באיירן מינכן 14/15: אליפות ה-25 במספר!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

האמת שבתור צופה מהצד אני חייב לציין שרמת הדיון כאן לא נמוכה בכלל. לגיטימי להטיל ספק ביכולות של פפ כמו שהגיוני לחלוטין לשבח ולהעריך אותו. זה היופי בפלטפורמה הזאת.

אותם אנשים שמתלוננים על הביקורת שיש על פפ לא חסכו באמירות שליליות נגד קלופ בתחילת העונה. אני לא משווה בין השניים, אבל זה לא רציני לשלול דברים שנכתבים בצורה קוהרנטית וברורה.

Lars Ricken, שי ו-Die Werkself אוהבים את זה.
  2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שקצת מוקדם לסכם, בטח לפני יום שלישי ובטח לפני שאנחנו יודעים שפפ מסיים את הקדנציה אצלנו. אבל את השנתיים האלה כן אפשר אולי איכשהו לסכם (למרות ששוב, שתי טעויות שיפוט נוראיות (לטובתנו הפעם) ועוד גול ופתאום הכל נראה אחרת). לקרוא לקדנציה של פפ כישלון זה מצחיק. האיש הביא 2 אליפויות זריזות עם שיאים שספק אם יישברו, גביע ועוד הדחה בחצי גמר גביע (נגד קבוצה לגמרי לא רעה) שממש לא הייתה תלויה בו (שני פנדלים שלא נשרקו ו - 4 שחקנים שמחטיאים את כל בעיטות הפנדלים שלהם בפנדלים - זה באמת לא בעיית מאמן).
    הבעיה היא בליגת האלופות. אבל, גם כאן קשה לקרוא לזה כישלון. אני רוצה לראות את לואיס אנריקה בלי סוארז, נאיימר ואינייסטה משחקים נגדנו (ואני עוד עושה לו הנחה כי לא הזכרתי את מסי שזה המקבילה של ברצלונה לרובן) ולא רק במשחק אחד, אלא כמעט חצי עונה. אני לא חושב שהוא היה מגיע לחצי הגמר. אני רוצה לראות את אנצ'לוטי בלי בייל, בנזמה וקרוס (גם לו עשיתי הנחה ולא הוצאתי את הכוכב הכי גדול שלו שעליו מבוססת הקבוצה) מגיע לחצי הגמר או עובר את באיירן בלי חיסורים.
    אז פפ התייצב לחצי הגמר בלי 3 מהשחקנים הכי הכי חשובים שלו ושיחק בלי עוד כמה מהם (במקביל, לא לחלופין) במהלך רוב העונה. לא רק זה, נכון שלאם חזר מהפציעה, אבל לאם מאז הפציעה זה לא לאם שלפני. לאם בעונה שעברה והעונה עד הפציעה היה נהדר כקשר. מאז החזרה הוא הרבה יותר הססן בתיקולים (רואים את זה בשפת הגוף שלו), מאבד הרבה כדורים ועם הרבה פחות מסירות מדויקות. גם שוויני זה לא שוויני שעליו בנינו לפני הפציעה והמונדיאל, למרות שהירידה שלו ברמה פחות בולטת.
    מצד שני, הייתי מצפה שבהעדר השחקנים עליהם בנויה השיטה תימצא שיטה אחרת. אמנם פפ בנה שיטה אחרת - משחקים הרבה פחות מהאגפים והרבה יותר מהאמצע - אבל היא לא ממש עובדת. ככה שכאן בכל זאת יש לי ביקורת עליו.
    גם ההפסד לברצלונה וגם ההפסד לפורטו נבעו מיותר מידי טעויות אישיות. אי אפשר להאשים מאמן בטעות אישית (ברנאט בגול הראשון בברצלונה, אלונסו בראשון בפורטו), אבל מצד שני כשאתה חווה כל כך הרבה טעויות אישיות, בכל זאת יש כאן גם בעיה למאמן. ולו רק בזה שהוא לא מונע אותן.
    מה שמתקשר למשהו שכבר כתבתי וזה שאנחנו לא יודעים להפסיד 1:0. גם אחרי הגול הראשון של מסי לא היינו צריכים להתפרק. כמו שלא היינו צריכים להתפרק מול ריאל. וכאן, זה כבר הרבה יותר מאמן משחקנים. אמנם גם השחקנים אשמים בהתפרקויות האלה, אבל גם המאמן. לא יודע להצביע בדיוק אם זה איבוד עשתונות של פפ, או של השחקנים, או אי קריאת המשחק. אולי היה צריך דווקא לצופף עוד יותר אחרי הגול הראשון כדי להגיע עם 1:0 לגומלין ולא להמשיך עם המשחק שלנו (דרך אגב, גם הגול השני התחיל מטיפשות אישית - מסירה נוראית של רפינייה לרוחב המגרש) ובטוח שב 2:0 דקה 88 כבר צריך להיות במצב שלא משחקים כדורגל, אלא מעבירים את הזמן לשריקה.
    כמובן שיש פה ושם ביקורות קטנות. אבל זה תמיד יש ועל כל מאמן. למשל, האמון הזה בלאם. אולי היה עדיף לשחק עם מרטינז במקומו בברצלונה. ההוצאה של מולר (גם נגד דורטמונד וגם נגד ברצלונה). הוא יצא במצב סביר מבחינתנו ואח"כ הכל התפרק. מבחינתי מולר חייב להיות על המגרש בכל משחק חשוב. ואולי עוד כמה כאלה פה ושם. אבל שוב, זה דברים נקודתיים, שלא בטוח שהיו משנים משהו ובטח לא ביקורת על דרך או על עונה.
    לכן, אם אפשר לסכם (ואני לא רואה נס שבו אנחנו עוברים את ברצלונה בשלישי - עם כל כך הרבה חיסורים) אז בגדול אני לא רואה כישלון אצל פפ. לא כישלון שיצדיק את ה"סופרלטיבים" שהוא קיבל פה. ואם היו שואלים אותי לא הייתי מפטר אותו ולא נותן לו ללכת לפני סוף העונה הבאה. אם כבר, אז להיפך.

בעניין אחר, וכבר כתבתי על זה. צריך לעשות חילופי משמרות וכבר היום. אסור לחכות למצב כמו שקרה בריאל או ברצלונה (לא מדבר על האיטלקיות) שבו מגיעים לזה שצריך להחליף במכה אחת 5 שחקנים. לאט לאט צריך לבנות את המחליפים של ריברי, שוויני, לאם ורובן.

3. aztek Member

מעניין מה יקרה פה בדיון אם באיירן תעבור את בארסה - פפ יהפוך למאמן הכי טוב בעולם בלה בלה בלה ושלל סיסמאות .
    אז נכון שלא לזכות בליגת האלופות זה ״כישלון״ אצלכם , אבל היי באיירן לא הולכת לזכות באלופות כל שנה גם אם מוריניו , אנצ׳לוטי ופרגוסון יהיו יחד על הקווים . הזכיות מתאזנות כל הזמן וזה לא מפתיע שאין קבוצות שזוכות ברצף במפעל הזה , כי צריך המון מזל בנוסף , אז נכון שפפ לא חף מטעויות אבל יש מישהו שלא עושה אותן ?
    מי מבין אוהדי באיירן לא היה קונה את המצב של היום לפני עשור , באיירן הפכה למפלצת , אבל בגלל רף הציפיות האדיר פתאום להפסיד זו בושה .

Der Kaiser ו-nfcb אוהבים את זה.
  4. aloneli Member

כמו שכתבתי הבעיה היא הדרך שבה הפסדנו. אפשר להפסיד לריאל ובארסה בחצי גמר, זה לגיטמי וזה לא הישג רע. העניין הוא שברגע שפגשנו את שתי היריבות היחידות ששוות לנו באיירן של פפ התרסקה לחלוטין והשיטה לא תרמה לנו כלום וברגע אחד היינו צריכים לשנות סגנון.4-0 ו3-0 אלא שתי תוצאות רעות ובשני המשחקים גם לא סיכנו את השער והיינו חסרי אונים.הסיום מול בארסה לא משקר כי בארסה הייתה צריכה להבקיע עוד לפני שני שערים.
    לא זכור לי מתי עונה הישגית כל כך מרגישה עבורי לא טוב.כנראה שזה השעמום שיש במשחקים של פפ משבוע לשבוע והירידה החדה ממה שהיינו לפני שנתיים.מ7-0 על בארסה מפסידים 3-0 בלי לתת פייט.

אגב פצועים,פפ היה צריך להביא מחליף לשאקירי כי חצי עונה אנחנו בלי שחקני קו.מצב הפצועים וזה ששחקנים אחרי השיא זאת סיבה נוספת, אבל טקטית ראו מול בארסה קבוצה לא מאומנת הגנתית וזה היה נראה שכונה.חבל שלא לומדים מטעויות והגול השלישי עוד יותר מראה על חוסר איזון כי ב0-2 היה סיכוי.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/15
  5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

השמועה של העיתון מהמפרץ כמובן לא הייתה משהו להתבסס עליו, פפ נשאר.

6. אפנברג Member

נדב אחי, למרות חילוקי הדעות הגדולים בינינו נהניתי לקרוא תגובתך. אני חושב שתמיד צריך להשוות בין המטרה הראשונית למה שהושג בפועל ולכן אני חושב שהקדנציה של פפ כשלון ואיני חושב שהוא יכול להצעיד אותנו. רומיניגה אמר שהמטרה בהבאתו הנה ליצור רצף של יותר מזכייה אחת בצ'מפיונס על פני שנים מעטות ולא שנחכה עוד 12 שנה לגביע הבא. עברו שנתיים. פפ עבר בהצלבות (שזה המאני טיים האמיתי) את ארסנל של וונגר שהפכה לאחת ההגרלות הקלות בצ'מפיונס בשנים האחרונות. אח"כ הזיע מול יונייטד שבורה ומפורקת של מויס ואז הושפל מול אנצלוטי. השנה קבל בשמינית וברבע הגרלות שנוכל רק לחלום עליהן בעתיד. זה לא שעבר את פסז' או צ'לסי. גם כאן בשני משחקי החוץ מאוד לא שכנענו. עכשיו חצי גמר מול ברצלונה ושוב תבוסה. פפ לא משדר חוסן מנטלי: כפי שכתבת אין הפסדי 1:0 וזה רע מאוד. הוא אמר אמש שהוא לא מחפש להיות המאמן הטוב בעולם. אבל המאמן היקר בעולם דווקא מתאים לו להיות...גם ככה יושבים עלינו קופי לוזריות בדמות הגמרים מול יונייטד וצ'לסי, אנו לא צריכים מאמן שמשדר רכות והתפרקות. אחרי שנקלעים לפיגור אנו ממש מאבדים הצפון, אז עם כל הכבוד לשיטות שלו ולחילופי התפקידים יש למאמן גם חלק מנטלי. יכולתו של אלוף היא להכות חזרה, לא רק להיות סבבה כשהכל הולך טוב. אליפויות הבונדסליגה אינן צובעות הקדנציה כהצלחה. עם כל הכבוד לבונדסליגה (ראינו מה וולפסבורג היתה שווה מול נאפולי) אליפויות גרמניה לקחנו וניקח גם בלי פפ. המטרה המיוחדת היא ליגת האלופות. אפשר להפסיד בחצי גמר אבל לא בצורה הזו. להיות במאזן 0:8 בשערים אחרי שלושה משחקים מול שתי הספרדיות הגדולות מבייש את המועדון ואותנו כאוהדים. אחת המטרות בהבאת פפ היתה תדמיתית ולהפתח גם לשווקים נוספים. זה לא יקרה בלי הצלחות בצמפיונס ושום זכייה בבונדסליגה לא תקדם זאת. יש גבול כמה אפשר להקריב כדי שבסין יקנו חולצות שלנו. איבדנו קצת הזהות שלנו איתו ואני לא אוהב את כל הספרדיזציה במועדון. אנו קבוצת הדגל של גרמניה, זכינו בגביע אירופה עם מאמן גרמני ונבחרת גרמניה היא אלופת העולם. אנחנו לא צריכים מישהו מבחוץ.

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

כפיר, אתה שוב אתה מתעלם מזה שלפפ בישורת הקובעת חסרים 4 שחקני מפתח שהוא בנה עליהם (כולל נגד פורטו וברצלונה). וזה כשבכל העונה בכל שלב היתה חסרה לו כמות כזו של שחקני מפתח.

אני כן קצת מסכים עם זה שיש לנו יותר מידי זרים והייתי מעדיף תמיד שחקן גרמני או שחקן בית (כמו אלאבה) על שחקן זר. למשל, את קרוס על אלונסו. אבל זה לא תמיד אפשרי למצוא.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שאירוני בחילוף של אלונסו-קרוס הוא שאני דיי משוכנע ששתי הקבוצות היו שמחות אם זה לא היה קורה בכלל.

בעמדה קדמית יותר קרוס היה הקשר הכי טוב של באיירן, ואלונסו היה העוגן בריאל מדריד.

9. Raulito Madridista

לא יודע עד כמה יש קשר בין הדברים, אלונסו לפחות לפי דבריו הרגיש שמיצה את עצמו אחרי הזכייה בלה-דסימה ואחרי שנים אינטנסיביות, לא נותר לו עוד זמן רב לשחק וכשהגיעה ההצעה המפתה מבאיירן שכוללת אתגר אחרון לפני הקריירה עם ליגה חדשה, תרבות חדשה ומדינה חדשה - לא היה לו ספק. ריאל מדריד לא יכלה להחזיק אותו בכוח. באיירן כנראה כן יכלה להשאיר את טוני קרוס אבל המזומנים מצד ריאל מדריד קרצו לה יותר וזה בסדר. קרוס לא משחק בעמדתו הטבעית בריאל מדריד וחבל, מה גם שאנצ'לוטי סוחט אותו כמו לימון ולא נותן לו לנוח. אני חושב ששלישייה של אלונסו-קרוס-מודריץ' הייתה יכולה להיות קטלנית. זו השלישייה שהייתי רוצה שריאל מדריד תשחק איתה מחר נגד יובה. איסקו היה יכול לשבת על הספסל, אבל כשהביאו את חאמס היה ברור שיהיה משהו מוזר.

- אחת הטעויות של באיירן היא לבנות על שחקני מפתח שהם די מבוגרים. פיליפ להאם, אריאן רובן ופראנק ריברי. בהשוואה לצרפתי - רובן נחשב לשחקן 'כשיר'. ריברי כבר בדמדומי הקריירה כנראה, אסור לבנות עליו. 62 הופעות בלבד בשנתיים האחרונות והרבה זמן שהוא נזקק לו כדי לחזור מפציעה. רובן אגב רשם 75 משחקים בשנתיים האחרונות. שוונשטייגר גם נראה כבר כמו שחקן עבר למרות שלא הוגן לשפוט אותו נגד ברצלונה ובמצב כזה. לא ראיתי הרבה משחקים מלאים שלו לאחרונה, אני מודה.

10. אפנברג Member

היה חשוב מאוד לנצח היום מבחינת כבוד המועדון, בטח אחרי מה שקרה אשתקד מול ריאל אבל המראה של פפ בסוף מאיץ בשופט לשרוק לסיום פשוט מביש ומחפיר. יש הבדל בין מה רוצים לבין מה משדרים כלפי חוץ. ההגנה היתה בדיחה, הטקטיקה היתה גרועה כך שכבר אחרי 10 דקות נגמר הסיפור עם הגול שספגנו. הגנה פשוט מביכה. תחת פפ אנו פשוט לא יודעים לא לספוג. הוא גם נהיה הצגה של איש אחד ונהיה גדול מהמועדון וזה מתאפשר לצערי כי אולי הנס לא שם. כשואן חאל ניסה לעשות דבר כזה הנס דאג שהוא יעוף אבל רומיניגה החנבץ עסוק רק בללקק לו.הלוואי שיפוטר.

11. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

האמת, גם בתור שונא באיירן ידוע, אתמול בפעם הראשון בחיי הייתי לטובת הבאוורים. אני חושב שפפ גוארדיולה חייב לעונה הבאה לעשות שינויים דרסטיים במידה והוא רוצה להשיג את המטרה שבמועדון מציבים כל שנה וזה לזכות בליגת האלופות, ההגנה של באיירן אם כל הכבוד שהיא עושה עבודה יפה בבונדסליגה זה לא מספיק כלל, לא דנטה, לא בואטנג ולא באדשטובר מספיק טובים בשביל לבשיג את המטרה. אני לא רוצה להיכנס מידי תחת הטקטיקה של פפ וההרכבים שהוא מעלה, אבל למה לעזאזל לא להכניס את מריו גוצה לעניינים ?!?! הרי כולנו יודעים שהוא כישרון ויש לו כדורגל מרהיב.

12. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

יוני, אני מסכים שבאיירן צריכה שינויים - הזרמת דם חדש בכמה עמדות ועיבוי הסגל, אבל אני לא מסכים שבאדשטובר ובואטנג לא מספיק טובים (דאנץ' גם לדעתי צריך לעזוב). שניהם בלמים מעולים, אמנם באדשטובר סובל מבעיית פציעות אבל לדעתי בנעטיה, בואטנג ובאדשטובר מהווים מרכז הגנה מצוין, כשגווארדיולה יצטרך להביא עוד בלם (אלא אם הוא שוב ישתמש בחאבי מרטינס כבלם) או שניים בהתאם לטקטיקה שישחק איתה.

לגבי גצה - יש כנראה סכסוך בינו לבין פפ כי הוא בהחלט יכול לעזור במצבים כאלה. אני מניח שבקיץ הוא יבקש הבהרות בנוגע למעמדו ואם לא יקבל את מה שירצה, אולי נראה אותו בקבוצה אחרת בעונה הבאה (דורטמונד?).

golding אוהב/ת את זה.
  13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בקנבאוואר בשיאו לא היה עוזר למשחק ההגנה של באיירן מול ברצלונה בשני המשחקים. קו ההגנה הגבוה שפפ עלה איתו הוא הרסני ולא מובן. חוץ מזה, אם לא נקשיב שניה לכמות השטויות ששגיא כהן פלט אתמול, לבאיירן יש את קאדר הבלמים המרשימים באירופה ככל הנראה, או לפחות שהוא בריא. גם דאנטה שעשו ממנו פח אשפה מאז המונדיאל הוא עדיין יותר מבלם ראוי לרוטציה.

בואטנג ובנעטיה מהבלמים הטובים בעולם, הם כבר הוכיחו את זה מספיק פעמים.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  14. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לא מסכים איתך, קודם כל מה זה שהוא בריא ? הייתה להם שפעת אתמול ובקאמפ נואו ? הם היו עם חום, הקאות ושילשול נגד פורטו בחוץ ? קו ההגנה הגבוה של פפ נועד על מנת ללחוץ את ברצלונה בחלק המגרש שלה. אני חושב שבאיירן כן צריכה לחשוב על אפשרויות חיזוק בעמדת הבלם לא סתם מדובר רבות אל אלכסנדר דרגוביץ' שיגיע לחזק את באיירן.

15. golding מנהלים

מה הצפי לגבי חאבי מרטינז? עוזב, נשאר?

מצב נושא:
הנושא נעול.