וילשר חוץ ל - 3 חודשים Jack Wilshere faces three months out as Arsene Wenger reveals extent of Arsenal midfielder's ankle injury - Telegraph עוד שחקן אנגלי שהקריירה שלו תיהרס בגלל פציעות.
כמו אואן, כמו וולקוט וכמו רבים אחרים ששיחקו הרבה יותר מדי עוד כשהיו בני 17-18, ווילשייר מוצא את עצמו בחוץ לכמה חודשים בדיוק כשהוא איכשהו נכנס לכושר. לא אתפלא אם סטרלינג בדרך להיות עוד אחד כזה בקצב הזה, רודג'רס מעמיס עליו גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית.
כבר נהיה עניין שבשגרה הידיעות האלו על שחקני ארסנל, ובמצבם היום זה אפילו לא כזה מעניין, אלא אם זה יגיע לסאנצ׳ז אולי. וסתם חשבתי על זה עכשיו.. הדיון הזה כל כך מת יחסית לשנים קודמות שאני אשכרה קצת רוצה שיהיה בארסנל איזה שינוי חיובי מרענן רק כדי שאנשים יחזרו לכתוב פה.
כשחושבים על זה לעומק, מבינים שתופעת מסי-רונאלדו כל כך מרשימה לא רק בגלל היכולת המקצועית, אלא הרבה בעקבות כושרם הגופני. שחקנים שכולים דיברו על זה שהם ייגמרו בגיל 24-25 בגלל העומס, אבל הם מצליחים לשמור על כושר מפחיד... להבין שרונאלדו מגיל 17 ומסי מגיל 19 משחקים 40+ משחקים בעונה - זה פשוט הזוי. עובדה שהרוב לא מצליחים לעמוד בזה. ווילשר עוד שחקן שלעולם כנראה לא יעשה את קפיצת המדרגה הדרושה בגלל הפציעות, וחבל מאוד.
מסי בתחילת דרכו גם היה נפצע הרבה, בעיקר פציעות של שרירים אבל אז בברצלונה בנו לו תוכנית אימונים אישית ותזונה מיוחדת ואז פתאום ב- 2007 ככה הוא הופיע עם מסת שרירים מרשימה ומאז באמת, עד שנה שעברה שהוא היה איזה 3 חודשים פצוע, הוא לא נפצע משהו כמו 4 שנים וזה באמת מדהים לשחקן שלא מפסיד כמעט משחק וחוטף מכות כמוהו. רונאלדו? רונאלדו הוא רובוט, אז לא מפתיע... בנוגע לג'ק, אז אפשר להתחיל לדבר שעות, אבל במקרה של הפציעה הזאת אני לא זוכר מי זה, אבל השחקן של יונייטד פשוט נכנס בו מהצד בתיקול של צהוב כהה מאוד והשופט אפילו לא שרק לעבירה!!! כל שחקן היה נפצע מהתיקול הזה... בנוגע למשחק של היום, אז ונגר מראה את הדלת לפודולסקי, כי אם הגרמני, אלוף עולם, 120 הופעות בנבחרת ולא מעט שערים בארסנל, כולל השנה שער קריטי בצ'מפיונס ב- 5 דקות במגרש ובלפני שנה בחצי השני של השנה הוא היה הסקורר העיקרי שלנו, אז היום ונגר מעדיף בחור צרפתי, צעיר, בינוני מינוס, שלא הבקיע שער רשמי במועדון, מגושם ולא מחובר שרק חזק מפציעה של איזה חודשיים והוא פותח?? איך סונוגו מועדף על פני פודולסקי זה פשוט לא ברור וקמפבל סוף סוף בספסל, אבל רבאק! ונגר פשוט לא נותן לו צ'אנס... המפיה הצרפתית במיטבה, רק שבעבר על כל גרימנדי וסיגאן היה לנו פירס, הנרי, ויירה ווילטורד, אבל זה פשוט מגוחך... גם קאזורלה ממשיך בהרכב במקום לתת צ'אנס לרוזיצקי למשל, שבעונה שעברה היה נפלא והשנה פשוט מיובש... וולבק אפילו לא בסגל וזה מאשר את העובדה שהוא שיחק נגד יונייטד לא כשיר, אבל הוא לא רצה להפסיד את המשחק הזה... עוד פרט מעניין זה שעל הספסל שלנו נמצא השוער הרביעי! מרטינז מקבל הזדמנות במשחק מאוד חשוב ועם מונריאל לפניו, אני מרחם על השוער שלנו... התחושות לא טובות, נקווה לפחות שהמשחק השני יגמר בניצחו ןשל הטורקים או בתיקו ואז לא נצטרך לנצח במשחק הבא... בהצלחה לבחורים
בישול של קאזורלה לסונוגו (שהיה בנבדל, לא?)... ונגר גאון! לאיש הזה יש יותר מזל משכל, בדיוק כפי שבכל שנה קבוצות עושות במכנסיים ואנחנו לוקחים מקום 4. כל הכבוד לסונוגו -------------------------------------------------------------------------------------------- עם כל הכבוד לשער הבכורה של סונוגו, הבחור פשוט לא ברמה הזאת... השער שלו היה נחמד, למרות הנבדל, אבל חוץ מזה הוא מאוד בינוני והוא לא עשה שום דבר בשביל לשכנע אותי אחרת. אני כן רוצה לציין לטובה את קאזורלה, שלמרות שהוא לא יוצר מספיק, היום זאת הפעם הראשונה העונה שהוא נראה כמו סנטי קאזורלה מלפני שנתיים... עדיין הבעיה איתו היא שהוא פשוט לא סקורר ונדיר שהוא מצטרף להקו השני. סנטי בעיקר בורח לאגפים ועוצר את הכדור והשטף של המשחק וזה בעיה. לפחות היום הוא השחקן הטוב במגרש. עדיין, אנחנו פשוט לא מייצרים מספיק מצבי הבקעה ולא מנצלים מספיק את אוקס ואת אלכסיס באגפים.
מסי ורונלדו הם שני דוגמאות כל כך קיצוניות. לא רואה טעם להשוות אף אחד אליהם במקרה הזה. הם היוצא מן הכלל ולא מעידים על הכלל. לא רונאלדו שבאמת מתברר כסוג של רובוט בלתי ניתן להריסה ומסי שיש לו סיפור שלם עם רפואה ובריאות. הייתי נמנע מלבצע אילו הן הנחות ו או הקבלת מסקנות מהמקרה שלו שכן אין לנו את החומר הרפואי הנדרש כדי באמת להבין מה הסיפור שלו. זה מצחיק לשמוע ניתוחים של אנשים שאין להם שמץ של מושג על דיאטות ואימונים. כל רופא נורמלי ישלול מיד את הניתוחים הללו. לגבי הפציעה של ג'ק. היא אומנם לא מעידה על בעיות פיזיות אבל היא כל כך פציעה טיפוסית שלו. פשוט פציעת ג'ק קלאסית הוא עם הכדור בצעדים אחרונים בשווי המשקל בין שני שחקנים כאשר אחד קורע לקרסול שלו את הצורה. ראינו דברים דומים ממנו יותר מדי פעמים. זה הסגנון שלו. וזה ההווה שלו עד שיבין איך להמנע מלהכנס למקומות הללו מלכתחילה או לפחות לצמצם את מספר הפעמים שהוא מבצע את המהלכים הללו. אחרת אנחנו באמת לא נראה הרבה ממנו.
עם כבר פציעות, אז אי אפשר להתעלם מסונוגו, שלמרות השער בכורה, הוא ממש שחקן בינוני שאם הוא לא צרפתי בסגנון שונגר אוהב כשהם בני 18, אז אין מצב שהוא בארסנל או בפרמייר ליג... בנוסף, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא בן איזה 20 וכבר עבר שנה שלמה של פציעה, רק מאז שהוא בארסנל עבר לפחות 4 פציעות של מינימום חודש ועכשיו שוב מתיחה בירך (3 שבועות לפחות) ואין פלא שהוא אמר בראיון לאתר של ארסנל שהוא חבר ממש טוב של דיאבי ושדיאבי הוא "המנטור" שלו ועכשיו אני מבין את ההדרכה של דיאבי: "אז ככה יאיא, אתה חותם על חוזה, נפצע בכל פעם שיש לך הזדמנות והם עדיין משלמים לך טונה כסף על כלום!". דרך אגב, גם ארטטה שחקן עם עבר של פציעות ושוב מתיחה, בדיוק כמו נגד אנדרלכט + הוא זקן כבר וזאת פשוט רשלנות מצידו של ונגר להמשיך ולא להביא קשר הגנתי אמיתי. מבחינתנו, אז למרות שניצחנו, אי אפשר להתעלם מהכושר הנוכחי הרע של דורטמונד שנראת יותר גרוע מאיתנו אפילו, פשוט כבויה וחסרת ביטחון ובטח כאשר הקפטן הומלס ורויס המצויין פצועים. הדבר היחיד שאפשר להמשיך לקחת מארסנל העונה - אלכסיס. שנים שאני אומר שארסנל זקוקה בדחיפות לשחקן או 2 דרום אמריקאים בחלק הקידמי ושנים דיברתי שאם די מריה בשוק הוא צריך להגיע ולפחות קיבלנו את אלכסיס שהוא מאוד מזכיר את אגוארו, קצת פחות סקורר ולא מספיק טוב עם הגב לשער בשביל לשחק במרכז ההתקפה, אבל שחקן אדיר, נחישות, ביצים, בועט בכל הזדמנות - בקיצור, כל דבר שלא מייצג שחקנים של ארסנל מהשנים האחרונות. אישית הייתי בקיץ מנקה את החלק הקידמי שלנו מסונוגו וגם ג'ירו ומשקיע סכום גדול מאוד על ג'קסון מרטינז הנפלא מפורטו - חזק, מהיר, קולומביאני, סקורר... בדיוק מסוג החלוצים שאנחנו צריכים לצידו של אלכסיס ואוקס/ת'יאו - וולבק יהיה שחקן רוטציה נפלא ואז רק נשאר להביא בלם אמיתי וקשר הגנתי ועם מאמן חדש עם אמביציה וחוכמה אפשר לחזור ולהיראות כמו קבוצה. הכלל של ארסנל לקיץ: אם אתה לא מטר 85 לפחות, אתה לא מגיע - ארסנל צריכה עוצמה, מהירות, קשיחות וגובה ובלם נוסף, קשר הגנתי וחלוץ כמו מרטינז יספקו את זה. ונגר עכשיו יכול להירגע, הבטיח את המקום בשמינית ועכשיו נחכה לראות אם נקבל את באיירן שוב, בארסה אם תסיים ראשונה ואולי אחרי 8 שנים נקבל את ריאל עם בייל ורונאלדו, סתם לכיף חוזרים להתרכז בליגה עד לסוף פברואר
כן... לגבי המשחק: לא נראינו טוב היום, אבל העיקר 3 נקודות. יכולת זה משהו שאני מוכן לוותר עליו לפעמים אם אנחנו משיגים 3 נקודות במשחק חוץ בפרמייר ליג. למזלנו ווסט ברום קבוצה חלשה והיא לא ממש איימה עלינו היום פרט למשקוף לקראת הסיום. סאנטי ממשיך את היכולת הטובה והוא ללא ספק השחקן המצטיין שלנו, בישל את השער כמו גדול, רק שימשיך כך. וולבק במשחק סביר, היה הרבה מעורב בהתקפות ועם נגיחה טובה בשער. סאנצ'ז לא היה מספיק טוב ומעורב היום, אבל אי אפשר לצפות ממנו להפציץ כל משחק. ג'ירו שחזר מפציעה היה חלש. ראמזי לאט לאט מתחיל לחזור ליכולת שלו מלפני שנה וחצי... לא מובן מה עובר עליו. להגנה לא הייתה יותר מדי עבודה ואפילו פלאמיני לא הזיק, מרטינז ממשיך לשמור על שקט בין הקורות וזה נחמד לראות. אנחנו לקראת תקופה עמוסה והסגל רק הולך ומתקצר (מונריאל נפצע היום)... אני מקווה שזה יגרום לאדון ונגר לחזק אותנו בינואר.
לגבי הפציעה של מונריאל, אז זה ידוע ששחקני ארסנל עושים רוטציה במרפאה של המועדון... קוסיילני חזר, מונריאל הולך. בנוגע למשחק של היום, אז אנחנו ממשיכים עם היכולת של כל השנה, כאשר אנחנו פשוט לא נראים מאומנים, חסרי שיטה, בלי בעל בית בחלק הקידמי (חסר לנו סוג של פברגאס!!! - אני מקווה שכשאוזיל יחזור הוא יקבל את המפתחות ויספק את הסחורה כמו בתחילת השנה שעברה, כי אם לא אנחנו בבעיה גדולה) ואנחנו בעיקר תלויים ביכולת אישית, כאשר אלכסיס הציל אותנו ברוב המשחקים האחרונים והיום, כמו נגד דורטמונד, זה היה קאזורלה שממשיך ביכולת המצויינת שלו ב- 180 הדקות האחרונות ואני שמח, כי עד למשחק נגד הגרמנים סנטי נראה פשוט זוועה. עדיין השיטה של ונגר לא עובדת, אנחנו לא שולטים בכדור, לא שולטים בקצב, מבולגנים, חסרי השראה, איטיים והכי עצוב - ברומיץ', קבוצה סופר בינונית החזיקה מעמד נגדנו שעה בלי לספוג, בלי פאניקה, וגם אחרי השער לא נלחצו. מהצד השני, אנחנו, 20 דקות לסיום הפסקנו לשחק ופשוט כל הקבוצה נכנסה לפאניקה מטורפת, זה גם כמעט עלה לנו ביוקר לפחות 3 פעמים, בעיקר עם המשקוף והכדור של גארדנר שעבר ליד הקורה ופשוט היה לנו היום מזל, כי בקלות זה יכל להיגמר בעוד תיקו או כמו נגד סוואנזי, בהפסד חוץ שהניצחון היה בידיים שלנו ואל תחשבו שאם המשקוף הזה נכנס וזה 1-1 עם 10 דקות לסיום, אנחנו גם מפסידים את המשחק הזה... וד"א הבעיה היא לא בהגנה, אלא הקישור וההתקפה שפשוט לא שומרים על קור רוח, מאבדים כדורים ובעיקר לא מנצלים מצבים במהלך המשחק בשביל להבקיע יותר משער או 2 במשחק. הגנתית אני יכול להגיד שרק גיבסי לפעמים ממשיך לתקוף כמו מטורף גם כשאנחנו ביתרון וזה פשוט מיותר - צריך ללמד אותו שכשאנחנו מובילים, אלא אם אנחנו שולטים לגמרי במשחק, אין טעם שהוא יצא קדימה. הגנתית לפחות קוסיילני חזר וכבר על המשחק הראשון שלו רואים כמה שהוא היה חסר ואם היה לנו קשר הגנתי טוב יותר, אז ההגנה שלנו עם מרטסאקר וקוסיילני היא בסדר גמור, בדיוק כפי שבשנתיים האחרונות בזכותם השגנו את המקום הרביעי. אני רק מקווה שהם ישארו בריאים וגם גיבסי וגם כאשר דאביושי יחזור, למרות ש- 100% שזה לא יקרה, הייתי שמח לראות את צ'מברס ממשיך באגף המגן הימני, כי ממה שראיתי בשנים האחרונות מדאביושי, צ'מברס טוב ממנו הגנתית והתקפית לא ראיתי אף פעם מדאביושי משהו יוצא דופן. צ'מברס גם מוסיף גובה ועזרה בהגבהות שדאביושי לא יכול לתת, הוא צעיר ממנו באיזה 9 שנים והוא אנגלי. לסיום, אני לא מבין למה ונגר מבזבז דקות, בעיקר חצי שעה ראשונה של המשחק עם אלכסיס באגף ימין... הוא פתח שם את העונה, לא מצא את עצמו ומאז שהוא קבוע באגף שמאל הוא הקיצוני השמאלי ה- 5 הכי טוב בעולם (אחרי רונאלדו, ניימאר, ריברי והזארד).
on a banner in the crowd… I don’t comment on that. Do I need to say it again? I don’t comment on your question. ארסן ונגר