ארסנל 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אלעד, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. All_Hale_Conradinho Member

תוצאת Grind מה שנקרא. אשכרה בדיוק לפי אותה תבנית של המשחקים המתסכלים בטירוף האלה שהיו נפוצים בקטע מצחיק אצלינו בעונה הקודמת: בליץ שלנו של כמה דקות שמעלה ל-2:0, שער מצמק לא הרבה זמן אח"כ, ואז פחד אלוהים משיוויון ודקות סיום לחוצות במיוחד שיוצאים מהן עם ניצחון בשיניים. צ'ך היה מדהים.

2. Gunner_ForeveR Member

יששששששששש!!!
    איך אני שונא שהם משאירים אותנו ככה במתח ועם התקפי לב, וחבל כי היינו מאוד קרובים לכבוש את השלישי לכל אורך המחצית השנייה עם כמה הזדמנויות טובות.
    סה"כ באמת שכולם היו טובים, אולי הנקודת תורפה היחידה זה OX שבעיקר עם משחק לא חכם, לא מעט מהלכים מעצבנים הוא מוציא לפעמים וגם השער שלהם הגיע מאיבוד די מפגר שלו. אלכסיס כמו תמיד רץ, משקיע, מנסה אבל היה פושר יחסית היום למזלם. כל השאר באמת מצויינים. ג'ירו פשוט השמיד את כל ההגנה שלהם במשחק הגובה, ואוזיל, שהיה כ"כ לא יציב והרבה להיעלם בעונה שעברה, מה קרה לו העונה? כאילו קיבל איזה סוויטצ' במוח... שרק ימשיך ככה. צ'ך עם הצלה של 3 נקודות, אחח כמה כיף שיש שוער כזה. כל רביעיית ההגנה היו טובים וגם קוקליין, פשוט תענוג שיש לנו קשר אחורי אמיתי סוף סוף. אני באמת לא רוצה לדעת מה יקרה לנו ביום שהוא ייפצע (חס וחלילה). קאזורלה גם מצויין.

שבוע טוב לכולם ונקווה לתיקו מחר בדרבי של מנצ'סטר!

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצחון בשיניים. כמו שצריך.

נסכם בצורה קצת שונה לפי כמה שחקנים (ציונים זה לחלשים):

צ׳ך: קצת שייקי במהלך המשחק, אבל במאני-טיים הוא שוב הביא לנו 3 נק׳.

גבריאל: הדימיון לקיאון ממשיך.

מונריאל: אולי המשחק הכי חלש שלו בשנת 2015.

קאסורלה: תיזז בלי סוף היום, אבל לפעמים מתחכם יותר מדי. חייב לבעוט.

אלכסיס: לא ממש היה בעניינים היום. ניכר שהוא צריך מנוחה כמו שונגר בעצמו אמר.

אוקס: אינטיליגנציית משחק ברמה הנמוכה ביותר.

אוזיל: אחד המשחקים הטובים שלו בארסנל. חבל שלא סיים עם שער בסיום.

ג׳ירו: אני אוהב יותר את סגנון המשחק שלנו עם וולקוט בחוד, אבל הוא לחלוטין הצדיק את ההחלטה של ונגר לשים אותו היום בהרכב; זה מעבר לגול, הוא לחץ על ההגנה, זכה בכל כדור אווירי וחילק כמה כדורים מצויינים לחבר׳ה מאחוריו. חבל שלא סיים עם שער נוסף.

פלאמיני: איזה יצור השחקן הזה. במקום לעבות את הקישור אנחנו רואים אותו חלוץ שני.

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/15
    EsheD אוהב/ת את זה.
  4. Gunner_ForeveR Member

אתה מדבר על מונריאל באופן יחסי? כי סה"כ הוא היה טוב היום לפי דעתי. זכורה לי טעות אחת שלו רק.

ופלאמיני הרג אותי, איזה שחקן שכונה.. איך שנכנס רק עלה למעלה וחיפש להבקיע... קיבל כדור ברחבה וישר בעט כמו איזה חורני חחח...

5. k_700 Member

שבוע נוסף עובר והצמד ג'ירו, וולקוט ממשיכים בדיוק לעבר המספרים שטענתי שהם יעמידו אם ישארו כשירים(היום זה הצרפתי).

לארסנל יש פירבילגיה לא קטנה כשאפשר ממש לשחק בין שניהם בהרכב בלי להרגיש ירידת מתח או ירידה ברמה.
    יהיו משחקים שג'ירו יותר יתאים, יהיו כאלה שוולקוט יותר, יהיו שבועות שהצרפתי יהיה יותר בכושר ויהיו שבועות שוולקוט יהיה חם.
    שניהם יכולים להגיע ל20 שערים בעונה שזה 40 ביחד, לאיזה עוד קבוצה בליגה יש את הלוקסוס הזה בחוד??

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכול יחסי. אני חושב שהוא המגן השמאלי הכי טוב בליגה כבר תקופה לא מבוטלת.

היום, כמו כל ההגנה, הוא היה דיי שייקי.

7. Maor995 Member

הייתה לי איזה תחושה בעקבות הרצף האחרון שקיים איזה שינוי בגישה של הקבוצה ושאולי נצליח להיות מעט יותר ציניים ווינרים העונה.
    המשחק מול אברטון די פוצץ לי את הבועה הזו. מאוד סבלתי בדקות האחרונות מהנאיביות הזו של הקבוצה עם שני המגינים למעלה ופלאמיני בתור חלוץ שני. הרי היה ברור שלאברטון אין מה לעשות במשחק עומד.
    חבל כי במשחקים כאלה ארסנל מאבד הרבה נקודות בשנים האחרונות והופעה טובה בסך הכול הפכה למעט חמוצה בסוף והעלתה לי המון חששות בנוגע להמשך העונה.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם רוצים לבצע השלכות לקראת ההמשך אחרי המשחק מול אברטון, זו לא דווקא הגישה - אלא היעדר האיכות שעומד לרשותו ונגר על הספסל - ובאשמתו, כמובן. מול אברטון היה דרוש בדק׳ האחרונות ריענון ברור במרכז השדה וכל מה שהיה לו לעשות זה להעלות את פלאמיני.

אבל כן, ככה זה נראה שלא מחתימים אפילו שחקן שדה אחד ובונים על שחקנים שנמצאים יותר במיטת הטיפולים מאשר במגרש.

9. Maor995 Member

מסכים איתך בנוגע למרכז השדה, אבל אפילו יותר מזה במשחק האחרון היה חסר לי גם איזה קיצוני שיוכל לעלות מהספסל ולרדוף אחרי המגן שלו באגף ולעשות קצת לחץ.
    גם אם נניח שהאיכויות שלנו בהתקפה מספיקות להרכב, אין לנו באמת שחקן שמסוגל לעשות שינוי טקטי שהוא עולה מהספסל.
    עובדה שאפילו ונגר ראה שחסרה לו תמיכה מהאגף להגנה וראמזי פותח שם העונה.
    באמת שאפילו שחקן כמו מילנר היה יכול לסגור את הפינה הזו יפה ולהביא קצת באלנס בדקות אחרונות של משחק. אך כרגיל כנראה שבסוף העונה נבכה עוד פעם על הקיץ ש(לא) היה.

10. k_700 Member

לא הבנתי, אתה מתבכיין שלא הבאתם את מילנר ב150 אלף פאונד לשבוע כדי שיתן לכם קצת "באלאנס" בדקות אחרונות של משחק?

11. Maor995 Member

לאו דווקא מילנר עצמו, אלא איזה שחקן בסטייל הזה.הרי ברור לכולם שלמרות שהסגל נראה רחב למראית עין הוא מלא בשחקנים שנוטים להפצע כל עונה.
    הכוונה שלי הייתה שגם אם אין צורך בעיני ההנהלה וונגר לשפר את ההרכב היתה צריכה להיות לפחות ראיה לטווח ארוך יותר בנוגע לעיבוי הסגל והוספת שחקנים בעלי פרופיל אחר לאלה שיש לנו על מנת שיענו על צרכים אחרים.
    עובדה שכרגע גיבס הוא חילוף לגיטימי לעמדת הקיצוני, בעמדת החלוץ המצב הסתדר בפוקס כי וולקוט עושה עבודה לא רעה ובמרכז רכבת הפצועים לא מפסיקה שגם ככה השחקן הכי טוב שלנו שם משחק באגף.
    חוסר העומק הזה בולט לי במיוחד דווקא עכשיו כאשר הקבוצה בפורמה טובה ועדיין אתה רואה שאין מי שיקום מהספסל וייתן לשחקנים המובילים לנוח.

תסתכל על המשחק האחרון באברטון. הקבוצה מובילה בהפרש של גול והקיצוני היחידי שיושב על הספסל הוא וולקוט שגם ככה אין לו מה לתרום למשחק במצב כזה. הגעת למצב שפלאמיני הוא חילוף ראשון וגיבס הוא חילוף שני להתקפה. לכן, לחלוטין שחקן כמו מילנר למשל שיודע לעשות הגנה ולתרום להנעת כדור סבלנית היה יכול לעזור לקבוצה הזו ולהכניס הרבה אוויר לקבוצה.

12. Gunner_ForeveR Member

דווקא היה את וולקוט על הספסל. בכל מקרה אין ספק שחסרים שחקן או שניים, אבל בוא לא נשכח שרוב הפצועים כרגע הם קשרים...

13. k_700 Member

מילנר תורם להנעת כדור סבלנית? ראית משחק שלו העונה?
    חוץ מזה שאנחנו לא בחנות ממתקים, לכל שחקן בפרופיל כמו של מילנר יש עלות.
    מיחנר דרש הקיץ 150 אלף פאונד לקבוצה שגם הבטיחה לו תפקיד מרכזי בסגל שלה.
    הרי קישוט בקבוצה עם פרופיל גבוה הוא היה במשך רוב הקריירה.

ככה שסביר להניח שבכלל כדי לפתות אותו הייתם צריכים לשלם הרבה יותר.

וולקוט רק בסדר מבחינתך השנה? לכבוש 12 שערים באיזה 14 משחקי הרכב זה רק בסדר? אז מה זה אדיר?

לארסנל יש בכל משחק כמעט את אוקס על הספסל,מה יותר טוב מזה? אתה ברצינות מעדיף שהקבוצה שלך תקח על עצמה השקעה מאוד לא כדאית בדמות מילנר במקום לבשל ולהכין את אוקס שהוא כשרון לא קטן?
    לאור הםציעה של וולבק(שהוא קיצוני חלש אבל לא אני הלכתי וקניתי אותו ב16 מיליון פאונד בקיץ שעבר) הייתי במקום מקבלי ההחלטות שוקל נניח להשאיר את גנאברי בסגל בתור שחקן נוסף לספסל.

בארסנל בוזבזו כספים לא מעטים על שחקני רכש שמקשטים את הספסל.
    למשל- מי קנה את דבושי לפני שנתיים ומי שילם 16 מיליון פאונד על צ'יימברס החלש?
    כנראה שהכסף לא הושקע נכון.

14. Maor995 Member

טוב אני אעשה קצת סדר בדברים שלי כי זה נשמע כאילו יש לי פה איזה rant אדיר על הקבוצה אבל לא זאת הכוונה.

נתפסתי אומנם על השם של מילנר כי לא עלו לי שחקנים עם פרופיל דומה באותו רגע אבל התכוונתי לעוד שחקן או שניים שיהיו רול פליירס שיודעים שמקומם על הספסל וצריכים לעלות על מנת לתת איכויות שונות מאלו של השחקנים שעל המגרש.
    כשמסתכלים על עמדת הקיצוני יש לנו כרגע את אלכסיס האדיר ובצד השני את אוקס/ וולקוט/ ראמזי שהוסט לשם. הסיבה שראמזי משחק קיצוני היא על מנת לתת לנו עוד מימד של שליטה בכדור ועזרה להגנה. אם מאמן מתכנן לשחק עם ווינגר כזה הוא לא יכול שיהיה לו רק אחד כזה (שזה גם ככה לא תפקידו הטבעי) וכל השאר על הפרופיל השני של משחק לעומק על מהירות. ביונייטד למשל יש את יאנג שעולה ומוסיף מימד אחר מהקיצונים שלכם בסיטי יש את נבאס בארסנל במשחק האחרון עלה פלאמיני ולזה התכוונתי.

יש איכויות גדולות בסגל הזה ובאמת שבינתיים כיף לראות את הקבוצה אבל יש כמה דברים שהיו יכולים לקדם אותנו עוד קצת קדימה, לדעתי לפחות, גם מבלי לבזבז מיליונים על שחקנים ישירות להרכב כמו שהרבה מהאוהדים זועקים לפעמים. שחקנים משלימים שהם פועלים שחורים יש בכל קבוצה גדולה וגם ווינגרים שעושים הגנה. בארסנל היחיד שעושה אתזה הוא אלכסיס והוא גם היחיד שאני מעדיף שיעשה מזה פחות. הייתי שמח עם היה מגיע שחקן עמיד כזה לעמדת הקיצוני ועוד שחקן משלים כזה לעמדת הקישור שעמוסה אצלנו רק לכאורה ובפועל תמיד יש שני שחקנים פצועים.

בקיצור מבסוט על הקבוצה בינתיים העונה ומקווה שהבחורים ימשיכו ככה ולא יפלו מהרגליים מהעומס.

15. עידן444 Member

הכדורגל הוא עניין של מומנטום ובטחון. בקבוצות חזקות באמת הנפילות מעטות יותר. בחיי שהיו כמה משחקים העונה שחשתי שזו הארסנל הגרועה ביותר מזה שנים! איכשהו במשחקים האחרונים זה נראה הרבה יותר טוב. ולא שונגר פתאום שינה משהו או עשה מהלך מבריק. פתאום אוזיל נראה השחקן שחשבנו שהבאנו, אלכסיס איפס כוונות, וולקוט נראה נהדר(אני תמיד החזקתי ממנו ואם לא הפציעות הוא לדעתי היה היום וורלד-קלאס)- אבל חברים, זו אותה ארסנל של השנים האחרונות בהבדל אחד ומתחילים להרגיש את זה- שוער שהוא לא רק בסדר(כמו אוספינה ופביאנסקי), והוא הרבה יותר יציב(להבדיל משצ׳זני). הוא התחיל רע וכבר במחזור הראשון התחילו לדבר על פלופ, על זה שמוריניו שוב דפק את ונגר, וכו וכו. בינתיים יש על מי לסמוך בשער, זה בדרך כלל משהו שמשפיע על כל משחק ההגנה לטובה- אם הפעם זה יגמר שונה התשובה שלי ל״מה נשתנה?״ תהיה- פטר צ׳ך!

מצב נושא:
הנושא נעול.