ארסנל 2019/20 - Absolute Beginners

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Clock End Stand, ‏27/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין פה שום קשר לארסנל, אבל מפריע לי שכתוב ההיסטוריה מחדש בהתאם לתוצאה.

ואלדס היה שוער בינוני שהותאם בצורה מושלמת לשיטה של פפ; פיקה היה ילד שמלבד עונה אחת בסראגוסה לא עשה כלום בקריירה שלו בגלל פרדיננד ו-וידיץ', שאני אפילו זוכר את אוהדי יונייטד מעריכים את ג'וני אוואנס יותר ממנו; אבידל היה מגן שלא היה מסוגל לתרום כלום התקפית ופחות או יותר נשאר כזה, אך הפך להיות בלם שלישי נהדר לצד פיקה/מארקז ופויול; דני אלבס היה המגן הטוב ביותר בספרד והוא השם הראשון שפפ התעקש להביא.

הפריצה של צ'אבי ואינייסטה הגיעה בקיץ 2008 עם הנבחרת הספרדית של לואיס אראגונס, אבל עד אז הראשון היה לכל היותר נחשב לקשר טוב בעוד עם השני לא באמת ידעו מה לעשות (לא סתם שניהם נשארו אצל רייקארד על הספסל בגמר ליגת האלופות 2006 מול ארסנל). יותר גרוע, בברצלונה הייתה מחשבה שהשניים לא יכולים לשחק יחדיו כי הם דורכים אחד על השני ורכים מדי הגנתית (מי האמין שהם מסוגלים להחזיק ככה בכדור וללחוץ את היריבה בצד שלה). היום זה נשמע מופרך כי כולנו כבר יודעים שביחד - עם בוסקטס (מי בכלל הכיר אותו חוץ מפפ שאימן אותו ואת פדרו בברצלונה ב') שבסופו של דבר הועדף בהחלטה שנויה במחלוקת על חשבון טורה - הם הרכיבו את חוליית הקישור הדומיננטית בהיסטוריה. אבל הראשון שניסה את זה היה פפ.

מסי היה אחד הצעירים המוכשרים באירופה שכבר הספיק לנפק כמה רגעים גאוניים של ממש, אבל כך גם רוביניו. בנוסף, הוא היה מועד לפורענות ואף אחד לא ידע אם הוא מסוגל להחזיק את עצמו פיזית ולהפוך לשחקן המוביל של מועדון בסדר גודל של ברצלונה (פפ הדביק לו תזונאי ומאמן כושר אישיים צמודים), ועוד בגיל 21. בטח לא לשחקן ההתקפה הגדול בהיסטוריה; חלב לא היה פקטור למרות שהגיע אחרי עונת שיא בארסנל; הנרי היה באופן ברור לאחר שיאו הפיזי עם שנתיים רעות מאוד בסטנדרטים שהציב לעצמו בארסנל. פפ הוציא ממנו את כל מה שהיה יכול בעונה הראשונה שלו בקבוצה, שם הוא נאלץ לעשות דברים שלא עשה כל הקריירה שלו; בויאן היה סוג של נער פוסטר למרות תקופה מדהימה בנוער ופריצה מרשימה אצל רייקארד.

לבוא כמאמן חסר ניסיון ולזרוק עמודי תווך כמו דקו, רונאלדיניו ואטו (לפחות כך ניסה) זה גם מהלך אגרסיבי מאוד לא מובן. ממש לא בטוח שמאמן אחר היה מבצע move כזה או נותן לשחקני הבית הלא מוכחים את המפתחות להוביל (והמצב היה מאוד לא פשוט כאשר אפילו דמות כמו מוריניו שהוא אנטי כדורגל לכל מה שהמועדון מנסה לייצג מאז שמיכלס וקרויף הגיעו לשם היה רגל וחצי מלאמן שם אם לא התערבות של האחרון).

ברמה הקבוצתית, פפ קיבל את ברצלונה במצב שבו הייתה נראית מאוד לא מאומנת ומפורקת מנטלית אחרי שאיבדה שנתיים ברציפות את האליפות לטובת ריאל (פעם אחת בצורה דרמטית במיוחד ובפעם השניה היא בכלל סיימה במקום השלישי); שפפ קיבל את המושכות לאמן את הקבוצה הראשונה חשבו שלכל היותר הקבוצה הולכת לעונת בנייה/מעבר/אחר, שהחששות לעוד עונה שהלכה לפח כבר עלו בשני המשחקים הראשונים שהקבוצה הפסידה לפאקינג נומנסיה בחוץ ואפילו לא ניצחה את סנטאנדר בבית. בסוף הקבוצה הזו ניצחה בגמר ליגת האלופות בקלות את הקבוצה הגדולה בהיסטוריה של מנצ'סטר יונייטד עם פויול מגן ימני (אלבס היה מושהה בגלל כרטיסים), טורה כבלם וסילביניו קשישא הרבה לאחר שיאו כמגן שמאלי (אבידל היה מושהה גם הוא).

וברור, היה פה גם המון מזל (המשחק בברידג') לאורך כל הדרך כאשר כל הכוכבים בשמיים ועל המגרש הסתדרו בצורה מושלמת (השימוש במסי בפעם הראשונה כ-false 9 במשחק 6-2 על ריאל בסנטיאגו ברנבאו שכמעט עוד פעם לקחה אליפות ברגע האחרון על חשבון ברצלונה).

בסופו של דבר, לא סתם רמת הכדורגל לא חזרה אצל שאר הקבוצות של פפ (שהציגו רמה גבוהה מאוד כל אחת בלי קשר), אבל כך גם רמת האימון בברצלונה שאולי זכתה בתארים רבים מאז, אבל שום דבר לא היה דומה לשנים 2008-2012 שהייתה תקופה חסרת תקדים של רמת כדורגל ותארים. אז אפשר לא לאהוב אותו, אבל להגיד שפפ קיבל סגל מדהים לעבוד איתו בברצלונה זה האימאימא של חוכמה בדיעבד*.

* - אני לא מדבר על העונות שהגיעו אחרי זה עם רכש סופר נוצץ בדמות ססק, אלכסיס, וייה, זלאטן ואחרים.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/19
  2. Clichy COYG

למרות הכל, מעניין ומרגש. שיהיה בהצלחה.

3. Andrei Kanchelskis Member

ארטטה וארסנל יצטרכו לפחות בעונה הנוכחית להשליך את יהבם על הליגה האירופית ולעשות הכל אבל הכל כדי לזכות בה. זו הדרך היחידה עבור ארסנל כדי להגיע בעונה הבאה לצ'מפיונס ובנוסף זה יהיה הספתח המושלם עבור ארטטה כדי לבנות את הקבוצה בצלמו כי ברור שעם הופעה בצ'מפיונס מלאכת בניית הקבוצה מחדש תהיה הרבה יותר קלה מאשר ללא הצ'מפיונס הן מבחינת כסף והן מבחינת השחקנים שאפשר יהיה לרכוש.

חוץ מהמינוי של גוארדיולה בבארסה היו בעבר עוד 2 מינויים של מאמנים ללא כל ניסיון (בקבוצות בכירות מליגות בכירות) שהוכיחו את עצמם יפה: ג'יאנלוקה ויאלי בצ'לסי ב-98,מתיאס זאמר בדורטמונד ב-2000, ואפשר גם לומר שפרנק דה בור באייאקס ב-2010 אבל כמובן שאי אפשר בשום אופן להשוות בין הליגה ההולנדית לבין הפרמיירליג והבונדסליגה.

4. alexshw Member

ארטטה הוא השחקן עבר השביעי של ארסנל שבהמשך הופך למנג'ר הקבוע שלה. קודמיו היו:
    טום ויטקר - שיחק בין 1919 ל - 1925 ואימן בין 1947 ל - 1956
    ג'ק קרייסטון - שיחק בין 1934 ל - 1943 ואימן בין 1956 ל - 1958
    ג'ורג' סווינדין - שיחק בין 1936 ל - 1954 ואימן בין 1958 ל - 1962
    טרי ניל - שיחק בין 1959 ל -1970 ואימן בין 1976 ל - 1983
    דון האו - שיחק בין 1964 ל - 1966 ואימן בין 1983 ל - 1986
    ג'ורג' גראהם - שיחק בין 1966 ל - 1972 ואימן בין 1986 ל - 1995.
    רק ג'ורג' גראהם זכה באליפות בשני התפקידים. ויטקר זכה כמאמן.

5. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ויהיה למאמן ה 20 בתולדות המועדון סך הכל. (מאמנים קבועים בלבד)

alexshw אוהב/ת את זה.
  6. רוברטו באגיו31 Member

מאחל הצלחה לארטטה, ארסנל זה אחלה מועדון שחשוב מאוד לליגה האנגלית, אבל כפי שרשמתי לפני כמה ימים אני לא רואה סיכוי שהוא מצליח . לטעמי השידוך הזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן .

לארסנל אין מה להפסיד ולכן מבחינתם המינוי הוא מובן, אני לא מבין את הצד של ארטטה ולמה להגיע למועדון שנמצא בשפל הכי גדול שלו מאז שנות ה 90 המוקדמות ועוד בתפקיד ראשון שלו כמאמן ראשי .

בשביל איש מקצוע צעיר כמו ארטטה קבלת החלטות בתחילת הקריירה זה אחד הדברים הכי חשובים. אתה חייב להיות סבלני ולא להסכים לכל הצעה, עיין ערך תיירי הנרי שעשה טעות נוראית והפך את עצמו לבדיחה במונאקו .
    ארטטה מקבל סגל שבנוי בצורה נוראית ואין לו עם מה לעבוד . את ההגנה הוא לא ישפר ובינואר הוא לא יכול לעשות שינוי .
    בנוסף, יש כמה שחקנים ממורמרים שאני מאמין שירצו לעזוב בסיום העונה למועדון יותר רציני ועם שאיפות לתארים, בעיקר לאקזט ואובמייאנג .

עם נתוני פתיחה כאלו, ארטטה יכול להתרסק עד סוף העונה ולאבד את חדר ההלבשה וגם את האוהדים .

7. cheddar Member

נשמע טוב אם הוא יביא כמה דברים מהספר של פפ לסטייל
    רק לא להגזים כי לפעמים גם יכול להיות משעמם המסירות האינסופיות

8. alexshw Member

בשביל פילוסופיה של פפ צריך שחקנים מאוד איטלגנטיים. סיטי בעונה הראשונה לא השיגו דבר עם פפ ורק אחרי השקעה רבה בשחקנים מתאימים לשיטתו התחילו לשלוט בליגה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Footballover אוהב/ת את זה.
  9. Footballover Member

לגמרי. אם מישהו חושב שארסנל תהפוך לסיטי הקטנה, הוא משלה את עצמו.

ארטטה ידרש להראות הרבה מאוד פרגמטיות ומנהיגות כדי להוציא את ארסנל מהבוץ הזה. כן יכול להיות שיהיה שיפור ברמת הכדורגל, כי אני באמת לא יודע מה עשה שם אמרי בכל הזמן הזה. בטוח שיותר גרוע ממה שהם משחקים עכשיו זה לא יהיה, אבל המבחן שלו יהיה החל מהקיץ ומהעונה הבאה, שם נראה אם הוא בכלל קרוב להיות האיש המתאים לתפקיד.

מינוי מסוכן מאוד של ארסנל. הם גם ככה מספר בודד של החלטות כושלות נוספות לפני שהם באמת מתקבעים כקבוצת אמצע טבלה.

10. עידן444 Member

צחוק צחוק... אני לא מאמין שאני אומר את זה על ארסנל... אבל כבר די קרובים למטה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

את רוב הדברים שהיו לי להגיד בנושא כבר רשמתי, אבל רק אזכיר שארטטה היה גם המועמד המרכזי בזמנו להגיע לאמן אותנו אחרי שונגר פוטר, עד שברגע האחרון הוחלט לבחור את אמרי במקומו. מה שאני בא להגיד כאן - לפחות כמו שאני רואה את זה - הוא שלהנהלה הנוכחית כנראה אין באמת מושג אמיתי מה הם עושים. אם ארטטה יצליח אף אחד לא יבין איך ולמה אמרי הועדף על פניו. אם לא, אז אחרי מינוי כושל נוסף היא תהיה הבאה לחטוף את הביקורת. ובכלל, איך זה שדווקא חזרו אליו אחרי שכבר החליטו שרק שנה וחצי קודם לכן זה לא מה שארסנל צריכה.

אפשר רק לקוות שבסופו של דבר מעז ייצא מתוק, אבל אני לא אופתע אם קיוו שם ללכת עם ליונברג כ-interim עד סוף העונה ולהחליט על משהו בדומה ליונייטד עם סולשאר או למצוא מנג'ר אחר רק בקיץ, אבל דברים המשיכו להתרסק להם בפרצוף עד שליובנרג עצמו כבר נראה כמעט מתחנן שיגיע מישהו במקומו. תוך כדי גם צויין שויירה היה מועמד לגיטימי מבחינתם, וזה למרות שקריירת האימון שלו עד כה נראית רק מעט פחות עלובה מזו של הנרי.

12. k_700 Member

בשביל שמעז יצא מתוק צריך להחליף לו יותר מחצי סגל ורצוי שעה אחת קודם.
    לא יודע אם הנהלה שלא הראתה פה יותר מדי יצירתיות במהלך(ציינת את זה בפיסקה שלך) תרוץ לתת לו את הכלים לעשות את המהפכה בסגל.

בסגל הזה יש יותר מדי שחקנים בינונים, רכים וחסרי מעוף כמו...... ארטטה עצמו בשעתו.
    נותר לקוות שהוא לא יתאהב יותר מדי במראה של עצמו, אחרת הרומן הזה לא יהיה ארוך מדי.

13. Andrei Kanchelskis Member

אם היה צריך לבחור בין להמר על ארטטה (נטול הכל ניסיון באימון) לבין להמר על מרסליניו (המנוסה הרבה יותר) אז בהחלט היה עדיף להמר על השני מאשר על הראשון, מה גם שלדעתי את השני היה הרבה יותר קל להחתים על חוזה לחצי עונה עם אופציה לעונה נוספת.

ארטטה הוחתם על חוזה מפלצתי שלטעמי הוא חולני ומסוכן לארסנל הן מקצועית והן כלכלית, בקיץ הקרוב ניתן יהיה לשפוט לעומק את יכולותיו בבניית קבוצה ואיכשהו נדמה לי שהוא פשוט טוב ורך מדי כדי לסלק יותר מדי זבל שהצטבר במועדון.

14. DRORIKO Member

סבבה שמביאים מאמן בלי שום ניסיון באימון, אולי יפתיע, אבל ל-3 וחצי שנים?? דחילק רבאק ארסנל

15. DRORIKO Member

אם אני לא טועה רוב הכסף שסיטי השקיעה בתקופת פפ הלך על שחקני הגנה, שם המצב של הקבוצה דווקא לא משהו. העוגנים בחלק ההתקפי היו שם עוד לפני פפ.

מצב נושא:
הנושא נעול.