באיירן מינכן 14/15: אליפות ה-25 במספר!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

http://net-storage.tccstatic.com/storage/bernabeudigital.com/img_notizie/thumb1/a33769f13893c1af1a22c96b8fb8d512-54538-e5d18dda2c9bf68c297543e880e348c3.Xxx

צ'אבי אלונסו יחזור למס' 14.
    הקשר הספרדי שלבש בעונת הבכורה בבוואריה את חולצה מס' 3, יחזור למספר שמלווה אותו ברוב הקריירה לאור עזיבתו של החלוץ קלאודיו פיזארו שמסיים את חוזהו בקבוצה. אלונסו כבר פנה למועדון בבקשה הזו לפי הבילד ונענה בחיוב.

- אריאן רובן סיפר היום על הרגע בו נפצע במשחק חצי גמר הגביע נגד דורטמונד במהלכו עלה כמחליף - 'הרגשתי נורא, ידעתי את המשמעות מהרגע הראשון. הבנתי שגמרתי את העונה וחשתי תחושת ריקנות עצומה'. רובן המשיך - "זו הייתה אכזבה ענקית לראות מהצד את המשחקים המכריעים ולא להיות שם לצד הקבוצה", אמר ההולנדי שפיספס את תואר מלך השערים של הבונדסליגה.

- והנה הלו"ז של באיירן מינכן לקיץ הקרוב:

https://pbs.twimg.com/media/CHsHNNUWoAAfJPv.Xxx

2. yakov_y YNWA

כמה שאלות:
    השוער והקשר האחורי החדש לא ייכללו בסגל העונה, נכון ? אחרת הסגל שלכם נחלש לדעתי.
    פיליפ לאם ודויד אלאבה - מגנים או קשרים ? מעדיפים לשחק כקשרים אבל אין ספק בכלל שהעמדה שבהם הם בין הטובים בעולם בו היא עמדת המגן.
    מיטשל ווייסר - למה הוא עזב ועוד בחינם ?
    תומאס מולאר - העמדה העדיפה עליו היא קשר התקפי ואם לא כחלוץ הוא נהדר לדעתי, איך הוא באגף ימין ?
    האם יגיעו מחליפים לרודה (שחקן מוכשר אבל לא מספיק טוב לבאיירן מינכן לדעתי, מה גם שיש מספיק שחקנים בעמדה שלו), שאקירי (איחור של חצי שנה כבר) ופיזארו (די ברור שזמנו תם והיה מפתיע שהוא המשיך לעונה נוספת והגיע הזמן לחלוץ חדש, העמדה הדחופה ביותר בסגל) ? מה הדיבור על רכש הקיץ ?

3. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

אולרייש יכלל בסגל אבל יהיה השוער המחליף. הויברג, אם אליו התכוונת כקשר האחורי החדש, אמור להיות חלק מהסגל אבל לא בתפקיד מרכזי מאוד (אני מניח שפחות או יותר כמו רודה).

להאם ואלאבה משחקים אצל גווארדיולה בעיקר כקשרים, אבל זה גם תלוי בכשירות של שחקנים אחרים. אני לא אופתע אם במידה וטיאגו ישמור על כשירות להאם ישחק לא מעט כמגן ימני.

לא עקבתי אחרי הסוגיה איתו, אבל אני חושב שוייזר עזב כי בבאיירן לא רצו לתת לו חוזה חדש.

אם אני לא טועה העמדה העדיפה על מולר היא בימין, אבל מאחר ורובן משחק שם הוא משחק באמצע. כחלוץ הוא יכול להצליח מול קבוצות חלשות, אבל אני בספק שבאיירן בונה עליו כאופציה ראשית לחוד למשחקים חשובים.

לרודה לא צריך להיות מחליף. הוא שימש בעונה האחרונה בעיקר כמחליף וכששיחק היה בדרך כלל לא רע. אני בספק שהוא יהפוך לשחקן הרכב ומניח שהוא ימשיך לשמש כמחליף ברוב הזמן. באיירן אמורה לקנות קיצוני שמאלי חדש, יש דיבורים בתקשורת על כמה מועמדים - פיליפה אנדרסון, אנחל די מריה ועוד כמה - אבל בינתיים לא ידוע לי על התקדמות משמעותית עם אחד מהם.
    לגבי מחליף לפיזארו - או שמישהו יגיע בקרוב או שפפ בונה על גצה, מולר או מישהו אחר כאופציה משנית לחלוץ.

אם אני לא טועה באיירן רוצה בלם וקשר שמאלי, ואני מניח שיגיע גם חלוץ מחליף.

Eric Cantona אוהב/ת את זה.
  4. yakov_y YNWA

Die Werkself
    אולרייש מגיע כשוער שני או שלישי ?
    שוער שני זה חילוש על פני ריינה, שוער שלישי בכיר זה דבר כל כך מיותר, כבר חשבתי שניפטרנו מהתפקיד הזה לפני כמה שנים, רק אידיוט יגיע להיות שוער שלישי גם אם זאת באיירן מינכן.
    אני מתכוון לקשר האחורי שהגיע מלייפציג/שטוטגרט ב-7 מיליון פאונד.
    הויברג לא אמור להכנס ל-22, מיותר מאוד שיישאר בסגל, אין לבאיירן מינכן מקום בשבילו והוא סתם יבזבז את הזמן במקום להתקדם במקום אחר.
    לאם ואלאבה אמרו לא מזמן אם אני לא טועה שהם מעדיפים לשחק כקשרים אבל אין ספק שהעמדה העדיפה עליהם היא כמגנים. רציתי רק לשאול מה דעתכם על כך ומה הייתם עושים במקום פפ ?
    רודה קשר אחורי, יש לך בתפקיד הזה את מרטינז ואלונסו, הוא לא נכנס ל-22 הראשונים, אין בו צורך אפילו שהוא שחקן נחמד, במיוחד כשאני בכלל לא בטוח שהוא יגיע לרמה הנדרשת בסגל.
    מקווה מאוד שיגיע קיצוני ברמה גבוהה, השיחרור של שאקירי עלה לבאיירן מינכן בתארים ועדיין לא הגיע לשאקירי מחליף.
    אין בעיה שפפ בונה על גצה/מולאר/אחר כאופצייה לעמדת החלוץ המחליף אבל חייב להגיע שחקן במקומו כדי שלא ייצא סגל קצר כמו שקרה בעונה האחרונה, רצוי קשר מרכזי נוסף במקום החלוץ.

מי הבלמים שדיברו עליהם ולמה להביא בלם ? רצוי קשר מרכזי נוסף שייקח את מקומו של רודה במקום בלם.

5. אפנברג Member

בפעמים שווייסר שיחק הוא הראה ניצוצות נהדרים של כדורגל ויכולת דריבל לא רעה בכלל (כמו בבישול הגול לשווינשטייגר במשחק מול הרטה במינכן). על פניו לא ברור למה ויתרו עליו-נראה כשרון גרמני גדול, או שאולי פפ אוהב רק דריבליסטים ספרדים.

6. aloneli Member

לא יאמן איך פפ הצליח לפגוע בבאיירן כל כך חזק בשנתיים.

רק להשוות את הסגל למה שהיה רק לפני שנתיים:

מגן ימני:ראפיניה מול לאם.
    מגן שמאלי:ברננט מול אלאבה.
    קשר אחורי:אלונסו מול חאבי.
    בכוונה לקחתי שחקנים שעדיין בסגל רק שלא משחקים בעמדות שלהם בשביל שחקנים פחות טובים.
    גם בספסל:אין מגן ימני מחליף,ספסל צעיר שלא יכול לשנות הרבה וגם בקושי מקבל הזדמנויות,אין חלוץ מחליף,אין מחליפים לקיצוניים.הסגל הזדקן ונפצע המון ולא הגיע אף מחליף שיכול לשחק באותה רמה של מי שנפצע.

אז(רק לפני שנתיים) היינו הרבה יותר מאוזנים,ההגנה הייתה יציבה ועמדה מעולה נגד מתפרצות שזה ביזיון מה שהולך עכשיו.קישור יצירתי ומעובה עם שחקנים מחליפים כמעט באותה רמה לשחקני ההרכב עד כדי שלא היית מרגיש שמישהו יצא מההרכב.

נוסיף לזה את זה שהוא מעיף שחקני בית על ימין ועל שמאל ומביא ספרדים בינוניים,משחק כדורגל משעמם שעובד על קבוצות חלשות,נכשל מול שתי הקבוצות היחידות שברמה שלנו ועוד ועוד.

העניין הוא שיש נסיגה בהתקדמות שעשינו בשנים האחרונות.הרכש לא מספיק טוב בנוסף לזה שמעיפים שחקני בית כל שנה וזה לא תורם כי הסגל מזדקן וצריך לרענן אותו עם שחקן או שניים.מלבד מבחן התוצאה,חשוב שנשאר בטופ 3 העולמי,לפני פפ היינו הטובים בעולם,כרגע אנו התחרקנו קצת מריאל ובארסה.לכן המטרה כעת היא לעצור את הנסיגה הזאת ולהדביק את שתי הקבוצות שעברו אותנו בשנתיים האחורנות.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ריאל וגם ברצלונה ביחד לא נאלצו להתמודד עם מכת הפציעות של באיירן מאז שפפ הגיע למועדון, ועדיין, הבעיה שלי עם פפ היא פחות הרכש (ברובו מצוין) או הנסיונות להתחדש טקטית כל הזמן. ההחלטה להביא אותו הייתה קודם כל כדי שבאיירן תמשיך לשלוט באירופה ובצמדי המשחקים מול ריאל וברצלונה הוא נכשל באופן טוטאלי בהכנה שלו, למרות שהוא היה אמור להיות שובר השיוויון עבור הקבוצה.

בנוגע לרכש, דיי ברור שהקבוצה חייבת דם חדש להתקפה שיוסיף מהירות ואנרגיה, אבל דובר על כך כבר מספיק.

8. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

אולרייש יהיה השוער השני. ריינה כנראה יחזור לנאפולי ועד כמה שאני יודע, טום שטארקה יישאר כשוער השלישי. אולרייש אולי קצת פחות טוב, אבל זה לא עמדה כל כך קריטית.. אני אישית לא אוהב שהשוער המחליף הוא ברמה גבוהה 'מדי'.

נכון, שכחתי ממנו. קוראים לו ג'ושוע קימיש אגב, ואני מאמין שהוא ישתלב בצורה הדרגתית - אין ספק שכרגע אין לו מקום בהרכב של באיירן וכנראה שגם לא בספסל, אבל הוא שחקן מוכשר וצעיר שכנראה ישולב בהדרגה. אולי הוא יושאל בעונה הקרובה לקבוצת בונדסליגה כדי לצבור דקות משחק וניסיון.
    לגבי הויברג - לדעתי הוא שחקן מאוד מוכשר שיוכל להוות בעתיד הקרוב חלק חשוב בסגל של באיירן, אבל מבחינת ההתקדמות שלו אולי עדיף לו לעבור בהשאלה לקבוצה טובה מהבונדסליגה, אולי לעוד עונה באוגסבורג (לא אתנגד להשאלה שלו ללברקוזן).

בלם חדש יגיע, לדעתי, במקרה שדאנץ' יעזוב. יש גם שמועות שבאיירן רוצה מגן, וכנראה היא במגעים עם מטיאו דרמיאן מטורינו.
    האמת? הסגל של באיירן כל כך מסובך, עם שחקנים שיכולים לשחק בכל כך הרבה עמדות - אז חוץ מזה שבאיירן צריכה חלוץ מחליף וקשר שמאלי, אין לי מושג מה הולך להיות בעונה הקרובה במינכן ומה פפ מתכנן.

9. Roma מנהלים

באיירן לפני הכל צריכה שחקני אגף טבעיים ולא אלתורים כמו גצה ומולר.

אלאבה ולהאם באמת קשרים כל כך טובים שעדיף לפספס אותם בתור מגנים? באמת שהשוק דל במגנים טובים ואני רואה בשניהם בין הטובים בעולם בתפקיד או לא הטובים. חאבי ובסטיאן(כשיר) עולים עליהם בתור קשרים.

10. Raulito Madridista

גוארדיולה נאלץ לאלתר בעונה שעברה בגלל מכת פציעות בלתי-נגמרת. יש לבאיירן מזל שגוארדיולה חשב בכיוון של צ'אבי אלונסו והצליח לשכנע אותו לעזוב את ריאל לטובת אתגר חדש, אחרת באיירן הייתה בבעיה חמורה(למרות שאלונסו נחלש בחצי השני). על כך מגיע לפפ קרדיט כמובן. הביא שחקן מנוסה וטוב, מנייה בטוחה - במחיר מציאה. 'המבחן' של פפ יהיה בשנה הזו בהנחה שמכת פציעות אכזרית כזו לא תחזור אצל באיירן - השחקנים יצטרכו לשחק במקומם הטבעי. אלבה עולה על ברנארט כמובן. לבאיירן פשוט לא היה משחק אגפים בחודשים האחרונים. מאוד שקט בגיזרה של באיירן, אבל שמועות אין. לגבי מולר - הוא יהיה טוב בכל מקום, גם כבלם. שחקן שאני באמת מעריץ.

11. aloneli Member

אלאבה קשר מעולה,הוא גם בלם מעולה ואפילו קיצוני מעולה.הוא השחקן הראשון שהייתי מעלה להרכב בכל משחק.במידה וכולם כשירים אין ספק שהוא צריך לשחק כמגן שמאלי.ברננט שהייתה לו עונה טובה, התרסק מול קווארסמה ומסי וברמות האלו ראינו שזה עוד מוקדם בשבילו.כנ"ל לגבי ראפיניה.לאם יהיה קשר גם שכולם כשירים,וזה משהו שפוגע בנו כי מפסידים מגן טוב ומקבלים את הקשר הכי גרוע בסגל.אני מעדיף גם את הויברג וגם את רודה בכל יום עליו בקישור.

סוגיית הפציעות לא תשתנה בהרבה השנה.יש לנו שחקנים שנוטים להיפצע המון ולתקופות ארוכות.אין ברירה אלא לקחת את זה בחשבון,כי על הנייר אולי הכל טוב ויפה אבל כולם יודעים שזה לא יספיק.
    פפ גם מקצר את הסגל שלו.שאקירי,וויזר ופיזה עזבו ואין מחליפים לשחקני ההתקפה.יש כרגע את גצה בלבד על 3-4 עמדות.לכן חייבים לבוא עוד שחקן או שניים.
    עצם זה שלאם ואלאבה קשרים,יש לנו רק מגן ימני אחד ומגן שמאלי אחד ששניהם לא מספיק טובים כדי להיות שחקני קבע בהרכב ועוד ללא רוטציה.
    דבר נוסף אחרון,הייתי אומר שיש להחתים קשר אחורי גרזן,רק שיש לנו כבר אחד כזה שהוא חאבי מארטינז.הבעיה שפפ חושב שהוא בלם ולא מאמין בקשר שיודע לעשות הגנה ולעצור מתפרצות.הבעיה הגדולה שלנו כרגע בקישור ההגנתי.

12. Raulito Madridista

אריאן רובן שחקן שתמיד היה נוטה לפציעות ובבאיירן הוא עוד הצליח לפעמים לשים את ההרגל המגונה שלו בצד. לגבי ריברי זה ככה בעיקר בשנים האחרונות אך נראה שהבעיה שהוא פשוט חוזר לשחק מוקדם מדי יחד עם בעיה בגב שהיא יותר כרונית מהמעט שאני מבין. גם איתו הבעיות לא ישתנו והוא עוד ישחק פחות ופחות ובאיירן צריכה לחשוב על הדור הבא שלה. אבל עדיין פציעות ארוכות טווח כמו של שוונשטייגר, דויד אלבה, טיאגו וחאבי מארטינז, אפילו באדשטובר גם אם לא בנו עליו כשחקן משמעותי. מקבל את זה שאלבה ישחק טוב בכל עמדה אבל האידיאל הוא מגן. לא כל מגן טוב אגב יכול להיות גם קשר התקפי טוב מן הסתם. כמגן יש לך הרבה יותר שטח פתוח לרוץ על הקו.

ועם כל הביקורת על פפ בנוגע לחצי הגמר האחרון, זה משנה גם מתי השחקנים שלך נפצעים. אם היריבה הייתה קבוצה אחרת אולי באיירן הייתה מצליחה לאלתר. מול בארסה לא באמת היה לה סיכוי ו-70 הדק' הטובות שלה די הפתיעו אותי. יש שחקנים שהם 'מועדים לפורענות' לדעתי בלי קשר אגב, אולי לא תאהבו את התגובה שלי. פפ לא כל-כך דביל בשביל לשחק התקפי בקאמפ-נואו עם קבוצה פצועה לחלוטין כשבארסה כבשה.

13. yakov_y YNWA

במידה ועל עמדת המגן הימיני ייאבקו לאם/רכש ורפינה אז השיחרור של ווייסר מקובל רק כמו שאמרתי חבל שעזב בלי להרוויח עליו תמורה.
    פפ פגע בבאיירן מינכן, אומנם הרכישות שלו נהדרות אבל השחקנים שהוא וויתר עליהם זה לדעתי הדבר הכי נורא שקרה בבאיירן מינכן מאז שהגיע ובכל זאת, עדיין לבאיירן מינכן יש את סגל השחקנים הטוב בעולם לדעתי שזקוק לחיזוקים קטנים עליהם כבר ארחיב.
    הסגל של באיירן מינכן לא מסובך, סגל איכותי ומאוזן כשפפ עושה ממנו סלט, הבעיות הקטנות והיחידות הם העומק שאין להתקפה וחייבים לתקן אותו הקיץ, עודף שחקנים צעירים ובינונים בסגל והחוסר בשחקני אגף טבעיים, זה שיש רק חלוץ טבעי אחד זה משהו שאני מאוד אוהב אצל פפ עוד בתקופה שלו בברצלונה.

הרכב:
    נוייר;
    אלאבה, באדשטובר, בנעטיה, לאם;
    שווינשטייגר, מרטינז;
    ריברי, מולאר, רובן;
    לבנדובסקי;

ספסל:
    ריינה;
    בארנט, דאנטה, בואטנג, רפינה;
    טיאגו, אלונסו, קשר מרכזי;
    גצה, חלוץ, ווינגר;

קשר מרכזי, ווינגר (דגש על ווינגר טבעי ולא קשר התקפי) וחלוץ (רצוי חלוץ אבל לא חובה, גם קשר מרכזי/התקפי אפשר אבל חייב עוד שחקן התקפה) במקומם של רודה, שאקירי ופיזארו.
    שוער שלישי ושאר הצעירים שמסתובבים בסגל מיותרים כל כך, נקווה שייעזבו הקיץ.
    סגל טוב, איכותי, ארוך עם דגש לרכש קצר ואיכותי רק בחלק הקדמי, בלי להגזים ולהגיד שזה לא כמו בפוטבול מנג׳ר, פשוט לתת לשחקנים לשחק בעמדה שהם הכי טובים בהם, לא להסתבך ולנסות להמציא דברים, בלי מאמן הקבוצה הזאת לוקחת אליפות.

14. Raulito Madridista

לבנות על זה שרובן וריברי יהיו כשירים יחד זה יפה מאוד, הלוואי וכך יהיה. כמה פעמים זה קרה בזמן האחרון? נניח מאז עונת הטרבל...אני חושב שאלונסו נמצא הרבה לפני חאבי מארטינז בהיררכיה וגם טיאגו יהיה בהרכב, מה גם ששוונשטייגר נראה כמו שחקן עבר לקראת סיום העונה ואני לא מדבר רק על המשחקים נגד ברצלונה. כמוכן, באדשטובר שוב נפצע ויקח לו זמן לפתוח את העונה ופפ תמיד דואג לעשות איזה שינוי הזוי בהרכב ובזה אוהדי באיירן צודקים, את ההרכב 'לפלייסטיישן' אני בספק אם תראו. מולר כשחקן קו לא ייתן את הטוב ביותר שלו אבל זה יכול לעבוד פה ושם, הוא מתבסס המון על קריאת משחק, דיוק ותנועה לעומק ופחות על המהירות(אולי מהירות המחשבה), אבל לא נגד הקבוצות הגדולות. העניין ששוב, לא עולים אפילו שחקנים כמועמדים לבאיירן, בטח בעמדות הנחוצות ומאוד-מאוד-מאוד שקט בינתיים.
    השאלה מבחינתי היא האם פפ ידרוש חיזוק או יאמין שבעונה עם פחות פציעות הכל יכול ללכת חלק, כנ"ל לגבי זכייה אפשרית בליגת האלופות. זה בהחלט יכול לקרות...

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  15. aloneli Member

כמה דברים:
    1.לאם לא יהיה מגן בתקופת פפ.
    2.חאבי לא יהיה קשר אחורי.
    3.ברננט וראפיניה יעלו בהרכב,בעיקר כי השאר יהיו פצועים.
    4.בואטנג הבלם הראשון בבאיירן.
    5.אלונסו וטיאגו גם כנראה יהיו בהרכב.
    6.יש לנו גם את רודה והויברג בסגל בעמדת הקשר המרכזי/אחורי.
    7.מה שצריך זה ויינגר וחלוץ מחליף.

מצב נושא:
הנושא נעול.