באיירן מינכן 2015/2016 :: העונה האחרונה עם פפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏31/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

לדעתי מוקדם לדבר על לקנות/לא לקנות קיצוני. אני חושב שבאיירן תצטרך קיצוני אם יתברר שהפציעות של קוסטה או רובן חמורות מהצפוי, תלוי גם אם אפשר להחשיב את ריברי או שהוא די גמור. עד החזרה מהפגרה אני מניח שנהיה יותר חכמים.

מסכים שלקומאן יש פוטנציאל ענק אבל הוא עדיין לא שם, אבל מצד שני יש גם את קוסטה, רובן, ריברי (?) ובמידת הצורך את מולר/גצה. אם כמה מהם ייעדרו לזמן ארוך, אז באיירן צריכה לשקול להביא קיצוני נוסף.

אגב, הארכות החוזה של בואטנג, מרטינס, מולר ואלונסו ועצם זה שבאיירן כבר מוכנה עם מאמן טוב מאוד למקרה שפפ עוזב - דוגמאות נוספות לזה שבאיירן מנוהלת בצורה אדירה. שומרים על האימפריה בצורה מאוד מרשימה.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  2. yakov_y YNWA

אני דווקא חושב שקומאן ממש לא קיצוני והוא מסורס באגף, רק באמצע הוא צריך לשחק, חלוץ מחליף ללבה.

3. אפנברג Member

"אם אינך יכול לנצח אותם, הצטרף אליהם" - את אנצ'לוטי כמאמן באיירן מעולם לא ניצחה אז צירפנו אותו אלינו...:) מאמן אדיר לדעתי, מעולה בזירה האירופית (שהיא החשובה באמת). ההבאה שלו היא שאפו ענק להנהלה. לגבי זכיותיו המועטות יחסית בתואר האליפות: לא משהו שאמור להפריע לו אצלנו.

לגבי הקדנציה של פפ: כרגע בעיניי מאוד אמביוולטית: יש את עניין הבניה אך יש גם את עניין ליגת האלופות (שבעונתו הראשונה אצלנו אנצ'לוטי הביס אותו טאקטית בחצי הגמר מול ריאל, באדיבות טעויות של פפ עצמו). זכייה בגביע עם האזניים הגדולות תתן גושפנקא סופית לקדנציה מעולה. בלי זה, ועם הטעם החמוץ של שני חצאי הגמר האחרונים, זה קצת בעייתי. נכון הדבר שבזכות פפ הקבוצה קבלה חשיפה, ורכשה אוהדים וכתוצאה מכך נכנס כסף אבל בעשור שבו ברצלונה קוטפת ארבעה גביעים לארון וכל השאר לא יותר מגביע אחד זה מעט מדי. עוד גביע חשוב מאוד.

Raulito אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

לפי המארקה אנצ'לוטי רצה לוודא סופית שאין סיכוי שיחזור לריאל מדריד עכשיו.
    בכל-מקרה, באיירן מינכן הודיעה רשמית: אנצ'לוטי יאמן את הקבוצה החל מהקיץ הקרוב.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02921/ancelotti_2921770b.Xxx

המאמן היחיד בהיסטוריה יחד עם בוב פייזלי מליברפול שזכה שלוש פעמים בגביע האלופות - יחזור ובגדול אחרי שנת שבתון.

אנצ'לוטי תמיד אהוב על השחקנים, משחק כדורגל התקפי, מתעלה בעיקר בנוק-אאוט(הרי התחרות בבונדסליגה לא מספיק מאתגרת ולבאיירן יש יתרון עצום) וטוב מאוד בניהול קבוצה מוכנה, וכזו באיירן מינכן פפ ישאיר אחריו. הבדיחה שרצה ברשת היא שבאיירן מינכן מעולם לא הצליחה לנצח את אנצ'לוטי - לא כשאימן את מילאן ולא את ריאל מדריד - אז כעת הם מאחדים כוחות.

אוהב את אנצ'לוטי, לא אשכח לעולם את ה-4:0 על באיירן באליאנץ' ארנה, המשחק הכי גדול שראיתי בתור אוהד. הוא 'הפסיד' שתי אליפויות בליגה והרקורד שלו בטורנירים ארוכים די מזעזע, 3 אליפויות ב-16 שנה(באימפריות כמו יובה, מילאן, צ'לסי, פריס סן-ז'רמן וריאל מדריד), ובכל-זאת. לא רציתי שיעזוב ומאחל לו הרבה בהצלחה.

לגבי פפ, אם הוא יביא את גביע אירופה זו תהיה קדנצייה אדירה. עזבו את ההדחה נגד ברצלונה בשנה שעברה, באיירן הגיעה למצב בלתי-אפשרי. באיירן השתפרה לטעמי ומנצחת בקלות יותר בליגה. היא קבוצה ללא נק' תורפה.

5. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

יש כבר הודעה רשמית. קצת עצוב אבל שהתחנה של פפ אצלנו הייתה יחסית קצרה אבל זה היה עדיין תקדים גדול אצלנו במועדון שמביא אחריו עוד מאמנים גדולים, כמו אנצ'לוטי בהמשך ישיר. אנחנו מעמידים רף גבוה והפכנו מותג עצום.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לסכם את הקדנציה של פפ אצלנו ולטעמי וככל שהזכיה בליגת האלופות היא דבר חשוב לא היא שתשנה בעיניי את הסיכום, כי בעיניי גם אם אחרי יובה נקבל את גנט, נעבור אותה (בפוקס), בחצי נעבור את דינמו קייב (גם בפוקוס) ובגמר ננצח את זניט אחרי שאנחנו גרועים ביותר במשחק ומנצחים משער בנבדל ברור של 8 מ' של השחקן הכובש שרק השופט המטומטם לא ראה (כל השמות שציינתי לקחתי את הכי חלשות בתיאוריה בשביל ההדגשה) לא יהפכו בעיניי את הקדנציה שלו להצלחה. ולכן גם הפסד לברצלונה בגמר משער בנבדל ברור שרק השופט המטומטם לא ראה לא יהפכו את הקדנציה שלו לכישלון.
    הזכיה בליגת האלופות היא לא המדד לכלום. ההופעה בליגת האלופות כן. וגם היא רק חלק ממה שצריך לקחת בחשבון כשבודקים כשלון או הצלחה בקדנציה.
    פפ נכשל כישלון אחד גדול בכל הקדנציה שלו אצלנו. וזה בחצי הגמר עם ריאל. הוא האשם בהפסד ויותר מזה בדרך שהפסדנו. מנגד, הוא לקח על עצמו את מלוא האחריות וגם זה משהו שלא תמיד רואים (מישהו ראה את מוריניו מאשים את עצמו באיזה הפסד? את קלופ?) וריאל גם זכו באותה השנה בגביע.
    מצד הזכות. פפ הפך אותנו לעוד יותר דומיננטיים וחזקים. גם ואולי בעיקר בליגה (מישהו על הנייר יכול לראות אלופה אחרת בתקופה הקרובה?) וגם באירופה. נכון. היינקס התחיל את זה אבל פפ העצים את זה. בנוסף, הוא בנה אותנו קדימה עם שחקנים צעירים יוצאים מן הכלל, עד שאנחנו בכלל שוכחים את רובן וריברי (שמה לעשות, אבל הם בסוף הקריירה שלהם), הביא את אונסו (גם עצם הרעיון וגם שאלה אם הוא היה מגיע אם לא פפ מאמן שלנו), ברנאט, קימיש, לדעתי גם תיאגו אצלנו הרבה בזכותו. וכמובן גם שלטעמי הוא קידם אותנו ברמת הכדורגל.
    אז מבחינתי פפ היה הצלחה אדירה. זכיה העונה בליגת האלופת רק תעשה אותי עוד יותר שמח, היא לא תשנה את "פסק הדין" שלי (אלא אם החצי השני של העונה יהיה מחורבן וניראה זוועה על המגרש כשאנחנו עם סגל מלא).

לגבי אנצ'לוטי. במקרה הגרוע בעיניי הוא המאמן השני הטוב בעולם כיום. במקרה הטוב הוא המאמן הטוב בעולם ביחד עם פפ (וכנראה גם לואיס אנריקה). עד כמה אני מרוצה מההחתמה תעיד העובדה שכשממש פורסם שפפ עוזב סופית (למרות שזו לא הייתה הפתעה) הייתי עצוב מאוד אבל אז כשנזכרתי מי בא ומה הוא שווה ויכול לעשות, שכחתי מהעצב והאופטימיות חזרה אלי בגדול.

שוב, שאפו ענקקקק להנהלה שלנו :sm_eusa_clap::sm_eusa_clap::sm_eusa_clap:
    דרך אגב, לטעמי, גם על עצם ההגעה של אנצ'לוטי אלינו (במיוחד כשהיה יכול העונה לעבוד במקומות אחרים ומפתים, בטח החל מאמצע העונה) אפשר לתת חלק מהקרדיט לפפ ולעבודה שהוא עשה במועדון בשנתיים וחצי האחרונות.

Rosner ו-Uli Hoeness אוהבים את זה.
  7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניהול לא פחות ממושלם, ולראייה גם הרצון של המאמנים הטובים ביותר לאמן בבאיירן מינכן לעומת קבוצות אחרות. זה תענוג צרוף בשביל אוהד לדעת שאפשר לסמוך בלב שלם על האחראים שמנהלים את המועדון בצורה כ״כ טובה. הסטנדרט רק הולך ונהיה גבוה יותר עם הזמן.

האמת שאני מופתע מההחלטה של פפ. הייתי משוכנע שהוא יחתום על חוזה חדש. חשבתי שהוא רוצה לבנות מורשת ארוכה יותר בבאיירן, שהפרוייקט שלה רק הולך וגודל. אני חושב שהרומן בינו לבין המועדון מאוד תאם, אבל יכול להיות שכמו בברצלונה הוא פשוט הרגיש שאין לו מה לתת יותר. קצת מצחיק, וחזרתי על-כך לאורך השנים מספר פעמים בדיון, אבל אני באמת חושב שבכל אחת משלוש העונות שלו בבאיירן היא הייתה הקבוצה עם הכדורגל האיכותי, המרשים והמתקדם ביותר. אני חושב שהוא חייב לסיים את הקדנציה שלו עם זכייה בליגת האלופות, אחרת יהיה כאן קצת טעם חמוץ לאיך שהדברים הסתיימו בשבילו במפעל הזה, שכן, לעיתים בראייה היסטורית הוא כן מראה על גדולה של קבוצה ובעיקר על ההישגיות שלה.

עם אנצ׳לוטי יש לי ״יחסים״ מוזרים. יש לו מגבלות ברורות, אבל למדתי להעריך אותו יותר ככל שעברו השנים. יש בינו לבין פפ הבדלים ברורים. האחד הרבה יותר אינטנסיבי בגישה שלו וכזה שאוהב להתחכם ומנסה להשתפר כל הזמן. גם לשני לא חסרו רעיונות טקטיים יצירתיים לאורך הקריירה שלו, אבל הגישה שלו הרבה יותר רגועה שבכל קבוצה בה אימן היה כדורגל אטרקטיבי עם חדר ההלבשה במצב מעולה. יהיה מעניין לראות איזה רכש תעשה איתו (לא קריטי בטווח הקצר עם הירושה שהוא מקבל) ואיך היא תיהיה בליגה. לדעתי בשני האלמנטים באיירן ימשיכו להראות סימן קריאה מובהק, כי בבירור אפשר לראות שהמערכת הזו הרבה יותר גדולה מכל מאמן או שחקן. ניהול מושלם שכל מועדון כדורגל צריך לקחת ממנו דוגמא.

הולך להיות המשך מעניין העונה. יש לי תחושה שהשחקנים הולכים לתת בשביל פפ הכול הפעם וזה יסתיים כמו עם היינקס.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/15
    Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  8. golding מנהלים

אף אחד לא יכול לחלוק על ההתנהלות המושלמת של באיירן בשנים האחרונות, זה ראוי להערכה והמועדון מבסס את מודל הכדורגל האידאלי ביותר, לפחות לדעתי, שראה הכדורגל האירופי.

כמובן שהעובדה שיש לך את אליאנז, אדידס ואת השלטון המקומי לצדך עוזרת מאוד, כמו גם העפלה קבועה לליגת האלופות. ובכל זאת, באיירן מייצרת blueprint שיתר המועדונים יכולים רק לחלום עליו.

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנצ'לוטי בדרך להיות המאמן הכי מעוטר בהיסטוריה. זכייה בתארים עם באיירן הוא ישלים זכיות בכול אחת מ-5 הליגות הבכירות.
    לפפ הייתה קדניצה נהדרת,גם אני הייתי בטוח שימשיך,כנראה שהעבר לאנגליה קורץ לו יותר מתמיד. יהיה מעניין זה בטוח.

10. JohnTerry26 Member

אנצ׳לוטי לא זכה באליפות בספרד, והוא בטח לא יהיה המאמן המעוטר בהיסטוריה. יש לו 3 אליפויות ב200 שנה.

אבל בכל זאת, מינוי ראוי. רק תקוו לא ליפול לתקופה רעה. לא ממש מבין את פפ, נדמה שהוא מאוד ממהר לאנשהו, אולי הוא פשוט רוצה לסיים את הקריירה מוקדם.

11. Eric Cantona Member

אני חושב שהוא אמר פעם איפשהו שהוא רוצה קריירה קצרה, בכל זאת הוא מאמן אנרגטי ופרפקציוניסט שבקצב הזה לא יחזיק עד גיל 60. לאן הוא ממהר זו שאלה טובה, אני חושב שהוא מגיע למנצ'סטר (כנראה השכנה שלנו) להקים פרוייקט חדש.

golding אוהב/ת את זה.
  12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין לעניין באותו העניין? אני קורא עכשיו שהבילד מצטט את הלאקיפ שקרוס רוצה לעזוב את ריאל. אם יש קשר?

13. Eric Cantona Member

בניטז לא נותן לו לשחק, אבל אולי באותה הזדמנות באמת אנצ'לוטי שבמיוחד אוהב אותו יצליח להחזירו.
    אני חושב ששמעתי שהוא פסל אפשרות לחזור לבאיירן, אבל עם המצב שנוצר לו ועם המאמן שמגיע בקיץ, זה יכול לשנות קצת את הבנת המצב עם האופציות הקיימות עבורו.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מבחינה טקטית מדובר במאמן שנופל בצורה ברורה משני קודמיו. אנצ'לוטי הוא מאנצ'יני עם יחסי אנוש ברמה יוצאת מין הכלל.

ואולי זה למה הוא המינוי המושלם בשביל באיירן. אני רחוק מלהיות חסיד של אנצ'לוטי, אבל נראה שזו קבוצה שמתלבשת עליו בול. עליונות ברורה בליגה, מסורת ענקית באירופה (גם בטווח הקרוב) וסגל שחקנים שנראה כאילו הורכב על ידי צ'יטר במנג'ר. אם למילאן שלו היה את האספקט הראשון (יובנטוס וקצת אינטר), אין ספק שהיא הייתה אחד הקבוצות הגדולות בהיסטוריה מבחינת דומיננטיות הן בליגה והן באירופה. אז מאוד מעניין לראות מה יהיה עכשיו.

15. yonmu Member

אני לגמרי מבין את המהלך של פפ. הן ברצלונה שלו והן באירן שלו לא היו ממש 'שלו' כי הן היו חזקות גם בלעדיו.
    אם הוא יגיע לסיטי ויתן לה את קפיצת המדרגה באירופה, הוא יהפוך ליותר אגדה ממה שהוא עכשיו.

אגב, אני בכלל לא חושב שאנצ'לוטי נחות טקטית. ההכנה שלו למשחקים בודדים מעולה, במיוחד מה שהוא עשה בזכייה האחרונה של מילאן באלופות (בין השאר נגד באיירן).

מצב נושא:
הנושא נעול.