בקשר להשוואה בין צ'לסי לבאיירן , באיירן היה מועדון גדול וישאר מועדון גדול . לעומתה צ'לסי לא היה מועדון גדול וגם לא בטוח יהיה . 2 אליפויות אנגליה לא עושות את צ'לסי לקבוצה גדולה , הכל זמני עד שיימאס למר אברמוביץ' שאותה המהירות שבה השתלט על צ'לסי הוא יעזוב את הכל (כבר נמאס לו להשקיע ומתרכז בהעברות חופשיות) בבאירן המועדון הוא מעל לכל , בצ'לסי אברמוביץ' הוא הכל . האמת אני לא מתנגד למשקיעים רציניים (לטווח ארוך) בקבוצות אבל רק מתוך אהבת המשחק וטובתו ולא איזה אוליגרכים עבריינים שרק רוצים להלבין כספים ולהתחרות ביניהם . ובנוגע להרכב שפורסם בסודדויטשצייטונג לא נראה לי ששויינשטייגר לא בהרכב , הקבוצה צריכה להיבנות סביבו וסוסה יכול לחכות על הספסל ...
אני אתייחס להרכב שסלע העלה,אני חושב שזה הזוי מאוד עקב אי הרכבתו של בסטיאן שווינשטייגר ב-11 הראשונים של הקבוצה.לגבי חוליית ההגנה אני חושב שהיצפלד עושה את הדבר הנכון ביותר להרכיב את דמיקלייס בתור בלם לצידו של לוסיו.יאנסן ולאהם בצדדים מושלם בדיוק כמו בנבחרת וזוהי חולייה טובה מאוד. לגבי החוד,מרשים מאוד אך פולדי חייב להיות שותף בעונה הבאה של באיירן.מה קורה עם מאקאי בסוף הוא נשאר או שהוא עוזב ?
חוסה ארנסטו סוסה http://img460.imageshack.us/img460/5748/s2013720061pc6.Xxx תאריך לידה :19.06.1985 גיל:21 ארץ:ארגנטינה מועדון ממנו מגיע:אסטודיאנטס דה לה פלאטה תפקיד:קשר ימני/אפנסיבי רגל:ימין חוזה:עד 2011 מחיר:4.5 מיליון יורו. קצת על השחקן:קשר אופנסיבי ימני עם רגל ימנית חזקה טכני במיוחד ומתגלה ככישרון יוצא מן הכלל.מגיע לבאיירן במטרה לשחק כקשר אופנסיבי ולפתח את כישוריו כשחקן כדורגל וניסיון להתפתח כשחקן נבחרת ארגנטינה הבוגרת.
באיירן : רוי מאקאי ורוקה סנטה קרוז יכולים ללכת ! עם שישה שחקנים חדשים וחזרתו של זה רוברטו לקבוצה מסיימת באיירן את הרכישות היקרות שלה לעונה הבאה אבל מקום אחד שבאיירן משאירים למירוסלב קלוזה נשאר פתוח."כאשר מירו קלוזה יתן את האוקיי אז אנחנו נקנה אותו ונגמור עם כל הספקולציות לעונה הבאה" אמר רומניגה שמנסה לצמצם את כמות השמועות שיש בעיתונות על קניות שחקנים למועדון הבאוורי.רוי מאקאי החלוץ ההולנדי מבין שבעונה הבאה הוא כנראה לא הבחירה הראשונה של היצפלד בקאדר השחקנים של הקבוצה ולכן ינסה לחפש את מזלו במועדון מפואר אחר.כמו כן סנטה קרוז יודע שאין שום סיכוי שבמידה וקלוזה יוחתם הוא יקבל דקות משחק ולכן הוא מבקש לעזוב את באיירן מינכן ולחפש מועדון אחר שירצה בו כשחקן הרכב.רומניגה מסביר לעיתונות על מאקאי "הוא ביקש לעזוב את המועדון במידה וקלוזה יגיע,מבחינתו זה בסדר כל עוד נרוויח את הסכום הדרוש שלנו עליו". על רוקה סנטה קרוז נאמר כבר המון זמן שהוא לא מתאים למועדון ושלשחקן כזה אין מה לחפש במועדון פאר. כמובן שהכל נמצא תחת המושג "ספקולציות" שמסביר כי כלום לא סגור כרגע בחוליית ההתקפה של המועדון. על השמועות של דניאל ואן בויטן ועזיבה מהמועדון נאמר כי "אף פעם לא חשבנו על למכור אותו,הכל בא מכיון של קבוצות אחרות באירופה אך לא מאיתנו". http://img527.imageshack.us/img527/3039/s399420061om1.Xxx רוי מאקאי אולי יראה את באיירן בגביע אופ''א במדים אחרים ?
לא הבנתי רק קבוצות שהיו פעם טובות הם "מועדון גדול",מועדון גדול זה קבוצה שמשחקת טוב באותו הזמן הוא בגלל זה באיירן כבר לא קבוצה גדולה.
את רומא לא בנו ביום אחד , באיירן מינכן כבר משנות השבעים עד היום רוב הזמן הייתה בטופ תוך שהיא זוכה באליפויות , גביעים ומגיעה לגמרים , בשלוש השנים האחרונות היא זכתה פעמיים בדאבל ... שנה אחת לא טובה והיא כבר לא קבוצה גדולה???!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx רשימת התארים של באיירן : German Champions: 20 1932, 1968/69, 1971/72, 1972/73, 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1984/85, 1985/86, 1986/87, 1988/89, 1989/90, 1993/94, 1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2000/01, 2002/03, 2004/05, 2005/06 Runners-Up 1969/70, 1970/71, 1987/88, 1990/91, 1992/93, 1995/96, 1997/98, 2003/04 German Cup: 13 1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006 Runners-Up 1985, 1999 League Cup: 5 1997, 1998, 1999, 2000, 2004 Runners-Up 2006 Intercontinental Cup: 2 1976, 2001 UEFA Champions League: 4 1974, 1975, 1976, 2001 Runners-Up 1982, 1987, 1999 European Cup Winners Cup: 1 1967 UEFA Cup: 1 1996 קבוצה גדולה או שלא ?!
מסכים אך רק בתנאי שהכסף יביא תוצאות ובעקביות לאורך שנים . פארמה של אמצע שנות התשעים היתה קבוצה מצוינת , גם לאציו של סוף שנות התשעים אפילו סיביליה של השנתיים האחרונות . אבל עדיין הן אינן נחשבות לאימפריות ...
כבר התווכחנו (לא איתך) על זה פעם. יש הבדל בין מועדון/קבוצה גדולים למועדון/קבוצה טובים. מועדון/קבוצה גדולים זה מי שטוב לאורך הרבה שנים עם הישגים משמועתיים. דבר כזה נמדד לאורך זמן. יש כאלה שיקראו לזה מועדון פאר במקום מועדון/קבוצה גדולים. זה אותו הדבר. מועדון/קבוצה טובים זה נמדד ברגע אחד נתון. מועדון יכול להיות היום טוב ולהגיע נגיד לחצי גמר ליגת האלופות ואחרי שנה להתמוטט ולרדת לליגה שניה ואפילו שלישית (סתם דוגמא, לידס). יש הבדל עצום בין שתי ההגדרות. צ'לסי, נכון להיום קבוצה מצויינת (לא רק טובה ולמרות שהשנה לא זכו בשום תואר משמעותי, עם כל הכבוד לגביע האנגלי), אבל עדיין בלי מסורת והישגים משמעותיים. אם הם ימשיכו כך לאורך שנים זה ישתנה. בכל מקרה, גם בעונה ה"קטסטרופלית" של באיירן היא סיימה במקום רביעי בליגה ועדיין התמודדה על האליפות עד ל4 - 5 מחזורים לסוף והודחה בליגת האלופות ברבע הגמר ע"י אלופת אירופה בעצמה. כך, שזה לא כל כך נוראה. בעניין אחר. יוני (ראלף לורן) לקח לי את החדשות מהראיון עם רומינגה, אבל בכל זאת יש משהו להוסיף מהראיון הזה שיוני שכח (או העדיף להדחיק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ). רומינגה אומר בראיון שבאיירן שינתה את פילוספיית קניית השחקנים שלה. מהיום ולא רק לגבי הקיץ הזה, אלא גם בעתיד, באיירן מפסיקים "להתקמצן". "אם נראה שחקן שמעניין אותנו אנחנו נשלם את הכסף בשבילו" - כך רומינגה. עוד אמר רומינגה בראיון שלדעתו קלוזה יגיע לבאיירן כבר הקיץ הזה.
קלוזה מסיים בעונה הבאה את החוזה שלו בברמן ואז הוא שחקן חופשי ויכול ללכת לאן שהוא רוצה בחינם. לפי קלוזה ואנשי באיירן יש סיכום בין קלוזה לבאיירן שהוא יגיע לבאיירן עם תום חוזהו. ברמן רוצים בכל זאת לקבל קצת (הרבה) כסף מעזיבתו של קלוזה ובאיירן רוצים שהוא יבוא כבר עכשיו. אם באיירן וברמן יסתדרו ביניהם על המחיר (ברמן רוצים 15 מליון ובאיירן הציעו 10 מליון) אז קלוזה מגיע כבר בקיץ הזה (שים לב לכמה הודעות קודם - רומינגה אמר שהוא מאמין שקלוזה יגיע כבר הקיץ). ברמן מנסים ללחוץ את באיירן כדי לקבל יותר כסף ובימים האחרונים הם פרסמו שגם אולימפיק ליון מעוניינים בקלוזה (לי זה נראה כמו תרגיל במו"מ. כי רומינגה לא היה מצהיר באופן רשמי שבאיירן וקלוזה סגורים (גם אם זה לעונה הבאה) אם זה לא היה נכון. אם כי, קלוזה יכול (אולי) להבריז מההסכמה עם באיירן). אם קלוזה בא הקיץ מקאיי הולך בטוח. אם הוא לא בא הקיץ אז כלום לא סגור. להערכתי, גם אם קלוזה לא יבוא הקיץ מקאיי ילך. כי אחרת באיירן סתם יפסידו עליו כסף שהם עוד יכולים לקבל.
סיכום קצר על השחקנים שבאיירן החתימה: סוסה,שלאודרוף,אלטינטופ,טוני,ריברי,זה רוברטו,יינסן. קלוזה ובולהרוז בדרך..(?) אפשר כבר ליקרוא להם בשם החדש..הגאלקטיקוס בגריסה הגרמנית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
לא בטוח. אני חושב שחוץ מההחתמה של טוני (שלא נעשתה בשכל) כל השאר (כולל קלוזה ובולהרוז אם יבואו) הן החתמות חכמות וטובות עם מבט נכון על העתיד. לעומת זאת, גלקטיקוס זה הבאת שמות רק כי הם שמות ובכלל לא משנה אם הם מתאימים וצריך אותם או לא. והחתמה בסגנון כזה אפשר להגיד רק על טוני ואולי גם על שלאודרף (אבל זה נעשה כבר בחורף וע"י מאמן אחר).
נראה לי קצת מוגזם לקרוא לסגל הזה גלאקטיקוס... אין פה אף "שם" רציני של כדורגלן אינדיבידואלי. ההחתמות באמת חכמות, ונראה שבונים בביירן קבוצה רצינית, ולא מסתמכים על סטאר אחד או שניים. כך צריך לבנות קבוצה.