עם הזמן באיירן מזכירה לי יותר ויותר את ארסנל....אומרים עלינו שאנחנו קבוצה טובה אבל לא זוכים בכלום פשוט לוזרים
לא מבין את העצבים כאן. מאז הביזיון בגביע נגד שטוטגרט ובמשחק נגד לאוטרן שאחריו, כבר 4 משחקים רצוף (כולל ליגת האלופות) שהמטרה מושגת במלואה.
לפגרת החורף יצאנו בפער של 3 נק' ואנו כעת עם מינוס 7 מהפסגה-זו קריסת מערכות שהאחראים לה הם בראש ובראשונה ההנהלה: רומיניגה אמר שלא מתחזקים בחורף. היה מסונוור מאליפות החורף כאשר ברור לחלוטין שאין עומק על הספסל. לזרוק 12 מליון על בלם בינוני כמו בואטנג זה בסדר אבל לא לתת למי שאולי יהיה ביורו הקרוב מלך שערי גרמניה בהסטוריה אופציה לעונה נוספת זה לא. מחליפים מאמנים כמו גרביים ב-7 השנים האחרונות כאשר גם הנוכחי כנראה לא יסיים הקדנציה. מי בוחר המאמנים אם לא ההנהלה? אליהו הנביא? אחד אנמי (רומיניגה), השני עסוק כל היום בדוחות הכספיים שיציג לדירקטוריון (הנס) והיחיד שדיבר מהבטן והכניס ווינריות, בקנבאואר, כבר לא שם. נרלינגר מגדיר מחדש את המושג "אפור" וככה זה נראה. אולי יספרו לי המלומדים בזבנר-שטראסה מה הרזומה של היינקס ב-10 השנים האחרונות שהוא ראוי לאמן קבוצה כמו באיירן בשנה בה גמר הצ'מפיונס אצלה בבית? מילא היו מנחיתים את אנצלוטי, שבתקופה הזו לקח אליפות איטליה, דאבל באנגליה ושני גביעי אלופות ואז אם היה נכשל הייתי אומר לפחות ניסו, אבל על סמך מה הביאו את היינקס? על 5 מחזורים לפני שנתיים כשקלינסמן עף? אני אומר לכם: כשהעיפו את קלינסמן היינקס סיפר שהנס התקשר אליו והיינקס הסכים ואמר להנס "אין בכלל מה לדבר על כסף-אני מתייצב". באותו הרגע הוא הבטיח לו בעתיד קריירת אימון אצלנו-תנו רק להנס לחסוך כסף והבן אדם פורח. 16 שנה חלפו מאז שלא זכינו שנתיים רצוף באליפות-אפשר להתכונן לספירה חדשה. ואגב, גם אז זו הייתה דורטמונד.
קטונתי מלשבת ולנתח הפעם, כי באמת שאני לא יודע מה לא בסדר ומה אפשר לתקן. למה בתחילת העונה נראינו ככה ועכשיו אנחנו בירידה תלולה כזאת? זה קצת מוזר להגיד שהכל בגלל ששווייני פצוע. אין לי מה להגיד. זה היה חתיכת משחק מבאס, והשערים של לברקוזן היו כמו שתי סטירות מצלצלות. עם יכולת כזאת אין מה לדבר על אליפות למרות שיש עוד הרבה נקודות בקופה. לפחות שנעבור את באזל ויהיה עוד מה להוציא מהעונה הזאת.
אתה זה שיודע שיש פה קבוצה קבוצה קבוצה! ולא איש אחד לנוחיות כלי התקשורת השונים. אתה זה שיודע שמנואל,פיליפ,הולגר,דניאל,לואיז,באסטיאן,טוני,תומאס,פרנק,ומריו כיחידה אחת הראו שהם אחת מהארבע החזקות ביבשת! צריך להיות ילד לפספס את העובדה המרירה של אובדן האליפות בפעם ה-4 מ-7 העונות האחרונות! וגרוע מכך אולי אובדן הרוח שיכול להביא לקריסה חדה וקשה לשיקום כבר בקרוב של המועדון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
על סמך מה זה נאמר? הקבוצה ניצחה העונה את ריאל או ברצלונה או היונייטד? הקבוצה ניצחה השנה את דורטמונד או גלאדבך שצמודות אליה בטבלה? ככה זה כשמתלהבים מנצחונות על לאוטרן, בסוף האמת מתפוצצת בפנים. מה שקרה, בין היתר, הוא בדיוק מה שקרה בעונה השנייה של ואן חאל: היריבות למדו אותנו, ושיבשו לנו לחלוטין את תכנית המשחק ולצערנו אין לנו לא שחקנים ולא מאמן שמצליחים לשנות זאת. בקנבאואר כבר התריע על זה עוד לפני פגרת החורף כשאמר שקבוצות שלא מפחדות מאתנו ומעיזות לתקוף מקשות עלינו מאוד. המאמן לא מצא לזה פתרון וחלק מהשחקנים לא מספיק טובים כדי לעשות משהו על המגרש כשהכל משתבש. בנוסף להכל ההתקפה שלנו מקרטעת מאז החזרה מהפגרה ואנו עם ממוצע של בערך שער בודד למשחק מאז. גומז תלוי מאוד בבטחון שלו וכשהוא מאבד אותו הוא לא מסוגל לשים כדור גם מול שער ריק. אוליץ' כבר לא מה שהיה פעם ופטרסון צעיר. כך שמי שצריך להבקיע הם הקישור וכשסוגרים אותם 20-25 מטר מהשער המצב בקאנטים. העיקר שחררו את קלוזה ופה הראו כל מיני סטטיסטיקות על הכיבושים שלנו בזמנו. היה לנו חלוץ-על ביד שמראה מה הוא שווה בליגה האיטלקית ואצלנו נישקו את הרגליים של גומז, בלי טיפה חשיבה ביקורתית בריאה על המגבלות שלו.
יסביר לנו ידידנו המלומד כפיר, איך זה שאם קרוס ושוויני וגומז ובאדשטובר ובואטנג זבל וריברי גם לא הרבה יותר טוב מהם וכולם סתם שחקנים, סתם הבטחות שלא מקיימות, והיינקס מאמן חלש וגרוע, אז איך זה שאחרי המחזור ה - 12 אותם זבלים וחלשים הבקיעו 32 שערים וספגו רק 4 בליגה? איך זה שהזבלנים האלה לקחו בהליכה את בית המוות בליגת האלופות? (נכון ויאריאל לא ברמה של פרייבורג (אלה שלפני שבועיים פ.צ רובן סחטה מהם 0:0) אבל הם כמעט ברמה שלה). וזה כשהזבלים האלה מבקיעים 13 שערים ב - 6 משחקים. (שוב, נכון שהסיטי עוד לא ברמה של פרייבורג, אבל היא לא רחוקה ממנה). איך? ומי יתן ואולי פעם כפיר גם יענה על שאלה ששאלתי אותו.
התקופה הלא טובה הפכה לעונה לא טובה.בדיוק לפני סיבוב זה התחיל מאז התיקו מול הופנהיים. מאז אותו תיקו באיירן לא הצליחה שיחקה טוב במשחק חוץ אחד.מאז עברנו 9 משחקי חוץ ומתוכם 2 נצחונות 3 תיקו ו4 הפסדים.סה"כ השגנו 9 נקודות מתוך 27 ובאיירן הבקיעה 9 שערים וספגה 13. ללא ספק מאזן חוץ שמזכיר את העונות הגרועות ביותר של באיירן. הסיפור עם היינקס התחיל מצויין מי ששכח יכול לחזור לקרוא פה בעמודים הקודמים מה נכתב פה ואיזו קבוצה הייתה לנו ואיזה משחקים קשים ניצחנו. קשה להסביר את השינוי הענק שקרה בתקופה כל כך קצרה.אולי זה רובן שלא מתאים?אולי היינקס שבאיירן גדולה עליו?אולי המערך לא מתאים?אולי פשוט כמו שכפיר אמר הקבוצה לא מספיק טובה? בכל מקרה פער של 7 נקודות מקבוצה שהיא חזקה יותר שנשארו 30 נקודות בלבד בקופה זה דבר שמאוד קשה להשיג אבל זה עוד אפשרי.לבאיירן יש משחק בית נגד באזל באלופות וחצי גמר גביע נגד גלדבאך. יש עוד מה להוציא מהעונה הזאת ובזמן הקצר שיש להיינקס בקבוצה אני מאמין שהוא גם יצליח להשיג משהו.
שיעיפו את המאמן הזה הביתה נמאס עם 4-5-1 והמצחיק היה אתמול שהוא הוציא את גומז ולא הכניס חלוץ אחר,פשוט טמטום מהלך,איפה הימים של אוטמר היצפלד האחד והיחיד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
איפה היית כשעם המאמן המצחיק הזה הקבוצה הובילה את הליגה בקלילות עם הפרש שערים 32:4 ופער של 5 נקודות ממקום ראשון? איפה היית כשעם המאמן המצחיק הזה והמערך המגוחך הזה עשתה צחוק ממנצ'סטר סיטי, ויאריאל ונאפולי? זו שמומחים דיברו עליה בנשימה אחת עם ברצלונה וריאל. או אולי אלון צודק. אולי היינקס באיזשהו שלב (אני מסמן את זה כמחזור ה - 13) שכח לאמן כדורגל? כי את המערך הוא לא שינה רק את השקנים בו. אז טקטיקה היא אותה הטקטיקה אבל כנראה הוא שכח איך להעביר אימון ומכאן גם השחקנים שכחו לשחק. גם יכול להיות. לי יש רק אכזבה אחת מהיינקס. והיא בכלל לא קשורה לכדורגל. אני מאוכזב מהיושרה שלו. לא, אני לא מצפה ממנו שיהיה האוורד רורק, אבל אני חושב שאי אפשר לבגוד בערכים שלך ובכבוד שלך ובמה שאתה מאמין, אלא אם מדובר בהצלת חייך. יש דברים שלא עוברים עליהם ולא מתכופפים בשבילם. הוא היה כבר מזמן צריך לשים את המפתחות.
עונה הבאה אחרי היורו השחקנים בכלל יהיו גמורים....למזלינו יש לנו את פראניצ', פטרסון,קונטנטו וגוסטבו שיכניסו כוחות חדשים לקבוצה.....אהה רק צריך לשים להם WD-40 נגד חלודה והכל יהיה פיקס
כן זה ידוע ששחקני באיירן מרגישים שהם מלכי העולם.משחק אחד בספסל וכל שחקן פותח את הפה שלו כאילו שהקבוצה הזאת שלו והוא עושה לנו טובה שהוא משחק. איך היינקס בכלל חשב על לספסל את רובן למשחק וחצי?או להוציא את ריברי נגד באזל?איך אוליץ' שחקן ספסל? אסור להיינקס לספסל אף שחקן כי אז אולי הוא לא יהיה מרוצה ויבקש לעזוב.אני אומר למה שהיינקס לא יספסל את רובן יותר,לא יחליף יותר את ריברי וישים את אוליץ' שחקן הרכב רק כדי שהם יהיו מרוצים. לא צריך טובות של אף אחד מי שלא מרוצה שיעזוב...
הלו, אלון. מה זה תספסל את רובן יותר? קודם שיסופסל בכלל. אח"כ נדבר על יותר. חוץ מאותו משחק וחצי (שטוטגרט בגביע וחצי לאוטרן) מאז שהבחור החלים לגמרי הוא לא ראה ספסל אפילו דקה. מנגד, אחרי שבאותם שני משחקים מולר בישל 3 והבקיע אחד (בסה"כ בשני המשחקים האלה באיירן הבקיעה 4 שערים) הוא פתח על הספסל נגד באזל והוחלף נגד שאלקה ואתמול. קרוס פתח על הספסל נגד שאלקה והוחלף אתמול וגם נגד פרייבורג. ריברי פתח על הספסל אתמול והוחלף נגד באזל (למרות שהיה הכי טוב במגרש לפחות בשתי רמות מעל לכל אחד אחר) וגומז הוחלף בכל אחד מן המשחקים האלה. ומי שיחק 90 דקות מלאות בכולם (למרות שהיה הכי חלש במגרש (נגד באזל) ובקבוצה נגד שאלקה ואתמול?) רובן. הלו. האיש מאז שיכול לשחק 90 דקות לא ראה ספסל לשניה חוץ מהמשחק וחצי ההם (דרך אגב, המשחק וחצי הכי טובים של הקבוצה מאז המחזור ה - 13). הלווווווו, אלון, זה פ.צ. רובן. לא לשכוח. זה כבר מזמן לא באיירן מינכן.
בדיוק כך! הבחור מקבל יחס של מלך שאף אחד אחר בקבוצה לא מקבל והוא עוד מתלונן.אבל מבחינתו משחק אחד בספסל זה יותר מידי עבורו.מה היינקס חשב לעצמו שהוא עשה את המהלך הזה הרי אסור לגעת ברובן..