באיירן מינכן 2015/2016 :: העונה האחרונה עם פפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏31/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אפנברג Member

אנצ'לוטי גם לא חשש לשחק הגנתי עם ריאל מול באיירן ב-2014, אפילו בברנבאו, ולקח את כל הקופה. לשחק התקפי ופתוח מול ברצלונה זו התאבדות. הבעיה שפפ לא יודע לעשות את זה והמערך ההגנתי ששיחק בו אשתקד מול ברצלונה היה אילוץ כתוצאה מפציעות. ריאל עשתה שח-מט לברצלונה בקלאסיקוס והיה יפה לראות ההתאמות שעשה זידאן. אי אפשר לבוא תמיד ולשחק אותו הסגנון ללא התחשבות ביריבה. זה קצת גובל ביהירות.

לגבי העניין הפסיכולוגי וההרתעתי שרשמתי למעלה: הכדורגל אמנם משוחק על המגרש אבל מתחיל בראש. אין לי ספק ששחקני אתלטיקו שאבו עידוד ממה שהיה בקלאסיקוס לקראת רבע הגמר והם באים אחרת מנטלית מאשר אם היו רואים את ברצלונה שמה שישייה לריאל. מול קבוצות כמו ברצלונה זה קודם כל בראש. אגב, גם יובנטוס מולנו בטורינו שיחקה נסוג מאוד במחצית הראשונה, הרבה לדעתי בגלל הרתעה וכבוד שנתנו לנו. ברגע שהיא שינתה פאזה הכל השתנה וזה השפיע גם על הפתיחה המצוינת שלה במשחק השני במינכן ועלינו לרעה. כך שבהחלט יש עניין של הרתעה ופסיכולוגיה. על כר הדשא לא רצים רובוטים אלא בני אדם.

2. BayernMunchen Member

מאוד הייתי רוצה שאם נפגוש את ברצלונה שנשחק מולה סגור עם מתפרצות אבל זה רק אני ומה אני מבין בכלל ופפ בכלל לא מאמין בבונקר, בכל מקרה לא משנה באיזה שיטה הוא יבחר לשחק אני סומך אליו שהוא יעשה את ההתאמות ויתן בראש לברצלונה בכל זאת עשינו קצת שיעורי בית, פפ יביא לנו טרבל השנה אמן! אמן! אמן! :)

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראשון ראשון ואחרון אחרון.
    ואותו הגאון אנצ'לוטי לא ידע לעשות את ההתאמות נגד יובנטוס והודח על ידם ... .
    הקבוצה של פפ רגילה לשחק בשיטה מסויימת, היא מאומנת בצורה הזו לאורך כל השנה (למעשה השלוש שנים) וזה יהיה לא חכם לנסות משהו שהקבוצה לא רגילה דווקא במשחק גורלי. אני כבר רואה איך אתה קופץ משמחה אם פפ מנסה לשחק בונקר וחוטף בראש. איך אתה אומר "נו, זה מאמן רצינית, דווקא בגמר הוא משחק בשיטה שונה ממה שהוא שיחק כל השנה?". מה גם שהשחקנים שלנו והסגל לא ממש מתאימים לבונקר ומה גם שהשיטה של פפ עובדת ביותר מ - 90%. גם ברצלונה לא משנים את הסגנון שלהם לפי היריב.

את ההרתעה לא מקבלים ממשחק בודד או תוצאה כזו או אחרת. בונים לאורך עונה/עונות ע"י תוצאות, סגנון משחק וסגל חזק. אה, כן וגם אם אתה לא משנה כל פעם את הסגנון לפי היריב אלא אומר לו "אני זה אני. ואתה תצטרך להתמודד איתי. לא אני איתך".
    שחקני אתלטיקו ישחקו בשיטה שהם רגילים לה ולא ישנו דבר מהתוכנית שלהם לאור המשחק של ריאל. גם אם ברצלונה הייתה מחטיפה שישיה לריאל לא היינו רואים את אתלטיקו משחק בצורה אחרת וחושבת לעצמה "לא אין לנו סיכוי במשחק הגנתי".
    זה ההבדל בין מאמנים לבין אוהדים. המאמנים יודעים מה יש להם ב"יד", הם מאמינים בעצמם ובבחורים שלהם. האוהדים, לפחות חלקם, לא. הם פסימיים.

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  4. BayernMunchen Member

מישהו היום הולך לראות בארסה נגד אתלטיקו במקום באיירן? השאלה לאוהדי באיירן כמובן.

5. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

מה נראה לך?

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ודרך אגב התאמות ונתפעלות ממה שזידאן עשה בשבת אז גם פפ עשה בעונה שעברה את אותן ההתאמות בברצלונה רק שלזידאן היה את בייל ורונאלדו המהירים ולפפ השחקן הכי מהיר היה גצה ככה שלא היה מה לשחק על מתפרצות ולא הגענו לשום מצב.

Eric Cantona אוהב/ת את זה.
  7. Lebron Member

גצה שיחק רק 10 דקות במשחק הזה.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור. כי אי אפשר לבנות עליו למתפרצות מהירות. אני רק הדגמתי את למה לריאל היתה אפשרות לממש את השיטה הזו נגד ברצלונה ולנו אז (להבדיל מהיום) לא.

9. Ever Banega Member

מי יפתח בהגנה לפי דעתכם?

10. BayernMunchen Member

לדעתי אנחנו נראה בהגנה את
    לאהם - מרטינז - אלאבה - ברנאט

ואני מאוד מקווה שוידאל ישחק קשר אחורי :ph34r:

11. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

מרטינז פתח בליגה כדי בהדרגה להחזיר אותו לפורמה מלאה. לדעתי קימיש יפתח, ברגיל.

12. אפנברג Member

עוד משחק הצלבה לא משכנע תחת פפ. לא ברור לי למה קבוצה שמתמיירת להיות מהטופ 3 של היבשת צריכה לנסוע דרוכה כ"כ לגומלין מול אחת משתי ההגרלות הנוחות בשלב הזה. לא ברור למה קבוצה מפסיקה לשחק עם עוצמה אחרי גול מוקדם. בנס לא ספגנו היום, ההגנה על הפנים אבל זה בגלל פציעות. קומאן היה צריך להיכנס במקום ריברי ולא במקום קוסטה ולא ברור לי החילוף של מולר: הוא היה רע היום אבל רק משחק אחד אחורה ראינו מה הוא יכול לעשות ברגע אחד כך שלא ברור למה יצא (וגם הוא נראה קצת בשוק). לבנדובסקי הרג אותי: היה חייב לסיים בגול את המסירה שקבל לקראת הסוף, רק לעבור השוער ולהניח ברשת. זה באמת היה הזמן לחפש את לאם, שלא כבש שער צ'מפיונס מימיו? יתרון די מינימלי לקראת האצטדיון הסופר-ביתי של בנפיקה. לפחות ג'ונאס שלהם, מלך שערי היבשת, ייעדר.אין מה לדבר: חייבים שם גול, שייאלץ את הפורטוגזים לשים שלוש. לא ככה ציפיתי לנסוע לגומלין.

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני חושב ששיחקנו טוב וזהיר וזו היריבה שהפתיעה מאוד בסופו של יום. לא ראינו טעויות שנתנו שער במתנה כמו שקרה לנו מול יובה, אבל בנפיקה הצליחה לתקוף אותנו אפילו יותר מאשר יובה הצליחה במינכן. הם גם סגרו אותנו לדעתי יותר טוב מאשר יובה סגרו בהגנה, בעיקר באגפים. הקו היה סגור לגמרי ולכן לא ריברי, לא קוסטה ובהמשך גם לא כל כך קומאן הצליחו לייצר משם הרבה מצבים. אם זו היריבה אז בטח היה טעות לחשוב שזה יהיה טיול בפארק. הגומלין בכלל הולך להיות מלחמה.

כפיר, כתבתי לך גם אתמול שאתה לא אחיד בביקורות. כשאנחנו תוקפים ומנצחים 4-2 זה לא טוב כי זה התקפי מידי וסופגים יותר מידי. אז אתה מספר לנו כמה היית רוצה מאמן הגנתי. הנה אנחנו זהירים יותר ולא תוקפים את השער בכל מחיר (אין סיבה לעשות את זה כשאנחנו לא בפיגור) ואתה גם לא מרוצה. אם אתה מצפה לכל משחק 0-4 אז אתה לא בכיוון ותחליף ענף, גם בכדור יד יש צ'מפיונס ליג.

החילוף של מולר בכלל לא רלוונטי לכלום, זה היה בסוף המשחק ועלידי סקורר שגם יודע לכבוש שערים מכריעים, אבל שוב, לא ניסינו לשחק על שער בכל מחיר, אלא רק אם יגיעו מצבים נוחים מבלי להחשף מאחור. הוא גם היה נראה עייף לקראת הסוף, שום שוק ושום כלום. יצא ונתן ל"היי פייב" לפפ :)

לא תראה הרבה מקרים בשלבים הללו שמשחקים מוכרעים כבר אחרי משחק אחד, בודדים, בטח לא כשהיריבה יותר טובה ממה שחשבנו. אם אתה רוצה להכריע משחק עוד לפני הגומלין, תריץ פיפ"א ותרביץ, בהצלחה.

BayernMunchen ו-nfcb אוהבים את זה.
  14. BayernMunchen Member

אני לא מבין איך לחלק מהאנשים(בעצם אחד) תמיד יש להם תלונות גם כשמנצחים וגם כשמפסידים, ניצחנו את המשחק בשורה התחתונה הולכים לגומלין עם יתרון מה לא בסדר פה אני ממש לא מבין, סך הכל משחק טוב היה שלנו וכן אני גם חייב לציין שהמשחק היה מאוד זהיר ולא פתוח מאחורה כמו ברוב הפעמים וזה כי כבר הובלנו בדקה השניה. אני יצאתי מרוצה מהמשחק, עוד משחק עם ניצחון מאחורינו מהחודש העמוס הזה, צריך להיות סבלניים חברים זה חודש עמוס במשחקים ויש לנו גם את חצי גמר עוד פחות משבועיים ואני בנתיים אמשיך לחלום על הטרבל.

15. אפנברג Member

אין לי מושג על מה אתם מדברים. לא ניצחנו רק 0:1 בגלל טקטיקה נכונה או גאונות אלא כי היה משחק לא טוב שלנו וזה מה שהצלחנו, בקושי, לחלץ. יום רע שלנו גם בהתקפה ובטח בהגנה ורק בנס לא ספגנו. ממש לא "שיחקנו זהיר" ונזהרנו מאחור, להפך: ג'ונאס היה חייב לשים הגול מול נוייר אחרי שהעלים את אלאבה. כנ"ל בסוף כשהיו לבנפיקה שלוש הזדמנויות בהתקפה אחת או ממש על סף ההפסקה. אתם חיים בסרט: אם היינו מנצחים את ריאל או ברצלונה או פסז' 0:1 כתוצאה ממשחק טקטי זהיר הייתי משבח עד מחר את פפ. אבל פה ניצחנו במינימום כי שיחקנו לא טוב.

לגבי מולר: טוב שפפ לא הקשיב לכם במשחק נגד יובנטוס...לא עייף ולא נעליים: מולר חייב להיות תמיד על המגרש. הוא מריח השערים והשטחים הריקים אולי הטוב ביבשת.

לא ברור בכלל מה היתה הטקטיקה אמש. בהתחלה מן הסתם לשים גול. ואז הגיע מוקדם מדי (מסתבר שיש דבר כזה "להבקיע מוקדם מדי"...) ובמקום לנצל את ההלם של היריבה ולתת עוד היה נראה שהורדנו הילוך. זה טבעי להוריד הילוך אחרי גול אבל לא ל-88 דקות. קשה להתניע מחדש אחרי שמורידים הרגל מהגז ופה פשוט לא הצלחנו עד הסיום לתת עוד כמה דקות של בליץ. נקווה שלא נסתבך בליסבון. אנו שווים גול בכל מגרש וגול שם אמור לסגור הסיפור (למרות שעם ההגנה שלנו אין לדעת...). שם צריכים לשחק כמו במחצית הראשונה בטורינו מול יובנטוס (יריבה קצת יותר קשה מבנפיקה כן?...): שליטה טוטלית שלנו שהיריב לא יחשוב אפילו לצאת קדימה. חייבים לשלוט שם בקצב ולהוציא גם את הקהל מהמשחק.

מצב נושא:
הנושא נעול.