רמת הערצה של ארדה טוראן בטורקיה היא מזכירה את רמת הערצה שהיה לבקאהם באנגליה. אתה אמור לדעת את זה, הוא כוכב אדיר שם.
ההיפך אחי, ארדה עזב את טורקיה בגלל שהרבה מאוד אנשים התחילו לשנאות אותו.. אבל תאכלס הבחור לא אשם, הלבישו עליו את סרט הקפטן כבר בגיל 21 והוא חטף את כל הביקורת על העונה הכושלת שנה שעברה..
לפי המארקה, עיסקת פלקאו סגורה, ואתלטיקו ופורטו כבר סיכמו על העיסקה: רדמיל פלקאו תמורת 35 מיליון יורו+אליאס. רכש אדיר של אתלטיקו, בסכום שהוא לדעתי הסכום הגבוה ביותר שהיא הוציאה על שחקן. כואב לי על אליאס מצד אחד, ששיחק בסה''כ חצי שנה בקבוצה, וששיחק הרשים אותי מאוד למרות שלא שיחק בתפקיד האמיתי שלו, פיספוס של שחקן מצויין.
לגבי פלקאו, רכישה ענקית של אתלטיקו, כל פעם שאני רואה אותו משחק אני נהנה מלראות איך הוא חי את המשחק. שחקן שיוסיף לאתטיקו ממדים של פיזיות בהתקפה, כוח באוויר. אפשר לקוות לעונה מוצלחת במיוחד שתענה על הציפיות של כולם.
עוד ידיעה מהמארקה, אתלטיקו ואספניול הגיעו להסכמה עקרונית על אוסבלדו[17 מיליון יורו]. במידה ובאים שני חלוצים חדשים, זה אומר שלפורלאן אין מקום בקבוצה?
זה אומר שהוא כנראה עוזב לאינטר, אחרי שאמר אתמול שיש לו הצעה מישם. אתלטיקוו ביום אחד מפציצה עם שתי רכישות אדירות, בסכום של 52 מיליון יורו, לא צחוק בכלל.
מבחינתי חבל, מה שהיה צריך לעשות לדעתי זה להחתים את פאלקאו עם הכסף של קון ולשמור על פורלאן, מדובר בציוות קטלני שגם מתאים מאוד לשחק יחדיו. אוסבאלדו גם פחות טוב מפורלאן בכמה רמות, גם יקר וגם יש סימני שאלה סביב היכולת שלו לשחק עם פאלקאו (אני מאמין שיהיה בסדר, אבל נראה). מצד שני, עם אוסבאלדו יש מחשבה לטווח ארוך יותר לכאורה.
אני לא יודע עם אוסבאלדו פחות טוב משמעותית מפורלאן, אבל אני כן מסכים שיצוות של פלקאו ופורלאן היה נראה לי טוב יותר כרגע והם היו משלימים אחד את השני טוב יותר, שפורלאן שיורד הרבה אחורה, לחלק כדורים(כמו שעושה בנבחרת עם סוארז), לפלקאו, לעומת זאת אוסבאלדו ופלקאו הם שתי חלוצים רחבה קלאסים שדומים מאוד מבחינת הסיגנון. אבל כמו שאמרת, אוסבאלדו בן 25, פורלאן כבר בן 32, וזה מחשבה לטווח הארוך גם, אני כן מאמין שלפורלאן יש עוד שנה או שנתיים ברמות הגבוהות. בכל מקרה, כמה מילות פרידה לאחד הסקוררים הטובים ביותר בליגה הספרדית בעשור האחרון, עם זה בויאריאל שבעונתו הראשונה(כמעט כולם בישולים של ריקלמה), 25 שערים, וכבש בצוללת הצהובה למעלה מ-50 שערים ב-3 עונות, גם באתלטיקו הוא נתן עונות אדירות כמו ב2007-8, שכבש 32 שערי ליגה והיה מלך השערים בליגה ומלך השערים האירופאי(פעמיים הוא זכה במלך השערים האירופאי גם במדי ויאריאל בעונה שהזכרתי), כבש באתלטיקו ב-4 עונות 96 שערים(!). בן אדם, ושחקן למופת.
אני לא רוצה כאילו שמשתמע שאני מזלזל באתלטיקו מדריד, נהפוך הוא, אבל לדעתי פאלקאו היה צריך להמשיך עוד עונה בפורטו. אין ספק שמבחינת רמת הליגות, פאלקאו ייחשף הרבה יותר וגם ייתקל בשחקנים והגנות קשים יותר, אבל כמועדון נכון לעכשיו, אני בכלל לא חושב שפורטו קטן יותר מאתלטיקו וגם מאוד הייתי רוצה לראות את הקבוצה הנפלאה הזו ממשיכה עם אותו הרכב (אפילו שהמאמן כבר לא שם) בצ'מפיונס. את אוסבאלדו אני לא כ"כ מכיר, את פורלאן אני מאוד מכיר וחושב שהוא יכול להיות פרטנר נפלא לרדאמל בגלל שהוא לא חייב לשחק כ"9" ויכול לשחק כחלוץ שני, אבל השאלה אם פורלאן יישאר. משיחות ראשונות שקיימתי בפורום הקולומביאני, מסתבר שהרוב מתנגדים למהלך הזה של פאלקאו, אבל בשורה התחתונה מה שחשוב לנו זה שפאלקאו יגיע בכושר לנבחרת כפי שקרה לו כששיחק בפורטוגל. בכל מקרה אאחל לו ולאתלטיקו בהצלחה, הרבה יותר מחלוץ אחר ששיחק שם והצליח הרבה פחות, "אל טרן" ולאנסיה האגדי.
ההודעה הרשמית בינתיים היא שראול גארסיה יושאל לעונה לאוססונה.. לגבי פלקאו ואוסבאלדו הבנתי שנשארו עוד פחות מיום בשביל לרשום אותם לאירופה (לא בדיוק הבנתי מתי הדד ליין ולאיזה שלב בדיוק כי אני לא מצפה שישחקו נגד ויטוריה) ואני מאוד מקווה שהעסקאות יסגרו כמה שיותר מוקדם ושנוכל להיות רגועים מהבחינה הזאת...הייתי רוצה שפורלאן ישאר אבל כנראה זה הקיץ האחרון שבו נוכל לקבל עליו סכום נחמד, וההנהלה יודעת את זה ויודעת שיש פה הזדמנות להביא מחליפים ראוים שלא בטוח שתהיה ההזדמנות בעתיד
זה היה בתקופת חסוס חיל הגזען. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx פלקאו צודק לגמרי שהוא שואף לעזוב את הליגה הפורטוגלית לטובת הליגה הספרדית. ואיתו, אולי, אטלטיקו תהיה קבוצה טובה יותר מפורטו. יש רק דבר אחד קטן שלא ברור: איפה הוא ישחק בעוד שבוע. לנו יש את הגומלין בפורטוגל, לפורטו יש את הסופרקאפ מול ברסלונה. עמי, הרכישה של אליאס היתה טעות כפולה, גם שחקן זר, גם מתחרה על העמדה שיש לנו שני שחקני בית ברמה בינלאומית. גם אני מעדיף את פורלאן על פני אוסבאלדו, אבל אין מה לעשות. להנהלה אין זכות מוסרית לטרפד את המעבר של פורלאן לאיטליה.
אחרי שבבוקר נדמה היה שהחתימה של אוסבלאדו היא עניין של שעות עדיין הקבוצות לא הגיעו לסיכום מלא ונראה מה יקרה, כולי תקווה שאוסבאלדו ופלקאו יחתמו כמה שיותר מהר ושזה יהיה רשמי שנוכל להירגע בכל מה שקשור לחלוצים ולרכש, כי ממה שנראה פורלאן בדרך הבטוחה לאינטר