ארסנל 2019/20 - Absolute Beginners

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Clock End Stand, ‏27/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

אני חושב שהציפיות מהנרי ואשלי קול צריכות להיות שונות משמעותית, שניהם עזבו כשהם בטופ (למרות שהנרי סבל מפציעה והעונה האחרונה הייתה איומה, אני זוכר את ההדחה נגד איינדהובן בשמינית הגמר), אבל אחד היה השחקן הגדול בתולדות ארסנל ומעין סמל, והשני - שחקן מעולה אבל לא בדרגה של חצי אלוהים. קול גם סבל מפציעה קשה, אני לא חושב שעל המגרש הוא זרק זין. לי כאב בעיקר שהנרי היה גדול בגמר נגד בארסה ב-2006 אבל החמיץ כל הזמן מול ואלדס ולא הצליח להביא את הגביע.
    העזיבה של ויירה היא זו שפתחה את תיבת הפנדורה הזו, זה היה משהו קשה הרבה יותר מכל מיני סמיר נאסרים ועמנואל אדבאיורים למיניהם. וסתם אני חושב, לא ציפיתי שונגר יבריק ב-2005 כמו שעשה 7-8 שנים קודם לכן כשמצא מציאות, אבל קשר אחורי נורמלי לא היה במועדון הזה כל כך הרבה זמן חוץ ממאתיה פלאמיני שרשם שנה אחת גדולה, שלא נדבר על שרשרת בלמים הזויה. כל מיני גאלאסים שמעבר לשיא, תומאס ורמאלן שבעיקר כבש הרבה שערים אבל היה חור, ושחקן כזה מעבר לפציעות לא נכלל בסגל של קבוצה גדולה לטעמי.

2. oranfu Member

אשלי קול עבר ליריבה עירונית שנואה כשהוא נפגשה איתם מאחורי הגב של המועדון.
    אפשר להסביר את זה מקצועית, אבל זה ממש לא כמו מעבר של הנרי לברצלונה.

Clichy אוהב/ת את זה.
  3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ונגר ידע למכור. שחקנים קרסו אחרי עזיבה עוד מפטי ואוברמארס.
    הבעיה התחילה כשכל מה שהמועדון הזה עשה זה למכור ברווחים.

הנרי היה גמור כשעבר, עוד היה לו טאץ' כי הוא היה שחקן טכני ברמה בלתי רגילה אבל הוא בקושי היה נייד, מאוד סטטי.

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  4. Raulito Madridista

הנרי עזב כשהוא בסך הכל בן 30, רק ההימצאות שלו על המגרש השאירה קסם בקבוצה הזו, הוא גם היה פצוע בעונה האחרונה שלו. בספרד הוא שיחק בכנף שמאל, מן הסתם זה שונה, ובעונת הטרבל הוא היה בסדר גמור. העזיבה שלו פירקה את ארסנל לדעתי גם אם בעונה לאחר מכן היא הייתה קבוצה טובה. זה מעבר לשחקן מפתח שעוזב.
    פטריק ויירה היה בסדר ביובנטוס ולדעתי שחקן חשוב מאוד באינטר איזה שנה-שנתיים. אתה מוותר על שחקנים כאלה בזמן שיש מחליפים שקרובים אפילו מבחינת פוטנציאל, לא לחינם. אדבאיור גם בעונה טובה, אדוארדו עם רצף הבקעות, אלה לא מחליפים להנרי. גם לא ואן פרסי שעד לשנה האחרונה שלו סבל כל הזמן מפציעות.
    אני לא ממש מחזיק מפטי, מקבל את זה שהוא היה טוב בארסנל כשהייתי ילד צעיר. כנראה שהתמונה שאני זוכר ממנו זה שחקן שלא רוצה להגיע לארץ במדי צ'לסי בתקופת הפיגועים והיה חלש נגד הפועל ת"א גם בגומלין. ההולנדים של ברצלונה לא היו הצלחה גדולה. אוברמארס היה בסדר אבל הקבוצה עצמה דעכה והיה קשה לו להיכנס לנעליים של פיגו.

אשלי קול זה מקרה אחר לגמריי בחשיבות שלו לדעתי ועם כל הכבוד לנסיקה של צ'לסי, זה לא שהוא עבר למנצ'סטר יונייטד. על זה שהוא נפגש עם צ'לסי עאלק בסתר - זה פסול, לחלטוין.

5. alexshw Member

שנתיים יפות מאוד בברצלונה. לא הביאו אותו להבקיע 30 שערים בעונה. היה להם את מסי ואטו והנרי השלים אותם טוב. אני חושב שהשתלם לברסה.
    גם ג'יו זכור לי לטובה בברצלונה.
    אפילו אנלקה אולי היה פלופ בריאל, אבל בסוף כן הייתה לו חשיבות בזכיה בליגת האלופות.

Clichy אוהב/ת את זה.
  6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

התאים לברצלונה אולי.
    בארסנל נראה כמו פסל, לא סתם קראו לו statue.

7. cheddar Member

אתה לא מתבלבל עם ה statue הזה? מי קרא לו פסל כשחקן?

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2011/12/09/17/arsenal2.Xxx?width=1000&height=614&fit=bounds&format=pjpg&auto=Xxx&quality=70&crop=16:9,offset-y0.5

8. Raulito Madridista

אנלקה כבש שני שערים נגד באיירן מינכן בחצאי הגמר אבל היה מצורע, התלונן כל הזמן שראול והיירו והיתר מתעלמים ממנו, זהו בגדול. במדריד אף אחד לא זוכר אותו וטוב שכך.
    לגבי הנרי, מספיקה גם 70% ואפילו 50% ממה שהיה, אני חושב שנתפסים יותר מדי לכמה משחקים חלשים בהם היה פצוע גם ככה וכמובן ששינוי העמדה ככה בגיל 30 פגע בו. הרי בסה"כ שנה לפני (מבחינת נקודת הזמן של "פסל") ב-2005/06 הוא לקח כדור בברנבאו ועבר ארבעה שחקנים בדרך לשער, סיים כמלך שערי הפרמיירליג שוב ועוד ועוד. האחרון ברשימת העוזבים המצערת היה ואן פרסי, הרגשתי רע עבור האוהדים אחרי שהיה השחקן מספר1 באליפות של יונייטד שנייה אחרי. מזל שאלכסיס נכשל ושמאז אין באמת שחקנים מעניינים לצרף חוץ מאובמיאנג.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהדים, תסתכל על השנה האחרונה שלו בארסנל.

10. סמואל אטו Member

אני גם זוכר שזה היה הלך הרוח.
    אם אני לא טועה הוא חזר מפציעה בנובמבר בעונה האחרונה שלו והיו טענות שהקבוצה הסתדרה יותר טוב בלעדיו.

בבארסה הוא פרח מחדש אצל פפ, אבל פרש מנטלית אחרי שהשיגו את המטרה לשמה הגיע.

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/20
    oFiRzZz, Clichy ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, שמחו למכור וזה היה זמן טוב למכור.
    השחקן נראה כבר לא מתאים לאנגליה.
    ברצלונה זה סיפור שונה...בארסנל הוא האלפא, אם הוא נראה ככה אתה גמור. עדיף למכור ולבנות מחדש.
    בברצלונה הוא בא להיות שחקן משלים, מה שהתאים לגילו ולמצבו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ב2012 הוא היה 5 רמות מעל צ׳מאח או ג׳רביניו שהסריחו כל המגרש שנה שלמה.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמרת פה כלום בעצם.

14. oranfu Member

הנרי כשעזב רק הזכיר את השחקן שהיה.
    היה שחקן משלים בברצלונה כשכולם מתרכזים במסי, ממש לא כמו להיות השחקן המרכזי בארסנל.
    הוא עזב בזמן מבחינת כל הצדדים, פשוט במועדון לא ניצלו את זה בשביל לחזק את הקבוצה ולבנות אותה ליום שאחריו.

15. Raulito Madridista

אז אני אומר שוב את דעתי: כמה חודשים קודם לכן הוא היה מלך השערים, 33 כיבושים ב-42 משחקים - זה רקורד טוב יותר מעונת הבלתי מנוצחים (39 שערים ב-51 משחקים). לא חושב שהוגן לשפוט אותו על חודשיים מחורבנים ולא מעט בגלל פציעה. בארסנל היה משחק כחלוץ מן הסתם שם יותר נוח בכנף שמאל בברצלונה. הוא לא צנח בעונה אחת ל-40% ממה שהיה. ואני משוכנע שבארסנל זה היה מסתדר, הנוכחות שלו על המגרש עצומה. לא נוהגים לוותר על שחקן כזה בשנה בה יש ירידה ביכולת. אפילו פרגוסון המשיך עם ריו ו-וידיץ' כשהם היו גמורים כבר. אגב, ברור שיש על מה להתווכח, אבל 'הסתדרה טוב יותר בלעדיו?' איך בדיוק, כשהם הודחו מול איינדהובן בשמינית הגמר כשעלה מהספסל? כשעפו מהגביע? כשסיימו במקום הרביעי?

אגב, גם לגבי פטריק ויירה זו דעתכם? הוא וססק פברגאס לדוגמא לא אותה עמדה. ססק מספר 10 שהוסט לאחור. ויירה גרזן, אמנם לא נגר, אבל קשר אחורי.. האם כדי שססק יפרח במיידי לא נעשה ויתור גדול?

מצב נושא:
הנושא נעול.