באיירן מינכן 14/15: אליפות ה-25 במספר!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לעקוב אחרי המערכים של פפ בבאיירן מינכן. מי שממש רוצה להיזכר באיזה הרכבים והצבות הוא בוחר, לפחות על הנייר, כי תוך כדי משחק קשה הרבה יותר להבין מה קורה, יכול להיכנס לאתרי סטטיסטיקה למיניהם. כבר לא חסר כאלה. כמו כן, אני רוצה להוסיף שלטעמי פפ השתפר משמעותית כמאמן מאז התקופה שלו בברצלונה. הפילוסופיה שלו היא אותה פילוסופיית כדורגל עם שיפורים מסויימים ובעיקר גמישות טקטית מדהימה. קל לשכוח שבאיירן כ״כ מצליחה, אבל בתקופה של פפ אני משוכנע שלא הייתה קבוצה גדולה שסבלה מיותר פציעות מאשר באיירן, וזו גם אחת הסיבות לשינויי המערכים והשיטות. אין ספק גם שהרכש של המועדון בקיץ היה פנטסטי ועוזר לו בכך.

בכל מקרה, המגנים של פפ בנוסף לשלושת הבלמים הם גם שחקני קישור והתקפה לכל דבר. בהיעדר שחקני האגף ההתקפיים יותר כמו רובן וריברי הם מקבלים חשיבות גדולה עוד יותר במערך. אולי זה לא הכי אופנתי להגיד את זה אבל ראפינייה וברנאנט הם מהשחקנים המצטיינים של באיירן במהלך העונה, בין השאר בגלל הפציעות הבלתי פוסקות. כדי להבין עד כמה השחקנים האלה חשובים לפפ, מספיק לראות אותו אחרי הניצחון מול פרנקפורט מדבר עם ברנאנט ובודק איתו שהכול בסדר אחרי הפגיעה שלו בברך.

וכמובן שיש את מה שנדב אמר לגבי ראפינייה כבר לפניי.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  2. Bon Argumentum Ad Hóminem

"ההכרח הוא אם ההמצאה" אמר פעם אפלטון.
    לנסות לנחש את המערכים של פפ זה לא להכיר את האיש. הבלם אצלו הופך למגן>מגן הופך לקשר>קשר הופך לחלוץ וזה קורה כל הזמן. תמיד יש תנועה. של כולם. הוא לוקח את השחקנים הללו, ברמות הכי גבוהות, ועושה מהן כולבוינקים מבלי שיגרעו לרגע מהיכולת שלהם בעמדה המקורית, שזה דבר נדיר. זה בא פחות לידי ביטוי בברצלונה שלו, מכיוון שהוא לא היה צריך להתמודד עם הסיטואציות שהוא צריך להתמודד איתן בבאיירן (סגל ארוך, פציעות וכו'). תבניות המשחק שהוא משתמש בהן לא קונבצניונאליות בעליל ולכן מערך זה מושג שפחות רלוונטי בהקשר באיירן שלו. בעוד פציעות בסגל גורמות למאמנים אחרים להיות די אובדי-עצות, ההכרח כאן הוציא את הטוב ביותר מפפ ואני בטוח שגרם אפילו לו להיות מופתע מהתוצאות אליהן הגיע בזכות אותן פציעות. תוצאות שעוד ישמשו אותו בהמשך בשלבי הנוק-אווט.

זה מעניין התהליך שגוארדיולה עובר בגרמניה. לראות איך הוא מתאים את עצמו, מבלי לוותר על ערכי הכדורגל שלו, למדינה שונה ולסגנון שונה של שחקנים זה לא משהו שרואים בכל מקום. יש הרבה מאמנים טובים בעולם, אבל אין הרבה מאמנים עם חזון בענף הזה. קשה להצליח היום מבלי להיות פגרמטיסט, לוותר על דברים בשביל לשרוד, ופפ, אמנם עם תקציב גדול ועדיין, מצליח לעשות את זה. לשמור על מה שכולם אמרו שלא יצליח בגרמניה ואף לפתח אותו לרמה טובה יותר. גם מבלי שיהיו לו את ה''ילדים'' הקטאלונים שלו, שאיתם הייתה לו שפה משותפת לעת צרה; ואולי באמת הבונדסליגה פשוט לא ברמה הזאת, אבל מה שמדובר עליו כאן זה מעבר לתארים, זה תהליך מעניין של מאמן כדורגל שלא צומח כל יום. מעטים המאמנים שיש להם את ההשפעה על מועדון ועל ענף כמו שלו יש ממש בימים אלה. הוא עושה דברים שלא נראו לפניו ממאמנים אחרים בתחום. ואפילו אם לא יקח את התואר ההוא העונה, והוא יקח, זה לא יגרע ממה שהוא. כי בשביל לקחת את התואר הזה לא צריך להיות הקבוצה הכי טובה אלא צריך שהכל יסתדר לך, השופטים, המומנטום, האווירה. אבל לא-בכדי הוא משפיע כ"כ על הענף שזה לא פחות יוקרתי - מבחינתו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/15
  3. stenley1 Member

קשה להאמין כמה אחיזת עיניים וכמה מה שכתבת (ורבים אחרים שמחזיקים בדעות דומות) פשוט טועים .
    פפ גוארדיולה קיבל את הסגל הטוב בעולם ,גם מבחינת ה 11 גם מבחינת סך הסגל והתוצאות ה"טובות" הם סיבה ישירה של ליגה של קבוצות חלשות ולא עליונות של באיירן כלל .
    הקבוצה של יופ הייתה הרבה הרבה יותר חזקה ויציבה .

הדיון הזה ישאר פתוח עד סוף העונה כשאני כבר אומר לך שקשה לי מאוד לראות מצב שקבוצה כל כך חלשה בסטנדרטים אירופאים(חלשה כתוצאה מהתנהלות של מאמן בלבד) יכולה לקחת את ליגת האלופות, מהסיבה הפשוטה שמול קבוצה חזקה הבלוף מתגלה מהר ,חזק,וכואב .

יש שיגידו שזכיה או אי זכיה בליגת האלופות לא אומרת דבר אבל במקרה הזה היא אומרת הרבה כי מאמן שקיבל סגל כזה
    שדיברו עליו שישאר בטופ להרבה שנים והחליש אותו ,כולל קיבל רביעיה בבית וגמגם מול קבוצות חלשות באותה עונה כמו היונייטד וארסנל .
    פליקס מגאת לקח דאבל פעמיים ברצף על סגל הרבה יותר חלש .

הבלוף של גוארדיולה היה מתגלה מיד במדינה כמו אנגליה רק מה לעשות שבגרמניה הליגה חלשה מאוד .

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

המערך שהועלה כאן בכלל לא חדש לקבוצה. כבר שיחקנו עם 3 בלמים + ברנאט ורפינייה כמגינים/קשרים ועוד שלישייה באמצע. וכאילו רק עם מולר ולבנדובסקי בחוד.

ריברי ושוויני לא טסו עם הקבוצה לפורטוגל.

5. aloneli Member

שיחקנו 5-3-2 נגד דורטמונד ולברקוזן בשבוע שעבר.
    אם כי לדעתי נראה מערך יותר דומה לזה שעלה נגד פרנקפורט בשבת שגצה בהרכב על חשבון באדי ואז זה יותר 4-3-3.אחרי הכל הפעם חייב להבקיע במשחקי החוץ שלנו באלופות.

סטנלי, על איזה בלוף בדיוק מדובר?מה שיש לך זה משחק אחד שלפיו את קובע את הדעה שלך על פפ בבאיירן.אותו משחק שנוצח משלושה מצבים נייחים ומתפרצת בגארבצ' טיים.כאילו שרק פפ הפסיד משחקים כאלו,ריאל הגדולה הזאת חטפה רביעייה מאתלטיקו ככה שזה קורה וגם זה יקרה לעוד קבוצות בטופ העולמי.
    אם מתסכלים ברצינות על עונה שלמה.פפ העונה עם 7-8 חיסורים בסגל באופן קבוע וכרגע 5-6 מתוכם שחקני הרכב לכל דבר.שריאל ובארסה החסירו שני שחקנים זה היה נראה כאילו העונה שלהן נגמרת.כמובן שיש פה משמעות לסגל שלנו אבל רואים פה הרבה נגיעות של המאמן וחשיבה על כל משחק ועל כל דקות של שחקן באותו משחק.בסופו של דבר הוא ברבע גמר אלופות,חצי גמר גביע גרמני ואלוף גרמניה די בקלות ככל הנראה גם השנה.
    על החולשה של הליגה אני לא אגיביותר מידי,בטח אחרי עונה שהיו 4 נציגות גרמניות בשמינית.אחת מהן נתנה 4 שערים לריאל בברניבאו ואחת הפסידה לאתלטיקו רק בפנדלים ועוד אחת שהפסידה ליובה שבהליכה מפרקת את הליגה האיטלקית השנה.
    באיירן/ריאל/בארסה לוקחות את הליגה האנגלית בפער 10 נקודות לפחות.מהסיבה ש-3 הקבוצות בכמה רמות טובות יותר מכל קבוצה בליגה הזאת אולי רק צ'לסי באמת קרובה אליהן באמת ומסוגלת לתת פייט.באיירן קיבלה את צ'לסי,ארסנל,יונייטד וסיטי בשנים האחרונות ועם כל הכבוד אליהן אף אחת לא באמת הייתה יריבה שווה ומה לעשות לא נראה לי שסטוק סיטי או טוטנהם זה מה שהיה משנה עבורנו את הליגה.אפשר להמשיך לדבר עד מחר על החוזק המטורף של הליגה האנגלית אבל אם אתה משחק במשחק האם אז זרמתי איתך לרגע.

Lebron אוהב/ת את זה.
  6. stenley1 Member

עם הנתון הבא אתה לא יכול להתפלסף : גוארדיולה הובא למינכן על מנת להביא גביע אלופות ,נקודה .
    אליפות וגביע בגרמניה אפשר לקחת גם עם מאמן גולף על הקווים של באיירן .

בלי מערכים קבועים ,בלי שיטת משחק ,בלי עמדות קבועות לשחקנים ,בלי אמצע חזק ,רכישות לא מוצדקות של שחקנים מספרד (גם על חשבון שחקנים גרמנים) ,
    להזכיר עוד דבר ,גרמניה אלופת העולם עם מאמן שלא נחשב כלל מהטופ ,בתקופה כזו ולאור הרמה באירופה באיירן אמורה לטייל לגביע ,גם מבחינת הסגל אבל הליצן על הקווים מבלבל גם את עצמו לפעמים ,ככה זה נראה .

אני מקווה שגם לכם יש קו אדום ,אני חושב שאי זכיה בליגת האלופות ,עונה שניה ברציפות כשיש לו את הסגל הטוב ביותר אמור לשים סוף לבדיחה הזו שעולה לבאיירן 17 מיליון יורו בעונה .

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/15
  7. yonmu Member

אני לא חושב שאפשר להגדיר את גווארדילוה ככישלון אם הוא לא יזכה בצ'מפיונז, אבל אם הוא יודח כמו בשנה שעברה - הוא בהחלט אנדראצ'יבר.

8. Blaugrana Blood Member

צריך את עזרתכם.
    מאיפה מומלץ להזמין כרטיסים לחצי גמר הגביע באליאנז? וכמה אמור לעלות כרטיס זול יחסית?

9. Lebron Member

הליגה האנגלית של השנתיים-שלוש האחרונות זה בלוף אחד גדול. היא אמנם הכי תחרותית מהבכירות, אבל זה בגלל שהקבוצות הבכירות בינוניות מינוס. חוסר היציבות שמאפיין את הקבוצות הבכירות באנגליה לא נובע מקבוצות אמצע ותחתית חזקות כמו שמקובל לחשוב, אלא מחולשה יחסית של קבוצות הצמרת.

זה גם בא לידי ביטוי באירופה. בליגה האלופות סיטי וליברפול היו עלובות במשך כל שלב הבתים.
    צ'לסי קיבלה הגרלה מאוד קלה ובשמינית הגמר למרות עזרה אדירה מהשופט הודחה. ארסנל סיימה אחרי דורטמונד שהיא קבוצה בינונית מינוס בליגה הגרמנית ועפה למונאקו הבינונית בשמינית.
    די עם השקר הזה של "הליגה הטובה בעולם". בשביל להצליח לשרוד צפייה במשחק של האלופה הנכנסת צריך לידך הרבה שקיות הקאה.

באיירן, בארסה וריאל היו זוכות בהליכה באליפות אנגליה, הרמה הטקטית שם עלובה ברמות מחרידות, הגנות בדיחה. שחקנים מקומיים שאין להם קשר לענף (למרות שאני חייב לציין שהארי קיין שחקן מדהים). עם השטחים העצומים שהקבוצות באנגליה נותנות שחקני העל של באיירן , בארסה וריאל היו חוגגים.

ולשם השוואה, ריאל ספגה רביעייה מפאקינג שאלקה חסר האופי בבית והייתה על סף הדחה.
    אתלטיקו עברה את לברקוזן רק בפנדלים.
    וולפסבורג עושה חיל באליגה האירופית ולדעתי בכושרה הנוכחי היא לא נופלת מאף קבוצה אנגלית (ואל תביא את התבוסה מול אברטון בתחילת העונה, היא קבוצה הרבה יותר טוב מגובשת כיום והיא גם לא שיחקה עם הרכב מלא).
    דורטמונד אמנם הייתה עלובה מול יובנטוס, אבל גם בליגה הגרמנית היא קבוצת מרכז-תחתית והיא חוטפת בראש לא מעט מהקבוצות האחרות.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/15
  10. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

אם באיירן תעבור, אעדכן אותך בדיוק איפה אפשר להזמין.

11. Blaugrana Blood Member

חצי גמר גביע מול דורטמונד ב28.4

12. JohnTerry26 Member

אני מסכים עם חלקים גדולים מההודעה שלך, ובמיוחד עם הרעיון העיקרי שהפרמיירליג לא טובה כמו שמציגים אותה ויש שם בעיות של יסוד (מאמנים בריטיים מיושנים וחסרי תחכום, והשחקן האנגלי הממוצע שכמו שציינת הוא עלוב מבחינה טכנית). אבל אתה יכול להיות יותר הוגן לדעתי. הליגה הגרמנית ברמה הטקטית ומבחינת יצירת צפיפות ומניעת שטחים היא לא הרבה יותר טובה מהפרמיירליג. לפחות ממה שאני רואה קבוצות נותנות אחת לשניה לשחק ברמה מסויימת, אפילו לקבוצה כמו וולפסבורג שהיא קבוצה מובילה היום בגרמניה. ואני מודה שמבין הליגות הבכירות בגרמנית אני הכי פחות צופה, אבל משחקים של באיירן ודורטמונד אני רואה לאורך השנים האחרונות.

ואכן צ'לסי משחקת כדורגל רע בשביל אלופה בחודשים האחרונים, אם כי בחצי הראשון של העונה זה היה סיפור אחר לגמרי. אם היינו הופכים את זה (החצי הראשון היה נראה כמו היום, זאת אומרת כדורגל לא טוב אבל עם תוצאות, ועכשיו היינו נראים מצוין כמו בחצי הראשון) אז כמובן שהדיבור היה אחר, היו מדברים על צ'לסי כאלופה עם כדורגל נהדר. למשל, בשלב הבתים צ'לסי ניצחה 5-0 את שאלקה בגרמניה, בקלות.

הדוגמאות שהצגת על שאלקה ולברקוזן, שהקבוצות מריאל בקושי עברו אותן, אותו דבר אני יכול לתת על יונייטד שהקשתה מאוד על ריאל מדריד ב2013, או ארסנל שעשתה קצת צרות לבאיירן לפני שנתיים אם אני לא טועה, עם 2-0 במינכן.

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/15
  13. stenley1 Member

בוא נעשה סדר :
    * לקחת אליפות באנגליה הרבה יותר קשה מאשר לקחת אליפות בספרד או בגרמניה (בהנחה שאתה מאמן של קבוצה גדולה) .
    ופה ,בדיוק בגלל מה שכתבת ,שאין יתרון מובהק לקבוצה אחת על פני קבוצה אחרת ,אז אפשר לגלות מהר מאוד מי בלוף ומי מאמן טוב.

לאומת זאת ,כשבא מאמן לקבוצה כל כך דומיננטית בליגה שלה ,שמקבל גב כי לקח דאבל וקיבל בראש בזירה האמיתית ,זה מגוכך .
    הייתי רוצה לראות אותו זוכה בדאבל באנגליה עם קבוצות כמו סיטי או ארסנל (לדוגמא) .

אולי לא הבחנת אבל אתה הוצאת את הדברים שלי מהקשרם .
    דיברתי נטו על היכולת של פפ כמאמן ועל זה שהוא החליש את באיירן מאוד מאז עזיבת היינקס ,סגל שחלק גדול ממנו מורכב מאלופי עולם ושחקנים מהשורה הראשונה ואין לקבוצה שיטה ,אין לשחקנים עמדה קבועה ,האמצע חלש ,בתקופת היינקס הקבוצה היריבה הייתה בועטת בממוצע לשער של באיירן 2 בעיטות במשחק ,משחקים שלמים שנויר היה נוגע בכדור רק כדי להעביר מסירות .

בכל אספקט באיירן חלשה יותר מאותה באיירן של היינקס ולא שמדובר כאן רק כי היינקס לקח את גביע האלופות אלה כל הדברים שציינטי והשטויות שהמאמן הזה עושה ולא משלם עליהם ביוקר כי הליגה הגרמנית חלשה ,באירופה זה סיפור אחר והנה גם לחצי גמר אולי הוא יצליח איכשהוא להכנס אבל אז אם לא יקבלו את יובנטוס הוא כנראה ימצא את עצמו צופה בגמר עם גרעינים מהיציע כי פשוט מאוד הוא מאמן חלש שחושב שהוא המציא את המשחק.

14. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

תמיד תעקוב כאן. מתפרסמים שם כרטיסים למכירה על בסיס קבוע.

Borussia Dortmund - Bayern München Tickets | Karten für Borussia Dortmund - Bayern München 2015 - viagogo

15. Lebron Member

לא טענתי לרגע שהליגה הגרמנית טובה יותר מהאנגלית כי אני לא חושב ככה. הליגה האנגלית מורכבת מקבוצות עשירות יותר ולכן האופציות שלהן מבחינת רכש רבות יותר. רק ניסיתי להבהיר שההאדרה של הליגה האנגלית מוגזמת. היא הייתה במשך שנים הליגה הטובה בעולם, אבל בשלוש שנים האחרונות הספרדית לדעתי עקפה אותה והשאירה לה אבק.

ממה שאני ראיתי העונה בגרמניה, קבוצות האמצע-תחתית עושות חיים מאוד קשים לקבוצות הצמרת. אחת הסיבות לעונה הרעה של דורטמונד זה שהם היו אובדי עצות נגד הגישה שבאו קבוצות הליגה נגדה, בצפיפות ובזהירות, וזו קבוצה שזקוקה לשטחים פתוחים.

לגבי ההשוואות בין ההצלחה של שתי הליגות במפעלים האירופים, זה נועד להבהיר שבשנים האחרונות הגרמנית בהחלט מספקת הצלחה לא פחות מהליגה האנגלית ולפעמים אף יותר. עוד הוכחה מבחינתי להיחלשות של הליגה האנגלית.

מצב נושא:
הנושא נעול.