ארסנל 2017/18: ונגר פורש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י All_Hale_Conradinho, ‏8/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

ארסן ונגר ערך את מסיבת העיתונאים המסורתית לקראת המשחק מחר וכמובן שעיקרה היה סביב אלכסיס סאנצ'ז, בסאגה שאוטוטו מסתיימת. המאמן השווה בין העזיבה שלו לבין זו של ואן-פרסי ואמר: "העזיבה של ואן-פרסי הייתה הרבה יותר קשה. לקחנו ילד צעיר ומוכשר שלא היה בהרכב אפילו של קבוצת המילואים של פיינורד. לעומת זאת האוהדים הבינו ממזמן שאלכסיס לא יאריך את החוזה שלו ושהתקופה שלו כאן הסתיימה".

העונה האחרונה של ואן-פרסי בארסנל הייתה גם הטובה ביותר שלו בשורות התותחנים, מספרים אדירים של חלוץ אמיתי, הוא היה כמעט כל הקבוצה באותו הזמן והתחושה הייתה שדווקא כשארסנל מתחילה לקצור באמת את הפירות על כל הצ'אנסים, ובאיחור רב - כוח הרשע, שזהו פרגוסון - לוקח את השחקן הטוב ביותר שלה. אלכסיס היה שכיר חרב שהגיע ככזה, הוא כבר חצי שנה די מזייף ואני חושב שמשהו ביריבות בין המועדונים די דעך כי שתיהן לא פקטור במירוץ האליפות. וכאן יש תחושה שבכלל כל הקבוצה מתפרקת ואין גבול לגל העזיבות.

cheddar אוהב/ת את זה.
  2. DRORIKO Member

נראה כמו ניסיון פתטי של ונגר להתרפק על הימים שהוא היה מקדם שחקנים. אפשר להגיד שואן פרסי זה סיפור ההצלחה האחרון שלו.

3. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואנגר צודק בהשוואה.
    כלומר, טפי על אלכסיס סאנצ׳ז, שחקן ענק כולנו יודעים, מדהים, אנרג׳ייזר ותמיד נותן הכל.
    הכל?
    כמו שכולנו ידענו מי זה אלכסיס, ידענו שהחוזה לא יחודש, ידענו אחרי הקיץ שהוא יסריח את הדשא, ידענו שהוא שכיר חרב, ידענו שאם טוטנהאם גם תכפיל את החוזה שלו הוא ישמח לחצות את הכביש.
    אבל ואן פרסי?
    לכלב הזה יש תמונה מגיל 12 13 עם מצעים של פיינורד וחולצה של ארסנל. חשבתי תמיד שהוא אוהד, אוהב את הקבוצה, עד שהוא עבר ליונייטד וחגג מול ארסנל.

4. Andrei Kanchelskis Member

גם סול קמפבל עבר מטוטנהאם לארסנל, גם אשלי קול עבר מאצלכם לצ'לסי. בעידן של ימינו הכל נע ונד סביב כסף אך יותר מיזה סביב הישגיות ואם הקבוצה בה אתה משחק אינה שואפת לזכות בתארים וגם אינה מתמודדת עליהם אז ברור שהרצון לעבור למועדון שכן מתמודד עליהם גובר על הרגש ועל הנאמנות למועדון בו גדלת.

ארסנל צריכה לחזור להיות המועדון ההישגי מפעם ששחקנים נשארים בו לאורך זמן כפי שלמשל נשארו בו שחקני רכש שנחשבו לשלושה מהטובים בעולם דאז כמו ברגקהאמפ,ויירה והנרי.

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ברגקאמפ=פלופ באינטר
    הנרי=פלופ ביובנטוס
    ויירה=שחקן זניח במילאן

רכישות גאוניות אחת אחת, אבל לומר שהם נרכשו כשחקנים מהטובים בעולם זה עיוות המציאות.

oranfu, Gass12 ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  6. Andrei Kanchelskis Member

לא התכוונתי שהם נרכשו כשלושה מהטובים בעולם התכוונתי שהם הפכו בארסנל לשלושה מהטובים בעולם ולא מיהרו לעזוב אותה, ברגקהאמפ אפילו לא עזב אותה כלל וסיים בה את הקריירה.

פברגאס אלמלא הגיל הצעיר בו החל להופיע בבוגרים של ארסנל לא היה נשאר בה 8 עונות ועוזב אותה בגיל צעיר יחסית(24) כשכל הקריירה עוד לפניו, סמיר נאסרי עזב אחרי 3 עונות בלבד ועכשיו גם סאנצ'ז עוזב כנראה אחרי 3 עונות וחצי בלבד. כל שחקן שמתגלה בארסנל כעילוי ופורץ בה ממהר לברוח ממנה תוך זמן לא רב בשל חוסר ההישגיות שלה(ואולי גם בגלל ארסן ונגר) מה שאי אפשר להגיד על שחקני העבר הגדולים שציינתי למעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/18
  7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מסכים עם הטענה שהנרי נקנה כשחקן פלופ. במונחים של היום הוא היה שווה גם אחרי יובנטוס עשרות מיליונים.
    עד גיל 20 הוא רשם כבר אליפות עם מונאקו, היה הצרפתי הצעיר של השנה והוביל את מונאקו לחצי גמר ליגת אלופות עם שבעה שערים. מזכיר קצת את אמבפה שנקנה בכמה תזכירו לי?
    אחרי 16 הופעות ושלושה שערים אומנם אי אפשר להגיד שהוא היה פלופ.
    הוא עוד לא היה וורלד קלאס, אבל כולם ידעו שהוא יהיה. בדיוק כמו אמבפה היום, שהוא יהיה וורלד קלאס, אבל בספק אם הוא יגרד להנרי את הביצה.

8. DRORIKO Member

תאר לך שאמבפה היה נניח מגיע ליונייטד ומתרסק שם, האם עדיין היה סביבו את ההייפ שהיה בקיץ האחרון? ברור שלא, מועדונים כמו פסז' וריאל שכל הרכש שלהם מבוסס על הייפ לא היו מתקרבות אליו והיו מתחילים דיבורים באירופה שהוא לא מספיק בשל/טוב/ווטהבר למועדון גדול. אני מניח שהוא עדיין היה שווה הרבה כסף, והיו לא מעט מועדונים,כמו ארסנל, שהיו חושבים שאפשר לעשות משהו עם הכשרון הזה, אבל זה לא היה מתקרב למה שפסז' שילמה עליו.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  9. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה באמת? כי אם 3 שערים ב16 משחקים זה התרסקות אז אפשר לסגור את הכדורגל.

זה שחקן שזכה באליפות, במונדיאל וכבש 7 שערים בקמפיין צ׳מפיונס עד גיל 20 21. תוסיף עוד שנתיים לגיל וגם את היורו אם בא לך.

סביר להניח שלא יקום עוד שחקן שיספיק את כל זה עד גיל 23. אבל אם כן, גם אם במהלך 16 משחקים הוא היה 'מתרסק' ולא רק שלא כובש גם שלושה שערים אלא כובש שלושה שערים עצמיים.
    היו רוכשים אותו היום גם ב200 מיליון.

דיברת על הייפ? אתה צודק. בדור המחורבן של היום הייפ זה להפוך שחקן שעד לפני שנתיים היה מחליף במונאקו לשחקן של 160 מיליון יורו.
    פעם גם אם הבאת קבלות היו פרופורציות.
    ובגלל זה אני שמח שדמבלה נפצע, שבייל מקרטע ושמועדונים יתחילו להבין ש100 מיליון לא יביאו לך את המסי או הניימאר הבאים שרצית.

10. DRORIKO Member

הנרי לפי מה שזכור לי היה רע מאד ביובה ולא הסתדר עם הפיזיות של הסריה. בארסנל הוא מצא לו בית חם עם המאמן שגידל אותו במונאקו. מה שאני כן מסכים איתך זה שבזמנו המחירים היו הרבה יותר שפויים ולא היו נוהגים להתפרע עם שחקן "שלא קרע זוג נעליים". יובה קנתה את הנרי ב-10.5 וארסנל קנתה אותו ממנה באותו סכום שכבר אז נחשב לסביר(ויירי באותו זמן נמכר לאינטר ב-32 מיליון)

11. Andrei Kanchelskis Member

כשהנרי הגיע לארסנל הוא היה פלופ רק בעיני אנצ'לוטי(אז מאמן יובנטוס) שוויתר עליו אחרי חצי עונה בלבד ולא נתן לו צ'אנס להוכיח את עצמו עונה נוספת. ארסן ונגר כבר הכיר את הנרי מהתקופה בה אימן במונאקו (הוא היה זה שלמעשה העלה אותו לראשונה לבוגרים שם) וידע על הפוטנציאל העצום שטמון בו ואכן ונגר לא טעה וקיבל בתמורה מהחלוץ הצנום 8 עונות בלתי נשכחות שרק חבל עבור הנרי שנסתיימו ללא זכייה בליגת האלופות למרות שהתואר הזה בהחלט הגיע לו.

עכשיו אחרי שאלכסיס כנראה יעזוב השחקן הבא בארסנל שיהיה לדעתי על זמן שאול בקבוצה לפני שירצה לעזוב למועדון הישגי ושאפתני יותר יהיה אלכסנדר לקאזט, אם ארסנל רוצה לשמור עליו לעוד הרבה שנים היא זקוקה למהפכה בצוות המקצועי בהקדם האפשרי.

12. סיונרה Member

עולם הכדורגל השתנה מאז התקופה של שלושת הראשונים, אני בכלל לא בטוח שאם הם היו מגיעים לארסנל 10 שנים לאחר מכן זה היה נראה אותו דבר.

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהדי ארסנל שבאים בטענות לאלכסיס זה כאילו הכי וואט דה פאק שיש. כמה ילדות עם קוקיות אפשר להיות?

אחד השחקנים הכי גדולים ששיחקו פה, עשה הכול מהכול באחת הקבוצות היותר גרועות שהיו לנו. הבקיע אינסוף שערים מגוונים בסטייל, גם במשחקים הגדולים וגם במשחקי נוקאאוט על אשכרה תארים; כולם ידעו שהוא הולך לעזוב, אם לא בקיץ שעבר אז זה יקרה בינואר או בקיץ הקרוב. הוא לא חייב לאף אחד כלום. הוא הגיע לכאן על תקן כוכב כי זו ההצעה הכי טובה שקיבל. ייאמר לזכותו שהוא גם מעולם לא הראה איזה סנטימנט מיוחד למועדון או למנג׳ר (להבדיל מואן פרסי למשל) ועכשיו הוא מקבל שדרוג מקצועי וכלכלי ממועדון גדול משמעותית מארסנל. זה שחקן שגדל כילד עני במקום נידח, זה החוזה האחרון הגדול שהוא הולך להשיג בדבר שהוא הכי אוהב לעשות, אז no shit sherlock, ברור שהוא רוצה למקסם את הקריירה שלו עד כמה שאפשר בכל ההיבטים (ואפשר לבקר את מוריניו ויונייטד עד מחר, זה עדיין פי 1000 יותר אמביציוזי מארסנל של ונגר).

אני רוצה לראות עובד הייטק בחברה קטנה שבקושי מתפקדת מסרב להצעה מ: פייסבוק, גוגל, אמאזון, אפל או וואטאבר.

oFiRzZz ו-owen11111 אוהבים את זה.
  14. owen11111 Member

@אלעד , זוכר שדיברנו על זה:

אתה עדיין עומד מאחורי המילים האלה? כי מהמעט שיוצא מהחבר׳ה שמסקרים את ארסנל אנחנו רואים לא מעט שינוי כוחות מאחורי הקלעים. אין לי מושג אם עסקת אובאמיאינג תקרה (אם הבנתי נכון הוא משחק עם חברים שלו בפארק? ההגדרה למקצוענות), אבל גם במידה ולא, אנחנו רואים פה חתיכת שינוי מגמה: שיחרור של אלכסיס, הבאה של מיקטריאן, הדיבורים על אובמאיאנג - ממה שאני מצליח להבין, אלה לא כיוונים שהדיקטטור מושך אליהם, אלא תכתיבים שהוא מקבל כרגע. אני טועה?

בנוגע לרמה המקצועית: ארסנל נראית כמו קרקע מושלמת למיקטריאן - כדורגל הרבה פחות נטול משוקלות, קבוצת התקפה שרוצה לרוץ ואני מצפה ששיתוף הפעולה יחד עם אוזיל עשוי להיות אדיר ב-6 חודשים שאוזיל עדיין כאן.
    אני לא יודע אם העסקה על אובאמיאנג יכולה לצאת לפועל, אבל במידה וכן? אני לא בטוח כמה ארסנל הולכת אחורה בהשוואה נניח לעונה קודמת עם אלכסיס.

סמואל אטו ו-alexshw אוהבים את זה.
  15. alexshw Member

לדעתי עסקה ריאלית. אובמייאנג מביע כבר מזמן מיאוס כמעט פומבי מהקבוצה שלו ומנגד עומדת הצעה כספית אטרקטיבית ומגורים בלונדון.
    כשהאלטרנטיבה זה סין. עדיין עדיפה ארסנל עם כל מה שונגר מעולל לה. וזה לא שעם דורטמונד הוא רלוונטי למשהו מעבר לזכיה ספורדית בגביע הגרמני.

מצב נושא:
הנושא נעול.