אפשר גם לדבר על סיכום עונה בליגה אחרת באנגליה? שחקן העונה שלכם? ריצ'ארד בארקר, 24 שערים זה לא צחוק. אכזבת העונה? ברקסטון, לא ניצל את את ההזדמנויות שקיבל. מאמן השנה? ריצ'ארד מוני, בנה קבוצה מצויינת. המשחק המרתק ביותר? הארטליפול - בריסטול רוברס תגלית העונה? עוד לא החלטתי. שער העונה? היפיון וויליאמס נגד דרלינגטון. הרגע השמח שלכם? הניצחון על דרלינגטון בדרבי 3-0 הרגע העצוב שלכם? ההפסד לרוברס 2-1, הפסד שעלה באליפות. השחקן המשתפר? בולנד, ניהל את הקישור שלנו בצורה מעולה! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx הקבוצה המאכזבת של העונה? אקרינגטון הקבוצה המפתיעה של העונה? וולסול הערות? עונה מדהימה שבאה עם עלייה פנטסטית! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
כאחד שעוקב די באדיקות אחרי הליגה האנגלית, הרגשתי צורך לתת סיכום עונה גם אם אין באנגליה קבוצה שאני ממש אוהד. אז מנקודת מבט אובייקטיבית לחלוטין: שחקן העונה - רונאלדו, עונת ליגה אדירה, כבש ובישל בכמויות, הפך לשחקן תכליתי אחרי 3 עונות לא ממש יעילות. היה שווה לחכות מבחינת יונייטד. מפלצת השערים דרוגבה מיד אחריו. אכזבת העונה - באפטיסטה, שלמרות כמה רגעים טובים איכזב די בגדול. חלב, בלאמי, באלאק לאחר מכן. שבצ'נקו לא היה במיטבו אבל לדעתי הוא ממש לא היה גרוע כפי שמנסים לצייר אותו. מאמן השנה - פרגוסון, עם סגל לא הכי נוצץ הוביל את יונייטד לאליפות משכנעת. קרבישלי שעשה מסע הישרדות אדיר עם ווסטהאם וסטיב קופל שהוביל את רדינג לקמפיין יפה ויציב יחסית, אחרי פרגי. המשחק המרתק ביותר - ווסטהאם-טוטנהאם כמובן. עוד ראויים לציון: ארסנל-יונייטד, אברטון-צ'לסי. תגלית העונה - סידוול. אבל גם אגבונלהור, נובל, אובי-מיקל, ווהן(איך שלא כותבים את זה). הרבה שחקנים איכותיים חדשים התגלו העונה בפרמייר ליג. שער העונה - קשה, קשה. סקולס מול וילה, RVP מול צ'רלטון, דרוגבה עם 2 גולאסוס מול 2 הסקאוזריות בסיבוב הראשון, טיילור מחצי מגרש, אבל אני ילך על זה של רונאלדו בקרייבן קוטג' בדקה ה88. הרגע השמח - ווסטהאם ובניון חביבי נשארים בליגה. הרגע העצוב - לא הייתי עצוב במיוחד ממשהו שקרה העונה בפרמיירליג, הדבר המאכזב מבחינתי היה שלתיירי הנרי האדיר התבזבזה עונה מהקריירה. השחקן המשתפר - גם פה רונאלדו לוקח את הקול שלי, ציינתי כבר למה. טבז וקלישי גם כן ראויים לציון פה. הקבוצה המאכזבת - ווסטהאם עם סגל של טופ-7 נאבקה בתחתית עד לשנייה האחרונה, ניוקאסל וליברפול שכל עונה מאכזבות אותי מחדש, וגם ארסנל וסיטי. הקבוצה המפתיעה - רדינג כמובן, מועמדת בולטת לירידה שעשתה קמפיין טוב מאוד מבחינתה ואף נאבקה על מקום באירופה. נבחרת העונה(כמו כולם) - VDS; פינאן, וידיץ', קראבליו, אברה; רונאלדו, סקולס, אסיין, גיגס; ברבטוב, דרוגבה
הייתי במישחק של בריסטול סיטי בתקופה שגרתי שם .. דווקא רמה יותר גבוהה ניראה לי של כדורגל מאשר בארץ מגיל 8 בערך לא ראיתי כדורגל ישראלי בחיים שלי חוץ מבכלא צבאי ולפי המישחקים שראיתי שם אין ספק ביכלל .. ד"א איך הגעת לאהוד את הארטליפול?
אינטר, הודעה יפה, אבל תרשה לי לחלוק עליך בקשר לשחקן המאכזב. קודם כל, בלאמי לא היה חלש בכלל, אומנם לא היה גדול, אבל חלש בטח שלא, בינוני יותר מתאים.7 שערי ליגה ב27 הופעות, כאשר לא מעט מהן מהספסל, זה בסדר גמור. אבל איך אומרים?כגודל הציפייה - גודל האכזבה.מבלאמי אף אחד לא ציפה שיוביל את ליברפול לאליפות או שיוליך את טבלת מלך השערים, משבצ'נקו כן, כי הוא הגיע על תקן החלוץ הטוב בעולם(לטעמי) ואם לא, אז בתור אחד מהטובים וזה כולם יסכימו.תראה כמה שערים הוא כבש בליגה, 4, לבלמים בליגה יש יותר שערים, ריבונו של עולם, ויחסית ליכולת והתפוקה שציפו ממנו(שילמו עליו 30 מליון פאונד), הוא איכזב, ובצורה ענקית. בלאמי חלוץ ליגה חביב, לא יותר מזה, לכן גם אם הוא היה חלש(והוא לא), אף אחד לא יכול לתאכזב יותר מדי כי מי ציפה מבלאמי לעשות יותר מדי?(אני אמרתי כשהוא עבר לליברפול בלקבורן שהוא לא יכול מתאים לקבוצות גדולות, אלא קבוצות כמו הרוברס תפורות עליו).
תודה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx אם מסתכלים רק על מספר השערים של שבצ'נקו בליגה, אז כן הוא איכזב. אבל סה"כ בכל המסגרות יש לו מס' דו-ספרתי של שערים(ואם אני לא טועה גם של בישולים). בוא נגיד שהיו כאלה שאיכזבו אותי יותר ממנו. מבלאמי ציפיתי לקצת יותר.
השחקן המשתפר - רונאלדו, עשה דרך ארוכה בשביל לבסס את עצמו כשחקן הטוב בעולם(אולי שני לקאקה בלבד). הקבוצה המאכזבת של העונה - ארסנל, ניוקאסל, ווסט האם עד למחזור ה-29... הקבוצה המפתיעה של העונה - רדינג, בלי רכש, עם חבורת שחקנים אנונימיים וסטיב קופל אחד. שחקן העונה - רונאלדו, השחקן עם היכולת האישית הכי גבוהה בליגה, הרבה נקודות של יונייטד רשומות על שמו. תגלית - היו הרבה, אבחר בקלישי שחזר מפציעה ארוכה, נכנס יפה מאוד לנעליו של קול וללא ספק היה אחד המגנים הטובים בליגה. אכזבת העונה - שבצ'נקו ובאלאק, הגיעו כשחקנים הטובים בתפקידם והיו בינוניים לרוב. מאמן - סיר אלכס, חשבנו שעבר זמנו והנה הוא הוכיח שהוא מסוגל לבנות עוד קבוצה שתקח אליפויות. המשחק - ווסטהאם-טוטנהאם, משחק גדול שהיה נקודת המפנה של העונה שלנו. שער העונה - הלילה ב-MOTD תהיה לי הזדמנות להיזכר בכל אותם שערים ואז אבחר. הרגע השמח - השער של קרליטוס היום, הבעיטה החופשית של קרליטוס שבוע שעבר נגד בולטון. הרגע העצוב - אשטון נפצע, הפסד לצ'רלטון, הפסד לשפילד. נבחרת העונה: ואן דר סאר, נוויל, וידיץ', קרבאליו, אברה, רונאלדו, אסיין, סקולס, גיגס, דרוגבה, ברבאטוב.
שחקן העונה- כ. רונאלדו אכזבת העונה- מאמן השנה- אין ספק... פרגייייי המשחק המרתק ביותר- מנצ'סטר בלקבורן, עם כל הלחץ והגולים... תגלית העונה- שער העונה- סקולס מול ווילה הרגע השמח שלכם- הנצחון על ליברפול בחוץ :] הרגע העצוב שלכם- ההפסד הביתי לארסנל השחקן המשתפר- אדאבאיור הקבוצה המאכזבת של העונה - ארסנל, עם סגל כזה צריך לעשות הרבה יותר הקבוצה המפתיעה של העונה- רדינג
אה כן, רציתי להוסיף את הצלת העונה - אז היא מגיעה משוער העונה שלי, יוסי ייסקליינן. ההדיפה הראשונה לא קשורה, אבל שימו לב להדיפה השנייה, חכו לזווית האחרונה, זה באמת מפחיד, איך אפשר.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx הצלת העונה - אמאל'ה וקבלו את שתי הדקות הכי מטורפות אולי השנה, שקשורות גם באותו שוער
שחקן העונה שלכם? שחקן העונה שלי, של העתיונאים, של השחקנים, של כמעט כולם שחקן העונה הוא כריסטיאנו רונאלדו. עונה נהדרת עברה עליו, עם מספר בישולים גדול מאוד, מספר שערים עוד יותר גדול, ואפשר להגיד שהיה הגורם המרכזי ביונייטד העונה. אכזבת העונה? אנדריי שבצ'נקו. הגיע תמורת 30 מיליון ליש"ט שירדו לטימיון, לא השתלב טוב בליגה האנגלית, לא הצליח להראות את מה שהוא באמת יודע, לא מצליח אפילו לשחזר שליש מהיכולת שלו במילאן. גם הגולם של ארסנל ראוי לציון, הוא הרוויח את זה ביושר. מאמן השנה? אלכס פרגוסון. הוביל את מנצ'סטר יונייטד לאליפות, השתיק את כול מבקריו שאמרו שעבר זמנו, שהגיע זמנו לפרוש, אבל הינה, אליפות, ואולי יעניק למנצ'סטר יונייטד גם את הגביע האנגלי ואת הדאבל. הצליח לשמור את הסגל יציב, על אף הפציעות ברגעים הכי קריטיים של העונה. המשחק המרתק ביותר? היו לנו הרבה מאוד משחקים מרתקים העונה, אבל הבחירה של היא ווסטהאם-טוטנהאם, אחד המשחקים הכי טובים שיצא לי לראות, אחד המשחקים הכי טובים שהיו השנים האחרונות, אחד המשחקים הדרמתיים שהיו איי פעם, בקיצור משחק העונה ללא ספק. תגלית העונה? גהאל קלישי. חזר מפציעה ארוכה ונכנס יפה מאוד לנעליו של אשלי קול. היה העונה אחד המגנים הטובים בליגה, וחוץ מזה צריך שלארנסל יהיה איזושהי סיבה לשמוח אחרי העונה המבחילה הזאת שלהם. שער העונה? היו העונה בהחלט הרבה מאוד שערים, רובין נגד צ'רלטון, מרטין טיילור בבעיטה מהאוויר מחצי מגרש, אבל השער של סקולס נגד אסטון וילה היה פאקינג נדיר (יכול להיות שאני לא אובייקטיבי כאן... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) הרגע השמח שלכם? ג'ון אושיי, לעיני הקהל של ליברפול באנפילד, דקה 90, מנצ'סטר יונייטד בעשרה שחקנים, והוא תמיד נמצא שם, תמיד נמצא במקום הנכון בזמן הנכון כדי לשים את הכדו ברשת. זה מיקום של חלוץ. בקיצור - ג'ון אושיי, דקה 90, אנפילד. הרגע העצוב שלכם? תיירי הנרי נוגח את שער הניצחון בתוספת הזמן ומעניק את הניצחון לארסנל באמירויות. השחקן המשתפר? גם פה כריסטיאנו רונאלדו ראוי לקחת את הקול שלי. ידע לעשות את הסוויץ' מילד אגאויסט שעושה הכל לבד, לשחקן קבוצתי, שברגעים שצריך עושה את הדריבלים שלו, וגם כמות הצלילות שלו העונה ניתנת לספירה על יד אחת, לעומת המונדיאל שם צלל כאילו הוא בבריכה. הקבוצה המאכזבת של העונה? היא הייתה אמורה להיות קבוצה שנלחמת על מקום בגביע אופ"א, ואף היו כאלה שאמרו שיכלו לקרוא תיגר על ליגת האלופות (עם עונה כזאת של ארסנל, בנס הם נמצאים במקום הרביעי), אבל במקום זה הוא נלחמה על חייה, ורק במחזור האחרון היא נשארה בליגה. למי שעוד לא הבין, אני מדבר כמובן על ווסטהאם, שמקווה שנראה אותה שנה הבאה במקום הראוי לה, ולא עוד פעם במאבקי תחתית. הקבוצה המפתיעה של העונה? רדינג. יש לי הרגשה שזאת תהיה וויגאן 2, ושנה הבאה היא תיאבק נגד הירידה.
שחקן העונה? רונלדו. אכזבת העונה? באלאק. מאמן השנה? סטיב קופל. המשחק המרתק ביותר? 2-1 על יונייטד וה 4-3 של טוטנהאם על ווסטהאם. תגלית העונה? סטיב סידוול. אמנם היה מוכר בצ'מפיונשיפ, אבל ההצלחה שלו בפרמיירליג הרשימה אותי. שער העונה? ואן פרסי בואלי. הרגע השמח שלכם? 2-1 על היונייטד. הרגע העצוב שלכם? ההדחות מהגביע וליגת האלופות. השחקן המשתפר? קלישי. הקבוצה המאכזבת של העונה? ארסנל. הקבוצה המפתיעה של העונה? רדינג. הערות? עונה מאוד מאכזבת. נקווה לשיפור בעונה הבאה :aaa031: .
שחקן העונה - רונאלדו,מעל כולם. אכזבת העונה - שבנצקו,באלאק,מסצראנו,קל לבחור בהם אבל זה לא פייר לשפוט שחקן גם כשהגיע בכסף ורזומה גדול בעונה ראשונה בליגה האנגלית,הכל-כך שונה מהשטנץ הדומה פחות או יותר בשאר המקומות, ובגלל שזה סיכום של הליגה אני אבחר בקבוצה ולא בשחקן וליברפול היא הבחירה שלי,שוב פעם לא קוראת תיגר על הכתר,שוב פעם ברוב העונה כדורגל לא מרשים במיוחד,סגל שקיבל חיזוקים אך הבסיס משחק כבר למעלה מעונה ביחד ועדיין זה לא מספיק לדגדג את צ'לסי ויונייטד. מנג'ר העונה - כמובן שפרגוסון אבל זה קל מדי,הבחירה שלי היא פול ג'ואל,קבוצה לא גדולה,לאחר עונת בכורה מפתיעה,ראינו בעבר איך זה מסתיים לא פעם בחזרה מהירה לליגות הנמוכות,סימפתום העונה השנייה, אז עם סגל פחות טוב מעונה שעברה,עם כמה החלטות שיפוט רעות,עם הגב לקיר מול שפילד יונייטד בחוץ במחזור האחרון,ג'ואל ווויגאן יהיה בפריימיר ליג גם בעונה הבאה. המשחק של העונה - ווסטהאם - טוטנהאם,טוטנהאם הוטספר,מדהים מההתחלה ועד הסוף,קצב,איכות,דרמה. תגלית העונה - לרדינג יש כמה מועמדים טובים,תעשו אן דן דינו לבחור את אחד מהם. שער העונה - וואוו,קשה כי היו הרבה מאוד שערים גדולים,לא יודע,קשה. הרגע השמח שלי - סושליאר חוזר לשחק ולכבוש שער ניצחון נגד סלטיק 3-2 באולד-טראפורד,כולם חשבו שהוא סיים את הקריירה שלו,גם אני ,אחרי שנתיים של פציעות חוזרות ונשנות,ניתוחים ומה לא, האגדה הנורווגית הזו עבדה קשה,קרעה את התחת,הוכיח שיש לו אופי מברזל וגם היכולת עדיין נשארה, אגדה מהלכת. הרגע העצוב שלי - הנרי בדקה ה 90,זבנג לתוך הלב. השחקן המשתפר - טבז,לקח לו כמה וכמה חודשים להתסגל אבל בסיומת של העונה היה אחד השחקנים הטובים בליגה. קבוצה מפתיעה - אברטון,בלי יותר מדי כוכבים,בלי יותר מדי רעש,עם כדורגל לא רע בכלל בתוספת תשוקה ומלחמה,עונה הבאה היא תשחק גם באירופה.
שחקן העונה שלכם? ראיין גיגס. רונאלדו אומנם היה ענק, אבל גיגסי הוכיח לנו מה הוא שווה בגיל 33, וזה לדעתי מה שעושה אותו לשחקן העונה. אכזבת העונה? באלאק, בלי ספק. מאמן השנה? סר אלכס כמובן. המשחק המרתק ביותר? ווסטהאם - טוטנהאם 4-3 תגלית העונה? אגבונלהור. שער העונה? סקולסי נגד אסטון וילה, בוילה פארק. הרגע השמח שלכם? ה-1-0 על ליברפול באנפילד. הרגע העצוב שלכם? ההפסד לארסנל באימרויות. השחקן המשתפר? מארק נובל. הקבוצה המאכזבת של העונה? שפילד יונייטד. הקבוצה המפתיעה של העונה? רדינג.
שחקן העונה שלכם? כריסטיאנו רונאלדו אכזבת העונה? מיכאל באלאק, אנדיי שבצ'נקו מאמן השנה? סטיב קופל (למרות שחשוב לציין שהאתגר האמיתי שלו יהיה בשנה הבאה, לראות אם הקבוצה תצליח גם בשנה השנייה להתברג במרכז טבלה ומעלה) המשחק המרתק ביותר? ווסט האם - טוטנהאם 4:3 תגלית העונה? מארק נובל. התחיל לשחק רק בישורת האחרונה של העונה, אבל היה פקטור מרכזי במסע ההשרדות של ווסט האם בליגה והציג יכולת נפלאה. שער העונה? וואו שאלה קשה. אני מתלבט בין השער של סקולס נגד אסטון וילה לבין השער של מתיו טיילור. הרגע השמח שלכם? אין משהו מיוחד. הרגע העצוב שלכם? כאוהד ניטרלי עם חיבה מסויימת לווסט האם, זה היה ההפסד שלהם 4-3 לטוטנהאם, כל כך כאב לי עליהם - הייתי בטוח שהם כבר ירדו ליגהס סופית. השחקן המשתפר? נמניה וידיץ' בתחילת דרכו ביונייטד הוא היה עושה חורים על ימין ועל שמאל, ולא הצליח להתאקלם כל כך בקבוצה. העונה הוא ופרדיננד היו צמד מצויין שנתן ליונייטד שקט מדהים בהגנה בדרך לאליפות. הקבוצה המאכזבת של העונה? ווסט האם, למרות ההשארות בליגה אין בכלל ספק שציפו מהם אחרי ההחתמה של מסצ'ארנו וטבז להרבה הרבה יותר ממה שהם הגיעו. אף אחד לא יכל לצפות לכזאת התרסקות. הקבוצה המפתיעה של העונה? רדינג. קופל בנה חבורה מדהימה שהפתיעה הרבה הרבה אנשים, יצאו הרבה תגליות מדהימות מהקבוצה הזאת כמו סידוול, קווין דויל שהוכיח שהוא שחקן לא רע, וכו'. הערות? שקרלוס טבז יישאר בווסט האם!! חובה !! פשוט חובה!!
שחקן העונה שלכם? רונאלדו, ללא ספק מעל כולם. בישולים, שערים מכריעים. אבל מגיע גם כמה מילים טובות לראיין גיגס. פשוט מדהים הבנאדם הזה, גיל 33 ועדיין הוא בורג מרכזי באליפות ה-9 שלו עם היונייטד. תמיד הוא היה שם כדי לקחת פיקוד, להרגיע את המשחק ע"ע מילאן. אכזבת העונה? באלאק. כל-כך הרבה דובר על המעבר שלו לצ'לסי בסוף כלום לא יצא מזה. באלאק רק תקע את המשחק של צ'לסי של השנתיים האחרונות. גם היינצה איכזב אותי העונה לא מעט, מזל שיש את אברה. מאמן השנה? פרגי. גמר את הסוס? בולשיט. פרגי הוכיח מיהו המאמן הטוב בעולם השנה. קבוצה שלישית שלו ביונייטד וכל קבוצה לתפארת, מלך! המשחק המרתק ביותר? יש כל-כך הרבה. לדעתי ארסנל - יונייטד כשהנרי שם בתוספת הזמן... תגלית העונה? סידוויל וכל מילה מיותרת, רק חבל שהוא בדרך לצ'לסי... שער העונה? ההתלבטות בין סקולס ולאן פרסי, אבל לדעתי בסופו של דבר ואן פרסי בוואלי לוקח הרגע השמח שלכם? ג'ון אושי משתיק את אנפילד, עם שער דרדלה נוסף אחרי הרמה של רונאלדו הרגע העצוב שלכם? הנרי נוגח בתסופת הזמן ומנצח את היונייטד... השחקן המשתפר? קרולוס טבז שגם כרגע בכושר הטוב באנגליה. קטלו אותו, אמרו שהוא לא יצליח באנגליה ובהתחלה באמת לא הלך לו והוא לא התאקלם אבל עכשיו הוא מציל את ווסטהאם מירידה ובלעדיו הם גל לא מעל ווטפורד הקבוצה המאכזבת של העונה? ארסנל הקבוצה המפתיעה של העונה? רדינג, מקום 9 ואינטרטוטו, שאפו!
שחקן העונה - רונאלדו. אין מה לעשות הבחור היה גדול על הליגה. דידי נתן פייט רציני, אבל כמו צ'לסי, נחנק בסוף. אכזבת העונה - אני לא מסכים עם הבחירה הפופולארית בשבה, אז אני אלך על בטוח ואבחר בבאפטיסטה הצב. מאמן השנה - פרגוסון זה קל מדי, ברור מדי. נלך על סטיב קופל שעשה עבודה פנומנלית עם חבורה מאוד מאוד צנועה של שחקנים חסרי ניסיון והביא אותם כמעט עד אירופה בעונה הראשונה שלהם בפרמיירליג. המשחק המרתק ביותר - לא יודע, ישבתי העונה כמה וכמה פעמים על קצה הספה, לא זוכר משחק ספציפי. תגלית העונה - היו לא מעט. גבי אגבונלנהור שפרץ ממקום של ילד אקדמיה בקצה הספסל לעמדה של שחקן הרכב מוערך. אני הולך עם מאט דרבישייר מבלקבורן שהתגלה כפרוייקט נחמד וסיים את העונה עם 9 שערים בפחות מ-20 הופעות, רובן מהספסל. שער העונה - מיקאל אסיין מול פראנסנל. בעיטה מושלמת, טיימינג מושלם. הרגע השמח - כשראיתי את ג'וני מצטרף אל החברים בחדר ההלבשה אחרי שדיאבי ריסק לו את הפנים וכבר התחילו לרוץ לי בראש תסריטים של פטר צ'ך 2. הרגע העצוב - ההפסד לסקאוזרס באנפילד באמצע ינואר. אומנם בהרכב בלתי אפשרי, אבל בכל זאת, זה היה שיא המשבר של הקבוצה וצ'לסי נראתה מפורקת מנטלית יותר מכל דבר אחר. השחקן המשתפר - לינבוי פרימוס הבלם של פומפי. תמיד חשבתי שהוא שחקן צ'מפיונשיפ קלאסי, העונה הוא הוכיח שיש בו הרבה יותר, חבל שהוא התעורר בשלב כל כך מאוחר של הקריירה שלו. סחב את ההגנה של פומפי על הגב לא מעט העונה למרות שאת הקרדיט נתנו אוטומטית לסול קמבל. הקבוצה המאכזבת של העונה - ווסט האם וצ'רלטון. שתי קבוצות עם סגלים שהיו אמורים לקחת אותם הרבה יותר רחוק. הקבוצה המפתיעה של העונה - רדינג ללא מתחרים.