ארסנל 2016/17: עוד שנה למנאייק?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י All_Hale_Conradinho, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. All_Hale_Conradinho Member

ז'ילברטו היה מצויין. לא כמו ויירה (לא כזאת בושה כי בכל זאת האחרון הוא הקשר האחורי הטוב ביותר שידע הענף), אבל מישהו שאם היו משאירים אותו יותר ונותנים לו לשחק יותר היה יכול לתרום המון בשנים האלה, שלא לדבר על להתפתח למנהיג ואגדת מועדון שמדברים עליו באותה נשימה כמו הנרי, אלוהים, ויירה ואדאמס. פירס מורגן צודק כשהוא אומר שזאת אחת העזיבות שיותר עצבנו אותו.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגזמה פרועה.

בלי שום קשר: פירס מורגן דביל. אבל ממש.

3. All_Hale_Conradinho Member

אכן, זה מהדברים הבודדים שאני מסכים איתו לגביהם.

בכל מקרה עניין של דעה בשורה התחתונה. כמו שאפילו אתה ציינת הוא לפחות בטוח יותר טוב מכל תירוץ לשחקן שהיה לנו בעמדה הזאת מאז.

4. עידן444 Member

פשוט ענק!
    טוני רץ ככה לעומק, סטיב בולד מתחפש לדניס ברגקאמפ...
    ללקק את האצבעות.

ואם כבר נוסטלגיה- הגדולה של ונגר של אותם ימים חוץ מהשדרוג לשחקנים כמו בולד, אדמס, קיאון, דיקסון ווינטרברן קשורה דווקא בשחקן שרואים מגיע לברך את אדמס אחרי השער- ריי פארלור- שחקן שמבחינתי היה סמל הבינוניות של ארסנל של טרום עידן ונגר וונגר הפך אותו לקשר- ללקק את האצבעות!

עריכה: טוב, אז אחרי צפיה בסרטון אני רואה שכאן דווקא לא רואים את פארלור אבל הוא מגיע לשם אחרי רייט ואוברמארס.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. All_Hale_Conradinho Member

לראות את פארלור ואדאמס רק גורם לי להצטער יותר על מה שקרה לווילשר. אנחנו כ"כ צריכים סה"כ שחקן אחד נורמלי שהוא בשר מבשרה של ארסנל וינהיג אותה - זה בדיוק מה שהוא היה אמור להיות, אבל הנה, איפה הוא עכשיו. אפילו באופק אין כזה. משהו באקדמיית הנוער בעייתי לא פחות מבקבוצה הבוגרת. תכלס אם (וזה "אם" גדול) אייוובי יצליח להיכנס להרכב לטווח ארוך, הוא בוגר האקדמייה הראשון שיעשה את זה מאז אשלי קול. די הזוי כשחושבים על זה. אפילו יונייטד הצליחה מאז התקופה הזאת לייצר שחקני נוער מבטיחים, ועל הארי קיין וטוטנהאם בכלל לא צריך לדבר (וגם לא על הפוטנציאל הקיים בנוער של צ'לסי).

6. alexshw Member

פשוט ונגר שם יותר דגש על פיתוח כשרונות צעירים זרים ולכן פחת הסיכוי לקבל עוד בריטים משמעותיים מהאקדמיה.
    כמובן שהיו גם נסיונות כאלה ורובם נכשלו, פרט לאשלי קול.
    גם עכשיו יש את איוובי שנראה בינתיים מצוין. הוא אנגלי לכל דבר(הגיע לאנגליה בגיל 4) פשוט בחר לייצג את ניגריה.

7. Raulito Madridista

מה שהיה מיוחד בליונברג ופירס לדעתי הוא חוש השערים שלהם, בעידן הקודם בו קשרים לאו דווקא היו מחוררים רשתות - ליונברג עם 17 שערים בעונת הדאבל ב-2002 וכן 14 שערים ב-2005 ופירס היה כובש בחסד בעונת הבלתי-מנוצחים. כשבונים את ההרכב המנצח כביכול אפשר לדבר לא רק על פז"ם אלא גם על היכולת של אותו שחקן בשיאו. אני עדיין כותב את ליונברג לפני מסוט אוזיל כי מה לעשות החיבור שלו לקבוצה היה מושלם וזו הסיבה שגם אלכסיס שיש יגידו שיותר מוכשר מפירס למשל, גם אם הם לא בידיוק באותה עמדה - נותר בחוץ. מקבל לגבי לי דיקסון. לגבי פטי ואוברמארס - קצת הגעיל אותי הרצון שלהם לעזוב לברצלונה אז, בעיקר פטי דחף לזה, ואני זוכר אותו בסוף הקריירה בצ'לסי כשחקן עצלן מדושן עונג שלא מסכים להגיע לבלומפילד למשחק נגד הפועל ת"א. סימן את צ'לסי הפאתטית של תחילת העשור הקודם.

לגבי פטריק ויירה: ריאל מדריד הייתה מחזרת אחריו בכל קיץ והוא היה מפלרטט איתנו ולא מגיע. הקשר האחורי המושלם, הגדול ביותר שראיתי בתקופה הזו. הוא השחקן הראשון שהייתי קונה לריאל מדריד בימי הפיפה.

בכל מקרה בתקשורת הספרדית העלו גם סקר על שחקן הרכש הטוב ביותר של ונגר. גם על זה אפשר לפתח דיון השאלה עד כמה נוח לכם עם הפגזת הנוסטלגיה.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקבוצות של ארסנל ב02 וב04 אולי ה2 הכי טובות שראיתי באנגליה.
    זאת של 02 קיבלה בראש בהייבורי מניוקאסל ומאז פשוט יצאה לרצף תוצאות מטורף שגרם לזה שיהיה בלתי אפשרי לתפוס אותה וזאת של 04 הייתה חמה מההתחלה וסגרה את האליפות הרבה לפני הסיום. ב02 אנחנו היינו איפשהוא במאבק האליפות, אבל ידעת שגם אם ארסנל מגיעה למשחק קשה אז היא קוברת אותו מוקדם כמו בלידס, או שהיא נקלעת לאיזה פיגור מטורף היא כבר תעשה את המהפך כמו נגד בורו.
    הנרי, השחקן הכי טוב שהיה בפרמייר ליג, באותה תקופה היה פשוט השחקן המושלם, אני לא יודע מה הוא לא ידע לעשות.
    פירס ויירה זה שני שחקנים שבוודאות נכנסים בהרכב כל הזמנים של הפרמייר ליג.
    תוסיפו לזה כל מיני משלימים שידעו לתת את האקסטרה כמו ליונברג ופארלור, לתקופה גם ווילטור, הגנה חזקה שנבנתה גם מאלתורים של ונגר כמו לאורן מגן ימני כשהיה בכלל קשר במאיורקה.
    קבוצות שנבנו מתוך מחשבה שהאנגלים הקשוחים יעשו את העבודה המלוכלכת והצרפתים הטכניים את העבודה המעודנת, מאז כל פעם אני מחפש שנבנה קבוצה בצורה כזאת, כמעט יצא לנו עם לה טאלק ופונגול.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  9. alexshw Member

קבוצות הכי גדולות של פרמייר ליג הם אלה שלקחו 3 אליפויות רצופות. צריך לתת משקל להמשכיות כי לא סתם אומרים שלשמור על אליפות יותר קשה מזכות פעם ראשונה שלא לדבר על אליפות שלישית רצוף. כך לפחות באנגליה.

מבחינת היופי של המשחק אין ספק ששתי האליפויות האלה היו מאוד אסטטיות ומבריקות.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור לי שמהצד שלכם זה ייראה אחרת, בגדול זה ויכוח אינסופי ומאוד סובייקטיבי.

11. Raulito Madridista

או.קיי, אז ארסנל ההיא, והשינויים בין 2002 ל-2004 לא היו גדולים אם בכלל חוץ מעמדת השוער(להאמן נפלא בעונת הבכורה שלו) או שחקנים אחרים שתפסו פיקוד מתוך הקיים(ליונברג בדאבל, ופירס היה דומיננטי בעונת הבלתי-מנוצחים) - זכתה בשתי אליפויות ושני גביעים תוך שלוש עונות. ארסנל הייתה קבוצה שפשוט טסה קדימה והציתה את הדימיון. מסכים שהנרי, ויירה ופירס שווים מקום בהרכב הטוב ביותר של הפריימרליג. ארסנל החלה את הנסיגה עם עזיבת ויירה אבל החותמת הסופית הייתה עם עזיבתו של הנרי לברצלונה. הייתי אומר שאפשר להצביע על נקודה אחרת אולי כמדד לקבוצה חזקה - מה היו הצלחותיה באירופה. וארסנל בעונת הבלתי-מנוצחים הדיחה את צ'לסי מהגביע האנגלי וניצחה אותה פעמיים בליגה, כל פעם 2:1 - אבל באירופה היא עשתה מולה במכנסיים וחבל. נראה שאם אז היא לא זכתה בליגת האלופות אז לכו תדעו מתי זה יקרה.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי הנרי וברצלונה, כשהוא עזב הוא כבר לא היה אותו השחקן שהיה בשיאו. איבד המון מהמהירות והיה סטטי בהתקפה.
    המכירה שלו הייתה בטיימינג נכון, הבעייה שבמקומו לא הגיע תחליף ראוי.

13. עידן444 Member

לאורן היה סוג של מגן וינגר כזה שמתאים לשיטת שלושה בלמים אז זה לא היה כזה מהפכני לעשות ממנו מגן.
    ההסבה היותר יצירתית ובעיני יוצאת מהכלל היתה ההסבה של קולו טורה לבלם עם מהירות מצויינת שלהבדיל מהמקרה של קושלני גם היתה משולבת עם פיזיות אדירה. לדעתי בשיאו קולו טורה היה אחד הבלמים הטובים בעולם(מודע לזה שאולי קצת ניסחפתי).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

לא החזקתי מעולם מקולו טורה ואני הייתי מצביע דווקא על קמפבל שהגיע מהיריבה השנואה טוטנהאם ולמרות שלא היה שחקן מהיר אף-פעם - ניצל עד תום את היתרונות שלו כמו קריאת משחק ופיזיות. עונת 2005/06 אמנם הסתיימה עם משחק הירואי ושער יתרון שלא הספיק בגמר אבל כבר שם החלה ירידה ביכולתו ולקח לארסנל זמן להתאושש מזה. יחד עם ההיעדרויות הרבות של אשלי קול שלטעמי זו אולי האבידה הקשה ביותר של ונגר יחד עם ואן-פרסי - שני שחקנים שעזבו ליריבות שנואות בדרך לא דרך כביכול - ההגנה כבר לא הייתה אותה הגנת ברזל במסגרת הליגה. אירופה הייתה מסע קסום אחר.

הנרי בברצלונה היה גדול בעונה של הטרבל. יש הרבה סיבות לכך שבארסה ריסקה אותנו אז 6:2 בברנבאו והנרי במשחק מושלם הוא אחת מהן. כמוכן שבארסה הייתה טובה בכמה רמות. בכל-מקרה, נכון שזה לא היה אותו הנרי, אבל הוא הוצב בכנף ומעט התקשה. בארסנל בעונה האחרונה הוא סבל מפציעות וזו הייתה העונה הדלה ביותר שלו מבחינת הופעות וחבל. מניח שאם היה ממשיך בעמדה המקורית המצב היה טוב יותר. והנרי עבור ארסנל היה הרבה יותר ממספרים או גולים, תסכים איתי, עצם הנוכחות שלו. באותה עונה אחריו אגב אדוארדו כבש וכבש עד הפציעה האיומה ההיא במשחק החוץ בברמינגהאם נראה לי. ארסנל נראתה טוב באותה עונה והובילה את הטבלה.

15. All_Hale_Conradinho Member

עד כמה ההנהלה של ארסנל קמצנית? על 20 שנות שירות וונגר מקבל את כנראה אות ההוקרה הכי זול שידעה האנושות.
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14449895_1271085812914887_812245767290931048_n.Xxx?oh=d7935d59b73c9f2b88df3ee8f5d6e91c&oe=58600E63

alexshw אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.