אתלטיקו מדריד 2011/2012: מחזיקת הליגה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י amirb91, ‏16/7/11.

1. xavi6 Member

והנה התחלת עם ההגזמות. הבחור עוד לא עשה רבע ממה שוייה עשה בקריירה. קח מים ותרגע.

זה מאוד פשוט, אם את' קבוצה גדלה היא צריכה להחזיק את השחקנים הגדולים. נקודה.

2. JR-Riquelme Member

לא עולה על בנזמה ולא נעליים, מה שבנזמה עשה בליון פלקאו לא עשה באתלטיקו

3. Zizou10 Member

אני דווקא נוטה להסכים. לא יודע אם הוא טוב מבנזמה/היגוואין/וייה אבל הוא לא בטח לא נופל מהם, מעניין מאד אם אתלטיקו תצליח להחזיק את השחקן הזה לעוד עונה ובטח כל אירופה תפנטז עליו כולל אברמוביץ' וסאן ז'רמן שבטח יוכלו להוציא סכומים שאתלטיקו לא תוכל לסרב להן. או שכן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מסכים עם שניכם. קודם כל, וייה לא ממש בר השוואה כי הוא מבוגר ב-4 שנים מפאלקאו. אז הוא סקורר נהדר אין ספק, אבל זה לא שהוא לקח את ואלנסיה או סראגוסה והוליך אותם לאין ספור תארים או אליפויות, כמו שפאלקאו לא הוביל את אתלטיקו לאליפות כי מה לעשות, ספרד זו ליגה של 2 קבוצות. לגבי הנבחרת, גם פה אי אפשר לומר שוייה גדול יותר כי גם כאן וייה משחק בנבחרת מס. 1 בעולם בעוד שפאלקאו משחק בנבחרת מס. 23 בעולם. עם כל האהבה שלי לקולומביה, אין מה להשוות בין השחקנים שפאלקאו משחק איתם בנבחרת לבין אלו שוייה משחק איתם בנבחרת, מה גם שוייה שיחק כפול משחקים מרדאמל (מוקדמות אליפויות אירופה שבדרא"מ לא קיימות). אי אפשר לקבוע מי מביניהם טוב יותר, בטח לו בכזו דעה נחרצת כמו שירדן קבע.

לגבי בנזמה, לא ברור לי מאיפה הוצאת את מה שהוא עשה עם ליון....מה הוא עשה עם ליון? זכה באליפויות צרפת עם הקבוצה הטובה ביותר? אתה משווה את מה שפאלקאו יכול לעשות בספרד כשיש שם ליגה של 2 קבוצות למה שבנזמה עשה בזמנו עם ליון כשהיא כבר קרוב לעשור הקבוצה הצרפתית הטובה ביותר? שחקן נהדר בנזמה, אבל גם פה לא ברורה לי ההשוואה. שים את בנזמה באתלטיקו ונראה אם הוא יעשה יותר ממה שפאלקאו עשה איתם. פה לדעתי פאלקאו עולה עליו מבחינת האיכויות של השחקן ולא מה הוא עשה ואיפה. פאלקאו חלוץ רחבה טוב יותר מבנזמה לדעתי האישית.

נערך לאחרונה ב: ‏10/5/12
  5. JR-Riquelme Member

שניהם שחקנים שונים, וזה תלוי מה קבוצה מחפשת.
    בנזמה בליון היה נהדר ונגד הקבוצות הגדולות תמיד הגיע והתמודד בצורה נפלאה נגד טובי הבלמים בעולם. אולי קצת הגזמתי אבל זה סתם מעצבים שקובעים ככה סתם דבר. תנו לפלקאו להוכיח את עצמו נגד ההגנות הטובות בעולם חברים, אני עדיין לא ראיתי את זה קורה. אני מסכים שפלקאו סקורר טוב אבל שניהם שחקנים שונים ושוב קשה להשוות

6. Muurad Member

מצטער שאני דוחף את הראש אבל על איזה הגנת הכי טובות בעולם מדובר? לא ממש רואה הבדל בין ההגנות שפלקאו ראה לבין אלה שבנזמה - או הבדל ברמת ההצלחה.

7. Civil Anti Madridista

הוא לא עולה עליהם, אבל בהחלט נמצא ברשימה של הטופ5

הוא אריה ברחבה חלוץ גדול אין בכך ספק. שיחקו אותה אתלטיקו שהצליחו להביא אותו מתחת לרדר של הקבוצות הבכירות ביבשת
    אבל המבחן שלהם יהיה להחזיק אותו. ההצעה מהסיטי או צ'לסי זה רק עניין של זמן, במיוחד ההיא ממנצ'סטר יש להם חולשה לחלוצים
    שהמקרים עם טורס ואגוארו לא יחזרו על עצמם. בנוגע לפורלאן אני חושב שעשו טוב ששיחררו אותו לאינטר

8. AtleticoMadrid Member

הסטטוס שלי כרגע - מאושר! איזה ניצחון ענק, פלקאו ודייגו במשחק מדהים ובכלל כל הקבוצה באה מוכנה יותר מבילבאו.

9. JR-Riquelme Member

פלקאו משחק בינתיים רק נגד הליגה הספרדית וכמה קבוצות בינוניות בליגה האירופאית, בנזמה משחק בליגת האלופות.
    אני מדבר יותר על היכולת הציג בליון שאותי אישית הרשימה יותר מהיכולת של פלקאו במדי אתלטיקו, אני זוכר איך הוא התמודד נגד ההגנה של יונייטד(באותה תקופה הכי טובה בעולם)

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כן אבל אתה מדבר על משחק אחד מול יונייטד או על הליגה הצרפתית, אבל מצד שני פורטו קבוצה לא פחות טובה מליון וגם במדיה פאלקאו כבש בצרורות. הליגה הצרפתית היא פחות או יותר שווה ברמתה לפורטוגזית, אולי מעט טובה יותר. עדיין זה לא אומר שהוא פגש הגנות חזקות יותר, וזה שהוא שיחק באלופות ופאלקאו בליגה האירופאית, גם לא אומר דבר. ראינו כמה קבוצות פח יש בצ'מפיונס ומצד שני קבוצות כמו אייאקס, סיטי ויונייטד נשרו לליגה האירופאית. אז זה עדיין מפעל נחות מהצ'מפיונס? לא מסכים. זה מה שה"מארקה" חושב עליו בעונת הבכורה שלו בספרד, שהוא ההחתמה הטובה ביותר של המאה ה-21 ומדובר באנשים שראו קצת חלוצים בלה ליגה:

http://www.marca.com/2012/05/01/futbol/equ...1335862111.html

11. riquelme1 Member

אני לא מבין איך בכלל אפשר להשוות, פאלקאו בעונה אחת באתלטיקו כבש 23 שערים, ו35 שערים בכל המפעליים, בנזמה בעונת השיא שלו שזה העונה כבש בסה''כ 20 שערים, שלא נדבר על הסטיסטיקה העלובה בעונה הראשונה של 8 שערים בלבד ובעונה השנייה 15 שערים בלבד. ובנזמה משחק בריאל מדריד שכבשה למעלה מ-100 שערי ליגה, בעוד פאלקאו משחק באתלטיקו שכבשה פחות מחצי, וקבוצה הרבה פחות טובה מריאל מדריד ועם שחקנים שלידו הרבה פחות טובים.

פאלקאו בריאל של מוריניו עובר כל עונה את ה-30 שערים.

תארים קבוצתיים הם לא מדד למי שחקן טוב יותר, בנזמה אולי לקח 4 אליפויות בצרפת, אבל רק בשתיים הוא היא בורג משמעותי, שלא נדבר בכלל שהליגה הצרפתית היא ליגה סופר בינוניית ביחס ל-3 הגדולות עם הגנות זבל, וגם שם בנזמה לא כבש במספרים מדהימים(עונה השיא שלו בליון 20 שערים).

בקיצר, פאלקאו חלוץ טוב יותר מבנזמה, שהוא חלוץ טוב אבל פאלקאו עולה עליו כמעט בכל פרמטר.

לגבי אל-גואחה, שוב ירדן מביא כאן את רשימת התארים כמדד, וייה לפני שהגיע לברצלונה בגיל 28 לקח רק שתי תארים, גביע המלך עם סארגוסה וולנסיה, כר היום לפאלקאו יש יותר תארים, ואחרי שהגיע לברצלונה כבר לקח אין ספור תארים אבל זה לא חוכמה כי פאלקאו עוד לא שיחק בקבוצה בסדר גודל של ברצלונה ולכן אי אפשר להשוות, לגבי תארים בנבחרת גם לא בר השוואה, וייה משחק בנבחרת הטובה בעולם ב-5 שנים האחרונות, בעוד פאלקאו משחק בנבחרת בינוניית(יחסית), שאפילו לא מעפילה למונדיאל.

אנשים נוטים לזלזל בליגה האירופית, אבל אתלטיקו מדריד עברה דרך לא פחות קשה מאשר עברה ריאל בליגת האלופות, לעבור את לאציו, בשיקטאש, האנובר, ולנסיה ובילבאו, זה לא פחות קשה מלעבור את צ''סקא מוסקווה, אפועל ניקוסיה והיריבה הראוייה הראשונה שריאל קיבלה באיירן מיכנן היא הודחה.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.

13. Muurad Member

טוב זה לא כאילו פלקאו לא שיחק בליגת האלופות, ואם אני לא טועה גם הבקיע משהו כמו 4-5 שערים באותה עונה היחידה שהשתתף בה עם פורטו כולל אחד בשמינית הגמר שניצח את ארסנל - אומנם נכון שבנזמה נתן יופי של משחק מול יונייטד עם השער שלו במפגש הראשון, אבל כמו שעידן אמר אין הרבה הבדל בין המקרים או בין הרמה.

כמובן שאיך שתופסים משחקן זה משהו סובייקטיבי לגמרי וזה מובן לחלוטין - אבל הרמה שהם פגשו סה"כ אם זה צרפת ופורטוגל, ליגת האלופות, ליגה אירופית או עכשיו כששניהם בליגה הספרדית - זה לא משהו שאפשר להצביע ולהגיד בבירור "זו לא אותה רמה".

14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מה הבעיה שלך? אולי תלך לפסיכולוג? פלקאו החלוץ הטוב בעולם ואין מה להתבייש.
    ופיליפה המגן הטוב בעולם. לקחנו אותו עם רגל שבורה והנה הוא פעמיים בשבוע שורף את על האגף שלו.

ציפיתי שיבוא עושה המשחק הקלסי שמכדרר, מתמסר ולא מתלכלך. אבל בא נינג'ה.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

WTF? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx