ארסנל 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י GentlePunter, ‏19/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. חוצפן חיובי Member

סאניה, קוסיילני וז'ירו בהרכב של צרפת נגד גאורגיה.
    פר ואוזיל בהרכב של גרמניה נגד אוסטריה.

2. Ohad_Glr Member

לא כתבתי שהם בעמדה שלו, כתבתי שהם 5 שחקנים שהייתי מביא לקישור של ארסנל לפני אוזיל...

אגב, באיזו עמדה מודריץ' שיחק בטוטנאהם אם לא כ-AMC?

צ'אבי הוא אכן MC, אך הוא בכל זאת היה עדיף...

נ.ב: עכשיו כשאני קורא את זה שוב אני רואה שזה בהחלט נראה שכתבתי שצ'אבי בעמדה של אוזיל, ולא לכך התכוונתי.

מבחינתי בעמדת ה-AMC (קשר התקפי קדמי) הייתי לוקח את אינייסטה, מולר ודויד סילבה לפני אוזיל. אם הייתי צריך לקחת שחקן לעונה אחת הייתי לוקח גם את טוטי או ג'ראררד לפניו.
    מודריץ', איסקו וחואן מאטה גם לא פחות טובים ממנו בעמדה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏6/9/13
  3. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

4. zivmay Member

לאנשים פה מכרסם הלב, וזה גורם להם לפלוט שטויות.

5. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהד,

אמרת שאוזיל "מגרד" את הטופ 5 בעמדה שלו (כלומר יש מינימום חמישה שחקנים בעולם, בעמדה שלו, שיותר טובים ממנו). ביקשתי ממך לתת לי רשימה של כאלה. נתת לי רשימה שכוללת שחקנים שבכלל לא משחקים בעמדה הזאת (מודריץ' הוא לא AMC, ולא היה כזה בטוטנהאם, ואן דר וארט היה הקשר ההתקפי. רבאק הוא משחק בקבוצה שלך).

עכשיו אני רואה שגם טוטי וג'רארד עדיפים על אוזיל (בטח גם תומאס רוזיצקי עדיף). זה פשוט מגוחך ברמות היסטריות. מצטער, אבל גם אם ראית כל משחק של אוזיל במדי ריאל זה לא משנה, כי אין לך מושג. חשדתי כבר בשלב שקראת לשחקן של 70 בישולים ב-3 שנים "שחקן של הבלחות", עכשיו הכל ברור.

בונה את השחקנים שלו בדקדקנות? עובד על החולשות שלהם? אני אשמח לשמוע דוגמאות או איך זה בא לידי ביטוי, כי אני פשוט לא מצליח לחשוב על שום קשר בין שני הדברים הנ"ל לונגר. להיפך.

נערך לאחרונה ב: ‏7/9/13
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שטויות בקילו... הייתי לוקח את אוזיל לפני כל שחקן אחר- גם לפני מאטה. אם נסתכל על הקישור ההתקפי כעמדה אחת- רק את הזארד ואינייסטה אני רואה לפניו.

בכל אופן, אין מה לחפש פינות- אוזיל זה שחקן שכל קבוצה בעולם הייתה רוצה אצלה, אוזיל זה שחקן שהופך את הסובבים לו לטובים יותר, אוזיל שחקן ענק- והוא נמצא בארסנל, השאלה איך ארסנל תהיה מבחינה הישגית יחד איתו ומתי ימאס לו לשחק במועדון שלא מצליח להתרומם, אם וכאשר זה ימשיך לקרות.
    בראייה שלי, הגיע שחקן גדול, ענק, שיכול בהחלט להפוך את כל הילדים הלא יוצלחים (ברמה הקבוצתית) מסביבו למשהו אחר. מקווה שאני טועה.

7. JohnTerry26 Member

בין כל הטוטי וג'רארד וכל שאר השטויות שנאמרו פה ע"י אוהד ריאל, נאמרו גם דברים נכונים ולא צריך לעשות מאוזיל פליימייקר מושלם. אוזיל נוטה להיות לא מספיק דומיננטי והוא לא בדיוק שחקן שסוחב קבוצה בכוח כשצריכים אותו. כשצריך גול ומהר, הוא לא ייקח כדור וינסה לספק את החלוצים פעם אחר פעם, זה לא הוא. הוא מבריק ומוכשר לדעתי מכל מס. 10 אחר, לכן גם כשהוא לא דומיננטי כ"כ הוא עדיין יוצר כמות אדירה של מצבים לשער ואסיסטים. מלבד ייצור מצבים אני די משוכנע שהנוכחות שלו במרכז ההתקפה, האלגנטיות, הדיוק, היצירתיות, תעלה את ההתקפה של ארסנל רמה. וכמובן אי אפשר לשכוח שהוא ה-פליימייקר למתפרצות.

8. Bender Member

ונגר עושה שלושה דברים לשחקנים שהם "שלו":

1) נותן להם גיבוי בטווח הקצר ובארוך.
    2) נותן להם חופש פעולה לעשות את מה שהם רואים לנכון.
    3) מעודד אצלם מחשבה ומעודד אותם להרהר בצורת המשחק שלהם (שחקן רבים מדברים על צורת הלימוד הזה של ונגר).

הוא לא יבוא ויגיד להם איך לתת פס, או מתי לרוץ ומתי לחזור להגנה. במובן הזה הוא לא דקדקן. הוא יוצר אווירה של גיבוי ביחד עם שיחות של הבהרות כדי ליצור אפשרות לשחקן למצוא את הדרך שלו לשיפור, ולפתח את היכולת שלו לפתור בעיות בצורה שנכונה לו.

- למי זה מתאים? לשחקן חכם. לשחקן עם מוטיבציה אישית גבוהה. לשחקן עם בגרות.

- למי זה לא מתאים? לג'ריביניו וחבריו...

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

2 ו-3 אצלך זה בערך אותו הדבר, ואני מסכים. ונגר אכן נותן המון חופש לשחקנים, הוא פשוט יצר שיטה כללית שארסנל משחקת על פיה, ומשם הוא נותן לדברים לקרות. לדעתי באופן קיצוני מאד וזה אחד החסרונות הגדולים שלו.

מכאן עד דקדקנות (ונגר לא רק שהוא לא דקדקן אלא בתחומים רבים רשלן מאד) או עבודה על חולשות יש דרך ארוכה.

10. santi Member

אהלן, אני קורא כאן כבר מספר שנים והחלטתי להצטרף קצת לדיון.

אני קורא את מה שכותבים כאן על אוזיל וקצת מופתע מהנסיונות להמעיט ביכולותיו. אין הרבה שחקנים שיש כלפיהם קונצנזוס נרחב יותר מאשר אצל אוזיל. ואני לא מדבר רק על האוהד הממוצע אלא גם על אנשי המקצוע מתוך הענף. המספרים שלו, לצד העובדה שהוא כבר מספר שנים משחק בהרכב של נבחרת גרמניה, הם ההוכחות הכי טובות לרמתו. וכל זה כשהוא בן 24 בלבד!

לגבי הדברים שאוהד ריאל מדריד אמר פה - בתור אוהד נייטרלי שצפה בריאל לא מעט בשנים האחרונות, אני יכול להגיד שגם אותי אוזיל עיצבן לא פעם. בעיקר באנמיות ובחוסר החשק שהפגין לעיתים (בעיקר בעונה האחרונה). אבל צריך לזכור מאיפה נובעת האכזבה הזאת - מההיכרות עם היכולות שלו! ההרגשה הזאת שלעיתים הוא יכול הרבה יותר ממה שהוא עושה. הוא יכול לתת במשחק אחד רגעי קסם שמעטים יכולים לתת, ואז להיעלם למספר משחקים.
    וכאן המשימה של ונגר - לגרום לאוזיל להפוך לשחקן יציב ומשפיע שסוחף אחריו את הקבוצה.
    העובדה שהוא מסומן ככוכב העל של הקבוצה שכל הכדורים יעברו דרכו, לצד הגיל בו הוא צריך להתחיל להגיע לשיאו (שוב, רק בן 24), יכולה וצריכה להביא ליכולתו לעלות מעבר למה שראינו בריאל עד היום. הרבה אחריות הולכת לו על הכפתיים, ולכן הוא יצטרך לקחת מנהיגות ולסחוף אחריו את הקבוצה. ועם הביטחון שונגר ייתן לו בין אם הוא טוב או רע (ע"ע ראמזי) אני בהחלט אופטימי.

אגב אני ניר, אשמח לתגובות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Bender Member

לא הבנת מה אני אומר. 2 ו-3 הם שני דברים שונים. לתת למישהו חופש זה דבר אחד. דבר אחר זה לעודד בחינה וניתוח עצמאי של המשחק ושל התפקיד שלהם בו. אני זוכר במפורש שהנרי דיבר על זה באחד הראיונות, ועוד שחקנים גם כן. הוא לא אומר להם מה לעשות, הוא מדבר איתם וגורם להם לנסות להבין לבד היכן הם יכולים להשתפר ואיך. זה לא קשור באופן ישיר לשיטה שהקבוצה עובדת בה שזה דבר אחר. זה קשור להתפתחות האישית של השחקן.

הוא בהחלט מאמין בזה שצריך לתת לדברים לקרות. אבל הוא יוצר סביבה בה הדברים יקרו בצורה הנכונה. וכשאני אומר דברים אני מתכוון להתפתחות של השחקן (לא להתפתחות של הקבוצה). זו פילוסופית כדורגל (וחיים) שקשורה לצורה שבה הלימוד נעשה. יש לזה יתרונות וחסרונות וזה לא מתאים לכול שחקן, אבל כשזה מתאים זה יכול להביא אותם לגבהים חדשים.

12. מסוטיזם Member

אתה יכול להביא דוגמאות לאיך שזה בא לידי ביטוי בשחקנים שעברו תחת ונגר?

אני לא שואל מכוונה של 'לקטול' אלא מכוונה של סקרנות.

13. seby Member

לא שמישהו צריך להיות מופתע, אבל לפי הדיווחים האחרונים ארסן ונגר צפוי לחדש את החוזה שלו בארסנל, שכאמור פג בתום העונה הנוכחית. לפי שמועות ונגר יקבל 15 מיליון פאונד עבור 3 שנים (לא כולל בונוסים - בטח בונוס בשביל ונגר זה עבור מקום 4, הרי זה כמו גביע).

אז המון אוהדים הסתנוורו לחלוטין מקנייה רצינית אחת סוף סוף של אוזיל (אחרי קיץ זוועתי ושנים רצופות של מכירה כוכבים והבאת בדיחות במקומם), אז מיד ההנהלה וונגר עצמו ינסו לסגור חוזה חדש, כל עוד הרוחות נרגעו, שאישית אני חושב שזה צעד מגעיל.

מנג'ר שכבר 8 שנים לא מביא תואר מחדש לעצמו חוזה ועוד בסכומים מטורפים, שפשוט לא מגיעים לו...

אישית, אני חושב שאפילו לא מגיע לו חוזה חדש, בטח עכשיו בתחילת העונה! אם ונגר היה מכבד את האוהדים של ארסנל הוא היה מחכה לסוף העונה ואז מחדש במידה והוא סיפק את הסחורה (חזרה לכדורגל איכותי, בניית עמוד שדרה יציב לעונות הבאות והבאת קשר הגנתי/חלוץ בינואר + תואר: אפילו גביע הליגה).
    בסופו של דבר, לא רק שארסנל לא לוקחת תארים, אלא שב- 3 השנים האחרונות ארסנל משחקת כדורגל רע, היא מכרה כל כוכב/סמל שהיה לה ובעיקר איבדה הרתעה וכבוד מכל יריבה בליגה והדבר הכי חשוב - היא מזלזלת באוהדים שמשלמים הכי הרבה כסף בעולם, כאשר בראש המזלזלים עומד ארסן ונגר עצמו.

ארסן ונגר לא ראוי לחוזה חדש בארסנל, הוא לא ראוי להמשיך לאמן את הקבוצה ואני פשוט חושב שלטובת עתיד המועדון, ארסנל צריכה אדם חדש שיעמוד בראש הצוות המקצועי והיא בעיקר צריכה מנכ"ל עם עמוד שדרה (שלא מונה על ידי המנג'ר...) שינהל את הקבוצה כראוי.

לצערנו, אנחנו שקועים בתוך דיקטטורה שתימשך עוד 3 שנים לפחות ולצערי, אני חושב שאנחנו נצטרך לחכות לפחות עוד 4 שנים בשביל סיכוי לאליפות.

14. lakb24 Member

רשמתי פה הודעה בקשר לונגר לפני שבוע ובה אמרתי שאני אחד מהאחרונים פה שעדיין תומך בונגר,אבל אם הוא לא ישנה משהו בגישה שלו עד סוף חלון העברות הוא איבד גם אותי.זה היה לפני אוזיל.נכון שאוזיל לא הופך את החלון העברות הזה לטוב,ממש לא,אבל זה לפחות נראה כמו הצהרת כוונות מסוימת,זה בכל זאת משהו שונגר לא עשה בחיים שלו ועוד בדד ליין דיי הוא רצה גם את די מריה(זה היה במקורות מאוד אמינים).
    יכול מאוד להיות שהוא החליט שהוא מתח את החוט יותר מדי ושהוא עומד להקרע אז הוא התחיל לפתוח את הארנק,יכול גם להיות שהוא לא שינה כלום וקנה את אוזיל רק בשביל להגיד אחר כך לאוהדים:"קניתי שחקן,הוצאתי הרבה כסף,זה לא עוזר!",אבל מה שבטוח שאצלי הוא קנה לעצמו זמן עד לפחות סוף ינואר הזה(כל עוד הוא עדיין בטופ ולא במקום ה5-10) וזה לא כאילו יש עוד אופציות בשוק,הקיץ הזה היה הקיץ עם התחלופת מאמנים הכי גדולה שאני זוכר,להיות יציבים בגזרת המאמן זה מאוד חשוב ואני לא רואה מאמן בשוק כרגע שיותר טוב מונגר..

15. Bender Member

צריך גם לזכור אבל שאוזיל הגיע לארסנל בגלל ונגר ולא בגלל הכסף. אני לא חושב שהקיץ הזה היה דוגמה לאיך צריך לנהל מועדון כדורגל, אבל צריך לזכור את היתרונות של ונגר ביחד עם החסרונות, ראה ערך מויס ואך זה החליש את היוקרה של מנצ'סטר בשנייה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/13
מצב נושא:
הנושא נעול.