באיירן מינכן בשינוי פנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏3/12/05.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ל erhxympt שוב. הבעיה בינינו נובעת מהגדרת המושג טכני. בשבילך כנראה שחקן טכני זה מישהו כמו ראובן עובד או הברזילאי ההוא ששכחתי את שמו שמעבירים את עצמם לדעת ובשבילי הם בכלל לא שחקנים. בשבילי טכני זה מי שיודע לעצור כדור כמו שצריך, יודע למסור כמו שצריך יודע לשמור על הכדור כשצריך, יודע לבעוט, יודע לנגוח וכן הלאה. באלאק למשל שולט בכל אלה בעוד רונלדיניו (כבודו במקומו מונח) לא יודע לנגוח למשל, בטח לא יודע לתאקל אבל שומר על כדור באופן פנטסטי.
    אני לא יודע בן כמה אתה או האחרים, אני זוכר גם את האסלר וגם את גארד מולר. האסלר היה איטי מאוד עם הכדור ולא יכול היה לנגוח. לגארד מולר, למשל, אי אפשר היה להוציא את הכדור מהרגל בלי פאול.
    אני בכוונה רשמתי את קלינסמן ורובש יחד עם גינטר נצר (מגדולי המכדררים בזמנו) והאסלר וכל השאר (ויכולתי להמשיך עם עוד רשימה ארוכה מאוד), רק כדי להדגיש שאין דבר כזה כדורגלן גרמני טיפוסי.
    לגבי מהמט שול הוא גרמני הרבה יותר ממה שאבי כהן או אפילו הנשיא קצב הם ישראלים. הוא נולד בגרמניה (בקרלסרואה) גדל וחונך בגרמניה (בוודאי מבחינת כדורגל) וזה שאבא שלו הוא יליד טורקיה לא עושה אותו טורקי. דרך אגב יש עוד כמה כאלה שלבסוף בגלל שחששו שלא יגיעו לנבחרת גרמניה בחרו לשחק בנבחרת טורקיה למרות שנולדו וחונכו בגרמניה (האחים אלטינטופ ונורי שהין כדוגמאות). גם זה שקוראני הגיח לאוויר העולם במקרה בברזיל לא עושה אותו ברזילאי (הוא בן לגרמני ופנמית - או להיפך).

2. uri משתמשים של כבוד היכל התהילה

23

3. erhxympt Member

אתה בן 23 ?
    סלח לי , חשבתי לפניי שרשמת את התגובה הזאת שאתה בן 16 (בלי להעליב )

---------

קוד:
    הבעיה בינינו נובעת מהגדרת המושג טכני
    נכון , ואני עדיין עומד על זה שבאלאק לא שחקן טכני לכול הדעות ! לדעת לנגוח זה לא טכניקה , יאן קולר טכני ? אז מה שהוא יודע לנגוח כמו שצריך אבל הוא טכני ?

באלאק יודע לעצור כדור יפה - בזה אני מסכים איתך אבל במסירות - אני לא רואה אצלו משהו מיוחד , הנעת כדור זה לא טכניקה מבין ?

תראה את קארימיני - כול פעם כשהוא נותן מסירה תראה כמה מדויק ומסור הוא נותן אותה , תראה גם את התנועה שלו כשהוא מוסר .

קארימיני בהחלט שחקן טכני , אבל שוב כמו שאמרתי - באלאק הרבה יותר יעיל לקבוצה לאומת האירני .

4. uri משתמשים של כבוד היכל התהילה

16, 12 או 8. ובכל זאת יודע שחלק מטכניקה זה גם נגיחה, גם עצירה, גם הרמה תוך כדי תנועה ועוד הרבה דברים אחרים, פרט ללהעביר שחקן בין הרגליים שבן אדם בן 200 מצידי כמוך חושב.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני מבקש לא להיכנס לרמה האישית! כל אחד בדיעותיו הוא.

erhxympt, אין הרבה אנשים בפורום שלנו שמבינים עניין כמו אורי טוטי, אתה לא חייב להסכים אותו, ואני לא אומר שאתה לא צודק, אבל כאשר 3 אנשים שמבינים קצת עניין אומרים לך שדבריך לא בהכרח נכונים , אז אתה צריך לשאול את עצמך, אולי יש משהו בעניין!

עוד פעם, אתה מוזמן להסתכל בבקלטות על תומאס האסלר, הוא היה שחקן איטי,הרבה פעמים חשבו שזה בגלל שאין לו כושר, היה תקופה שקראו לו ה"בטטה הקטנה" כי הוא היה שמן וקטן( הממ אאילטון הממ), אבל על זה שהוא היה שחקן אדיר עם ראיית משחק מדהימה ובעיטות נפלאות אין בכלל וויכוח, הוא היה "אריה" אמיתי, אבל לבוא ולהגיד שהסלר היה שחקן עם מבנה של "גרמני אמיתי" זה שגוי בתכלית. בשבילי אחד כמו מתיאס זאמר או סטפאן אפנברג או מיכאל באלאק הם מתאימים להגדרה הזאת, הוא בהחלט לא, שוב ךמרות שהוא היה שחקן שחסר מאד לקונספט הגרמני היום!

לגבי מהמט שול, אני חייב להסכים עם נדב, נולד בגרמניה, הכיר את עצמו כגרמני, ומבחינתי הוא גרמני לכל דבר.
    אם כל הכבוד קוראני אבל הוא בשבילי לא גרמני כמו שול, לא רק שהוא לא נולד בגרמניה, ורק חלק קטן ממורשת שלו הוא גרמני, רק לפני מ"ס שנים הוא החליט לשחק עבור גרמניה, להגיד שקוראני גרמני זה כמו להגיד שננדו רפאל גרמני, כאילו ממש לא!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/2/06
  6. erhxympt Member

קוד:
    ובכל זאת יודע שחלק מטכניקה זה גם נגיחה
    סבבה , פטר קראוץ' מליברפול שחקן טכני , יאן קולר שחקן טכני .....(הם יודעים לנגוח טוב לא ?)

2. בוא אני ישאל את זה אחרת ואתה תראה שגם לך לא תיהיה לזה תשובה :

מי יותר טכני באלאק או עלי קארמיני ?
    אני חושב שעלי קארמיני בהרבה יותר טכני , אשמח לשמוע מה אתה חושב ולמה .

קוד:
    עוד פעם, אתה מוזמן להסתכל בבקלטות על תומאס האסלר, הוא היה שחקן איטי
    צודק , טעות שלי ...... פשוט נשאר לי בזכרון משום מה שהוא היה מהיר וזריז וזה לא כך (רק חבל ששוב ראיתי בעקבות זה את התבוסה לקרואטיה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx )

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לאנשים פה אין מושג בשיט מה זה עלי קרימי. הוא הגיע כי מגאת' מת עליו! הוא היה שחקן השנה באסיה שנה שעברה, והוא שחקן יוצא מגדר הרגיל, נדיר יותר מבאלאק הכל כך צפוי וחסר יחודיות.
    כנראה שאנשים כאן מדברים מבורות (לא ראו משחקים שלו, למעט האלו שהוא עלה מהספסל וגם אז כבש, בישל, הפגין יכולת מרשימה.. למעט שהוא הוצב באגף http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx ).
    מגאת' לחלוטין הביא אותו על מנת שיתאקלם תוך שנה שנתיים ויחליף את באלאק בהרכב הראשון. אומנם שנה ראשונה גם מגאת' לא רוצה לסבך את עצמו ולהכניס את קרימי להרכב על חשבון כוכב וותיק ומנוסה כמו באלאק, וגם זה עדיין לא הזמן של קרימי.
    כולם ידברו אחרת בעונה הבאה לגבי עלי קרימי, כרגע הדיון לא רלוונטי כי הוא שיחק מעט ביותר.

הנה הלינק: המרדונה של אסיה.. בתאבון
    http://www.bezanberim.com/modules.php?name...article&sid=149

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כאחד שכן ראה אותו ולא כ"כ התרשם אני לא מבין את ההתפעלות שלכם על סמך משחקים נגד נבחרות יותר קטנות מנבחרת ישראל, עם כל הכבוד גם אני יכול להפגין ביצועים מרשימים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

ומזה, מגאת מאד חולה עליו, כנראה בגלל זה הוא מדבר על למכור אותו או להשאיל אותו גם בעונה הבאה, כנראה שיש למר מגאת פיצול אישיות אם זה נכון מה שאתה אומר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

עכשיו כל מה שבנית לעצמך, ירד לטימיון. כל מה שאמרת לא קשור כלום! לא קשה לזהות כישרון עצום עם מהירות כזו בלתי נתפסת! למה איפה אתה חושב גילו את רונאלדיניו? בברצלונה? כמה שנים הוא עבד כדי לעלות ת'רמה שלו... קארימי עשה בדיוק זאת במשחק שהוא פתח נגד לברקוזן. צריך זמן.

זה שמגאת' לא רוצה אותו זו כולה שמועה עקומה כמו עוד כאלו שזה רוברטו עוזב ואלף ואחת אחרות!

חלש לירן, חלש! ככה אתה רואה כישרון של שחקני כדורגל? החוסר אבייקטיביות והעיוורון נעשות לחלוטין בכוונה?!

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נהפוך הוא , אני דווקא מאד אובייקטיבי, זה שאני לא כמוך רץ אחריו , לא אומר שאני לא אובייקטיבי.
    אני גם מאמין שיש לו כישרון, ושהוא יכול להצליח אבל לא בבאיירן, זה מה שאני אומר!
    והדברים שאמרתי היו מפיו של מגאת , ציטוטים שלו!

תשמע, עם עובדות אי אפשר להתווכח, הוא שיחק במדי נבחרת אירן ושיחק בעבר בדובאי וברמות נמוכות , עם כל הכבוד להגיד שהוא שחקן גדול על סמך משחקים כאלו זה חלש

וסלע, גם אם קשה לקבל את זה, לכל אחד את הדיעות שלו, החוכמות הן לקבל גם דעות אחרות חמוד שכמוך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

ד"א ,לא הייתי מתנגד לראות אותו בשטוטגארט!

11. erhxympt Member

מצטער אבל אני נאלץ להסכים איתו לירן .
    אתה כול הזמן מביא "ציטוטים" של מגאת אבל העובדה היא שהוא נשאר בבאיירן מינכן .

אני רואה בוא כשחקן הבא , גם עם הוא קצת מבוגר , שנה הבאה אוליי בעוד שנתיים , אם הוא ישאר במינכן אני מאמין שהוא יסגור להרבה אנשים את הפיות (ולא התכוונתי אליך לירן זה לכול מי שממהר להספיד אותו )

2. כמו ש Matthaus אמר : גם רונלדיניו בהתחלה עשה דריבל על שחקנים בינוניים לפניי שניהיה כוכב ככה זה .

וכול מילה טובה שלי על קארימיני - באותה נשימה אני אומר שבאלאק הרבה יותר יעיל לבאיירן מינכן מאשר עלי קארמיני נכון לעכשיו

ברגע שיתפנה מקום , והוא יקבל את הצ'נס בלי לחץ הוא יראה מה הוא יודע (והוא כבר הרבה חלק נרחב , אם זה בליגה הגרמנית ואם זה בעקבים הנהדרים שהוא נתן במסע של באיירן באירן )

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לירן, כיביכול קארימי קצת "ננזף" עלידי מגאת' שהוא לא מראה מספיק יכולת. גם שווינשטייגר "ננזף" ככה העונה למרות דברים יפים שהוא עושה העונה כמו הגול מול ברמן וכו... זה מחושב מראש, וזה בכוונה נאמר בשתי המקרים לתקשורת, זה עוזר לשחקנים לקבל את המוטבציה הדרושה.

http://news.gooya.com/sports/archives/images/Ali%20Karimi%20Bayern16.Xxx

באלאק, שווינשטייגר, בורובסקי, דייסלר או כל מישהו אחר שתביאו חולמים להיות כל כך טובים. זה מזכיר את מראדונה באמת, קשה לראות שחקנים כאלה ביימנו (עם כל הכבוד לרונלדיניו שהוא בהחלט ענק, אבל מלא מלא בפוזה). קיצור, באלאק היה רוצה לעשות חצי מהמהלכים הללו של קארימי:

http://www.bezanberim.com/modules.php?name...article&sid=149

אני נותן את הלינק פעם שניה, למי שפיספס, בכל מקרה, תהנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ל erhxympt. מה שאתה עושה זה לא נכון וגם לא יפה. אתה לוקח חלק ממה שאומרים ועושה מזה כאילו שזה הכל. אף אחד(ובטח לא אני) לא אמר שמי שנוגח טוב הוא שחקן טכני או שמי שמוסר טוב הוא שחקן טכני. מה שאני טענתי (וגם אחרים טענו) זה שטכניקה מורכבת מהרבה פרמטרים ביניהם נגיחה נכונה וטובה, בעיטה נכונה וטובה מסירה וכו' וכו'. מיכאל באלאק עולה ברוב הפרמטרים על עלי קארימי כך שהוא יותר טכני ממנו (לדעתי) לגבי יאן קולר הוא גם לא כזה נוגח טוב הוא רק גבוה ואם תראה אותו מספיק ותבדוק בסטטיסטיקה תראה שהוא כבש הרבה יותר ברגל מאשר בראש. לגבי קראוץ אני לא ראיתי אותו אז אני לא יודע.
    תעשה/ו הפרדה בין דריבליסט לבין שחקן טכני. בישראל,, במיוחד, כל שחקן שיודע ואוהב לעשות דריבל (גם אם זה מיותר לחלוטין ולא יעיל) נחשב לטכני וכישרון אדיר ראה מקרה ראובן עובד או לוסיו (שמאז שהוא בבאיירן אין משחק שהוא לא רץ עם הכדור ומעביר סתם 4 שחקנים בלי תכלית עד שהוא מאבד אותו).

אני גם רוצה להבהיר שאין לי כלום נגד עלי קארימי והלוואי והוא יצליח בבאיירן (מצידי שיעלה בהרכב בגמר ליגת האלופות ויעשה שלושה סללומים מהשער שלנו עד לשער של היריב ויבקיע שלישיה וניקח את הגביע. אני רק לא רואה את זה קורה כל כך מהר. לדעתי הוא לא ישאר עוד הרבה זמן (מקסימום עד סוף עונה הבאה) אבל נחיה ונראה והלוואי ואתבדה. לדעתי הוא לא מתאים לשיטה של באיירן ועוד יש לו להוכיח הרבה כדי להחשב בטופ.

לירן - לא אמרתי שקוראני גרמני כמו שול אבל להגיד שהוא שחקן ברזילאי זה שטויות. הוא בסה"כ נולד שם ומהאוויר שם לא מקבלים גנים הוא בן להורים גרמניים ופנמיים (לא זוכר מי האבא ומי האמא) כמו הרבה ישראלים שנולדו בגולה ועלו לארץ. וחוצמזה זה גם לא משנה. זו הייתה סתם דוגמא להמחשה.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

נ.ב. לגבי קארימי. אני לא מצפה וזה טפשי לצפות שהוא יסחוב את באיירן בעונה הראשונה. ברור שצריך לתת לו זמן להתאקלם ולהתרגל לדרישות (כמו שקרה למשל עם דמיקליס) אני רק חושש שזה לא יקרה

15. Marcelinho Member

אם וכאשר באלאק יעזוב, באיירן תצטרך כוכב חדש שיהיה המנהיג החדש של באיירן, ואם לא בקישור ההתקפי באמצע אז באיזו עמדה?

הרי ההגנה של באיירן חזקה מאוד... ויילי סאניול, לוסיו וישמאל שלושתם שחקנים ברמה גבוה, בצד שמאל יש את להאם הצעיר המשתפר ואת ליזארזו המבוגר שמשלימים את החולייה האחורית. בקישור באגפים בצד שמאל זה רוברטו מצויין ולא צריך שחקן שיחליף אותו, בצד ימין יש את שוויני ודייסלר ברוטציה, ובקישור האחרוי את דמיקליס המצויין. בחוד יש את מקאיי המצויין ויפזארו לידו, לוקאס פודולסקי אם יצטרף לקבוצה יעשה רק טוב. העמדה היחידה שנשארת בספק היא עמדת המחליף של באלאק, הקשר האמצעי התוקף. האפשרויות פחות או יותר הן: דוס סאנטוס, קארימי או רכש חדש... שול כבר מבוגר ואי אפשר לבנות עליו, דייסלר ושוויני משחקים הרבה יותר טוב באגפים מאשר במרכז ובגלל זה נשארה הסוגייה - להמר על דוס סאנטוס וקארימי או להביא את הכוכב שיחליף את מיכאל?. אני חושב שחייב לבוא כוכב מחליף, להשאיר את המצב ככה יהווה הימור שממש לא מתאים להתנהלות של באיירן שלא צריכה לקחת סיכונים מיותרים. קארימי אם כל הכבוד לסרטונים עוד לא הוכיח את עצמו מספיק בזירה האירופאית... אי אפשר לסמוך עליו שיחליף וימלא את החלל שמיכאל באלאק ישאיר פתוח בקבוצה הבאוורית, ולכן חייב לבוא רכש חדש לעמדת הקשר האמצעי, שכבר הוכיח את יכולתיו באחת מהליגות המובילות לדעתי.