלנו. מצד שני, אם תראו את השליטה שלו במשחקים ואת החשיבות שלו בתוך הדנימקיה של ברסה תגלו שהוא הרבה פחות מרכזי. זה לא בגלל שהוא הפך לפחות טוב, אלא בגלל שבתוך הדנמיקיה של ברסה כרגע, הוא לא יהיה האיש המרכזי מכול מיני סיבות.

כשלוקחים את כול זה ביחד אני חושב שאפשר להבין למה אוהדי ארסנל מתלהבים מההחתמה הזו. בתוך הדינמיקה של קבוצה יש חור שחור שדורש את אוזיל. לא כדי שהוא יעבור 5 שחקנים וייתן בישול מול שער ריק לג'ירו. אלא לשחקן שיכול לתת את המסירה האחת לפני אחרונה או את הזו האחרונה במשחק המעבר. השחקן שימצא את התנועה של שחקני האגף. השחקן שיגרום לקבוצות יריבות לתת דגש עליו ויקח את הנטל מסנטי. שחקן שכאשר הוא יעשה את הפעולות הללו יקבל תמיכה מסיבית מהקהל אפילו אם זה לא יבטא בשלושה בישולים במשחק. הקהל שלנו ייתלהב מכול מסירת אמן שלו. הקבוצה תלחם לתת לו כדורים. המאמן ייתן לו את החופש לעשות את הדברים כמו שהוא רוצה לעשות.

וונגר רוצה להפוך את אוזיל לשחקן הטוב בעולם. זה מה שהוא אמר לו בשיחת הטלפון הידועה. זה מה שמכר את המעבר. וונגר עשה את זה בעבר עם שחקנים מוכשרים כמוהו והוא יכול לעשות את זה שוב עם כול הכישרון של אוזיל.

7. AronB Member

1. אני לא יודע מי כאן האדיר עד כדי כך את אוזיל, לכדי רשימת "הקשרים הגדולים ביותר ששיחקו את המשחק", כי לא הוא, לא מאטה, פברגאס או תומאס מולר נמצאים שם, לפחות בינתיים. מה שבטוח, הוא שבעוד אוהדי ריאל מדריד ברחבי הטוויטר (וגם בברנבאו; תשאלו את גארת' בייל) מתפלאים איך לעזאזל אנצ'לוטי נתן לאוזיל לעזוב, כאן יש איזשהו ניסיון לגמד את ההעברה העצומה הזו. מה יהיה איתה? את זה נדע עם הזמן, אבל שלל ההשוואות לא מביאות להרבה משתמשים כאן נקודות לזכותם. בואו נחכה ונראה איך אוזיל ייראה בארסנל, אבל לפני זה בואו לא נזרוק דוגמאות מטופשות של שחקנים שזו לא העמדה שלהם, או של שחקנים צעירים שרק עכשיו עושים את צעדיהם הראשונים בטופ הכדורגל האירופי, בניגוד למסוט אוזיל, שעשה שם כמה דברים.

2. קשר אחורי לארסנל. בסך הכל אני יכול להסכים עם מה שקורה כרגע בעמדה הזו: אין "גרזן" אפור וחזק, אבל יש מוסרים טובים ולוחמים קטנים ומורעלים, כמו ארטטה, ווילשר וראמזי. כל הרעיון הזה יכול להצליח, שהרי לא תמיד אתה צריך "גרזן" אפרורי שיכסח את שחקני היריבה ויאכל את הדשא, ואכן, במשחקים רבים זה עובד - ארטטה נלחם בבודדים, סוחט עבירות ומחלק מסירות לחלק ההתקפי והיצירתי יותר, ובכך ארסנל בעצם שולטת במשחק. מנגד, יש את אותם המשחקים שזה לא עובד. מתי זה קורה? מול קבוצות עם קישור חזק יותר מזה של סנדרלנד ופולהאם. למשחקים האלו ארסנל צריכה רוצח אמיתי, "גרזן". מת'יו פלאמיני הוא אופציה מעניינת, אבל ספק אם הוא האיש להעלות מול הקבוצות היותר חזקות וספק אם באמת ונגר מותיר מקום לאחד כזה, בפוטנציאל, בהרכב שלו, או שהוא הולך על רעיון הקשר המרכזי ההגנתי בכל הכוח.
    אגב, לזה שטען שונגר הוא "אדיוט מהלך" בכל הנוגע ללואיס גוסטבו: יש דברים שהם מעבר לכסף, שחקן כמו גוסטבו רוצה הבטחה להרכב הראשון במהלך המשא ומתן. זה משהו שארסן ונגר לא יכל להציע לו, הוא מעדיף את ארטטה ולטעמי בצדק.

3. ההודעה האחרונה של יובל (Bender) נהדרת.

8. מזגן Member

טוב אני אצטרף לחגיגת ה"אוזיל-אייסוקר-מלטדאון".

אני חושב שאנחנו נראה אוזיל קצת אחר בארסנל. בגלל החופש שוונגר נותן לשחקנים שלו. אני לא סגור לגבי כמה חופש מוריניו נתן לו אבל אין שום סיכוי בעולם שהוא קיבל שם חצי מהחופש שהוא יקבל אצל וונגר. הם שני מאמנים שונים כאשר אחד הוא שיטטתי וסיסטמטי (איזה מלים) שכופה על השחקנים שיטה מאוד ברורה והשני הוא מאמן חופשי שבונה הרבה יותר על הדינמיקה הטבעית שנוצרת בקבוצה. ואני חושב שזה ישחק תפקיד חשוב לגבי אוזיל שהוא שחקן חכם ומוכשר שדברים שהוא רוצה פשוט מצליחים לו בטבעיות וזה בדיוק מה שהיה חסר לנו גם בבישולים גם ביצירת מצבים וגם בהנעת הכדור ופריצה של הגנות שעומדות עמוק מאוד. זה פוטנציאלית חיבור מצוין. זה לא חייב יהיה להתבטא במספרים (אסיסטים וגולים) זה יכול להתבטא במספר השערים שנבקיע, אם עכשיו השחקן שהיה מוסר לסנטי לפני שהשני מוסר לשער או שהשחקן שהיה מבצע דאבל פאס עם וולקוט היה מישהו בינוני פלוס, עכשיו זה מישהו ברמה עולמית ואנחנו נראה את ההבדל.

לגביי התחזקות\התחלשות. כל השחקנים בלי יוצא מן הכלל שארסנל איבדה השנה הם שחקנים שאין להם באמת משמעות (לא, ג'רביניו לא שחקן בעל משמעות). לעומת זאת בדרך דיי עקומה וונגר הוסיף קשר עם סטייט אוף מיינד הגנתי (פלאמיני הריג'קט של מילאן) שאת יכולתיו מוקדם לשפוט. וקשר התקפי ברמה עולמית (על זה אין ויכוח) ככה שבסך הכל ארסנל כן התחזקה. לדעתי.

מסכים עם AronB הודעה מצויינת של יובל (נדיר אבל קורה :aaa021: )

9. Ohad_Glr Member

הדיון כאן מזכיר לי את אותו דיון שהיה לי עם אוהדי ברסה (ומשתמשים אחרים) כאן בפורום כשברסה החתימה את איברהימוביץ' (רמז- אני וירדן היינו היחידים שטענו שהוא לא הולך להיות הצלחה מסחררת בברסה). איברה הוא חלוץ מעולה, פשוט לא התאים לסיטואציה בברסה (ושוב, הוא לא היה נוראי שם אבל הרבה פחות ממה שציפו).
    וכמו הדיון ההוא- הדבר היחיד שיראה מי צודק הוא הזמן.

סך הכול, הלוואי שאני אטעה כי אוזיל הוא כן שחקן שאני רוצה בהצלחתו. אני פשוט לא חושב שהסיטואציה בארסנל מתאימה לו.
    נחזור לכאן בסוף העונה ונראה מי צדק...

נ.ב: שלא תחשבו שאני סתם משוויץ, אתם מזומנים לקרוא כאן

10. מזגן Member

מסכן ראמזי. עכשיו במשחק של וויילס. מחזיק בכדור וכולם בורחים ממנו. משחק עם עצמו ועם הבלם חצי מהזמן.

גישות שונות. בארסנל חשיבות גבוהה להחזקה בכדור. בנבחרת ויילס חשיבות גדולה יותר לתת מסירה ולטוס קדימה לקוות שמשהו טוב יקרה ממישהו אחר.

בייל על הספסל בנתיים.

עדכון:
    ועכשיו ראמבו מארגן פנדל לויילס.פנדל ברור בהכשלה מאחור.
    ....... כובש!

11. מסוטיזם Member

רק בגלל שהיה דיון אחר בו צדקת, וגם הוא היה בהקשר של העברת-שחקן-וורלד קלאס-לקבוצה אחרת לא מצביע בשקל וחצי על ה'צדק' בדיון הזה. חבר'ה, מדובר פה בכשל לוגי כשר למהדרין.

תומאס מולר? מה הקשר? אמנם הם יושבים בערך על אותה משבצת אבל מדובר על שחקנים שונים לחלוטין. למולר אין רבע מהיצירתיות או הטכניקה של האחרים ברשימה שכתבת. הוא סוס עבודה שאני בספק אם היה מספק את אותה יכולת מרשימה בקבוצות פחות טובות מנבחרת גרמניה או באיירן מינכן.

12. Ohad_Glr Member

נכון, זה לא מצביע על כך שאני אהיה צודק הפעם.

מה הקשר? תן לי את תומאס מולר עכשיו במקום אוזיל בריאל ואני לוקח בשתי ידיים. כנ"ל בארסנל (אם הייתי אוהד ארסנל).

שוב, הזמן יגיד מי מאתנו צדק...

13. מסוטיזם Member

ראמזי מוכשל ברחבה אחרי תרגיל נהדר, כובש את הפנדל.

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפחות עכשיו אני יודע באיזו רצינות להתייחס לביקורת שלך על אוזיל. עזוב את הרשימה המגוחכת (פברגאס? מולר? באמת?), מסתבר שאתה צופה באוזיל שנים בריאל ואפילו לא יודע באיזו עמדה הוא משחק אם אתה משווה אותו לצ'אבי ומודריץ'.

טוב נו אם חזית שזלאטן לא יצליח בברצלונה, מי אני שאחלוק עליך.

15. AronB Member

מזגן

מסכים איתך, מעוניין לחדד ולהוסיף כמה דברים:
    1. אמר פה מישהו שמוריניו הוא המאמן הטוב בעולם ומשום מה שכחתי להציג על הדף כמה אני לא מסכים עם האמירה הזו. מוריניו הוא מנג'ר מעולה, שיודע להרכיב קבוצות מתוקתקות, חכמות, ובלתי מנוצחות, אבל בתור מאמן הוא נופל מארסן ונגר. בעוד ונגר בונה את השחקנים שלו בדקדקנות, עובד על החולשות שלהם ולעיתים זונח את הטקטיקות והכדורגל הכולל, מוריניו הוא מאמן שמנצל במאת האחוזים את מה שכבר יש לכל שחקן שלו, ובונה טקטיקה קבוצתית, מתוקתקת ומפורטת, שלדעת רבים אפילו מתיימרת להציג לשחקן איזה פס יתן ואיזה לא.
    אני נוטה להאמין שבשיטה ה'ונגרית' מסוט אוזיל יצליח להביע את עצמו יותר; ראשית, ונגר יעבוד איתו על החולשות שלו, ולאו דווקא ירכיב אותו ככה סתם, שנית, ונגר יתן לו חופש פעולה בדיוק כפי שציינת.

2. חשוב לזכור שגם אם אוזיל יקבל את כל החופש שבעולם ובאמת יראה בארסנל יותר משהראה בריאל מדריד, סביר להניח שמי שייקבע את גדולתו יהיו דווקא אלו שסביבו. אוזיל, בניגוד לקודמו בתפקיד ססק פברגאס, הוא לא שחקן שכובש יותר מדי, אלא יותר מבשל. לשם כך, אוזיל צריך את ג'ירו, פודולסקי ות'יאו וולקוט בכושר הבקעה טוב. לעזרתו, יש לו את סנטי שגם יודע לכבוש פה ושם.
    הנקודה הזו עשויה להיות הקריטית ביותר בעונה של ארסנל; בינואר הקרוב נהיה חייבים להחתים חלוץ, השאלה היא איזה - האם יהיה זה עוד Marquee Signing, בדמות רוני או סוארס, או שזה יהיה חלוץ מחליף איכותי, עם ניסיון PL, סוג של סופר-סאב שכזה, בדמות בה, בנטקה או חבייר הרננדז. מה שיקבע את זה, אמור להיות ה-Form של אוליבייה ז'ירו - אם ימשיך בעכשווי, סביר להניח שנחתים אחד מאופציה ב', אם ידעך, נהיה חייבים להחתים שחקן בקאליבר של רוני, סוארס ושות'.

3. מסכים, ארסנל התחזקה. שלחנו הביתה שחקנים שלא היו שווים כלום (צ'מאח, סקילאצ'י, ארשבין) וגם שחקנים שהזיקו לנו ולכדורגל שלנו (ג'רביניו, סנטוס). לכל אחת מההחתמות שלנו יש צדדים חיוביים בנוגע לסגל - אוזיל משאיר את פודולסקי, וולקוט, ראמזי או ווילשר על הספסל; כל אחד מהם הוא שחקן ספסל ברמה סופר, סופר גבוהה. פלאמיני הוא שחקן שלא היה לנו והיינו צריכים, והוא בהחלט יחשב כשחקן סגל טוב כל עוד ייראה כפי שנראה ב-45 הדקות שלו מול טוטנהאם. סאנוגו הוא חלוץ צעיר ומוכשר, שבוודאי יש יותר סיכוי שיעשה משהו מאשר הסיכויים שהיו למרוואן צ'מאח האימתני.

Ohad_Glr

בתור אוהד ארסנל, לא מסכים. תומאס מולר הוא שחקן ענק, אבל אני מעדיף את מסוט אוזיל בארסנל על פניו בכל יום נתון. למה? מהסיבה הפשוטה - ארסנל, כיום, לא משחקת עם שחקן בעמדה הטבעית של מולר, שהוא מעין חלוץ אחורי. אם היה מגיע מולר, הוא היה מוסט לקיצון, משחק כחלוץ בודד או משאיר אותנו עם כמות עוד יותר נמוכה של יצירתיות בקישור ההתקפי. מה לעשות, ונגר עדיין עקשן.
    אוזיל, בניגוד למולר, יושב בדיוק על העמדה ההתקפית בקישור, זאת שהייתה שייכת לקאזורלה ומוקדם יותר לפברגאס.

Dennis Bergkamp

לגמרי צודק, רשימת מגוחכת. שים לב שהוא גם נתן את האופציה של ריברי במרכז, לפי מה שהבנתי כעדיפה על אוזיל. Since when ריברי במרכז? ממש פוטבול מנג'ר.
    אגב, העובדה שאדון אנצ'לוטי העדיף את איסקו, די מריה ובייל ע"פ מסוט אוזיל לא אומרת שזו ההעדפה הנכונה. אם כבר, אתה יכול לגשת לאוהד רנדומלי בברנבאו, ליורגן קלופ, לכריסטיאנו רונאלדו או לסמי חדירה ולשאול אותם מה הם חושבים על דעתו של אנצ'לוטי...

מצב נושא:
הנושא נעול.