הלו, דבר יפה עליו. הוא נתן שני גולים נגד אנגליה. כולה 17 משחקים (15 מאז שחזר מהפציעה ועוד שניים בתחילת העונה) שהקבוצה מחכה שהוא ינצח בשבילה משחק. כולה 17 משחקים. מה קרה. ועזוב את היינקס בצד.
שינה שחקנים? ביג דיל! שאני אמרתי שאם מסי יעלה בשער, וואלדס במקום בוסקטס בקישור האחורי גם ברצלונה תראה קטסטרופה שאני אמרתי זאת צחקו עלי...
למה דומה הדבר? למישהו שקנה רכב חדש. חודשיים ראשונים האוטו נוסע פיצוץ ואז אחרי חצי שנה הלך המנוע. בא הלקוח לסוכנות להתלונן ומה אומרים לו? הרי חדשיים ראשונים היה תענוג אז מה הבעיה? את מי מעניין המחזור ה-12 עכשיו? את מי מעניין שלב הבתים של הצ'מפיונס עכשיו? אנחנו בהווה, לא בעבר. הלחץ של שלב הנוקאאוט לא דומה בכלל לשלב הבתים כך שאפשר לעשות הרבה רוח וצלצולים על הסיטי ועל נאפולי ואז להפסיד לבאזל. ולמה אתה מצפה נדב אחי מהיינקס ללכת? אולי ההנהלה תפטר אותו וזהו? או שלא נעים להם לומר ששוב טעו בבחירת מאמן, כרגיל אצלם בשנים האחרונות? שלא לדבר שבטח הנס יצטרך במקרה כזה לשלם פיצויים וזה כבר באמת בלתי נסבל...
ההסבר הוא שמצופה מקבוצה לשחק טוב לאורך זמן, ולא רק מחצית עונה, וליפול דווקא ברגעים החשובים כמו שמינית גמר צ'מפיונס. הדבר נכון לא רק לגבי היינקס אלא גם לגבי השחקנים. יותר מדי שחקנים רחוקים מכושרם לפני הפגרה ואי אפשר להאשים בהכל את המאמן, למרות שיש לו אחריות נכבדה מאוד. יש לא מעט שחקנים אצלנו שמסיימים חוזה בקיץ, אולי חלקם באווירת סוף קורס כי ממילא לא רוצים להישאר והדבר משפיע עליהם. אולי לחלק מהשחקנים עלה השתן לראש והם חשבו שהם ברמות הגבוהות ביותר מהר מדי. ואולי גם חלק מהשחקנים, כמו רפיניה לדוגמא, הם שחקנים בינוניים מאוד. כך או כך לכולם כולל כולם יש אחריות. השאלה מה עושים עכשיו כי תוך חודש בערך הגענו למצב שהאליפות רחוקה מאוד וגם רבע גמר הצ'מפיונס לא מובטח. השאלה מה עושים עכשיו כדי לא להתבזות. המצב בקאנטים כבר כמה שנים (לא להסתנוור מהגמר תחת ואן חאל, עוד מאמן שההנהלה הצטערה שהביאה-כאילו לא יודעים מראש מי האיש) ואולי הגיע הזמן לשידוד מערכות גם בשפיץ של המערכת, קרי הנס או רומיניגה. משהו לא טוב קורה שם בשנים האחרונות, בעיקר בזירת מינוי המאמנים. תיקצר היריעה מלמנות את התרומה העצומה שלהם למערכת לאורך השנים אבל אולי הגיע הזמן לדם חדש-לא הכל זה מאזנים כספיים ורווחים, בספורט תחרותי עסקינן ואנו כבר עשור מחוץ לטופ הארופאי למעט עונה אחת. לא מתאים לקבוצה בסדר גודל של באיירן.
כפיר לא מסכים איתך בכלום, אבל הייניקס שהייתה לו אלופת אירופה בפוטנציה בידיים נתן לזה ללכת לפח(היום אין לו אפילו אלופת גרמניה בפוטנציה בידיים) כל אלה מביאים אותי להצטער על הטעות הקריטית שלתת לאנצ'לוטי להחזיר עטרה ליושנה בפאריז, במקום מינכן.
טוב כפיר, כרגיל, אי אפשר לקבל ממך תשובה על שאלה פשוטה. אם השחקנים כאלה זבל והמאמן כזה זבל, אז איך הזבל הזה הוביל את הטבלה בפער של 5 נקודות אחרי 12 משחקים, הבקיע 32 שערים אחרי 12 משחקים, ספג רק 4 שערים אחרי 12 משחקים ולקח את ראשות בית המוות בליגת האלופות בקלילות עוד לפני המשחק האחרון? איך זבל הגיע למצב כזה? איך כפיר? (כמובן שאני אומר שחקנים זבל הכוונה היא חוץ מרובן שהוא אדיר, ענק וגדול מכולם ובסוף הוא ינצח משחק בשביל הקבוצה. לא משנה שהקבוצה מחכה לזה כבר 15 משחקים בערך, אבל בסוף, אולי אחרי 20 משחקים אולי קצת יותר אולי קצת פחות הוא ינצח אחד). [/QUOTE]למה דומה הדבר? למישהו שקנה רכב חדש. חודשיים ראשונים האוטו נוסע פיצוץ ואז אחרי חצי שנה הלך המנוע. בא הלקוח לסוכנות להתלונן ומה אומרים לו? הרי חדשיים ראשונים היה תענוג אז מה הבעיה? את מי מעניין המחזור ה-12 עכשיו? את מי מעניין שלב הבתים של הצ'מפיונס עכשיו? אנחנו בהווה, לא בעבר. הלחץ של שלב הנוקאאוט לא דומה בכלל לשלב הבתים כך שאפשר לעשות הרבה רוח וצלצולים על הסיטי ועל נאפולי ואז להפסיד לבאזל
עוזי דן ב'הארץ' על המשבר בבאיירן (לא שתלמדו הרבה דברים חדשים אבל נחמד גם לקרוא בעברית אינטיליגנטית מדי פעם): החורף הנורא של באיירן מינכן - עוזי דן
אז אתה כן מסכים איתי אחי שמדובר במינוי לא טוב, שמצטרף לעוד מינויים לא טובים של ההנהלה בשנים האחרונות. בעונה בה גמר הצ'מפיונס אצלנו ההנהלה היתה מוכיחה רצינות אם היתה מנחיתה פיגורה כמו אנצ'לוטי או הידינק במינכן, לא מאמן ש-13 שנה לא אימן בגביע האלופות. רק החסכון בכסף לנגד עיניהם וככה זה נראה. לגבי ההבדל בין מחצית העונה הראשונה לעכשיו: מסתבר שדברים כאלו קורים. להזכירנו מגאת' לקח 2 דאבלים עם באיירן ובעונה השלישית הקבוצה התפרקה לגמרי, עד למצב שכאשר היצפלד החליף אותו הוא אמר שמצא שחקנים שצריך ללמד אותם איך לעמוד נכון על המגרש, איך דבר כזה קורה? מן הסתם יש הסברים לזה. מה שמטריד אותי זה הלוזריות הקבועה של ההנהלה מול הגדולות של אירופה: מראש בוכים על זכויות שידור, מפסידים במאבקים עם קבוצות אחרות על שחקנים כמו במקרה וידאל וקונטראו, רבים על מליון יורו לפה או לשם עם שאלקה על נוייר, דבר שגם בקנבאואר ביקר. אם לא היה כסף לא הייתי אומר כלום אבל יש כסף ואין לנו נוער של ברצלונה שמוציא עכשיו מסי, צ'אבי ואינייסטה, אז חייבים חיזוקים ברמה וזה עולה כסף והרבה. הבעיה היא הגמר שהגענו אליו לפני שנתיים: העיוורים בזבנר-שטראסה חשבו שהנה, אפשר להגיע עד לגמר גם עם הרכב שהוא לא הטופ של היבשת ומאמן בעייתי במקום להבין שזה מקרה פרטי שלא מעיד על הכלל.
האנגלים האלו לקחו יותר מדי ברצינות את הצמד של רובן במשחק הידידות האחרון; אבל לך תדע, אולי בשנה הבאה לאב יאמן אותו בצ'לסי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx