באיירן מינכן 14/15: אליפות ה-25 במספר!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

אני משער שהכוונה שלו היתה שכולם כשירים לשחק.
    ממה שאני יודע עליו, דרגוביץ' יכול להיות רכש טוב. לא עקבתי אחריו בקייב, אבל אני מניח שאם קבוצות גדולות מעוניינות בו אז הוא השתפר מאז התקופה שלו בבאזל. דאנץ', למרות שהוא בלם לא רע, לדעתי איטי מדי לקו ההגנה הגבוה של גווארדיולה ובאיירן צריכה בלם יותר מהיר וצעיר.

אלעד אוהב/ת את זה.
  2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ציינתי זאת בדיון אחר ואציין זאת שוב. יכול להיות שבלם נוסף לסגל יהיה חיזוק טוב כי אין לדעת אם באדשטובר יחזור לעצמו, אבל יותר דחוף חילופי דורות שנדחו קצת יותר מידי כי האמינו במועדון שכדאי למשוך עם הדור ההוא שזכה לפני כשנתיים עוד קצת, מה שבמבחן התוצאה בסוף לא קרה. יופ נהנה לפני כשנתיים מהסגל בשיאו והתברכנו גם בכך שהצלחנו לנצל את ההזדמנות ולקחת את כל האתרים. מאז חלה ירידה הדרגתית אצל מרבית הכוכבים (למעט רובן אולי שהעונה התפוצץ). בארסה למשל היא דוגמא טובה לעבודה נכונה. הם רצו עונה שלמה עם כוכבים בני 20+ ואנחנו רצנו עונה שלמה עם הכוכבים שלנו בגיל 30+ ולכן הסיכויים שלנו לגמור עם חלק מהם פצועים או אפילו עייפים, היה גבוהה יותר. אין סיבה לדחות זאת יותר וכנראה שהקיץ נזרים דם חדש לקבוצה ולא כמו שעשינו נקודתית לספסל בקיץ האחרון, אלא ממש עבור חילופי המשמרות אצל שחקנים מובילים. לאם, שוויני, ריברי ורובן. מגן ימני וקיצוניים הם צו השעה. אולי רובן לדוגמא יוכל לתת עוד עונה טובה, לא פוסל את זה, אבל המחליף שלו כבר צריך להיות כאן על כל מקרה כדי לנסות למנוע מה שקרה העונה. בכל מקרה הגיע הזמן לחילופי הדורות הללו.

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין הרבה מידי מה לכתוב על המשחק אתמול. הניצחון לא עושה לי את זה. ההגנה שלנו (לא הרביעיה האחורית, לא שם הבעיה) אלא בקישור ההגנתי שלנו. הגול השני למשל, שוויני היה הקשר היחידי במרכז המגרש וגם הוא הפסיד כדור גובה למסי שהשאיר את החלוץ לבד מאחורי הבלם. לפני שנתיים היה לנו מרכז שדה אחורי קטלני עם התמנון מרטינז ושוויני בשיאו. היום יש את לאם שמאז הפציעה פשוט לא זה (רך מאודדד ולא מדויק) אלונסו (בד"כ טוב, אבל איטי) ושוויני שגם הוא הפך לאיטי ופחות טוב. ואז גם תיאגו (שיודע לתקל) לא משחק מספיק מאחור. בכלל, לדעתי בכל משחק שבו גם אלונסו וגם שוויני שיחקו ביחד נראינו רע. הם כאילו מעלימים ומפריעים אחד לשני.

לא חושב שיש לנו בעיה של בלמים, אלא אם באדשטובר לא יחזור יותר שאז צריך להביא בלם ברמה של הרכב ראשון. את דנטה אפשר להחליף בבלם אחר לרוטציה (אבל לא דחוף). גם בעמדת המגינים יש לנו מספיק פתרונות. רפינייה ולאם מימין, ברנאט (למרות הטעות במשחק הראשון) ואלאבה (אנשים שוכחים שהוא איננו והוא משמעותי) בשמאל. מה שצריך זה מחליף לאגפים (אני לא הייתי סומך על רובן בטח לא על ריברי למשוך אותנו בהמשך ובמשך עונה שלמה) ומחליף לשוויני אלונסו ולאם. בימים האחרונים קראתי על אפשרות לחילופים בין שוויני לדי מאריה. נראה לי שזה יכול לפתור לנו שתי בעיות במכה אחת.

Zwischenruf von BILD-Vize Matthias Brügelmann: Die acht Wahrheiten über den FC Bayern -
    Fussball -
    Bild.de

אלעד אוהב/ת את זה.
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מזלזל בהיעדרויות של שחקני מפתח חשובים כמו אלאבה, ריברי ורובן שכל אחד מהם גם משנה את קצב המשחק של באיירן שלפעמים הניעה כדור לשווא. פשוט ידעת שהנעת הכדור תסתיים ללא תכלית, בעוד ההתקפה של ברצלונה מסוגלת להבקיע מכל מצב.

ועדיין אני חושב שהיה אפשר לעבור את ברצלונה גם עם השחקנים שכן היו בריאים. הבעיה של פפ שהוא אולי משנה מערכים והוא מזיז שחקנים לכל מיני עמדות בלי הפסקה (לפעמים בהצלחה, לפעמים פחות), אבל הוא מאוד מקובע על שיטת המשחק שלו. מה שאהבתי אצל באיירן של היינקס שהיא הייתה גמישה וכזו היא יכלה לתקוף אותך בכל דרך אפשרית; לפעמים זה מהאגף, לפעמים זה דרך האמצע. לפעמים זה במתפרצת ולפעמים זה במשחק מסודר. אני לא הרגשתי את זה בבאיירן של פפ במשחקים מול ריאל וברצלונה.

בקיצור, יש בעיה עם הפרסונל ההתקפי שהיה חסר ודרוש שם ריענון הקיץ, אבל גם אי אפשר לחסוך בביקורת גדולה על פפ בצמד המשחקים מול ברצלונה. יותר מדי החלטות רעות בהכנה למשחק וגם במהלך המשחק. גם ההפרקות במשחק הראשון היא באחריותו. היה תחושה שבמקום להרגיע את המשחק, באיירן נכנסה להלם והוא עוד רצה לנסות להשיג את שער החוץ במקום לסגור את המשחק.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים שאפשר היה לעבור את ברצלונה גם בלי ארבעת השחקנים החסרים. אבל עדיין זה היה הרבה יותר קשה מאשר איתם. איתם היתה גמישות התקפית. היו שחקני קו שהיו מעסיקים את המגינים (שחגגו. במיוחד אלבס שלא היה בכלל קשר בצד שלו), היה אפשר לתקוף מהאמצע, היה אפשר לשחק בכדורים ארוכים, היה כח הגנתי במרכז (אלאבה ולאם) והיה גם אגף שמאל. בלעדיהם לא הייתה שום אפשרות לתקוף מהצדדים, לא היה מי שינהל את ההתקפה לפני שהכדור מגיע למולר ולבנדובסקי. ואולי פפ היה חייב למצוא דרך כן לשחק עם שחקנים על הקווים בהתקפה.
    מי שלי הכי הפריע זה הרכות במרכז המגרש. לפני שנתיים הרגנו קבוצות עם הפיזיות ונגד ריאל וברסה זה היה להיפך. רקיטיץ׳ שהיה שחקן בונדסליגה סתמי לחלוטין נראה כמו גטוסו בימיו הטובים לעומת שחקני באיירן. שוויני מפסיד קרב אווירי למסי (wtf) ובכלל נראינו אבודים בדו קרבות. וכל זה כשמרטינז על הספסל. משחקים כאלה מרטינז חייב לשחק ומולר (הווינר האולטימטיבי) חייב לסיים. ​

6. אפנברג Member

כלומר שוב הצלבה בחצי גמר שאנו לא עוברים הרבה בגלל מאמן. אני רואה שמי שמאוד היה מרוצה פה מפפ מתחיל לשאול שאלות-זה דבר חיובי ביותר שחבל שההנהלה שלנו לא עושה. לשים גול דקה שישית היה מתנה ועם טקטיקה נכונה אפשר היה מאוד להלחיץ את ברצלונה ולא לקבל שני גולים שגמרו ההתמודדות סופית. פפ לא יודע להעמיד הגנה, לא טקטיקן דגול, גיבור על חלשים וכאשר נפגש במפלצות הספרדיות בשנתיים האחרונות סיים פעמיים עם חמישה כדורים ברשת. עם איך שעמדנו במינכן בהגנה זו היתה התאבדות. מזלנו שברצלונה הרפתה קצת, אחרת היו שמים לנו עוד כמה גולים וההשפלה היתה ענקית. שוב הוא מחליף את מולר בלי קשר לכלום, פשוט מאמן חכמולוג שעושה עלינו ניסויים. חבל מאוד שמסתמן שהוא נשאר.

7. אפנברג Member

הפסד שישי בשבעה משחקים ועוד לפרייבורג מהתחתית. כמו אשתקד: כשפפ מאבד שליטה זה עד הסוף. מאמן תבוסתני שהלוואי ולא יהיה איתנו שנה הבאה.

Lars Ricken אוהב/ת את זה.
  8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שבאמת נמאס.
    ראינו את יובנטוס - קבוצה שאולי שחקן אחד ממנה הייתי לוקח לבאיירן - עוברת את ריאל. אז גם עם החיסורים שלנו יכולנו להראות קצת יותר שווים לברצלונה ולא כמו קבוצת נוער.
    אבל מעבר לזה. אאוגסבורג, פרייבורג? גם עם מה שכן יש לנו אנחנו צריכים לנצח בקלות, להראות דומיננטים ונלחמים ומגיעים למצבים ועוד מצבים ועוד מצבים. מאז קלינסמן לא קרה שהובלנו במשחק ליגה והפסדנו. אנחנו פשוט נראים נורא ומול קבוצות כאלה החיסורים לא יכולים להיות תירוץ.

9. אפנברג Member

אחרי שהפכנו להגרלה הכי קלה ביבשת בחצי הגמר עכשיו הפכנו לבדיחה גם בליגה: מאמני האנובר ופאדרבורן מתרעמים על כך שמאז הבטחת האליפות (בדיוק כמו אשתקד אגב) באיירן הפכה לספקית נקודות מרוב שכולם מנצחות אותה וזה משפיע על התחתית. בושה וחרפה המאמן הזה, לא מצדיק בשיט את הציפיות והשכר ואני שמח נדב שאתה רואה את זה. חבל רק שההנהלה שלנו עדיין בגישת "מזלנו שמשיח השקר מסכים לאמן אותנו". שיעוף כבר! הוא פוגע בתדמיתנו ובכבוד של המועדון!

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

במידה ופפ עוזב, איזה מאמן שנמצא בשוק הייתם מביאים לבאיירן?
    אני לא מכיר מספיק את המאמנים בבונדסליגה כך שאולי שם נמצאת התשובה, אבל מעבר לכך אני לא רואה ממש מאמנים מתאימים.

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

בבונדסליגה? לא חסר. זה של פדרבורן או שטרייך. אולי ויינצרל? או דווקא פאברה?

12. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אולי הכי פשוט, קלופ ?!

13. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

פלופ :)

14. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

@nfcb ברייטנרייטר ושטרייך לבאיירן? לדעתי ממש לא. אולי הם מאמנים טובים, אבל מאמן של קבוצה בגודל של באיירן, עם כוכבים ושאיפות שונות לחלוטין צריך לדעתי להיות יותר מנוסה, גם ברמות הגבוהות וגם עם שחקנים כאלה. ויינצרל לדעתי נופל או לפחות מאבד ׳נקודות׳ בגלל אותה הסיבה (למרות שאם אוגסבורג תצליח בעונה הבאה אז הוא יהיה מחליף ראוי לפפ), מה שמשאיר את פאברה ולדעתי גם רוגר שמיט, ואולי קלופ כמו שיוני כתב הם האופציות הכי טובות שבבונדסליגה עכשיו.
    בכל מקרה לדעתי זה לא רלוונטי כרגע כי גווארדיולה אמור להמשיך עוד עונה.

15. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לגבי ברייטנרייטר ושטרייך אני מסכים איתך לחלוטין אך לגבי ויינצירל אני חושב שהבחור מוכשר מאוד ועושה באמת עבודה בלתי יאומנת באאוגסבורג אאז אולי מעבר לבאיירן יגרמו להרבה אנשים להרים גבה אך אני חושב שזה יכול להיות מאוד מעניין. את רוג'ר שמידט תסלח לי, אני ממש לא אוהב ואני לא חושב שהוא מאמן גדול ואפילו לא מספיק טוב ללברקוזן. קלופ, פאברה, ויינצירל אלו הם הטובים ביותר כרגע במיוחד שקלופ יהיה חופשי וניתן יהיה לסכם איתו במהירות כבר עכשיו במידה ולא מרוצים מיכולתו של פפ.

מצב נושא:
הנושא נעול.