באיירן מינכן 2015/2016 :: העונה האחרונה עם פפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏31/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אפנברג Member

במצבים מול השער רובן היה חייב לבעוט. מצבים של גול בטוח אבל לא נכנס. נכון שלאחרונה נראה שרובן חזר לתקופות האגואיסטיות שלו אבל אני חושב שלא נכון לוותר עליו לגמרי. הוא עדיין שחקן שיכול לעשות הבדל בפעולה אחת ובנוקאאוט בצ'מפיונס חייבים כאלה, מה גם שהוא תמיד מושך תשומת לב מההגנה.
    לגבי טסקי-שום תיאום עם חבריו החדשים לא נדרש פה כאשר התחבא מאחורי חלוץ במקום לבוא לפניו, זה בסיסי לבלם. אני חושב בעקבות היום שקומאן איבד המקום בהרכב נגד יובנטוס: הוא אחלה כשרון ובאמת תענוג שיש אותו אך עדיין צעיר לרמות האלו, מה גם שהוא עדיין שייך ליובנטוס ואם הקהל ישרוק לו בוז וכאלה לא יודע מה יהיה האפקט עליו. השאלה האם ריברי יכול לתת 90 דקות או להכניס אותו כמחליף. לדעתי כדאי לפתוח איתו ומקסימום להוציאו. עם ריברי, קוסטה, מולר, לבנדובסקי ורובן ההגנה של יובנטוס תצטרך לעבוד קשה. אם אנו מסיימים המשחק שם בלי לפחות שער חוץ אחד זה כשלון. אנו שווים לפחות גול בכל מגרש עם חלק קדמי שכזה.
    זהו, נגמרו ההכנות: יום שלישי זה הדבר האמיתי והמפעל היחיד שחשוב באמת, עם כל הכבוד ל"לחם והחמאה שזו הליגה המקומית" ושאר קשקושים. אמפריות נוצרות בגביע אירופה לאלופות ולא בליגות המקומיות ואנו בשמינית מול יריבה ראויה מאין כמותה. שיהיה בהצלחה!!!!!!!!!

2. BayernMunchen Member

לגבי ההרכב התוקף:
    לבה
    רובן, מולר, תיאגו, קוסטה/ריברי
    פפ כבר הוכיח לנו שמולר ותיאגו באמצע מגרש הם מאוד קולניים, קוסטה לא מתאים לאמצע מגרש וטוב שכך כי הוא אחלה קיצוני ולגבי אמצע אל תשקח שיש גם את ג׳צה שיכול להיכנס לרוטציה. לדעתי אנחנו נמשיך לראות את מערך ה 1-4-1-4, צ׳אבי לאהם ואלאבה יפתחו בהרכב לדעתי, השאלה הגדולה זה הבלמים שפפ יפתח איתם?? טסקי? אני לא בטוח לגביו.

3. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

טסקי רק קיבל את הבכורה שלו כדי להרגיש קצת מגרש אחרי חודשים בלי כדורגל, הוא לא מתוכנן ליובה אפילו כמחליף. הוא לא צפוי לקבל דקת מגרש.
    נמשיך בהגנה עם אלבה וקימיש כבלמים, לאם וברנט כמגנים.

4. BayernMunchen Member

מה בקשר לבנעטיה?

5. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

הבחור עוד לא שיחק משחק אחד בליגה מאז שהחלים כך שכנראה הוא עדיין לא בפורמה. לפתוח הוא בטח שלא יפתח ולדעתי זה יפתיע אם אפילו יכנס כמחליף. הוא כנראה צריך עוד זמן.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשוט הזוי ומגוחך.
    טסקי עם נגיד טעות אחת (איפה היה אלאבה בזמן הרמת הכדור לואגנר?) (איפה היה הקשר הימני בזמן כדור הרוחב שהגיע למי שבישל את הגול?) ואין לו מקום בקבוצה, לעומת זאת הדרק ההולנדי עם 3 החמצות של שער בטוח ועוד כמה פעמים שהיה חייב להשאיר במסירה שחקן למצב של גול (וכל זה לא בפעם הראשונה) וזה בסדר וחייבים לתת לו לשחק. הרי אם הוא היה שם את הראשון בכלל לא היינו מגיעים למצב שדרמשטאט מבקיעים את הגול ואם הוא היה שם את שאר המצבים או מוסר כשצריך אז גם הגול לא היה משנה. מזל שיש לנו שחקנים ברמה נורמאלית חוץ ממנו.
    והכי יפה שאם לא היו מביאים את טסקי היינו משחקים בלי בלמים ואז הכעס היה גדול שבעתיים. איך לא מביאים אף בלם כשיש כל כך הרבה פצועים? האמת, שבדקתי, וראמוס, פיקה, קהיל, דויד לואיז וקייליני התחננו לבוא לשחק בקבוצה, הם אפילו השיגו אישור מיוחד מאופ"א לשחק בליגת האלופות עבורנו העונה ורק המועדון והמאמן המטומטמים לא הסכימו לשלם להם את המשכורת של 100,000 יורו לעונה שהם דרשו והתעקשו לשלם לא יותר מ - 98,000 יורו. כן, הנהלה ומאמן מפגרים שבשביל 2,000 יורו לעונה העדיפו להביא את סטקי ולשחק איתו גם אם הוא יהיה טוב וגם אם הוא יהיה רע.

דרך אגב, רובן כל כך חלש באגף ולא מצליח לעבור שום ששחקן כבר עד שאין שפפ שם אותו אתמול ליד מולר ולבנדובסקי באמצע. אם יש משהו שבאמת אפשר לבקר את פפ זה ההתעקשות לתת לרובן לפתוח בהרכב למרות החולשה הנוראית שלו מאז החזרה מהפגרה. אתמול, דווקא אחרי שהוא יצא ואלונסו נכנס הגענו הרבה יותר בקלות למצבים טובים.

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  7. Raulito Madridista

באיירן לא נראית מספיק טוב רגע לפני יובה והיא עלולה לשלם על כך מחיר, אני חושב שההבדלים בין הקבוצות הם מאוד מינורים ובמקרים כאלה אולי דווקא עדיף לארח את המשחק הראשון. בכל-מקרה, בקשר לאתמול. לבאנדובסקי מבקיע וזה מובן מאליו, רובן לא בשיאו ועל כך דיברתם, ויש גם בעיות בהגנה. אני רוצה להתמקד במשהו אחר: אם כריסטיאנו-מסי-סוארז-ניימאר היו כובשים את הגולאסו של מולר במספרת - התקשורת הייתה משתחווה. שער עצום אתמול. מכל דבר הוא עושה שער. 24 שערים ב-32 משחקים העונה, הוא רחוק רק שני שערים מעונת השיא שלו. מפלצת כדורגל. ונקודה נוספת, פראנק ריברי. הוא לא שיחק במשחק בית אני חושב מאז מרץ 2015, כמעט שנה, זה בלתי-נתפס. כמה שמחתי לראות אותו מבשל ללבאנדובסקי. נראה שהוא ממש קרוב לסוף הקריירה בגלל הפציעות. הוא היה שחקן כנף איכותי ומרתק, מהסוג שכבר בקושי קיים: אלה שעושים 'בלאגן' על הקו. שולט בשתי רגליים, עובר שחקנים על מטר, מרים לרחבה, יכול לחתוך לאמצע וגם לנהל משחק במידת הצורך. ממש מזכיר לי את פיגו.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד מילה לגבי מולר. גם הגול הראשון שלו וגם השני (אני בכלל לא מתייחס לחלק המספרת שבגול) הם מעשה אומנות. בשני המקרים הוא קיבל כדור לא נוח, תחת לחץ של לפחות בלם או שניים ומכלום עשה גול. השתלטות נהדרת על הכדור, מעשה אומנות ממש, נגיעה קטלנית כדי להכין את עצמו, סיבוב בשטח צפוף. ובעיטה לא חזקה וסופר מדוייקת. לעומתו, רובן מול שוער בריצה קדימה בלי אף אחד לידו עם כדור מוכן לרגל שמאל שלו והוא בועט חלושות ישר לברך של השוער. ואני כבר לא מדבר על הפעם אח"כ (דקה 48) שהוא בכלל נבהל מזה שהגיע לאותו המצב בדיוק ונבהל ונעצר בתוך הרחבה ועל זה שהאם הוא על קו ימין והוא מקבל כדור הוא כבר לא יכול לעשות עם זה כלום כי פשוט הוא לא מסוגל לעבור במהירות שחקן ובטח ובטח שלא להעביר כדור רוחב עם רגל ימין.

לגבי ריברי. לצערנו, הסיפור שלו כבר דיי גמור. לשמחתנו יש לנו שניים שיודעים לעשות את מה שהוא היה עושה לא פחות טוב ממה שהוא עשה את זה בשיאו. ושניהם יכולים לעשות את זה משני האגפים.

9. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

אין ספק שלא הוגן גם לשפוט את טסקי כל כך מוקדם וגם לא לשפוט את רובן על המשחק אתמול, יש כאן אוהדים שפשוט יורים ביקורת ללא הבחנה מצד אחד ושומרים חסד לשחקנים שהם אוהבים בכל מחיר מצד שני. מה שכן אולי קומאן עדיין כן קצת צעיר מידי ולא בשל מספיק בשביל משחק בטורינו ולכן רובן עדיין מקבל את הקרדיט. אני דווקא מבין את הבחירה של פפ בעניין הזה. בשני המקרים יש לא מעט מינוסים ופלוסים ובסוף המאמן צריך לבחור.

10. BayernMunchen Member

להביא בלם בשביל חודשיים ולשלם לו משכורת של 100,000 יורו זה באמת הזוי, אוקי נגיד שהבאנו את דויד לואיז או מי שלא היה מהבלמים שציינת לסגל ומה נעשה איתו כשמרטינז, בואטנג ובנעטייה יהיו כשרים? אז הבחירה להביא מישהו בינוני במחיר סביר הייתה נבונה לדעתי, כך או כך טסקי לא ימשיך יתנו מעבר לחצי עונה או שכן?! אז בנתיים חייבים להסתדר עם החור הזה בהגנה כי אין מה לעשות עם זה... אגב חשבתי על וידאל בעמדת בלם אבל הבעיה איתו שהוא מאוד אגרסיבי ומתכון לבעיטות חופשיות ופנדלים ברחבה אם יהיה בלם אבל אין לי ספק בכלל שהוא יכול למלא את התפקיד הזה, אם קימיש יכול אז הוא בטוח יכול ועוד איך.

11. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

טסקי כנראה יתן מנוחה לאלבה, קימיש ובנעטיה במשחקי ליגה זניחים או ימלא מקום אם עוד בלם יפצע. בסך הכל אכן היה נכון להביא שחקן כאופציה נוספת. ברגע שמרטינז יחזור כנראה שטסקי לא יראה מגרש גם במשחקים זניחים, אך עדיין היה נכון להביא קלף כמוהו לכל מקרה שיווצר לתקופה הנוכחית.

12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה משנה הגיל של קומאן? אם הוא מספיק מהיר, בריא ומספק את הסחורה הוא צריך לשחק. כמו שרובן צריך לשחק על אף גילו אם הוא מספק את הסחורה, כמו שמתיאוס שיחק בגיל 38 בהרכב כי היה טוב ומתאים. אם קומאן היה מספיק טוב לשחק עד עכשיו אין שום סיבה שהוא לא יהיה מספיק טוב לשחק ביובנטוס. (אני לא מתכוון מבחינת רמת הכדורגל, אלא הבשלות). אפשר לחשוב שהקהל של יובה יותר מפחיד מהקהל של מישהו אחר.

אלעד אוהב/ת את זה.
  13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא הבנת אותי. לא לואיז ולא אף אחד מהשמות האחרים שנתתי וגם לא שום בלם מהשורה הראשונה (על הנייר או בפועל) לא יכול לבוא ולשחק אצלנו העונה בליגת האלופות. אין מה לעשות, זה החוק. והמשכורת שלהם גם לא תהיה 100,000 יורו, אלא כמה מליונים. מה שרציתי להגיד זה שהברירה שעמדה בפני ההנהלה והמאמן היא להישאר עם סגל שבו כבלמים יש את באדשטובר (בינוני מינוס לטענת כפיר) ושבנתיים נפצע וגם אותו אין, בנעטיה (שאז עוד היה פצוע ומי יודע מתי יחלים) וזהו, שום בלם אחר, ואז אולי לתת לרובן (הגדול מכולם, או למולר או דווקא לריברי או אולרייך) לשחק בלם במידה ואחד מהם נפצע או מורחק, או להביא את הבלם הכי טוב שאפשר ושיכול לשחק בליגת האלופות. בלם שבמקורו הוא בלם. שבתפקיד הזה גדל, התחנך ועשה את הקריירה שלו עד לנבחרת גרמניה. אם הוא יהיה מספיק טוב ויראה את היכולת שהובילה אותו לנבחרת הרווחנו בלם לעונה הזו ונוכל לקנות אותו גם לעוד כמה שנים. אם הוא לא יהיה מספיק טוב נשחק עם הבלמים שממילא אין לנו. קימיש, אלאבה, רובן, מולר וכו'.
    מה עדיף? לדעתי להביא את טסקי. חוץ מהמשכורת שלו אין לנו מה להפסיד.

דרך אגב, בשבוע שעבר ראיתי במיוחד את המשחק של פ.ס.ז' נגד צ'לסי. היו שם תיאגו סילבה, דויד לואיז, קהיל, איבנוביץ'. ראיתי איך על כל אחד מהבלמים ה"גדולים" האלה החלוץ הצליח לנגוח ולסכן את השער. ככה שטסקי לא לבד.

14. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

אני מסכים, אך מכיוון שמאז החזרה מהפגרה קומאן לא מספק את הסחורה וההנחה שלי היא חוסר הניסיון שלו, אז אולי במקרה הזה צריך בכל זאת ללכת עם השחקן המנוסה על אף החסרונות המדוברות שלו. שניהם לא במייטבם נכון לרגע זה ומה שהיה לפני הפגרה פחות רלוונטי. למאמן יש כאן דילמה וכל בחירה שתתקבל בסוף תראה בעיניי לגיטימית.

נערך לאחרונה ב: ‏21/2/16
  15. BayernMunchen Member

טעות אחת קריטית מספיקה בשביל לשחוט את השחקן עוד במיוחד שאתה עוד לא מכיר אותו, זה מה שעשינו עם טסקי... הזמן יראה את שלו ואולי באמת מוקדם לשפוט את טסקי ואנחנו מגזימים, נעזר בסובלנות עד החזרה של הפצועים, בקשר לקומאן אני די מרוצה מהיכולת שלו לשחק בכנף בהשוואה לרובן, אולי אין לו את הטכניקה של ההולנדי אבל לפחות הבן אדם לא אגואיסט כמוהו, כך שקומאן בנתיים מספק את הסחורה ואל תשכחו שהוא בסך הכל בן 19 ובשביל הגיל שלו הוא מעל ומעבר אבל למשחק מול יובנטוס אני מעדיף את רובן.

מצב נושא:
הנושא נעול.